madner wrote:
Zlaja drzi kontrolni paket, nije zedan vlasti
FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
- NightSkyWalker
#6401 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
-
palermo
#6402 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Da, i šta će sa tim argumentima..........hajde, imaju argument da su majorizirani i šta onda.....čudesne su ove (moralne ) tirade o tome kako se zbog navodnog poštovanja nečeg vrlo imaginarnog treba svima ugađati osim onima koji jedino brane Bosnu i Hercegovinu........oldplague wrote: Jadne su tvoje tirade. SDP ne može nogirati HDZ i mora ispoštovati izbornu volju Hrvata sve dok za sobom šlepa SDA, sve dok "predsjednik svih građana" sjedi u Predsjedništvu kraj Bakira Izetbegovića, sve dok sa Tihićem dijele resore na svim nivoima vlasti. Isto vrijedi i za petljanje sa Fahrom i platformski snošaj sa HSP. Sve dotad HDZ i većina Hrvata imaju argument da je ovdje riječ o pukoj majorizaciji, bez obzira na njene motive. Sve sam ti lijepo nacrtala i nema teoretske šanse da nisi shvatio. No, ti si trojanac, pa nije nikakvo čudo.
-
oldplague
#6403 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Brane umalo ti ne rekoh, a ne Bosnu i Hercegovinu, sa SDA i HSP, a bogami i SBB. I nije riječ o moralnoj tiradi, kakav moral u ovoj katranskoj rupi, već o argumentu koji mogu, hoće i već serviraju međunarodnoj zajednici.palermo wrote:Da, i šta će sa tim argumentima..........hajde, imaju argument da su majorizirani i šta onda.....čudesne su ove (moralne ) tirade o tome kako se zbog navodnog poštovanja nečeg vrlo imaginarnog treba svima ugađati osim onima koji jedino brane Bosnu i Hercegovinu........oldplague wrote: Jadne su tvoje tirade. SDP ne može nogirati HDZ i mora ispoštovati izbornu volju Hrvata sve dok za sobom šlepa SDA, sve dok "predsjednik svih građana" sjedi u Predsjedništvu kraj Bakira Izetbegovića, sve dok sa Tihićem dijele resore na svim nivoima vlasti. Isto vrijedi i za petljanje sa Fahrom i platformski snošaj sa HSP. Sve dotad HDZ i većina Hrvata imaju argument da je ovdje riječ o pukoj majorizaciji, bez obzira na njene motive. Sve sam ti lijepo nacrtala i nema teoretske šanse da nisi shvatio. No, ti si trojanac, pa nije nikakvo čudo.
-
palermo
#6404 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
ma kakva crna ekonomska kriza, pisali su čekovi k'o ludiNass wrote: Slazem se. Mislim da pogorsanje ekonomskog stanja ovoj drzavi ne ide na ruku....... i u Jugoslaviji je bila strasna ekonomska kriza kad je buknuo rat.
-
oldplague
#6405 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Nije zbog, ali jeste glede.palermo wrote:ma kakva crna ekonomska kriza, pisali su čekovi k'o ludiNass wrote: Slazem se. Mislim da pogorsanje ekonomskog stanja ovoj drzavi ne ide na ruku....... i u Jugoslaviji je bila strasna ekonomska kriza kad je buknuo rat.nije rat izbio ni zbog kakve ekonomske krize
-
palermo
#6406 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
haj dobro, već smo ustanovili da se ti tih vremena i ne sjećašoldplague wrote: Nije zbog, ali jeste glede.
- Komrad
#6407 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Ne mora... samo kriticari SDPa trebaju svoju kritiku usmjeriti prema onome ko opstruira formiranje vlastioldplague wrote: Jadne su tvoje tirade. SDP ne može nogirati HDZ i mora ispoštovati izbornu volju Hrvata sve dok za sobom šlepa SDA, sve dok "predsjednik svih građana" sjedi u Predsjedništvu kraj Bakira Izetbegovića, sve dok sa Tihićem dijele resore na svim nivoima vlasti. Isto vrijedi i za petljanje sa Fahrom i platformski snošaj sa HSP. Sve dotad HDZ i većina Hrvata imaju argument da je ovdje riječ o pukoj majorizaciji, bez obzira na njene motive. Sve sam ti lijepo nacrtala i nema teoretske šanse da nisi shvatio. No, ti si trojanac, pa nije nikakvo čudo.
-
palermo
#6408 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
I šta onda kad serviraju ? Dobro je jednom rekao, mislim Ultima, vi kao da živite još u 96.... neke su se stvari mnogo promijenile, Hrvati, odnosno Čovićevi Hrvati, baš i nemaju mnogo čime da se cjenkaju, najviše što mogu dobiti je ovo što im se nudi kroz platformu.....oldplague wrote:Brane umalo ti ne rekoh, a ne Bosnu i Hercegovinu, sa SDA i HSP, a bogami i SBB. I nije riječ o moralnoj tiradi, kakav moral u ovoj katranskoj rupi, već o argumentu koji mogu, hoće i već serviraju međunarodnoj zajednici.palermo wrote:Da, i šta će sa tim argumentima..........hajde, imaju argument da su majorizirani i šta onda.....čudesne su ove (moralne ) tirade o tome kako se zbog navodnog poštovanja nečeg vrlo imaginarnog treba svima ugađati osim onima koji jedino brane Bosnu i Hercegovinu........oldplague wrote: Jadne su tvoje tirade. SDP ne može nogirati HDZ i mora ispoštovati izbornu volju Hrvata sve dok za sobom šlepa SDA, sve dok "predsjednik svih građana" sjedi u Predsjedništvu kraj Bakira Izetbegovića, sve dok sa Tihićem dijele resore na svim nivoima vlasti. Isto vrijedi i za petljanje sa Fahrom i platformski snošaj sa HSP. Sve dotad HDZ i većina Hrvata imaju argument da je ovdje riječ o pukoj majorizaciji, bez obzira na njene motive. Sve sam ti lijepo nacrtala i nema teoretske šanse da nisi shvatio. No, ti si trojanac, pa nije nikakvo čudo.
-
oldplague
#6409 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Varaš se, jednostavno se varaš. Tek sada imaju. Sada kad nema SFOR-a, kad međunarodna zajednica i ne krije svoje dileme u pogledu budućnosti BiH, sad kad je fakat riječ o majorizaciji. Nemoj me krivo shvatiti, svi narodi u ovoj zemlji zaslužuju majorizaciju, ali ja se ne brinem. Čim se mi malo primaknemo Evropi, to će sve otrčat da pere hale tamo i lakše će se disati. U međuvremenu, politika nije video igra niti se ozbiljni problemi rješavaju ignoriranjem.
-
palermo
#6410 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Ozbiljno te sada pitam, i nadam se ozbiljnom odgovoru. Čime imaju ?oldplague wrote:Varaš se, jednostavno se varaš. Tek sada imaju. Sada kad nema SFOR-a, kad međunarodna zajednica i ne krije svoje dileme u pogledu budućnosti BiH, sad kad je fakat riječ o majorizaciji. Nemoj me krivo shvatiti, svi narodi u ovoj zemlji zaslužuju majorizaciju, ali ja se ne brinem. Čim se mi malo primaknemo Evropi, to će sve otrčat da pere hale tamo i lakše će se disati. U međuvremenu, politika nije video igra niti se ozbiljni problemi rješavaju ignoriranjem.
-
oldplague
#6411 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Nemaju ti kritičari SDP-a ništa s tim. Vlast nije formirana, vlast teško da će biti formirana do ustavom predviđenog roka, kad će gospoja Krišto odsvirati kraj. Nije moje da pravim vlast, već profesionalnih političara, pa nek je prave. Rade za novce, a ne za piljke. Nemoj ih ti braniti jer griješe. I meni koja ih napadam, i tebi koji ih braniš.Komrad wrote:Ne mora... samo kriticari SDPa trebaju svoju kritiku usmjeriti prema onome ko opstruira formiranje vlastioldplague wrote: Jadne su tvoje tirade. SDP ne može nogirati HDZ i mora ispoštovati izbornu volju Hrvata sve dok za sobom šlepa SDA, sve dok "predsjednik svih građana" sjedi u Predsjedništvu kraj Bakira Izetbegovića, sve dok sa Tihićem dijele resore na svim nivoima vlasti. Isto vrijedi i za petljanje sa Fahrom i platformski snošaj sa HSP. Sve dotad HDZ i većina Hrvata imaju argument da je ovdje riječ o pukoj majorizaciji, bez obzira na njene motive. Sve sam ti lijepo nacrtala i nema teoretske šanse da nisi shvatio. No, ti si trojanac, pa nije nikakvo čudo.
-
oldplague
#6412 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Najozbiljnije i najpreciznije sam ti odgovorila. Šta ti od toga nije jasno?palermo wrote:Ozbiljno te sada pitam, i nadam se ozbiljnom odgovoru. Čime imaju ?oldplague wrote:Varaš se, jednostavno se varaš. Tek sada imaju. Sada kad nema SFOR-a, kad međunarodna zajednica i ne krije svoje dileme u pogledu budućnosti BiH, sad kad je fakat riječ o majorizaciji. Nemoj me krivo shvatiti, svi narodi u ovoj zemlji zaslužuju majorizaciju, ali ja se ne brinem. Čim se mi malo primaknemo Evropi, to će sve otrčat da pere hale tamo i lakše će se disati. U međuvremenu, politika nije video igra niti se ozbiljni problemi rješavaju ignoriranjem.
- Socijalista
#6413 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Ti si zenska glavo teska histerija, sta ti je bolan smiri se...ma hebe se tebi izgleda.oldplague wrote:Najozbiljnije i najpreciznije sam ti odgovorila. Šta ti od toga nije jasno?palermo wrote:Ozbiljno te sada pitam, i nadam se ozbiljnom odgovoru. Čime imaju ?oldplague wrote:Varaš se, jednostavno se varaš. Tek sada imaju. Sada kad nema SFOR-a, kad međunarodna zajednica i ne krije svoje dileme u pogledu budućnosti BiH, sad kad je fakat riječ o majorizaciji. Nemoj me krivo shvatiti, svi narodi u ovoj zemlji zaslužuju majorizaciju, ali ja se ne brinem. Čim se mi malo primaknemo Evropi, to će sve otrčat da pere hale tamo i lakše će se disati. U međuvremenu, politika nije video igra niti se ozbiljni problemi rješavaju ignoriranjem.
-
oldplague
#6414 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
U čemu je problem?Ti si zenska glavo teska histerija, sta ti je bolan smiri se...ma hebe se tebi izgleda.
- Socijalista
#6415 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
oldplague wrote:U čemu je problem?Ti si zenska glavo teska histerija, sta ti je bolan smiri se...ma hebe se tebi izgleda.
- ultima_palabra
#6416 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Zakucati na početnu stranu podforuma Politika ko Lutherove tezemadner wrote:Tsk, pa nije visa matematika.
Kompromis za mijenjanje Deytona ce se postici tek kada i RS (Rvate niko nista i ne pita) bude za iste. RS ce biti za promjene samo ako shvati da im je to u interesu. Bice im u interesu samo ako uvide da mehanizmi blokade mogu biti i stetni po njih.
-
palermo
#6417 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
sam sebi nisam jasan, otkud mi uopšte suluda ideja da se sa tobom može ozbiljno pričatioldplague wrote: Najozbiljnije i najpreciznije sam ti odgovorila. Šta ti od toga nije jasno?
-
oldplague
#6418 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Ozbiljno pričati? Misliš ono kad ti mene nešto pitaš, ja ti decidno odgovorim, onda se ti praviš da nisi skontao, onda ti ja kažem da se praviš da nisi skontao (ili fakat nisi, što je još gore), onda ti metneš ručicu na rosno čelo i pravdoljubivo uzdahneš kako se sa mnom ne može pričati, onda doleti kakav lojalan hajduk pa me pita jesam li muško, jesam li u PMS-u, HDZ-u i drugim skraćenicama, onda dođe moderator i pobriše inkriminirajuće postove i onda se opet sve zavrti ispočetka. I još mi neko veli da naš narod hoće objektivno i profesionalno. Jašta radi.palermo wrote:sam sebi nisam jasan, otkud mi uopšte suluda ideja da se sa tobom može ozbiljno pričatioldplague wrote: Najozbiljnije i najpreciznije sam ti odgovorila. Šta ti od toga nije jasno?
-
oldplague
#6419 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Ne bi ti shvatio da se ponovo rodiš da nikakve blokade ne mogu, nisu i neće biti štetne za RS. A to je zato što ne razumiješ da su temelji nacionalnih politika u BiH beskrajno različiti. Naime, još je Rašo Srbima obećao da će jesti korijenje i koru s drveća, dočim je Aljo Bošnjacima obećao da će jesti zlatnim kašikama. Pa ti vidi ko se za šta pripremao.ultima_palabra wrote:Zakucati na početnu stranu podforuma Politika ko Lutherove tezemadner wrote:Tsk, pa nije visa matematika.
Kompromis za mijenjanje Deytona ce se postici tek kada i RS (Rvate niko nista i ne pita) bude za iste. RS ce biti za promjene samo ako shvati da im je to u interesu. Bice im u interesu samo ako uvide da mehanizmi blokade mogu biti i stetni po njih.Ali džaba neki opet ne bi skontali
-
palermo
#6420 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
pa evo, recimo uzmeš da sam glup, i da ne mogu odmah shvatiti. Pošto si razumna žena, i shvataš moje teškoće, ne bude ti teško da mi ponoviš, ali razumljivijim i jednostavnijim rječnikom čime se to HDZ i Čovićevi Hrvati mogu cjenkatioldplague wrote: Ozbiljno pričati? Misliš ono kad ti mene nešto pitaš, ja ti decidno odgovorim, onda se ti praviš da nisi skontao, onda ti ja kažem da se praviš da nisi skontao (ili fakat nisi, što je još gore), onda ti metneš ručicu na rosno čelo i pravdoljubivo uzdahneš kako se sa mnom ne može pričati, onda doleti kakav lojalan hajduk pa me pita jesam li muško, jesam li u PMS-u, HDZ-u i drugim skraćenicama, onda dođe moderator i pobriše inkriminirajuće postove i onda se opet sve zavrti ispočetka. I još mi neko veli da naš narod hoće objektivno i profesionalno. Jašta radi.
- ultima_palabra
#6421 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Korijenje im je obećao Branko Kostić, član Predsjedništva SFRJ iz Crne Gore. A 20 godina poslije se nikom više ne jede korijenje, pogotovo nakon što se osladila bijela tehnika 1992-95 i lova od telekoma upumpana u budžet 2007-2011.oldplague wrote:Ne bi ti shvatio da se ponovo rodiš da nikakve blokade ne mogu, nisu i neće biti štetne za RS. A to je zato što ne razumiješ da su temelji nacionalnih politika u BiH beskrajno različiti. Naime, još je Rašo Srbima obećao da će jesti korijenje i koru s drveća, dočim je Aljo Bošnjacima obećao da će jesti zlatnim kašikama. Pa ti vidi ko se za šta pripremao.ultima_palabra wrote:Zakucati na početnu stranu podforuma Politika ko Lutherove tezemadner wrote:Tsk, pa nije visa matematika.
Kompromis za mijenjanje Deytona ce se postici tek kada i RS (Rvate niko nista i ne pita) bude za iste. RS ce biti za promjene samo ako shvati da im je to u interesu. Bice im u interesu samo ako uvide da mehanizmi blokade mogu biti i stetni po njih.Ali džaba neki opet ne bi skontali
A šta to djeluje kod njih? SDA politika popuštanja? Kalimero politika Silajdžića? Bojan Bajić, ko?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#6422 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Za provjeru, napisi bilo gdje "ma nek idu" pa ces vidjeti kako ce te napasti..rusis BosnuNass wrote:Ah, da da, Odlicno, tako je. I znala sam da te nisam bila dobro shvatilaplain vanilla wrote:Ko ih kritikuje? Ljudi potpisuju Peticiju, raduju se Trecem, a mi jos razglabamo treba li HDZ u vlast, a ta Peticija nam je normalna.Nass wrote:
Pa ako kritiziramo Dodika i Covica sto zele podijeliti BiH, i eventualno je i 'razdruziti' u nekoj konacnici, zasto ne bismo napadali i Bosnjake koji se zalazu za slicno? Samo pitam. Ili nisam dobro shvatila sto si htjela reci...
Dodik iskoristi svaku priliku da kaze-BiH dok mora, vise nam to i ne para ushi, prihvatili smo to kao normalno..i ne osvrcemo se
Ali ako neki Bosnjak kaze-ma otcijepite se, ko vas .... e onda je taj Bosnjak zlo nevidjeno
Ali oni smiju potkopavati, to se podrazumijeva
- madner
#6423 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Potpuno si u pravu, Srbi ce radije korijene jesti nego da dopuste da im neko nametne tamo neke institucije drzave. Mislim da bi odmah digli ustanak kada bi recimo postojala neka drzavna policija.oldplague wrote:Ne bi ti shvatio da se ponovo rodiš da nikakve blokade ne mogu, nisu i neće biti štetne za RS. A to je zato što ne razumiješ da su temelji nacionalnih politika u BiH beskrajno različiti. Naime, još je Rašo Srbima obećao da će jesti korijenje i koru s drveća, dočim je Aljo Bošnjacima obećao da će jesti zlatnim kašikama. Pa ti vidi ko se za šta pripremao.ultima_palabra wrote:Zakucati na početnu stranu podforuma Politika ko Lutherove tezemadner wrote:Tsk, pa nije visa matematika.
-
oldplague
#6424 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Nisam ja razumna žena. Al' imam kakvog-takvog materinskog instinkta. Shvati već jednom da se s tobom niko i ne mora cjenkati. O ovoj zemlji odlučuje međunarodna zajednica. U očima rečene već sada Hrvati, odnosno HDZ, bolje stoje od SDP-a i Bošnjaka koji u njega polažu sve nade. O tome šta je taljenje sa HSP-om učinilo imidžu državotvornog projekta u Sarajevu u očima međunarodnog faktora kojemu je posljednji rat kojeg se sjeća Drugi svjetski, da ti ne pričam. Pa nije niko lud bolan. Za gutanje takve gorke pilule potrebna je snažna motivacija, strast, želja, bojazan, patriotizam, šovinizam, šta god, ali ništa od toga nemaju stranci koji o nama odlučuju. Stranci koji su od nas umorni i samo ste im dali povod. A moglo je drugačije. Danas nema SFOR-a, niko neće blokirati Mostar, prisiliti nekoga na nešto, niti želi niti može. Neeeema. Nestalo. Politika, a ne skrivanje iza nečijih skuta, može riješiti ovu zavrzlamu. Ja sam već napisala šta je i kako trebalo uraditi u diskusiji sa gorštakom, ne mogu ponovo, stvarno ne mogu.palermo wrote:pa evo, recimo uzmeš da sam glup, i da ne mogu odmah shvatiti. Pošto si razumna žena, i shvataš moje teškoće, ne bude ti teško da mi ponoviš, ali razumljivijim i jednostavnijim rječnikom čime se to HDZ i Čovićevi Hrvati mogu cjenkatioldplague wrote: Ozbiljno pričati? Misliš ono kad ti mene nešto pitaš, ja ti decidno odgovorim, onda se ti praviš da nisi skontao, onda ti ja kažem da se praviš da nisi skontao (ili fakat nisi, što je još gore), onda ti metneš ručicu na rosno čelo i pravdoljubivo uzdahneš kako se sa mnom ne može pričati, onda doleti kakav lojalan hajduk pa me pita jesam li muško, jesam li u PMS-u, HDZ-u i drugim skraćenicama, onda dođe moderator i pobriše inkriminirajuće postove i onda se opet sve zavrti ispočetka. I još mi neko veli da naš narod hoće objektivno i profesionalno. Jašta radi.
-
oldplague
#6425 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
E moj madnere...Potpuno si u pravu, Srbi ce radije korijene jesti nego da dopuste da im neko nametne tamo neke institucije drzave. Mislim da bi odmah digli ustanak kada bi recimo postojala neka drzavna policija.