Čuj šta upad policije ima išta sa vlasti hahahaha. Ma naravno, niko na vlasti nije kriv niti odgovoran nizašta, to nije njihova nadležnost.made_in_sarajevo wrote: ↑05/08/2026 06:47Mogao si sve procitati kao svi mi. Dvije posade su prosle obuku prvo u crnoj gori da nauce letjeti onda u americi da nauce letiti na ovom helikopteru i da ce jos neko vrijeme letiti sa iskusnim.pilotima jer tako avijacija nalaze. Ako lazem ja laze onda i gugl i katica, a ima ljudi koji se bolje razumiju ali nisam vidio da to iko ismijava. Dakle helikopter vec ima neko da vozi i to je rijeseno dok se helikopter pravio. Za vracanje u prag je i to objasnjenjo da su iz bella trazili da se vrari da se stavi bolje vitlo ili saraf za vitlo, dakle ne bitna stvar za sami helikopter i dok opet prodje te stvari koje mora proci da bi mogao biti registrovan kod nas. I to su rekli traje 10ak dana. Nema nikakvih popravki i dorada jer niko nije lud sa neispravnim helikopterom letiti prag-sarajevo-prag jel tako? Za 35 miliona maraka hrvati dobili isti samo oni uzeli 2 komada. Helikopter duplo veci od zenickog i veci od svakog iz RS. Dva motora, desetak specijalaca u punoj opremi, 6 medicinskih transporta ili 2 sa doktorima i opremom, 1600l vode nosi duplo vise od.vojske (ako je tacno nisam trazio detaljno), koristi se u bruku zemalja svijeta bas u ove svrhe ili da ipak kazemo bell i amerikanci ne znaju napraviti jebacki helikopter. 35 miliona vrijedi sva i dodatna oprema na helikopteru i to vitlo i kanta za vodu i kamere i naocale za pilote i sve i obuka pilota tamo u americi. Evo i ja znam da je to sejtanska naprava koja leti ali uzeo malo vijesti, google i gemini pa iscitao sve strane o ovom helikopteru. Eto i ti odes kupiti auto pa te ponese malo daj opreme dodatne pa cijena nije vise 30 000 nego odjednom 40-50 hiljada bude jel tako. Mogli smo uzeti helikopter bez icega i dobili bi sejtansku napravu da kazemo da ga imamo. Koliko god se trudili ne moze se izjednaciti sa zenickim ili rs, nije ista nabavka uopste, mi dobili novo i sve novo za njega dok zenicki nista novo nema i mjesecima je vani bio, dok sarajevski je vec dosao sa oznakama svim samo dok procedure rijese koje se moraju rijesiti nije nista izmisljeno. I to vracanje jer je bell trazio dan pred predstavljanje pa bi ovi sve morali pomjerati za 10 dana sto je opet nidje veze, sda i fahri bi svakako srali i da su pomjerili.kingcrimson wrote: ↑05/08/2026 03:54Kakve veze ima šestorka, osmorka, jedanaestorka sa Katicinim medijskim performansom na Igmanu? Nije poenta čovječe u kupovini helikoptera, koja je za svaku pohvalu, nego u populističkom načinu na koji je predstavljena. Kupljen je helikopter za 35 mil i predstavljen na sva zvona kao da je već operativan, a helikopter tek treba da prođe tehničku obradu, specifikacije, registraciju, tender za obuku i angažman pilota jer nijedan domaći nije obučen za ovu zvijer, što će koštati još par miliona. Zašto stalno spinujete i izvrćete teze? Nikom nije krivo što je Kanton Sarajevo kupio helikopter, čak i za ove basnoslovne cifre koje je u regionu mogao priuštiti samo MUP Hrvatske, nego zato što stalno petljate, spinujete, manipulišete i izvrćete teze, pošto si se već predstavio kao njihov glasnogovornik. Ali nimalo me to ne čudi jer si samo prije par sati rekao da oružani upad specijalaca iz MUP-a RS u Bugojno nije ustvari ništa strašno, dakle spreman si na sve da relativiziraš, odbraniš i amnestiraš ove koji su trenutno na vlasti.GandalfSivi wrote: ↑05/08/2026 03:41
Prije sest godina kad se razpala sestorka. Fakat pojma nemas o cemu pises…
Sve ljudi javno i glasno rekli vezano za helikopter isto kao i za prugu i tramvaje, sve mozes pronaci na internetu sto te zanima i ako hoces citati svojim ocima.
Sta upad policijr ima ista sa vlasti? Jel vama ikakvu odgovornost ima neki sef u fupu i osa npr , u sipa i direkciji, nacelnim nekog sektora koji bas ovo mora raditi. Odmah cemo preskociti 20 pozicija i vlast je kriva. Ako je tako daj onda da otjeramo ovih 20 pozicija i sve na ministra prebacimo i ustedimo para na 20 plata. Uostalom ovo uski krug 20 ljudi odradi da ni dodik ne zna, opet je muo sbk reagova iste sekunde i nasao ih i poslikao ih sve. Sto ipak kaze i ta vlast je nesto uradila pa su ovi mogli i imali cime reagovati jel tako.
Reagovao je MUP SBK, nakon što su im građani dojavili da im se po kantonu vozaju naoružani specijalci iz drugog entiteta.
Branite neodbranjivo, ali ne čudi me ništa na ovom forumu.