Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Dozer

#6451 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Irsar wrote: Puno zvučnih riječi tipa "civilizovani svijet", "iživljavanje", "imbecilno" i drugo neće sakriti činjenicu da ni sam ne znaš šta je od svega toga loše ili dobro, i zašto. Ostaju samo tvoje puke emocije i povođenje za trenutnim modnim trendovima u načinu razmišljanja kao pokušaj "objašnjenja" i "dokazivanja" šta je loše i zašto. Neuspio pokušaj.
Ukratko - lupetas bez veze.

Fino te upitah da nam ti das neki uvid u to zasto je kamenovanje, sakacenje i ubijanje OK.
A to "civlilizovani svijet"...jok, eto, vodicu se po onome sto su radili prije 1.500 godina. Vidimo kako im sve to divno funkcionise danas tamo dole...

Dakle, objasni ti nama zasto je dobro kamenovanje, sakacenje, itd., a mani se demagogije i spina.
Bloo
Globalna šefica

#6452 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Image
Usual_Suspect

#6453 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Usual_Suspect »

Bloo wrote:Image
awwww :lol:
Bloo
Globalna šefica

#6454 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

vatrogasac

#6455 Re: Ateizam vs. Religija

Post by vatrogasac »

Dozer wrote:
Irsar wrote: Puno zvučnih riječi tipa "civilizovani svijet", "iživljavanje", "imbecilno" i drugo neće sakriti činjenicu da ni sam ne znaš šta je od svega toga loše ili dobro, i zašto. Ostaju samo tvoje puke emocije i povođenje za trenutnim modnim trendovima u načinu razmišljanja kao pokušaj "objašnjenja" i "dokazivanja" šta je loše i zašto. Neuspio pokušaj.
Ukratko - lupetas bez veze.

Fino te upitah da nam ti das neki uvid u to zasto je kamenovanje, sakacenje i ubijanje OK.
A to "civlilizovani svijet"...jok, eto, vodicu se po onome sto su radili prije 1.500 godina. Vidimo kako im sve to divno funkcionise danas tamo dole...

Dakle, objasni ti nama zasto je dobro kamenovanje, sakacenje, itd., a mani se demagogije i spina.
I samo ovo je islam? I onda ćafir....pa logično.
славянин

#6456 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

Image :D
Usual_Suspect

#6457 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Usual_Suspect »

:lol: btw uvijek me zanimalo, možda može smrčak da rasvijetli taj slučaj zašto allaše dragi stvori volike gejeve među savršenstvom:
https://en.wikipedia.org/wiki/Homosexua ... in_animals
8 - 10 % ovies aries ovnova se ne bode rogovima vec necim drugim, treba im dati kuran da pročitaju.
Bloo
Globalna šefica

#6458 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Usual_Suspect wrote:
:lol: btw uvijek me zanimalo, možda može smrčak da rasvijetli taj slučaj zašto allaše dragi stvori volike gejeve među savršenstvom:
8 - 10 % ovies aries ovnova se ne bode rogovima vec necim drugim, treba im dati kuran da pročitaju.
Davno gledah ovaj dokumentarac na NG
https://www.youtube.com/watch?v=jn5vjMdCQVI
Wild Animals SEX DEVIANTS Lion Documentary BBC
Ima još hejbet životinja. :D
S4mpion

#6459 Re: Ateizam vs. Religija

Post by S4mpion »

Bloo wrote: Naravno da jesam.
Ja sam žensko. Ja imam uterus. Ja ostajem trudna. Ne ti. Ja znam kada je ispravno da izvršim abortus. Jer sam žena. Sa uterusom. :mrgreen:
Samim tim što sam žena ZNAM.

Pa sve dok samostalno ne može da diše, hrani se i egzistira izvan mog uterusa, dajem si pravo :)
Pa evropski zakon između ostalog mi daje pravo na osnovu gore navedenog. :mrgreen: Ne ti.
Srećom.

Mda, mda. Žao mi je ako si spremio neki kvazifilozofski osvrt i ajet. More luck next time.
Neću da ulazim u raspravu o opravdanosti abortusa, samo ću navest' da je ovo pogrešna logika, to da neku stvar radiš ispravno samo zato što si žena, jer i žene griješe.

Stav o abortusu mogu imati i muškarci, i to kvalitetan stav, bez obzira što ne mogu ostat' trudni i što ne znaju šta znači nosit' dijete u sebi.
Bloo
Globalna šefica

#6460 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

S4mpion wrote:
Neću da ulazim u raspravu o opravdanosti abortusa, samo ću navest' da je ovo pogrešna logika, to da neku stvar radiš ispravno samo zato što si žena, jer i žene griješe.
Stav o abortusu mogu imati i muškarci, i to kvalitetan stav, bez obzira što ne mogu ostat' trudni i što ne znaju šta znači nosit' dijete u sebi.
Ne interesuje me da ti repliciram. :mrgreen:
Čak mi je mrsko i da copy paste ono što sam njemu napisala.
Možeš to i sam.
Dozer

#6461 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Irsar wrote:
Bloo wrote:Da ne postavljam listu još gorih deformiteta i poremećaja. Koje rezultiraju smrtnih ishodom uglavnom po rođenju. NAKON boli i patnje djeteta.
Bol i patnja su sastavni dio ovog svijeta; to je nesavršenost ovog svijeta. Ali jedna stvar je direktno sudjelovati u uzrokovanju boli, i još oholo to "pravdati" pozivanjem na "Evropski zakon!" i "moje tijelo moj izbor" floskulu. To što zlo postoji te neće opravdati od toga što ti sama činiš zlo ili promovišeš i podržavaš njegovo činjenje.

Ali eno, postavio sam video sa čovjekom sa Down sindromom; sigurno je imao teško djetinjstvo, sigurno mu je često teško i danas; no ipak ono što želi nije da ga neko ubije, već da živi i uz eventualnu podršku drugih nađe svoj dio u ovom svijetu i svoju sreću.
Dakle, savseni bog je stvorio jedan totalno nesavrseni svijet, sa nesavrsneim zivim bicima medju kojima smo i mi, ljudi, a sve je to uradio...zasto tacno? Ah, da...da bismo vjerovali u njega (boga) i da bi nas testirao cijeli nas bijedni nesavrseni zivot pun bola, nesreca, patnje i bolestina (sto nam je takodjer "dao" bog), a sve kako bismo "zasluzili" dzennet?

Postavio si video covjeka kojem je upravo taj tvoj bog dao Downov sindrom. Trebalo bi da se zove "Sindrom gifted from God", a i sve ostale bolesti bi trebale imati bog/god u svom nazivu, jer - sve su od njega, zar ne?
Ali, sta briga ovoga gore, on sigurno ide u raj jer ce dobaciti do 25-26 godina, sto je neki prosjek zivota s tim bozijim sindromom, pa ce ga bog nagraditi dznnetom za tu patnju koju mu je upravno on podario, a?

A, imam jedno pitanjce za tebe - da ti sutra neki kreten siluje zenu ili kcerku ili sestru, i ona ostane trudna, da li bi je sprijecio da abortira?

@Bloo, Tita ti, jel' i ovaj odnekud iz dijaspore...?
Bloo
Globalna šefica

#6462 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Irsar i Sampinjoj me podsjecaju na Draxa
Image
Usual_Suspect

#6463 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Usual_Suspect »

Bloo wrote:
Usual_Suspect wrote:
Davno gledah ovaj dokumentarac na NG
https://www.youtube.com/watch?v=jn5vjMdCQVI
Wild Animals SEX DEVIANTS Lion Documentary BBC
Ima još hejbet životinja. :D
Thanks for the link, konačno da dobijem odgovor zašto mi mačor malo malo zaskače na nogu :lol:
Bloo
Globalna šefica

#6464 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Dozer wrote:
@Bloo, Tita ti, jel' i ovaj odnekud iz dijaspore...?
Dunno, don't care.
S4mpion

#6465 Re: Ateizam vs. Religija

Post by S4mpion »

Bloo wrote:
S4mpion wrote:
Ne interesuje me da ti repliciram. :mrgreen:
Čak mi je mrsko i da copy paste ono što sam njemu napisala.
Možeš to i sam.
Nije mi bitno da mi repliciraš, šta više, ide mi na ruku kad spustiš gard.
Bloo
Globalna šefica

#6466 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

:facepalm:
Bloo
Globalna šefica

#6467 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Usual_Suspect wrote: Thanks for the link, konačno da dobijem odgovor zašto mi mačor malo malo zaskače na nogu :lol:
Zajebanciju na stranu, fakat dobar dokumentarac. :-D
vatrogasac

#6468 Re: Ateizam vs. Religija

Post by vatrogasac »

S4mpion wrote:
Bloo wrote: Naravno da jesam.
Ja sam žensko. Ja imam uterus. Ja ostajem trudna. Ne ti. Ja znam kada je ispravno da izvršim abortus. Jer sam žena. Sa uterusom. :mrgreen:
Samim tim što sam žena ZNAM.

Pa sve dok samostalno ne može da diše, hrani se i egzistira izvan mog uterusa, dajem si pravo :)
Pa evropski zakon između ostalog mi daje pravo na osnovu gore navedenog. :mrgreen: Ne ti.
Srećom.

Mda, mda. Žao mi je ako si spremio neki kvazifilozofski osvrt i ajet. More luck next time.

I struka se pita...prof. dr. Enes Ljevaković
Pitanje:

Selam!

Saznala sa da sam trudna. To bi, u normalnim okolnostim, bila najsretnija vijest i za mene i za mog muža. Ali prije skoro 2 sedmice sam morala primiti MMR (measles, mumps, and rubella) jer su mi to zahtjevali da bih nastavila koledž. Problem je što nisam znala da sam trudna u trenutku kad sam primila tu vakcinu. A doktor mi je rekao da ne smijem zatrudniti jedno 2-3 mjeseca nakon sto primim istu.

I sad kad sam saznala da sam bila trudna skoro 2 sedmice kad sam primila tu vakcinu toliko sam prestrašena. Nažalost ova vakcina može imati puno negativnih posljedica na bebu. Postoji rizik (veći nego u normalnim okolnostima) da se beba može roditi sa raznim deformitetima, raznim bolestima...

Neki doktori kažu da se treba prekinuti trudnoća, neki da ne treba. Sad mi je četvrta sedmica trudnoće. Da li mi je dozvoljeno da prekinem trudnoću pod ovim okolnostima?

Odgovor:

Esselamu alejkum!
Teško je zauzeti stav na temelju pretpostavki i bojazni. O tome da li je riječ o nužnom pobačaju ili ne, konsulitrajte se s Vašim ljekarom. Prekid života u razvoju nije mala stvar, pa osim u nuždi to ne treba činiti. Da li se kod Vas radi o stanju nužde, ne znamo. Vi o tome odlučite.
Bloo
Globalna šefica

#6469 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

S4mpion wrote:
Pretpostavljam da tako stupaš i u odnose sa ženama u stvarnom životu - šta komunikacijski, šta seksualno?
Sačekaš da prestanu da obraćaju pažnju na tebe iz opravdanih razloga i onda zaskočiš?
славянин

#6470 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

Odakle pravo sada da se prekida zivot ?? Sta bi sa onim “ubistvo” ovo ono ???
Dozer

#6471 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Cekaj da i Irsar nabaci ono dr. ispred imena, pa ce onda i on stvari tumaciti kao i gornji dr.

Do tad, cekamo da nam odgovori na gornje pitanje vezano za zenske clanove porodice.
славянин

#6472 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

Bloo wrote:
S4mpion wrote:
Pretpostavljam da tako stupaš i u odnose sa ženama u stvarnom životu - šta komunikacijski, šta seksualno?
Sačekaš da prestanu da obraćaju pažnju na tebe iz opravdanih razloga i onda zaskočiš?
Sta napadas covjeka mozda on i hanuma mu vole surprise quickie :D
Bloo
Globalna šefica

#6473 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

vatrogasac wrote:
I struka se pita...prof. dr. Enes Ljevaković
Pitanje:
Selam!
Saznala sa da sam trudna. To bi, u normalnim okolnostim, bila najsretnija vijest i za mene i za mog muža. Ali prije skoro 2 sedmice sam morala primiti MMR (measles, mumps, and rubella) jer su mi to zahtjevali da bih nastavila koledž. Problem je što nisam znala da sam trudna u trenutku kad sam primila tu vakcinu. A doktor mi je rekao da ne smijem zatrudniti jedno 2-3 mjeseca nakon sto primim istu.
I sad kad sam saznala da sam bila trudna skoro 2 sedmice kad sam primila tu vakcinu toliko sam prestrašena. Nažalost ova vakcina može imati puno negativnih posljedica na bebu. Postoji rizik (veći nego u normalnim okolnostima) da se beba može roditi sa raznim deformitetima, raznim bolestima...
Neki doktori kažu da se treba prekinuti trudnoća, neki da ne treba. Sad mi je četvrta sedmica trudnoće. Da li mi je dozvoljeno da prekinem trudnoću pod ovim okolnostima?
Odgovor:
Esselamu alejkum!
Teško je zauzeti stav na temelju pretpostavki i bojazni. O tome da li je riječ o nužnom pobačaju ili ne, konsulitrajte se s Vašim ljekarom. Prekid života u razvoju nije mala stvar, pa osim u nuždi to ne treba činiti. Da li se kod Vas radi o stanju nužde, ne znamo. Vi o tome odlučite.
Struka? Nisam ginekolog ali mogu pogledati?
Toliko o planiranim trudnoćama. ccc
Ne ulazim u to što pita doktora islamskih nauka. Kudos mu na odgovoru, iskreno. :)
O tome da li je nužda, odlučuje ako ništa konzilij. Lično, ja bih potražila mišljenje što većeg broja ljekara i donijela odluku na osnovu mišljenja većine.
Nadam se da je beba ipak ok i da je iznijela trudnoću bez posljedica.
vatrogasac

#6474 Re: Ateizam vs. Religija

Post by vatrogasac »

Bloo wrote:
harač wrote:malo listam da vidim kako se uopšte došlo do ovih silovanja, abortusa i kiklopa, a onda vidim da su ateisti odgovorni za svu dekadenciju svijeta :evil: allahu dragi :D
*Allaše
Sprdati se sa najvećom svetinjom muslimana, a biti svjestan da i muslimani ovdje navraćaju je....šta?

Svikao sam i na ružnije ovdje dolazeći, ali odakle potreba kada se zna da to nekome smeta?
Bloo
Globalna šefica

#6475 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

славянин wrote: Sta napadas covjeka mozda on i hanuma mu vole surprise quickie :D
Ja nisam dadinjo, ne treba mi Zagortenej kao moralna podrška. :mrgreen:
Chill sa uletima.
Locked