Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Rasprave o filozofskim temama.
Locked
dustaban

#6451 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by dustaban »

Leo_alfa wrote:
sigh wrote:Sto detaljnije istrazujem ove ajete sve se vise zgrozavam, mozda sam previse fokusiran na ove negativne aspekte, ali je ocito da mu nisu dragi nevjernici iako ih je sam takve stvorio, ocito da ih bas mrzi, svi moguce negativne atrubite je zalijepio nevjernicima. Drugo, zapazio sam kao da taj bog mrzi i zivot koji je podario ljudima i aktivno nagovara ljude da se kane tog zivota, jer u jednom ajetu fino kaze da ce zavrsiti u paklu oni koji budu vise volili ovaj zivot nego drugi :-) Robovi su mu isto poznata kategorija a i hvali se nasiljem nad ljudima. :-?
Ja mislim da po svim mogucim religijama ja idem u pakao :evil:
Ama pakao ti ne gine i ako odaberes krivu religiju!
A i ako odaberes pravu, nesmijes nista skriviti!

Elem valja nam opet sa svima zajedno!

:mrgreen:
drug_profi

#6452 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by drug_profi »

Mene zanimju i te 72 junferice u dzenetu. Cije su one kceri i jel njima dzenet u stvari dzehenem ili su neke mlade radodajke koje su eto ostale nevine. Oksimoron. Ali svejedno kako sad one u dzenetu ako se trose ko lude. Ili su se cuvale u zivotu da se potrose kad umru. Ne mogu da upratim ovo.
Dozer

#6453 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Dozer »

To je nagrada za muske frze koje tamo dospiju kao takve :D
r_faruk

#6454 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by r_faruk »

na to pitanje nece niko odgovoriti. postavio sam ga mnogo puta, al' se preskoci. kako na forumu tako i u razgovoru sa drugim ljudima, nikada konkretan odgovor. vjerovatno je to jedan od nacina da se pridobiju sljedbenici, u ovom slucaju, islama.

mislim, gole zene, sedamdeset i kusur njih, zivis vjecno u blagostanju, imas svega. kako cu zivit u blagostanju, zena ode u raj, a ja po svemu sudeci u pakao (jer sam nevjernik), u ostalom sta ce ona reci na ovih sedamdesetak djevojaka, ako kojim slucajem zaglavim u dzenetu (raju)?
Dozer

#6455 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Dozer »

Naci ce ona nacin da ti izvadi oci, ne brini :D
GAU8

#6456 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by GAU8 »

drugi profil wrote:Mene zanimju i te 72 junferice u dzenetu. Cije su one kceri i jel njima dzenet u stvari dzehenem ili su neke mlade radodajke koje su eto ostale nevine. Oksimoron. Ali svejedno kako sad one u dzenetu ako se trose ko lude. Ili su se cuvale u zivotu da se potrose kad umru. Ne mogu da upratim ovo.
Nema nekog konsenzusa oko toga kako zaista izgleda sve to gore :)
Dozer

#6457 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Dozer »

Onda nam je jasno ko je ovako s(u)redio Bosnu... :-D
Leo_alfa

#6458 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Leo_alfa »

dustaban wrote:
Leo_alfa wrote:
sigh wrote:Sto detaljnije istrazujem ove ajete sve se vise zgrozavam, mozda sam previse fokusiran na ove negativne aspekte, ali je ocito da mu nisu dragi nevjernici iako ih je sam takve stvorio, ocito da ih bas mrzi, svi moguce negativne atrubite je zalijepio nevjernicima. Drugo, zapazio sam kao da taj bog mrzi i zivot koji je podario ljudima i aktivno nagovara ljude da se kane tog zivota, jer u jednom ajetu fino kaze da ce zavrsiti u paklu oni koji budu vise volili ovaj zivot nego drugi :-) Robovi su mu isto poznata kategorija a i hvali se nasiljem nad ljudima. :-?
Ja mislim da po svim mogucim religijama ja idem u pakao :evil:

Takav ce dernek biti, ima da gori sve 8)
GAU8

#6459 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by GAU8 »

Pitanje za vjernike:

Ko od vas podržava kreacionizam i teoriju "mlade zemlje"
dustaban

#6460 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by dustaban »

Leo_alfa wrote:
dustaban wrote:
Leo_alfa wrote: Ja mislim da po svim mogucim religijama ja idem u pakao :evil:
Takav ce dernek biti, ima da gori sve 8)
Ono malo shupaka sto ode u raj... i nisu neka raja!
Dozer

#6461 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Dozer »

I neka Him tiJEh 70+ mladica :D
Ne bi one cekale tamo da nesto bace podA se da su valjale ovamo :lol:
aurora313

#6462 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by aurora313 »

drugi profil wrote:Mene zanimju i te 72 junferice u dzenetu. Cije su one kceri i jel njima dzenet u stvari dzehenem ili su neke mlade radodajke koje su eto ostale nevine. Oksimoron. Ali svejedno kako sad one u dzenetu ako se trose ko lude. Ili su se cuvale u zivotu da se potrose kad umru. Ne mogu da upratim ovo.
Joj sto si naporan. Pa one su bolan u permanentnom stanju nevinosti. I sta tu ima cudno?
sigh

#6463 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by sigh »

A sta dobiju homoseksualci ako upadnu na neki nacin ? :lol:
aurora313

#6464 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by aurora313 »

Towelie wrote:Zato sto verujemo da je Kur'an bozija rec i on kaze da je Muhamed poslanik. Kako znamo da je Kur'an od Boga? Pa zato jer tamo pisu stvari koje niko od ljudi nije mogao znati, te stvari koje ce se tek desiti u buducnosti i koje moraju biti plod bozanskog nadahnuca.
Neka mi onda neko od vjernika objasni tacno sta to znaci da je neka od svetih knjiga tacna jer je ‘bozija rijec”? A evo zasto pitam.

Nadjoh ovo: Al-naskh wa al-mansukh.

Naime, poznato je da ono sto je kao bilo preneseno od Alaha pa zapisano, kasnije je pretrpilo izmjene?!? Sada, zasto je do toga doslo, ateisti mogu recimo da misle da je to zato jer prethodna tvrdnja ili neprikosnovena ‘bozija rijec’ nije nesto legla u nekom drugom kontekstu jer je formirana dosta kasnije—nakon par godina—pa je izmjenjena da bi se izbjegla kolizija.

Evo sta Kuran kaze o pojavi al-naskh wa al-mansukh (u mom slobodnom prevodu sa Engleskog):

2.106. “Bilo koji dio moje (to govori Alah) izjave Ja izmjenim ili ucinim da bude zaboravljena, Ja donosim bolju ili slicnu prethodnoj. Zar ne znas da je Alah u stanju da to ucini?”

Dakle, ako je ono prethodno bila bozija rijec pa se sada izmjenila, kako i gdje cemo ustanoviti koja je ispravna, koja je izmjenjena, a koja je trebala da bude izmjenjena ali je mozda neko zaboravio da to ucini?

Da nije ovdje u pitanju senilnost? Jer, sta cemo onda?

Sto jos vise zbunjuje je da pored boga stoji mu jedini zivi sin Isus kojega on potpuno ignorise. A znam zasigurno da je Isus obecao da ce se vratiti ne samo sa porukom, nego da izbavi dobre vjernike, ostavljajuci nas nekolicinu ignoranata da se sami vadimo kada zagusti.
dustaban

#6465 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by dustaban »

Towelie wrote:Zato sto verujemo da je Kur'an bozija rec i on kaze da je Muhamed poslanik. Kako znamo da je Kur'an od Boga? Pa zato jer tamo pisu stvari koje niko od ljudi nije mogao znati, te stvari koje ce se tek desiti u buducnosti i koje moraju biti plod bozanskog nadahnuca.
Towelie, kako bi bilo da procitas jos koju knjigu. Samo pazi se, tako lakovjernom, moglo bi ti se desiti da upoznas mnogo bogova!
arzuhal

#6466 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by arzuhal »

aurora313 wrote: Neka mi onda neko od vjernika objasni tacno sta to znaci da je neka od svetih knjiga tacna jer je ‘bozija rijec”? A evo zasto pitam.

Naime, poznato je da ono sto je kao bilo preneseno od Alaha pa zapisano, kasnije je pretrpilo izmjene?!? Sada, zasto je do toga doslo, ateisti mogu recimo da misle da je to zato jer prethodna tvrdnja ili neprikosnovena ‘bozija rijec’ nije nesto legla u nekom drugom kontekstu jer je formirana dosta kasnije—nakon par godina—pa je izmjenjena da bi se izbjegla kolizija.

Evo sta Kuran kaze o pojavi al-naskh wa al-mansukh (u mom slobodnom prevodu sa Engleskog):

2.106. “Bilo koji dio moje (to govori Alah) izjave Ja izmjenim ili ucinim da bude zaboravljena, Ja donosim bolju ili slicnu prethodnoj. Zar ne znas da je Alah u stanju da to ucini?”

Dakle, ako je ono prethodno bila bozija rijec pa se sada izmjenila, kako i gdje cemo ustanoviti koja je ispravna, koja je izmjenjena, a koja je trebala da bude izmjenjena ali je mozda neko zaboravio da to ucini?

Riječ je o derogiranim (mensuh) i derogirajućim (nasih) ajetima, o stavljanju određenog propisa van snage (ne doslovnom izmjenom/brisanjem/prepravljanjem ajeta). Poznati su ajeti o (postupnoj) zabrani alkohola, recimo (u jednom ajetu se zabranuje vjernicima da prilaze molitvi dok su pod utjecajem alkohola/u drugom se o alkoholu i kocki govori kao nečemu u čemu ima i nekog dobra, ali zlo prevladava/ i poslije dolazi ajet koji definitivno i u potpunosti zabranjuje uživanje alkohola). To je primjer postupnog uvođenja nekog propisa, s vremenskim navikavanjem društvene zajednice na njega, tako da ono što je jučer važilo postaje derogirano novim propisom.
Ako gledamo transreligijski, onda propis o zabrani konzumiranja svinjetine, koji je na snazi još u Starom zavjetu, biva samo potvrđen (obnovljen) Kur'anom. Jevreji i muslimani ne jedu svinjetinu. Šta je onda s kršćanima/hrišćanima, oni su između, kako to da oni jedu? Pa to se pitaju i neke druge, manje (brojem) crkve koje, držeći se svetog teksta, ne nalaze u Novom zavjetu nigdje propis koji bi derogirao starozavjetnu zabranu konzumacije svinjetine, te je ni oni ne konzumiraju.
aurora313

#6467 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by aurora313 »

arzuhal wrote:
aurora313 wrote: Neka mi onda neko od vjernika objasni tacno sta to znaci da je neka od svetih knjiga tacna jer je ‘bozija rijec”? A evo zasto pitam.

Riječ je o derogiranim (mensuh) i derogirajućim (nasih) ajetima, o stavljanju određenog propisa van snage (ne doslovnom izmjenom/brisanjem/prepravljanjem ajeta). Poznati su ajeti o (postupnoj) zabrani alkohola, recimo (u jednom ajetu se zabranuje vjernicima da prilaze molitvi dok su pod utjecajem alkohola/u drugom se o alkoholu i kocki govori kao nečemu u čemu ima i nekog dobra, ali zlo prevladava/ i poslije dolazi ajet koji definitivno i u potpunosti zabranjuje uživanje alkohola). To je primjer postupnog uvođenja nekog propisa, s vremenskim navikavanjem društvene zajednice na njega, tako da ono što je jučer važilo postaje derogirano novim propisom.
Ako gledamo transreligijski, onda propis o zabrani konzumiranja svinjetine, koji je na snazi još u Starom zavjetu, biva samo potvrđen (obnovljen) Kur'anom. Jevreji i muslimani ne jedu svinjetinu. Šta je onda s kršćanima/hrišćanima, oni su između, kako to da oni jedu? Pa to se pitaju i neke druge, manje (brojem) crkve koje, držeći se svetog teksta, ne nalaze u Novom zavjetu nigdje propis koji bi derogirao starozavjetnu zabranu konzumacije svinjetine, te je ni oni ne konzumiraju.
Well, ne zvuci mi bolje nego odbrana necega sto se braniti ne moze.
Posjetio sam i http://www.mquran.org/content/view/113/1/ i vidio da tu ima dosta mambo-djambo fraza i uvijanja kako bi se kao 'razjasnilo' nesto sto je u kontradikciji samo po sebi. Hvala ti na trudu ali ja ostajem sa svojim zakljuccima.
arzuhal

#6468 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by arzuhal »

aurora313 wrote: Well, ne zvuci mi bolje nego odbrana necega sto se braniti ne moze.
Posjetio sam i http://www.mquran.org/content/view/113/1/ i vidio da tu ima dosta mambo-djambo fraza i uvijanja kako bi se kao 'razjasnilo' nesto sto je u kontradikciji samo po sebi. Hvala ti na trudu ali ja ostajem sa svojim zakljuccima.
Nema na čemu :)
m_l

#6469 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by m_l »

GAU8 wrote:
m_l wrote:
GAU8 wrote:
Ne odnosi se samo na Kur'an i ne svidja mi se sto si iskljuciva. Ja sam mislio na sve "Abrahamske" objave.
Ali nema veze, znaci cak ni Kur'an sam ne znas dovoljno (ili porices prirodu pojedinih ajjeta)
Znam da si mislio na sve Abrahamske objave jer si rekao:
Auu sta rece.
Jao kad ti navadim citata (iz sve tri navedene) ima da ti se zavrti
Iskljuciva nisam, nego hocu da mi TI citiras ajete koji poticu nasilje, jer tvrdis da postoje.
Nemoj me molim te i ti ko Sampion tjerati da citiram. Pa imas tonu ajeta o borbi na Allahovom putu. Proberi koji bilo.
Eto npr. En-Nisa - 95.
Ajeta o borbi ima, ali nema o nasilju. Vec jednom rekoh dobro je da ste ateisti, ali samo iz razloga sto sve pogresno rezonujete. Kako oni monstrumi koriste ajete da bi lafo odbranili islam, vi na isti nacin koristite da bi ga ponizili.

Ajet koji si spomenuo ne govori o nasilju vec borbi i to odbrani. Ko je iskren i zeli da sazna, stvari su vrlo jasne: "I borite se na Allahovom putu protiv onih koji se bore protiv vas, ali vi ne otpočinjite borbu! - Allah, doista, ne voli one koji zapodijevaju kavgu."

I jos nesto procitaj:

1. “Do not kill any child, any woman, or any elder or sick person.” (Sunan Abu Dawud)

2. “Do not practice treachery or mutilation.(Al-Muwatta)

3. Do not uproot or burn palms or cut down fruitful trees.(Al-Muwatta)

4. Do not slaughter a sheep or a cow or a camel, except for food.” (Al-Muwatta)

5. “If one fights his brother, [he must] avoid striking the face, for God created him in the image of Adam.” (Sahih Bukhari, Sahih Muslim)

6. “Do not kill the monks in monasteries, and do not kill those sitting in places of worship. (Musnad Ahmad Ibn Hanbal)

7. “Do not destroy the villages and towns, do not spoil the cultivated fields and gardens, and do not slaughter the cattle.” (Sahih Bukhari; Sunan Abu Dawud)

8. “Do not wish for an encounter with the enemy; pray to God to grant you security; but when you [are forced to] encounter them, exercise patience.” (Sahih Muslim)

9. “No one may punish with fire except the Lord of Fire.” (Sunan Abu Dawud).

10. “Accustom yourselves to do good if people do good, and to not do wrong even if they commit evil.” (Al-Tirmidhi)
Lp
hrastov žižak

#6470 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by hrastov žižak »

Mahaund je bio biznis-menadžer što bi reko veliki Ruždi
aurora313

#6471 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by aurora313 »

m_l wrote:Ajeta o borbi ima, ali nema o nasilju. Vec jednom rekoh dobro je da ste ateisti, ali samo iz razloga sto sve pogresno rezonujete. Kako oni monstrumi koriste ajete da bi lafo odbranili islam, vi na isti nacin koristite da bi ga ponizili.

Ajet koji si spomenuo ne govori o nasilju vec borbi i to odbrani. Ko je iskren i zeli da sazna, stvari su vrlo jasne: "I borite se na Allahovom putu protiv onih koji se bore protiv vas, ali vi ne otpočinjite borbu! - Allah, doista, ne voli one koji zapodijevaju kavgu."
Nemoj molim te: cuj, nema nasilja ali ima borbi!?! Meni je recimo dole navedena sura 8.12 je veoma jasna u odsijecanju prstiju a ne oko tehnike lakiranja noktiju.

Imaj na umu da ipak ovdje polemises sa normalnim ljudima koji mogu da shvate stvari ne po svom licnom ubijedjenju (prilaz vjernika), nego po cinjenicama. A da ti dokazem da si jednostran/a i uz izvinjenje onima koji ne znaju Engleski, evo ti copy/paste cinjenicno stanje po surama Kurana za uporedjenje:

2:191, And slay them wherever ye catch them

9:5, But when the forbidden months are past, then fight and slay the Pagans wherever ye find them, and seize them, beleaguer them, and lie in wait for them in every stratagem.

2:216, Fighting is prescribed for you, and ye dislike it. But it is possible that ye dislike a thing which is good for you

8:12, I will instill terror into the hearts of the unbelievers: smite ye above their necks and smite all their finger-tips off them

9:14, Fight them, and Allah will punish them by your hands, cover them with shame, help you (to victory) over them, heal the breasts of Believers,

8:65, O Prophet! rouse the Believers to the fight. If there are twenty amongst you, patient and persevering, they will vanquish two hundred: if a hundred, they will vanquish a thousand of the Unbelievers

4:89 They long that ye should disbelieve even as they disbelieve, that ye may be upon a level (with them). So choose not friends from them till they forsake their homes in the way of Allah; if they turn back (to enmity) then take them and kill them wherever ye find them, and choose no friend nor helper from among them,”

AND HERE IS MORE ON ISLAMIC PEACE:

Ibn 'Aun reported: I wrote to Nafi' inquiring from him whether it was necessary to extend (to the disbelievers) an invitation to accept (Islam) before meeting them in fight. He wrote (in reply) to me that it was necessary in the early days of Islam. The Messenger of Allah (may peace be upon him) made a raid upon Banu Mustaliq while they were unaware and their cattle were having a drink at the water. He killed those who fought and imprisoned others. On that very day, he captured Juwairiya bint al-Harith. Nafi' said that this tradition was related to him by Abdullah b. Umar who (himself) was among the raiding troops.” Muslim 19: 4292

Allah's Apostle (p.b.u.h) offered the Fajr prayer when it was still dark, then he rode and said,'Allah Akbar! Khaibar is ruined. When we approach near to a nation, the most unfortunate is the morning of those who have been warned." The people came out into the streets saying, "Muhammad and his army." Allah's Apostle vanquished them by force and their warriors were killed; the children and women were taken as captives. Safiya was taken by Dihya Al-Kalbi and later she belonged to Allah's Apostle go who married her and her Mahr was her manumission. Bukhari 2.14.068"
Last edited by aurora313 on 14/01/2015 08:43, edited 1 time in total.
Mohamad Sissoko

#6472 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Mohamad Sissoko »

m_l wrote: Ajeta o borbi ima, ali nema o nasilju. Vec jednom rekoh dobro je da ste ateisti, ali samo iz razloga sto sve pogresno rezonujete. Kako oni monstrumi koriste ajete da bi lafo odbranili islam, vi na isti nacin koristite da bi ga ponizili.
Mala je razlika između prosječnog ateiste i ISIS-ovca kad je upitanju tumačenje vjere i Kur'ana.
GAU8

#6473 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by GAU8 »

m_l wrote:
GAU8 wrote:
m_l wrote:
Iskljuciva nisam, nego hocu da mi TI citiras ajete koji poticu nasilje, jer tvrdis da postoje.
Nemoj me molim te i ti ko Sampion tjerati da citiram. Pa imas tonu ajeta o borbi na Allahovom putu. Proberi koji bilo.
Eto npr. En-Nisa - 95.
Ajeta o borbi ima, ali nema o nasilju. Vec jednom rekoh dobro je da ste ateisti, ali samo iz razloga sto sve pogresno rezonujete. Kako oni monstrumi koriste ajete da bi lafo odbranili islam, vi na isti nacin koristite da bi ga ponizili.

I jos nesto procitaj:

1. “Do not kill any child, any woman, or any elder or sick person.” (Sunan Abu Dawud)

2. “Do not practice treachery or mutilation.(Al-Muwatta)

3. Do not uproot or burn palms or cut down fruitful trees.(Al-Muwatta)

4. Do not slaughter a sheep or a cow or a camel, except for food.” (Al-Muwatta)

5. “If one fights his brother, [he must] avoid striking the face, for God created him in the image of Adam.” (Sahih Bukhari, Sahih Muslim)

6. “Do not kill the monks in monasteries, and do not kill those sitting in places of worship. (Musnad Ahmad Ibn Hanbal)

7. “Do not destroy the villages and towns, do not spoil the cultivated fields and gardens, and do not slaughter the cattle.” (Sahih Bukhari; Sunan Abu Dawud)

8. “Do not wish for an encounter with the enemy; pray to God to grant you security; but when you [are forced to] encounter them, exercise patience.” (Sahih Muslim)

9. “No one may punish with fire except the Lord of Fire.” (Sunan Abu Dawud).

10. “Accustom yourselves to do good if people do good, and to not do wrong even if they commit evil.” (Al-Tirmidhi)
Lp
Ja sam pročitao Kur'an, (više prevoda i jezika, na žalost ne znam arapski) Pročitao sam i Novi i malo listao Stari zavjet. Znam o svim ajjetima koje spominješ, i IMA nepotrebnog pozivanja na nasilje iako PARALELNO ima i pozivanja na mir.

Ja sam samo rekao da nije tačna tvoja tvrdnja da nema NIJEDNOG poziva na nasilje. Nisam rekao da se isključivo poziva na nasilje, ili da je u Kur'anu apsolutno zlo. Ne bih to nikad rekao, jer jednostavno nije tačno (niti uostaliom postoji "apsolutno zlo")

Samo ostajem pro svome, da nije tačno da NEMA poziva na nasilje. Ima ih kao što ima i pozivanja protiv nasilja. U najgorem slučaju ispade pisac dvoličan...
GAU8

#6474 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by GAU8 »

Mohamad Sissoko wrote:
m_l wrote: Ajeta o borbi ima, ali nema o nasilju. Vec jednom rekoh dobro je da ste ateisti, ali samo iz razloga sto sve pogresno rezonujete. Kako oni monstrumi koriste ajete da bi lafo odbranili islam, vi na isti nacin koristite da bi ga ponizili.
Mala je razlika između prosječnog ateiste i ISIS-ovca kad je upitanju tumačenje vjere i Kur'ana.
A koje je tvoje mišljenje o tome ko može pravilno tumačiti Kur'an
Lalena

#6475 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Lalena »

Na ovoj temi se najmanje govori o ateizmu :P

Meni je smijesno kada neko ko i nije musliman tumaci Kur'an, ajete, misli da moze izvaditi jednu recenicu iz konteksta, i da mu je sve jasno.... da nekoga zaista interesuje znacenje, potrazio bi tefsir, komentar ili sl., i onda pocne tumaciti muslimanima njihovu vjeru... mislim, isto kao kada bih ja nekom profesoru fizike, da ne kazem naucniku, pocela objasnjavati Higgs bosonovu cesticu... o kojoj znam dvije recenice, otprilike ;)

Zao mi je sto ovo nije prevedeno, mada mozda i ne bi imalo nikakve koristi, neki ljudi ne zele cuti ono sto im se ne svidja, ali, mozda neko i poslusa, cisto iz znatizelje...

Nouman Ali Khan, hutba i pomalo o desavanjima u Parizu... veoma realno, samokriticno i sa stanoviste Kur'ana, cak spominje i slucaj onoga pjesnika, cijim smaknucem su se pojedini koristili kao argumentom...

Locked