SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

no_sikiriki

#64851 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by no_sikiriki »

Laplace wrote: 28/02/2023 21:20 Nije im problem platiti milion kazne, ali im jeste problem platiti 2 KM legalan parking. :-)
Tako je svuda u ovoj zemlji, dođe u autu od 500.000 KM i ne može da plati 3 KM parking na aerodromu i slično.
Mentalitet je to specifičan.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#64852 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Ateista wrote: 28/02/2023 21:09
Naslovnica wrote: 28/02/2023 18:12

Objasnio čovjek...

[
Spoiler
Show
img][/img]

Image

Image

Image

Image
Mudro zbore, nema sta. :thumbup:

I onda ispadne islamofobija kad se neko nervira na ove idiotluke.
Poptuno je nebitno koje su ovi vjere, moguce da negdje postoje i ovakvi likovi koji su katolici, pravoslavci, hindusi i slicno, o njima bih imao isto misljenjei isto zgrazanje kao nad ovima.
pa naravno da postoje. Željka Markić, Velimir Bujanec i slični kompanjoni. Isus na ustima, šoldi na srcu i kokain u džepu.
drug_profi

#64853 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 28/02/2023 17:44
HelaS wrote: 28/02/2023 12:41

Postoje neke stvari prema kojima je uobičajeno tolerisati nepoštivanje strogih pravila i propisa. Takvo je nepropisno parkiranje na trokutu i trotoaru kod Careve džamije, takva su sva parkiranja vozila na trotoarima u blizini džamija petkom, u vrijeme džume, takvo je i parkiranje ispred Pošte kod Bezistana, itd. Policija na takvim mjestima samo treba da pazi da neko ne pretjera, da ne bude ekstremnih situacija, možda ponekad pokaže da postoji pisanjem poneke prijave, ali generalno, treba da toleriše. Jer - da postoje javna parking mjesta, da postoje svi uslovi za parkiranje vozila, ne vjerujem da bi neko parkirao na nedozvoljeno mjesto, a da ima drugu mogućnost. Ja nisam vjernik, ali nikad, nikad mi nije zasmetala uzurpacija pješačke staze ili vozilo parkirano na pola ulice, uz koje se moram provlačiti da bih prošao, na mjestima na kojima vjernici parkiraju svoja vozila. Takvo mimoilaženje traje nekoliko sekundi. Pa bio bih sebi idiot, nekakav primitivni namćor, da mi smeta nešto što nije moguće promijeniti.
Posmatrajmo ovakva parkiranja i donekle kulturološkom osobinom Starog Grada Sarajeva.
ja jesam vjernik i smeta mi uzurpacija trotoara zbog bahacenja
grad Sarajevo ima stotinjak dzamija i u velikom broju njih se dzuma klanja
ne mora se autom na dzumu, a hvala Bogu nije da se nema izbor i dzamija i hatiba

neka Bog svakog uputi, ali bahacenje je pokudjeno u islamu i samim sunetom Muhameda a.s.
zovem to bahacenjem jer drugo i nije, pogotovo ako stetis drugome, a ko poznaje vjeru zna da ima i bogda grijeha kod tebe ako neko zbog tvog lose parkiranog auta opsuje i dzumu i dzamiju i sta vec

a plus kao vjernik, zapravo kao covjek, mora se misliti i o drugima
kako je majkama sa djeocom i kolicama da se provuku izmedju auta
kako je invalidima u kolicima, to znaju samo oni i njihove porodice, kao sto i ja znam sa rahmetli ocem koji je bio RVI i u kolicima pa gledas kako ces izmedju auta i ostalih papanskih ponasanja koja remete tvoj svakodnevni zivot

licna odgovornost i empatija!!!

ja sam iz Starog grada, to mi je najdrazi i najljepsi dio mog sehera i ne dozvoljavam da se papanluk u vidu parkiranja smatra ni dokle kulturoloskom osobinom mog dijela grada
:kiss:
Respekt duboki
drug_profi

#64854 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Laplace wrote: 28/02/2023 19:12
vjeshalica wrote: 28/02/2023 18:16 Dakle po tumacenjima turbo dzamijasa, preci je namaz nego neki ubogi lik sto pada pod necije auto i gubi zivot, jer trotoar je rezervisan za vozila namazlija?
Taj će u Džennet, poginuo za više ciljeve.

[Sad sam nagrabusio.]
Jel onda šehid?
Capajebo

#64856 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Capajebo »

Samo bahato. Pa nije ona pomoćnica direktora da nesto radi, nego da ima pravo na bahato ponašanje.
I čuj ti, ne žele otkriti identitet :mrgreen:

Ćuti dok te jebem!
Rothmans

#64857 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Rothmans »

Al' gledaj njuske pogane , jebla sliku svoju. Tacno na cehri covjeku vidis valjal il' ne valja
mali_balon

#64858 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

https://--- NO LINKS ---/mobile/clanak/BiH/636587

Eto navodno bit ce disciplinski postupak.....

Ja sam se neki dan u banci izdero na sve sluzbenike onaj iz sekjuritija pobjego....udje zena i pravi na salter kao ne radi bankomat...a mi svi sa brojevima cekamo, ja cekam da preuzmem karticu 1min posla, haj kontam nek jok pomogne 1min mi nista ne znaci....kad kurac ode na 10min kad sam ja poceo histerisat izleti sefica sekjuriti poce nesta reko mrs ti kao zavodsi red a baba preko reda....a salteras se kao svajda imala je broj blabla reko tvoje je da sutis i da se sakrij....kaze baba pa znate ne radi bankomat reko i ti mrs u 3pm seljacke ti treba da se izvines svima....
Ali sto me jos vise upali ja se derem svi sute, a prije neko sam se ja poceo derati kao sapcu ljutito kako ona preko reda Boze bezobrazluka....i ja i njih pocastim da ih treba jebevat u mozak jer su obicne pizde seljacke koje cekaju da im neko drugi rijesi problem i da za njih podmetne ledja.....
Jedino jedan lik, dok sam se dero rece da nije baba i mala broj.

Tako i ova zena svi sute ko pizde....nemoj se zamjerat...pusti...stas tako je ..nek je puca....
mayab

#64859 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mayab »

Ovo šta se događa u zdravstvenoj zaštiti , po meni ,
jedini lijek je da se svima nama koji plaćamo zdravstveno osiguranje omogući pristup-liječenje
u svaku ambulantu koja postoji u ovoj državi po istim uvjetima , po svom izboru...
U roku godine dana bi se podigao nivo usluge, uveo red, samoukinuli bi se svi koji "žive od stare slave" , a iskorjenila korupcija ....
muha_sa

#64860 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Samo ih razotkrivat i punim imenom i prezimenom prozivat, i obavezno sliku manijaka objavit.
Ništa inicijali :-)

https://crna-hronika.info/novi-slucaj-p ... p1hjecm2VE
mali_balon

#64861 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Ima grupa na FB stop pedofiliji skoro svake sedmice objave ovakve prepiske.....nekada stvarne profile a nekada oni otvore lazni profil i navlace pedofile da izadju iz kanalizacije
Laplace

#64862 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

mk ultra wrote: 28/02/2023 21:23
Laplace wrote: 28/02/2023 21:20 Nije im problem platiti milion kazne, ali im jeste problem platiti 2 KM legalan parking. :-)
Kod istiklala gdje, konkretno mi navedi... a da si unutar 1000m pjeske

Mislim da je to problem kod globalnog planiranja saobracaja, ne samo oko dzamija vec u cijelom gradu...

Grad pravljen za pjesake, a svi autima idu
Ako u tih 1.000 metara nema parkinga, onda parkiraš dlaje i koristiš gradski prevoz. Gdje ima volje ima i načina.

Ili parkiraj nepropisno, ali ne kukaj kad te kazne.
Laplace

#64863 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

drug_profi wrote: 01/03/2023 01:27
Laplace wrote: 28/02/2023 19:12

Taj će u Džennet, poginuo za više ciljeve.

[Sad sam nagrabusio.]
Jel onda šehid?
Jeste, logično.
Laplace

#64864 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Ova situacija je posljedica loše organizacije u zdravstvu. Kako su uopšte dozvolili da 15 pacijenata čeka u redu? U bolnici? Da dođe do transmisije nekog patogena pa do većeg problema? Ako ništa, mogli su ih rasporediti pa da ljudi ne čekaju tu neko da obave nešto pok gradu ili odu na kafu ako su, recimo, deseti u redu.

Uvođenje pacijenata preko reda je ono naše "ja pametan, vi svi budale". OK, neki pacijenti realno imaju prioritet (pred operaciju, stari ljud, teški bolesnici,...), ali sumnjam da je to ovdje slučaj. Pa i da pacijent ima prioritet, to se objasni.

Zbog ovoga ne volim ići ljekarima. Zakažu desetak ljudi u isto vrijeme, još toliko ih dođe bez zakazivanje u tvoj termin i kao šlag na tortu bar nekoliko njih uleti preko reda. Pa se onda čudimo kad neko pukne.
Haris.ba

#64865 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Laplace wrote: 01/03/2023 09:27
mk ultra wrote: 28/02/2023 21:23

Kod istiklala gdje, konkretno mi navedi... a da si unutar 1000m pjeske

Mislim da je to problem kod globalnog planiranja saobracaja, ne samo oko dzamija vec u cijelom gradu...

Grad pravljen za pjesake, a svi autima idu
Ako u tih 1.000 metara nema parkinga, onda parkiraš dlaje i koristiš gradski prevoz. Gdje ima volje ima i načina.

Ili parkiraj nepropisno, ali ne kukaj kad te kazne.
Natjerati efendiju da napravi parking na etaze na postojecem parkingu dzamije.
Laplace

#64866 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

mali_balon wrote: 01/03/2023 08:08 https://--- NO LINKS ---/mobile/clanak/BiH/636587

Eto navodno bit ce disciplinski postupak.....

Ja sam se neki dan u banci izdero na sve sluzbenike onaj iz sekjuritija pobjego....udje zena i pravi na salter kao ne radi bankomat...a mi svi sa brojevima cekamo, ja cekam da preuzmem karticu 1min posla, haj kontam nek jok pomogne 1min mi nista ne znaci....kad kurac ode na 10min kad sam ja poceo histerisat izleti sefica sekjuriti poce nesta reko mrs ti kao zavodsi red a baba preko reda....a salteras se kao svajda imala je broj blabla reko tvoje je da sutis i da se sakrij....kaze baba pa znate ne radi bankomat reko i ti mrs u 3pm seljacke ti treba da se izvines svima....
Ali sto me jos vise upali ja se derem svi sute, a prije neko sam se ja poceo derati kao sapcu ljutito kako ona preko reda Boze bezobrazluka....i ja i njih pocastim da ih treba jebevat u mozak jer su obicne pizde seljacke koje cekaju da im neko drugi rijesi problem i da za njih podmetne ledja.....
Jedino jedan lik, dok sam se dero rece da nije baba i mala broj.

Tako i ova zena svi sute ko pizde....nemoj se zamjerat...pusti...stas tako je ..nek je puca....
I ja sam juče žurio, ali sam uredno čekao u redu. INače koristim bankomat, ali mi već drugi mjesec kako je istekla akrtica ne stiže nova pa moram u banku.

A svaki put je ispred neko ko ima milion transakcija, valjda agenti za registraciju vozila ili iz neke firme. To je Sparkasse najbolje riješila: poseban šalter za poslovne klijente. Čudi me da se u drugim bankama nisu toga sjetili.

I da - obavezno bar jedan od šaltera ne radi dok je na drugom gužva.
nepass1

#64867 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

mayab wrote: 01/03/2023 08:14 Ovo šta se događa u zdravstvenoj zaštiti , po meni ,
jedini lijek je da se svima nama koji plaćamo zdravstveno osiguranje omogući pristup-liječenje
u svaku ambulantu koja postoji u ovoj državi po istim uvjetima , po svom izboru...
U roku godine dana bi se podigao nivo usluge, uveo red, samoukinuli bi se svi koji "žive od stare slave" , a iskorjenila korupcija ....
E kad bi to tako jednostavno bilo
nepass1

#64868 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

Laplace wrote: 01/03/2023 09:36
Ova situacija je posljedica loše organizacije u zdravstvu. Kako su uopšte dozvolili da 15 pacijenata čeka u redu? U bolnici? Da dođe do transmisije nekog patogena pa do većeg problema? Ako ništa, mogli su ih rasporediti pa da ljudi ne čekaju tu neko da obave nešto pok gradu ili odu na kafu ako su, recimo, deseti u redu.

Uvođenje pacijenata preko reda je ono naše "ja pametan, vi svi budale". OK, neki pacijenti realno imaju prioritet (pred operaciju, stari ljud, teški bolesnici,...), ali sumnjam da je to ovdje slučaj. Pa i da pacijent ima prioritet, to se objasni.

Zbog ovoga ne volim ići ljekarima. Zakažu desetak ljudi u isto vrijeme, još toliko ih dođe bez zakazivanje u tvoj termin i kao šlag na tortu bar nekoliko njih uleti preko reda. Pa se onda čudimo kad neko pukne.
Na ortopediji ceka po 100 ljudi. Prije 10g odem na gastro kcus jedno 50 ljudi naruceno u 9h. 15 je super broj :D
muha_sa

#64869 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

mali_balon wrote: 01/03/2023 09:04 Ima grupa na FB stop pedofiliji skoro svake sedmice objave ovakve prepiske.....nekada stvarne profile a nekada oni otvore lazni profil i navlace pedofile da izadju iz kanalizacije
U Švedskoj bivši šampion u skoku uvis Patrik Sjöberg i njegova koleginica Sara Nilsson rade fantastican poso razotkrivanja ovih idiota. Imaju ekipu koja se dopisuje sa manijacima i nakon izvjesnig vremena mu zakažu sastanak na kojem se pojave Patrik i Sara i razotkriju idiota--sve postave javno na stub srama--kakvih sve idiota ima to je za nepovjerovat :-)

Laplace

#64870 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

nepass1 wrote: 01/03/2023 10:15
Laplace wrote: 01/03/2023 09:36

Na ortopediji ceka po 100 ljudi. Prije 10g odem na gastro kcus jedno 50 ljudi naruceno u 9h. 15 je super broj :D
Pa onda novih 50 naručeno u 9:30, još 50 u 10:00 itd. A realno ne mogu obraditi ni pet pacijenata u pola sata.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#64871 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by teskeredzic_22 »

nepass1 wrote: 01/03/2023 10:12
mayab wrote: 01/03/2023 08:14 Ovo šta se događa u zdravstvenoj zaštiti , po meni ,
Jedino rješenje bi bilo da država omogući da poslodavac po izboru radnika uplaćuje privatnom osiguranju zdravstvo uz platu (neki tip ili paket bi bio obavezujući ).
To bi značilo i krah javnog zdravstva jer ga ne bi uplatio niko a trenutni penzioneri bi preko noći ostali bez zdravstvene zaštite.
Optimus09

#64872 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Optimus09 »

...
Last edited by Optimus09 on 01/12/2023 23:22, edited 1 time in total.
Logovan

#64873 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

no_sikiriki wrote: 28/02/2023 21:25
Tako je svuda u ovoj zemlji, dođe u autu od 500.000 KM i ne može da plati 3 KM parking na aerodromu i slično.
Haha baš :D Skrši tolike pare na automobil, a neće da izdvoji siću za parking. :D
Ako možeš pješke, idi pješke šta će ti automobil. Ako ne možeš, onda majku mu gledaj gdje se propisno možeš parkirati, provrti se malo, potrudi se da nađeš parking mjesto. A sad ako ne nađeš parkiraj se gdje ne treba, ali nemoj se žaliti na kaznu. :-)
muha_sa

#64874 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

no_sikiriki wrote: 28/02/2023 21:25

:lol:

Tome se i ja ibretim kad god prodjem pored aerodroma :-) vani pored puta sjede u autu jedan iza drugog i cekaju kad ce avion sletit i putnici izac da odfuraju po njih i trk nazad da izbjegnu te 3 marke platit :lol:
nepass1

#64875 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

teskeredzic_22 wrote: 01/03/2023 10:30
nepass1 wrote: 01/03/2023 10:12

Jedino rješenje bi bilo da država omogući da poslodavac po izboru radnika uplaćuje privatnom osiguranju zdravstvo uz platu (neki tip ili paket bi bio obavezujući ).
To bi značilo i krah javnog zdravstva jer ga ne bi uplatio niko a trenutni penzioneri bi preko noći ostali bez zdravstvene zaštite.
Koliko bi kostalo to osiguranje? A koliko bi privatne ustanove muzle zavod? Vec ga muzu koliko god mogu.
Ne moze i ne smije zdravstvo biti privatno. Jer bi ispastalo 80% stanovnistva
Post Reply