Irsar wrote:Bloo wrote:Da ne postavljam listu još gorih deformiteta i poremećaja. Koje rezultiraju smrtnih ishodom uglavnom po rođenju. NAKON boli i patnje djeteta.
Bol i patnja su sastavni dio ovog svijeta; to je nesavršenost ovog svijeta. Ali jedna stvar je direktno sudjelovati u uzrokovanju boli, i još oholo to "pravdati" pozivanjem na "Evropski zakon!" i "moje tijelo moj izbor" floskulu. To što zlo postoji te neće opravdati od toga što ti sama činiš zlo ili promovišeš i podržavaš njegovo činjenje.
Ali eno, postavio sam video sa čovjekom sa Down sindromom; sigurno je imao teško djetinjstvo, sigurno mu je često teško i danas; no ipak ono što želi nije da ga neko ubije, već da živi i uz eventualnu podršku drugih nađe svoj dio u ovom svijetu i svoju sreću.
Dakle, savseni bog je stvorio jedan totalno nesavrseni svijet, sa nesavrsneim zivim bicima medju kojima smo i mi, ljudi, a sve je to uradio...zasto tacno? Ah, da...da bismo vjerovali u njega (boga) i da bi nas testirao cijeli nas bijedni nesavrseni zivot pun bola, nesreca, patnje i bolestina (sto nam je takodjer "dao" bog), a sve kako bismo "zasluzili" dzennet?
Postavio si video covjeka kojem je upravo taj tvoj bog dao Downov sindrom. Trebalo bi da se zove "Sindrom gifted from God", a i sve ostale bolesti bi trebale imati bog/god u svom nazivu, jer - sve su od njega, zar ne?
Ali, sta briga ovoga gore, on sigurno ide u raj jer ce dobaciti do 25-26 godina, sto je neki prosjek zivota s tim bozijim sindromom, pa ce ga bog nagraditi dznnetom za tu patnju koju mu je upravno on podario, a?
A, imam jedno pitanjce za tebe - da ti sutra neki kreten siluje zenu ili kcerku ili sestru, i ona ostane trudna, da li bi je sprijecio da abortira?
@Bloo, Tita ti, jel' i ovaj odnekud iz dijaspore...?