Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

canvra888

#64901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by canvra888 »

ultima_palabra wrote: 31/08/2026 05:01 Ti bi da MUP FBiH ide hapsiti po RS, izvrsavajuci nalog drzavnog suda? Osim sto je besmislica i krivicno djelo, to je uvod u rat, opravdanje Srbiji da predje Drinu sa svojim policijskim snagama, "sa ciljem zastite Daytona"...
Čekaj, nisu li pripadnici MUP-a RS nenajavljeno obavljali aktivnosti u SBK ranije ovaj mjesec, primjera radi?

Uostalom, nije li sam Ramo ranije nekad izjavio da "FUP i on može hapsiti sve, na cijeloj teritoriji BiH"?

A da se ne vežemo samo za FBiH, nije li se Dodik pokazao superiornijim od SIPE i granične policije, kada je, respektivno, MUP RS hladno zabranio SIPI da ga uhapse u Istočnom Sarajevu i kada je Dodik, za kojim je bio raspisan nalog za privođenje, najnormalnije prelazio granicu? Šta je ovo sve nego urinisanje po državi i čak možda i postavljanje urneka za potencijalnog možda nekad nekog novog Dodika, u tome dokle daleko može ići u šprdnji sa ovom državom koja se zapravo sastoji od dvije državice.
Taj pristup prema Dodiku je bila taktika Murphyja na koju je Trojka pristala... dati mu sansu da pokaze da li je konstruktivan sa novim igracima koji su drugaciji od prethodnih. Kasnije se preslo na druge metode, nazalost vlast u Americi se promijenila i dobar dio plana je pao u vodu. Opet, da je neko prije 4 godine rekao da ce Dodik biti osudjen i smijenjen sa funkcije i da ce podviti rep i prihvatiti to, svi bismo mi ovdje rekli da je budala...
Svo ovo objašnjavanje ne mijenja činjenicu da su pokušali obmanuti javnost da je u pitanju neki novi Dodik preko noći, a lik prethodno skoro deceniju i po bio vjerovatno najveći destabilizirajući faktor u državi. Što je još tužnije, prozivali svoje prethodnike zbog koaliranja sa njim, a onda ide obrat u priči.
doktor78

#64902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by doktor78 »

Point. wrote: 31/08/2026 06:37 Onaj srbijanski influenser što je tetovirao Dražu ekspresno dobi izgon iz Hr a u sred Sarajeva stuha Lidija veliča Sratka i nikom ništa. Još će se njoj izvinjavati.
Mene čudi da je ikome palo na pamet da je angažuje ovdje znajući njen background. Pa , pobogu, žena je bila poslanik Šešeljeve SRS u Skupštini Srbije.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#64903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

doktor78 wrote: 31/08/2026 08:12
Point. wrote: 31/08/2026 06:37 Onaj srbijanski influenser što je tetovirao Dražu ekspresno dobi izgon iz Hr a u sred Sarajeva stuha Lidija veliča Sratka i nikom ništa. Još će se njoj izvinjavfati.
Mene čudi da je ikome palo na pamet da je angažuje ovdje znajući njen background. Pa , pobogu, žena je bila poslanik Šešeljeve SRS u Skupštini Srbije.
Scenarista napisao treba nam MILF, balkanska Stiflerova mama, a Branki Sovrlic bilo malo para ponudjeno :D
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#64904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by izvrsni direktor »

canvra888 wrote: 31/08/2026 03:02
Chmoljo wrote: 31/08/2026 01:51
canvra888 wrote: 31/08/2026 00:33 Ne znam od čeka me hvata veća zgađenost, od hipoteze ta trojka nastavi biti na vlasti pored svih raskola koji se desiše u protekle skoro 4 godine ili SDA sa Bakirom sa onom spikom oko "građanskog rata"...
kakvi raskoli?
vještački val inflacije izazvan nepromišljenim povećanjem minimalca
jebote :shock: kakav narod...
dr_Evil

#64905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Muftija te fetvom tuži, muftija ti fetvom sudi
HNK Mostar istaknuo je da fetva nije izdana za harem u Starom gradu za koji navode da nije ekshumiran te da su ondje 2004. godine bageri lomili kosti, nišane utovarivali na kamione i odvozili na smetlište.
https://bljesak.info/vijesti/bih/muftij ... udi/575458
Kad nema odgovora o legalnosti gradnje, tu je Šerijat, fetva...
Kako izgraditi kazalište i izbjeći dosadna pitanja o dozvolama?
https://mostarski.ba/kako-izgraditi-kaz ... dozvolama/
neon-x

#64906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by neon-x »

Chmoljo wrote: 31/08/2026 01:46
neon-x wrote: 31/08/2026 00:11
geoxx wrote: 30/08/2026 23:59 Nije zaustavio Obama nego Haris Silajdzic.
Steta jest sto nije potpisan aprilski jer se nije znalo da ce doci poslije neznalica vanjske politike. Da nije promijenjen americki kurs ne bi nepotpisivanje aprilskog bilo samo po sebi sudbonosno.
znači amerikanci krivi, a ne Hare koji je htio dobijati izbore dok oni izigravaju budale i guraju državu prema naprijed.

majstor. trebala mu je Selma ranije popušiti da se prije makne iz politike i odjebe u tursku.
Hare je jedan u nizu promasaja bosnjacke politike koja je umislila bila da je bitna u bilo kakvim okvirima. Ratna zrtva i poratna nenaplata iste su vjecno za vijeke vijekova zacementirale prefiks "glupi" Bos(njak)anac.

Neiskoristiti blagonaklonost "krscanskog" svijeta nakon rata u unilateralnom svijetu koji je cekao bilo kakvu inicijativu da bi ti mogao pomoci napraviti drzavu. Sta su nasi majmuni radili umjesto toga je ispricana prica i ne mogu ni ponavljati bez da mi skoci pritisak.

Medjutim ja govorim da je Obama taj famozni pocetak kraja za nas kojeg niko ne spominje, a ispostavilo se i za Ameriku i cijeli svijet. Bus, kakav god je bio je nastupao u predvidivom neokonzervativnom maniru. Znalo se ko je bos a ko hadzija. Imao je promasaj sa Irakom, ali pravi haos u svijetu je nastao tek dolaskom Obame. Umisljeni Obama je izmisljao toplu vodu i bavio se svojim imidzem, dok su po svijetu misevi kola vodili. Nazalost to je i nas zakacilo u najgorem mogucem momentu. Zato kazem ne dao Bog vise kakvog novog Obamu.
Post Reply