Upravo tako, reakcije nisu bile zbog same kupovine helikoptera koja je zapravo vrlo pohvalna i poželjna ako ovaj superhelikopter zaista vrijedi 35 miliona, već zbog ofirnog medijskog performansa gdje su se slavodobitno uslikali sa helikopterom, pa ga onda vratili nazad u fabriku na specifikaciju i registraciju. Šta ti nije jasno?GandalfSivi wrote: ↑05/08/2026 03:27Ti si napisao glupost da “reakcije nisu bile zbog kupovine helikoptera”.kingcrimson wrote: ↑05/08/2026 03:26Kakve veze ima SDA sa ovim Katicinim i Čengićevim populističkim predizbornim performansom za helikopter koji tek treba da prođe tehničku obradu, specifikaciju, registraciju, nabavku i obuku pilota?GandalfSivi wrote: ↑05/08/2026 03:22
Oplakah brata mi. Sestorka se raspala “zbog helikoptera”, SDA nas bombarduje evo sest godin oko helikoptera, ali jebiga, nije lik vidio…
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
kingcrimson
#64051 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Last edited by kingcrimson on 05/08/2026 03:35, edited 2 times in total.
- GandalfSivi
#64052 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Haaaalooooo, raspala se vlada KS prije sest jebenih godina. Sta tebi nije jasno?kingcrimson wrote: ↑05/08/2026 03:32Upravo tako, reakcije nisu bile zbog same kupovine helikoptera koja je zapravo vrlo pohvalna i poželjna ako ovaj superhelikopter zaista vrijedi 35 miliona, već zbog ofirnog medijskog performansa gdje su se slavodobitno uslikali sa helikopterom, pa ga onda vratili nazad u fabriku na specifikaciju i registraciju. Šta ti nije jasno?GandalfSivi wrote: ↑05/08/2026 03:27Ti si napisao glupost da “reakcije nisu bile zbog kupovine helikoptera”.kingcrimson wrote: ↑05/08/2026 03:26
Kakve veze ima SDA sa ovim Katicinim i Čengićevim populističkim predizbornim performansom za helikopter koji tek treba da prođe tehničku obradu, specifikaciju, registraciju, nabavku i obuku pilota?
-
kingcrimson
#64053 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako se raspala ako proživljavamo renesansu Kantona Sarajevo, čak i sada kad su "u ostavci i tehničkom mandatu"? Šta ti nije jasno, odakle uopšte ti pišeš, djeluje mi kao da pišeš iz dijaspore i nisi potpuno informisan.GandalfSivi wrote: ↑05/08/2026 03:34Haaaalooooo, raspala se vlada KS prije sest jebenih godina. Sta tebi nije jasno?kingcrimson wrote: ↑05/08/2026 03:32Upravo tako, reakcije nisu bile zbog same kupovine helikoptera koja je zapravo vrlo pohvalna i poželjna ako ovaj superhelikopter zaista vrijedi 35 miliona, već zbog ofirnog medijskog performansa gdje su se slavodobitno uslikali sa helikopterom, pa ga onda vratili nazad u fabriku na specifikaciju i registraciju. Šta ti nije jasno?GandalfSivi wrote: ↑05/08/2026 03:27
Ti si napisao glupost da “reakcije nisu bile zbog kupovine helikoptera”.
- GandalfSivi
#64054 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Prije sest godina kad se razpala sestorka. Fakat pojma nemas o cemu pises…kingcrimson wrote: ↑05/08/2026 03:37Kako se raspala ako proživljavamo renesansu Kantona Sarajevo, čak i sada kad su "u ostavci i tehničkom mandatu"? Šta ti nije jasno, odakle uopšte ti pišeš, djeluje mi kao da pišeš iz dijaspore i nisi potpuno informisan.GandalfSivi wrote: ↑05/08/2026 03:34Haaaalooooo, raspala se vlada KS prije sest jebenih godina. Sta tebi nije jasno?kingcrimson wrote: ↑05/08/2026 03:32
Upravo tako, reakcije nisu bile zbog same kupovine helikoptera koja je zapravo vrlo pohvalna i poželjna ako ovaj superhelikopter zaista vrijedi 35 miliona, već zbog ofirnog medijskog performansa gdje su se slavodobitno uslikali sa helikopterom, pa ga onda vratili nazad u fabriku na specifikaciju i registraciju. Šta ti nije jasno?
-
kingcrimson
#64055 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kakve veze ima šestorka, osmorka, jedanaestorka sa Katicinim medijskim performansom na Igmanu? Nije poenta čovječe u kupovini helikoptera, koja je za svaku pohvalu, nego u populističkom načinu na koji je predstavljena. Kupljen je helikopter za 35 mil i predstavljen na sva zvona kao da je već operativan, a helikopter tek treba da prođe tehničku obradu, specifikacije, registraciju, tender za obuku i angažman pilota jer nijedan domaći nije obučen za ovu zvijer, što će koštati još par miliona. Zašto stalno spinujete i izvrćete teze? Nikom nije krivo što je Kanton Sarajevo kupio helikopter, čak i za ove basnoslovne cifre koje je u regionu mogao priuštiti samo MUP Hrvatske, nego zato što stalno petljate, spinujete, manipulišete i izvrćete teze, pošto si se već predstavio kao njihov glasnogovornik. Ali nimalo me to ne čudi jer si samo prije par sati rekao da oružani upad specijalaca iz MUP-a RS u Bugojno nije ustvari ništa strašno, dakle spreman si na sve da relativiziraš, odbraniš i amnestiraš ove koji su trenutno na vlasti.GandalfSivi wrote: ↑05/08/2026 03:41Prije sest godina kad se razpala sestorka. Fakat pojma nemas o cemu pises…kingcrimson wrote: ↑05/08/2026 03:37Kako se raspala ako proživljavamo renesansu Kantona Sarajevo, čak i sada kad su "u ostavci i tehničkom mandatu"? Šta ti nije jasno, odakle uopšte ti pišeš, djeluje mi kao da pišeš iz dijaspore i nisi potpuno informisan.GandalfSivi wrote: ↑05/08/2026 03:34
Haaaalooooo, raspala se vlada KS prije sest jebenih godina. Sta tebi nije jasno?
Last edited by kingcrimson on 05/08/2026 04:01, edited 3 times in total.
- GandalfSivi
#64056 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jebo mater, je li ja japanski ovdje pricam? Uz kuknjavu SDA i optuzbe da nam helikopter ne treba, Vlada KS se raspala prije sest godina zbog kupovine helikoptera. Nije se znalo ni kad ce helikopter doci ni ko ce ga ni kako predstavljati. Cijela jebena vlada pala.kingcrimson wrote: ↑05/08/2026 03:54Kakve veze ima šestorka, osmorka, jedanaestorka sa Katicinim medijskim performansom na Igmanu? Nije poenta čovječe u kupovini helikoptera, koja je za svaku pohvalu, nego u populističkom načinu na koji je predstavljena. Kupljen je helikopter za 35 mil i predstavljen na sva zvona kao da je već operativan, a helikopter tek treba da prođe tehničku obradu, specifikacije, registraciju, tender za obuku i angažman pilota jer nijedan domaći nije obučen za ovu zvijer, što će koštati još par miliona. Zašto stalno spinujete i izvrćete teze? Nikom nije krivo što je Kanton Sarajevo kupio helikopter, čak i za ove basnoslovne cifre koje je u regionu mogao priuštiti samo MUP Hrvatske, nego zato što stalno petljate, spinujete, manipulišete i izvrćete teze, pošto si se već predstavio kao njihov glasnogovornik.GandalfSivi wrote: ↑05/08/2026 03:41Prije sest godina kad se razpala sestorka. Fakat pojma nemas o cemu pises…kingcrimson wrote: ↑05/08/2026 03:37
Kako se raspala ako proživljavamo renesansu Kantona Sarajevo, čak i sada kad su "u ostavci i tehničkom mandatu"? Šta ti nije jasno, odakle uopšte ti pišeš, djeluje mi kao da pišeš iz dijaspore i nisi potpuno informisan.
Sta ti nije jasno?
-
kingcrimson
#64057 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zaboli me za vladu prije 6 godina i ko je tada govorio da nam helikopter ne treba. Čak ni tada nije bila kuknjava da nam ne treba helikopter, već da li nam treba helikopter od 27 miliona KM, što je sada 40 miliona KM sa svim pratećim sadržajima. Ako ćemo tjerati mak na konac, tadašnja vlada je prije 6 godina potpisala ugovor sa EBRD za nabavku novih tramvaja, ali se niko toga ne sjeća pa je na kraju Šteta preuzeo sve zasluge. Svaki nam je helikopter potreban, pa makar koštao 35 miliona sa PDV-om i 2 miliona za godišnje održavanje, uz još milion-dva za obuku pilota, sve podržavam ako fakat toliko vrijedi.GandalfSivi wrote: ↑05/08/2026 03:59Jebo mater, je li ja japanski ovdje pricam? Uz kuknjavu SDA i optuzbe da nam helikopter ne treba, Vlada KS se raspala prije sest godina zbog kupovine helikoptera. Nije se znalo ni kad ce helikopter doci ni ko ce ga ni kako predstavljati. Cijela jebena vlada pala.kingcrimson wrote: ↑05/08/2026 03:54Kakve veze ima šestorka, osmorka, jedanaestorka sa Katicinim medijskim performansom na Igmanu? Nije poenta čovječe u kupovini helikoptera, koja je za svaku pohvalu, nego u populističkom načinu na koji je predstavljena. Kupljen je helikopter za 35 mil i predstavljen na sva zvona kao da je već operativan, a helikopter tek treba da prođe tehničku obradu, specifikacije, registraciju, tender za obuku i angažman pilota jer nijedan domaći nije obučen za ovu zvijer, što će koštati još par miliona. Zašto stalno spinujete i izvrćete teze? Nikom nije krivo što je Kanton Sarajevo kupio helikopter, čak i za ove basnoslovne cifre koje je u regionu mogao priuštiti samo MUP Hrvatske, nego zato što stalno petljate, spinujete, manipulišete i izvrćete teze, pošto si se već predstavio kao njihov glasnogovornik.GandalfSivi wrote: ↑05/08/2026 03:41
Prije sest godina kad se razpala sestorka. Fakat pojma nemas o cemu pises…
Sta ti nije jasno?
Pričam o spektakularnoj medijskoj promociji i predstavi na Igmanu kao da su kupili jebeni apač što neko reče, a ustvari helikopter tek treba da ide na tehničku obradu, registraciju nakon čega tek slijedi javna nabavka za pilotske usluge i obuku pilota. Dakle predizborni performans za javnost i ništa drugo. Zbog čega si se toliko uzbudio, jesi li i ti neki glasnogovornik kao ovaj "tramvajtrojka" ili slično?
Last edited by kingcrimson on 05/08/2026 06:16, edited 5 times in total.
- GandalfSivi
#64058 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne, ne pricas o tome. Evo o cemu pricas, da niko nije bio protiv kupovine helikoptera.
De me podsjeti, ciji si ono klon?
I kada ti dokazem da je vlada pala zbog toga, onda pivotujes na drugu temu.kingcrimson wrote: ↑05/08/2026 00:10 A što se tiče helikoptera za MUP KS, koliko sam upratio, reakcije nisu bile zbog same kupovine helikoptera, nego zbog medijskog performansa na Igmanu kad su se uslikali sa helikopterom, predstavili ga javnosti, pa ga onda vratili nazad u Češku na tehničku doradu.![]()
-
kingcrimson
#64059 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Gdje ovdje spominjem vladu od prije 6 godina i tadašnje reakcije? Spominjem reakcije na Katicinu promociju helikoptera prije par dana. Šta ti nije jasno? Jesi li ti ograničen ili si samo trol provokator iz dijaspore?GandalfSivi wrote: ↑05/08/2026 04:21 Ne, ne pricas o tome. Evo o cemu pricas, da niko nije bio protiv kupovine helikoptera.I kada ti dokazem da je vlada pala zbog toga, onda pivotujes na drugu temu.kingcrimson wrote: ↑05/08/2026 00:10 A što se tiče helikoptera za MUP KS, koliko sam upratio, reakcije nisu bile zbog same kupovine helikoptera, nego zbog medijskog performansa na Igmanu kad su se uslikali sa helikopterom, predstavili ga javnosti, pa ga onda vratili nazad u Češku na tehničku doradu.![]()
Last edited by kingcrimson on 05/08/2026 05:06, edited 5 times in total.
- GandalfSivi
#64060 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Cije reakcije spominjes majstore? Nemoj da ti trazim reakcije od prije sest godina, za Zahiragica do Fahre po pitanju kupovine helikoptera. Ako mislis samo na sebe, onda u prvom licu jednine pisi.kingcrimson wrote: ↑05/08/2026 04:23Gdje ovdje spominjem vladu od prije 6 godina? Spominjem reakcije na Katicinu promociju helikoptera prije par dana. Šta ti nije jasno? Jesi li ti ograničen ili si samo trol provokator iz dijaspore?GandalfSivi wrote: ↑05/08/2026 04:21 Ne, ne pricas o tome. Evo o cemu pricas, da niko nije bio protiv kupovine helikoptera.I kada ti dokazem da je vlada pala zbog toga, onda pivotujes na drugu temu.kingcrimson wrote: ↑05/08/2026 00:10 A što se tiče helikoptera za MUP KS, koliko sam upratio, reakcije nisu bile zbog same kupovine helikoptera, nego zbog medijskog performansa na Igmanu kad su se uslikali sa helikopterom, predstavili ga javnosti, pa ga onda vratili nazad u Češku na tehničku doradu.![]()
-
kingcrimson
#64061 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma zaboli me za reakcije Zahiragića i Fahre prije šest godina. Pričam o helikopteru koji su predstavili kao da je već odmah dostupan građanima Sarajeva (Od danas naše nebo čuva naša policija), a još nije prošao ni tehnički pregled, registraciju, obuku domaćih pilota i posade, proces koji traje mjesecima. Svaka čast za investiciju, ali zašto non stop spinujete i izvrćete priču? Čemu ove predizborne finte, fingiranja i mahinacije? Čega se toliko plašite yebote?GandalfSivi wrote: ↑05/08/2026 04:27Cije reakcije spominjes majstore? Nemoj da ti trazim reakcije od prije sest godina, za Zahiragica do Fahre po pitanju kupovine helikoptera. Ako mislis samo na sebe, onda u prvom licu jednine pisi.kingcrimson wrote: ↑05/08/2026 04:23Gdje ovdje spominjem vladu od prije 6 godina? Spominjem reakcije na Katicinu promociju helikoptera prije par dana. Šta ti nije jasno? Jesi li ti ograničen ili si samo trol provokator iz dijaspore?GandalfSivi wrote: ↑05/08/2026 04:21 Ne, ne pricas o tome. Evo o cemu pricas, da niko nije bio protiv kupovine helikoptera.
I kada ti dokazem da je vlada pala zbog toga, onda pivotujes na drugu temu.
Last edited by kingcrimson on 05/08/2026 06:24, edited 2 times in total.
- GandalfSivi
#64062 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znaci, TI se ne bunis zbog zbog helikoptera, nego zbog promocije. Ostali su se bunili zbog samog helikoptera.
Jesi se bunio kad je Alija po noci autoput otvarao, ili kada je nosonja Efendic u septembru bazen otvarao?
Jesi se bunio kad je Alija po noci autoput otvarao, ili kada je nosonja Efendic u septembru bazen otvarao?
-
kingcrimson
#64063 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne bunim se zbog helikoptera, gluho bilo, koliko god bio plaćen ako zaista vrijedi toliko i ako će nam pomoći, kao što se ne bunim protiv novih tramvaja ako ih pola ne stoje u remizi i ne moram čekati 10-15 minuta u špici da se pojavi bilo kakav tramvajGandalfSivi wrote: ↑05/08/2026 05:07 Znaci, TI se ne bunis zbog zbog helikoptera, nego zbog promocije. Ostali su se bunili zbog samog helikoptera.
Ali primjećujem da ti sve to posmatraš ostrašćeno iz dijaspore i pretpostavljaš da se ovdje dešavaju nekakve epohalne tektonske promjene hahahaha. Pozdrav, sve najbolje
-
kingcrimson
-
made_in_sarajevo
#64065 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mogao si sve procitati kao svi mi. Dvije posade su prosle obuku prvo u crnoj gori da nauce letjeti onda u americi da nauce letiti na ovom helikopteru i da ce jos neko vrijeme letiti sa iskusnim.pilotima jer tako avijacija nalaze. Ako lazem ja laze onda i gugl i katica, a ima ljudi koji se bolje razumiju ali nisam vidio da to iko ismijava. Dakle helikopter vec ima neko da vozi i to je rijeseno dok se helikopter pravio. Za vracanje u prag je i to objasnjenjo da su iz bella trazili da se vrari da se stavi bolje vitlo ili saraf za vitlo, dakle ne bitna stvar za sami helikopter i dok opet prodje te stvari koje mora proci da bi mogao biti registrovan kod nas. I to su rekli traje 10ak dana. Nema nikakvih popravki i dorada jer niko nije lud sa neispravnim helikopterom letiti prag-sarajevo-prag jel tako? Za 35 miliona maraka hrvati dobili isti samo oni uzeli 2 komada. Helikopter duplo veci od zenickog i veci od svakog iz RS. Dva motora, desetak specijalaca u punoj opremi, 6 medicinskih transporta ili 2 sa doktorima i opremom, 1600l vode nosi duplo vise od.vojske (ako je tacno nisam trazio detaljno), koristi se u bruku zemalja svijeta bas u ove svrhe ili da ipak kazemo bell i amerikanci ne znaju napraviti jebacki helikopter. 35 miliona vrijedi sva i dodatna oprema na helikopteru i to vitlo i kanta za vodu i kamere i naocale za pilote i sve i obuka pilota tamo u americi. Evo i ja znam da je to sejtanska naprava koja leti ali uzeo malo vijesti, google i gemini pa iscitao sve strane o ovom helikopteru. Eto i ti odes kupiti auto pa te ponese malo daj opreme dodatne pa cijena nije vise 30 000 nego odjednom 40-50 hiljada bude jel tako. Mogli smo uzeti helikopter bez icega i dobili bi sejtansku napravu da kazemo da ga imamo. Koliko god se trudili ne moze se izjednaciti sa zenickim ili rs, nije ista nabavka uopste, mi dobili novo i sve novo za njega dok zenicki nista novo nema i mjesecima je vani bio, dok sarajevski je vec dosao sa oznakama svim samo dok procedure rijese koje se moraju rijesiti nije nista izmisljeno. I to vracanje jer je bell trazio dan pred predstavljanje pa bi ovi sve morali pomjerati za 10 dana sto je opet nidje veze, sda i fahri bi svakako srali i da su pomjerili.kingcrimson wrote: ↑05/08/2026 03:54Kakve veze ima šestorka, osmorka, jedanaestorka sa Katicinim medijskim performansom na Igmanu? Nije poenta čovječe u kupovini helikoptera, koja je za svaku pohvalu, nego u populističkom načinu na koji je predstavljena. Kupljen je helikopter za 35 mil i predstavljen na sva zvona kao da je već operativan, a helikopter tek treba da prođe tehničku obradu, specifikacije, registraciju, tender za obuku i angažman pilota jer nijedan domaći nije obučen za ovu zvijer, što će koštati još par miliona. Zašto stalno spinujete i izvrćete teze? Nikom nije krivo što je Kanton Sarajevo kupio helikopter, čak i za ove basnoslovne cifre koje je u regionu mogao priuštiti samo MUP Hrvatske, nego zato što stalno petljate, spinujete, manipulišete i izvrćete teze, pošto si se već predstavio kao njihov glasnogovornik. Ali nimalo me to ne čudi jer si samo prije par sati rekao da oružani upad specijalaca iz MUP-a RS u Bugojno nije ustvari ništa strašno, dakle spreman si na sve da relativiziraš, odbraniš i amnestiraš ove koji su trenutno na vlasti.GandalfSivi wrote: ↑05/08/2026 03:41Prije sest godina kad se razpala sestorka. Fakat pojma nemas o cemu pises…kingcrimson wrote: ↑05/08/2026 03:37
Kako se raspala ako proživljavamo renesansu Kantona Sarajevo, čak i sada kad su "u ostavci i tehničkom mandatu"? Šta ti nije jasno, odakle uopšte ti pišeš, djeluje mi kao da pišeš iz dijaspore i nisi potpuno informisan.
Sve ljudi javno i glasno rekli vezano za helikopter isto kao i za prugu i tramvaje, sve mozes pronaci na internetu sto te zanima i ako hoces citati svojim ocima.
Sta upad policijr ima ista sa vlasti? Jel vama ikakvu odgovornost ima neki sef u fupu i osa npr , u sipa i direkciji, nacelnim nekog sektora koji bas ovo mora raditi. Odmah cemo preskociti 20 pozicija i vlast je kriva. Ako je tako daj onda da otjeramo ovih 20 pozicija i sve na ministra prebacimo i ustedimo para na 20 plata. Uostalom ovo uski krug 20 ljudi odradi da ni dodik ne zna, opet je muo sbk reagova iste sekunde i nasao ih i poslikao ih sve. Sto ipak kaze i ta vlast je nesto uradila pa su ovi mogli i imali cime reagovati jel tako.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#64066 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
samo da pitam, kad se donira 10ak auta, kombija, kamiona za policiju vojsku, i kad se to medijski poprati, je li oni odmah budu sa registracijama?
upali i vozi?
upali i vozi?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#64067 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da parafraziram onu staru narodnu:
"Imali pored cega pa se uslikali"
Imali su prethodnici dovoljno vremena da ga kupe.
Ali svaki post-podrzavam ja helikopter, ali toliko i toliko je placen, ako stvarno vrijedi toliko
manje istreniranom oku to moze izgledati kao podrska, ali sustina je stvaranje narativa da je helikopter preplacen, uz standardne manipulacije da su remont i obuka sporni, pakujuci to u celofan da eto nije trebalo pokazati helikopter prije nego je sve to zavrseno.
"Imali pored cega pa se uslikali"
Imali su prethodnici dovoljno vremena da ga kupe.
Ali svaki post-podrzavam ja helikopter, ali toliko i toliko je placen, ako stvarno vrijedi toliko
- tramvajtrojka
#64068 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
internazionale
#64069 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zukan je jedna seoska varalica koja ovakvim glupostima skuplja političke poene. S jedne strane izbori u oktobru a s druge Nikšić bi trebao završiti mandat na čelu SDP-a, pa ova seoska varalica vreba svoju šansuLSD wrote: ↑04/08/2026 22:13kingcrimson wrote: ↑04/08/2026 18:59 Ministar je pojasnio da je reakcija uslijedila nakon dojave mještana o kretanju sumnjivih naoružanih osoba koje nisu bile evidentirane u zvaničnom protokolu osiguranja srbijanskog predsjednika.
"Nakon što su od građana dobili informaciju da se područjem Srednjobosanskog kantona kreće grupa naoružanih muškaraca koja nije bila dio zvanično prijavljenog osiguranja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, pripadnici Specijalne jedinice MUP-a SBK odmah su krenuli u potragu", naveo je Helez.
Znači nisu ni znali dok im građani i mještani nisu dojavili hahahaha![]()
![]()
![]()
Boli Zukana qrc uvijek moze reci kako nije njegova nadleznost, covjek ima preca posla... nek se građani i mjestani zayebavaju sa tim stvarima![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#64070 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
znam ja da je klon, ne znaju drugitramvajtrojka wrote: ↑05/08/2026 10:16Chmoljo raspravljate se sa jednim te istim klonom koji se vrati svaka tri mjeseca
Ovo mu je bio prosli nick i na proslom nicku se Gandalf upecao na njegove besmislice![]()
- dembele
#64071 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zukan danas ne zna šta je juče pričao, stalno pod gasom, a odlazak Nerke Njive sa čela stranke je više nego dobra stvar. Bezličan i antipatičan lik bez trunke harizme, Petar Đokić za Federaciju.
- Billy The Pljuc
#64072 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma dobro smo mi i prošli kakvi su sve hahari ovu državu kao predstavljali, nevezano za predznak a bilo ih je svakavih i nažalost još uvijek ih ima.drug_profi wrote: ↑04/08/2026 14:54Lepi sto mljacka kad prica i sto voli mlade cure, a onako dobar musliman je....Billy The Pljuc wrote: ↑04/08/2026 14:15 Eeeeee...da Lepi ne sruši Aprilski onomad vi sad ne bi imali o čemu pisat'...kakav je to samo vizionar bio...![]()
- drug_profi
#64073 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I piloti i mehanicari su obuceni. Postoje kompletne posade.
Cifra nabavke odnosi se na mašinu, obuku, hangar, i posadu... mislim čak i održavanja.
Cifra nabavke odnosi se na mašinu, obuku, hangar, i posadu... mislim čak i održavanja.
- tramvajtrojka
#64074 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znas ti koliko istina zanima ove burn nickove on dodje ovdje svaka tri mjeseca da se nagovori trojanerima i tjt. i eto ti ga za tri mjeseca sa novom lazi i tako sve u krugdrug_profi wrote: ↑05/08/2026 11:36 I piloti i mehanicari su obuceni. Postoje kompletne posade.
- No Mind
#64075 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kamo srece da je bilo sredstava za jos... Ili pameti, da se udruze voljni kantoni, da se to standardizuje, ali mozda je ovo pocetak.
Nadam se da ce i vojska proširiti kapacitete, ali mora se i parelelno ulagati u kantonalne MUPove, tj. tamo gdje separatisti ne mogu blokirati po zelji.
Nadam se da ce i vojska proširiti kapacitete, ali mora se i parelelno ulagati u kantonalne MUPove, tj. tamo gdje separatisti ne mogu blokirati po zelji.