FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Locked

Podrzavam koaliciju SDP-NSRZB-SDA-HSP

DA
211
70%
NE
92
30%

Total votes: 303

NightSkyWalker

#6401 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by NightSkyWalker »

madner wrote:
Zlaja drzi kontrolni paket, nije zedan vlasti
:-) :lol: ...zedan je valter da bi sam bure mogao popiti. :wink:
palermo

#6402 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by palermo »

oldplague wrote: Jadne su tvoje tirade. SDP ne može nogirati HDZ i mora ispoštovati izbornu volju Hrvata sve dok za sobom šlepa SDA, sve dok "predsjednik svih građana" sjedi u Predsjedništvu kraj Bakira Izetbegovića, sve dok sa Tihićem dijele resore na svim nivoima vlasti. Isto vrijedi i za petljanje sa Fahrom i platformski snošaj sa HSP. Sve dotad HDZ i većina Hrvata imaju argument da je ovdje riječ o pukoj majorizaciji, bez obzira na njene motive. Sve sam ti lijepo nacrtala i nema teoretske šanse da nisi shvatio. No, ti si trojanac, pa nije nikakvo čudo.
Da, i šta će sa tim argumentima..........hajde, imaju argument da su majorizirani i šta onda.....čudesne su ove (moralne ) tirade o tome kako se zbog navodnog poštovanja nečeg vrlo imaginarnog treba svima ugađati osim onima koji jedino brane Bosnu i Hercegovinu........
oldplague

#6403 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by oldplague »

palermo wrote:
oldplague wrote: Jadne su tvoje tirade. SDP ne može nogirati HDZ i mora ispoštovati izbornu volju Hrvata sve dok za sobom šlepa SDA, sve dok "predsjednik svih građana" sjedi u Predsjedništvu kraj Bakira Izetbegovića, sve dok sa Tihićem dijele resore na svim nivoima vlasti. Isto vrijedi i za petljanje sa Fahrom i platformski snošaj sa HSP. Sve dotad HDZ i većina Hrvata imaju argument da je ovdje riječ o pukoj majorizaciji, bez obzira na njene motive. Sve sam ti lijepo nacrtala i nema teoretske šanse da nisi shvatio. No, ti si trojanac, pa nije nikakvo čudo.
Da, i šta će sa tim argumentima..........hajde, imaju argument da su majorizirani i šta onda.....čudesne su ove (moralne ) tirade o tome kako se zbog navodnog poštovanja nečeg vrlo imaginarnog treba svima ugađati osim onima koji jedino brane Bosnu i Hercegovinu........
Brane umalo ti ne rekoh, a ne Bosnu i Hercegovinu, sa SDA i HSP, a bogami i SBB. I nije riječ o moralnoj tiradi, kakav moral u ovoj katranskoj rupi, već o argumentu koji mogu, hoće i već serviraju međunarodnoj zajednici.
palermo

#6404 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by palermo »

Nass wrote: Slazem se. Mislim da pogorsanje ekonomskog stanja ovoj drzavi ne ide na ruku....... i u Jugoslaviji je bila strasna ekonomska kriza kad je buknuo rat.
ma kakva crna ekonomska kriza, pisali su čekovi k'o ludi :D nije rat izbio ni zbog kakve ekonomske krize
oldplague

#6405 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by oldplague »

palermo wrote:
Nass wrote: Slazem se. Mislim da pogorsanje ekonomskog stanja ovoj drzavi ne ide na ruku....... i u Jugoslaviji je bila strasna ekonomska kriza kad je buknuo rat.
ma kakva crna ekonomska kriza, pisali su čekovi k'o ludi :D nije rat izbio ni zbog kakve ekonomske krize
Nije zbog, ali jeste glede.
palermo

#6406 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by palermo »

oldplague wrote: Nije zbog, ali jeste glede.
haj dobro, već smo ustanovili da se ti tih vremena i ne sjećaš
Komrad

#6407 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Komrad »

Ne mora... samo kriticari SDPa trebaju svoju kritiku usmjeriti prema onome ko opstruira formiranje vlasti
palermo

#6408 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by palermo »

oldplague wrote:
palermo wrote:
Brane umalo ti ne rekoh, a ne Bosnu i Hercegovinu, sa SDA i HSP, a bogami i SBB. I nije riječ o moralnoj tiradi, kakav moral u ovoj katranskoj rupi, već o argumentu koji mogu, hoće i već serviraju međunarodnoj zajednici.
I šta onda kad serviraju ? Dobro je jednom rekao, mislim Ultima, vi kao da živite još u 96.... neke su se stvari mnogo promijenile, Hrvati, odnosno Čovićevi Hrvati, baš i nemaju mnogo čime da se cjenkaju, najviše što mogu dobiti je ovo što im se nudi kroz platformu.....
oldplague

#6409 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by oldplague »

Varaš se, jednostavno se varaš. Tek sada imaju. Sada kad nema SFOR-a, kad međunarodna zajednica i ne krije svoje dileme u pogledu budućnosti BiH, sad kad je fakat riječ o majorizaciji. Nemoj me krivo shvatiti, svi narodi u ovoj zemlji zaslužuju majorizaciju, ali ja se ne brinem. Čim se mi malo primaknemo Evropi, to će sve otrčat da pere hale tamo i lakše će se disati. U međuvremenu, politika nije video igra niti se ozbiljni problemi rješavaju ignoriranjem.
palermo

#6410 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by palermo »

oldplague wrote:Varaš se, jednostavno se varaš. Tek sada imaju. Sada kad nema SFOR-a, kad međunarodna zajednica i ne krije svoje dileme u pogledu budućnosti BiH, sad kad je fakat riječ o majorizaciji. Nemoj me krivo shvatiti, svi narodi u ovoj zemlji zaslužuju majorizaciju, ali ja se ne brinem. Čim se mi malo primaknemo Evropi, to će sve otrčat da pere hale tamo i lakše će se disati. U međuvremenu, politika nije video igra niti se ozbiljni problemi rješavaju ignoriranjem.
Ozbiljno te sada pitam, i nadam se ozbiljnom odgovoru. Čime imaju ?
oldplague

#6411 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by oldplague »

Komrad wrote:
Ne mora... samo kriticari SDPa trebaju svoju kritiku usmjeriti prema onome ko opstruira formiranje vlasti
Nemaju ti kritičari SDP-a ništa s tim. Vlast nije formirana, vlast teško da će biti formirana do ustavom predviđenog roka, kad će gospoja Krišto odsvirati kraj. Nije moje da pravim vlast, već profesionalnih političara, pa nek je prave. Rade za novce, a ne za piljke. Nemoj ih ti braniti jer griješe. I meni koja ih napadam, i tebi koji ih braniš.
oldplague

#6412 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by oldplague »

palermo wrote:
oldplague wrote:Varaš se, jednostavno se varaš. Tek sada imaju. Sada kad nema SFOR-a, kad međunarodna zajednica i ne krije svoje dileme u pogledu budućnosti BiH, sad kad je fakat riječ o majorizaciji. Nemoj me krivo shvatiti, svi narodi u ovoj zemlji zaslužuju majorizaciju, ali ja se ne brinem. Čim se mi malo primaknemo Evropi, to će sve otrčat da pere hale tamo i lakše će se disati. U međuvremenu, politika nije video igra niti se ozbiljni problemi rješavaju ignoriranjem.
Najozbiljnije i najpreciznije sam ti odgovorila. Šta ti od toga nije jasno?
Socijalista

#6413 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Socijalista »

oldplague wrote:
palermo wrote:
Najozbiljnije i najpreciznije sam ti odgovorila. Šta ti od toga nije jasno?
Ti si zenska glavo teska histerija, sta ti je bolan smiri se...ma hebe se tebi izgleda. :run:
oldplague

#6414 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by oldplague »

Ti si zenska glavo teska histerija, sta ti je bolan smiri se...ma hebe se tebi izgleda. :run:
U čemu je problem?
Socijalista

#6415 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Socijalista »

oldplague wrote:
U čemu je problem?
:o
ultima_palabra

#6416 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by ultima_palabra »

madner wrote:Tsk, pa nije visa matematika.

Kompromis za mijenjanje Deytona ce se postici tek kada i RS (Rvate niko nista i ne pita) bude za iste. RS ce biti za promjene samo ako shvati da im je to u interesu. Bice im u interesu samo ako uvide da mehanizmi blokade mogu biti i stetni po njih.
Zakucati na početnu stranu podforuma Politika ko Lutherove teze :D Ali džaba neki opet ne bi skontali :roll:
palermo

#6417 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by palermo »

oldplague wrote: Najozbiljnije i najpreciznije sam ti odgovorila. Šta ti od toga nije jasno?
sam sebi nisam jasan, otkud mi uopšte suluda ideja da se sa tobom može ozbiljno pričati
oldplague

#6418 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by oldplague »

palermo wrote:
oldplague wrote: Najozbiljnije i najpreciznije sam ti odgovorila. Šta ti od toga nije jasno?
sam sebi nisam jasan, otkud mi uopšte suluda ideja da se sa tobom može ozbiljno pričati
Ozbiljno pričati? Misliš ono kad ti mene nešto pitaš, ja ti decidno odgovorim, onda se ti praviš da nisi skontao, onda ti ja kažem da se praviš da nisi skontao (ili fakat nisi, što je još gore), onda ti metneš ručicu na rosno čelo i pravdoljubivo uzdahneš kako se sa mnom ne može pričati, onda doleti kakav lojalan hajduk pa me pita jesam li muško, jesam li u PMS-u, HDZ-u i drugim skraćenicama, onda dođe moderator i pobriše inkriminirajuće postove i onda se opet sve zavrti ispočetka. I još mi neko veli da naš narod hoće objektivno i profesionalno. Jašta radi.
oldplague

#6419 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by oldplague »

ultima_palabra wrote:

Kompromis za mijenjanje Deytona ce se postici tek kada i RS (Rvate niko nista i ne pita) bude za iste. RS ce biti za promjene samo ako shvati da im je to u interesu. Bice im u interesu samo ako uvide da mehanizmi blokade mogu biti i stetni po njih.
Zakucati na početnu stranu podforuma Politika ko Lutherove teze :D Ali džaba neki opet ne bi skontali :roll:
Ne bi ti shvatio da se ponovo rodiš da nikakve blokade ne mogu, nisu i neće biti štetne za RS. A to je zato što ne razumiješ da su temelji nacionalnih politika u BiH beskrajno različiti. Naime, još je Rašo Srbima obećao da će jesti korijenje i koru s drveća, dočim je Aljo Bošnjacima obećao da će jesti zlatnim kašikama. Pa ti vidi ko se za šta pripremao.
palermo

#6420 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by palermo »

oldplague wrote: Ozbiljno pričati? Misliš ono kad ti mene nešto pitaš, ja ti decidno odgovorim, onda se ti praviš da nisi skontao, onda ti ja kažem da se praviš da nisi skontao (ili fakat nisi, što je još gore), onda ti metneš ručicu na rosno čelo i pravdoljubivo uzdahneš kako se sa mnom ne može pričati, onda doleti kakav lojalan hajduk pa me pita jesam li muško, jesam li u PMS-u, HDZ-u i drugim skraćenicama, onda dođe moderator i pobriše inkriminirajuće postove i onda se opet sve zavrti ispočetka. I još mi neko veli da naš narod hoće objektivno i profesionalno. Jašta radi.
pa evo, recimo uzmeš da sam glup, i da ne mogu odmah shvatiti. Pošto si razumna žena, i shvataš moje teškoće, ne bude ti teško da mi ponoviš, ali razumljivijim i jednostavnijim rječnikom čime se to HDZ i Čovićevi Hrvati mogu cjenkati
ultima_palabra

#6421 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by ultima_palabra »

oldplague wrote:
ultima_palabra wrote:

Ne bi ti shvatio da se ponovo rodiš da nikakve blokade ne mogu, nisu i neće biti štetne za RS. A to je zato što ne razumiješ da su temelji nacionalnih politika u BiH beskrajno različiti. Naime, još je Rašo Srbima obećao da će jesti korijenje i koru s drveća, dočim je Aljo Bošnjacima obećao da će jesti zlatnim kašikama. Pa ti vidi ko se za šta pripremao.
Korijenje im je obećao Branko Kostić, član Predsjedništva SFRJ iz Crne Gore. A 20 godina poslije se nikom više ne jede korijenje, pogotovo nakon što se osladila bijela tehnika 1992-95 i lova od telekoma upumpana u budžet 2007-2011.

A šta to djeluje kod njih? SDA politika popuštanja? Kalimero politika Silajdžića? Bojan Bajić, ko?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#6422 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

Nass wrote:
plain vanilla wrote:
Nass wrote:
Pa ako kritiziramo Dodika i Covica sto zele podijeliti BiH, i eventualno je i 'razdruziti' u nekoj konacnici, zasto ne bismo napadali i Bosnjake koji se zalazu za slicno? Samo pitam. Ili nisam dobro shvatila sto si htjela reci...
Ko ih kritikuje? Ljudi potpisuju Peticiju, raduju se Trecem, a mi jos razglabamo treba li HDZ u vlast, a ta Peticija nam je normalna.
Dodik iskoristi svaku priliku da kaze-BiH dok mora, vise nam to i ne para ushi, prihvatili smo to kao normalno..i ne osvrcemo se
Ali ako neki Bosnjak kaze-ma otcijepite se, ko vas .... e onda je taj Bosnjak zlo nevidjeno
Ah, da da, Odlicno, tako je. I znala sam da te nisam bila dobro shvatila :thumbup:
Za provjeru, napisi bilo gdje "ma nek idu" pa ces vidjeti kako ce te napasti..rusis Bosnu :D
Ali oni smiju potkopavati, to se podrazumijeva
madner

#6423 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by madner »

oldplague wrote:
ultima_palabra wrote:

Potpuno si u pravu, Srbi ce radije korijene jesti nego da dopuste da im neko nametne tamo neke institucije drzave. Mislim da bi odmah digli ustanak kada bi recimo postojala neka drzavna policija. :D
oldplague

#6424 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by oldplague »

palermo wrote:
oldplague wrote: Ozbiljno pričati? Misliš ono kad ti mene nešto pitaš, ja ti decidno odgovorim, onda se ti praviš da nisi skontao, onda ti ja kažem da se praviš da nisi skontao (ili fakat nisi, što je još gore), onda ti metneš ručicu na rosno čelo i pravdoljubivo uzdahneš kako se sa mnom ne može pričati, onda doleti kakav lojalan hajduk pa me pita jesam li muško, jesam li u PMS-u, HDZ-u i drugim skraćenicama, onda dođe moderator i pobriše inkriminirajuće postove i onda se opet sve zavrti ispočetka. I još mi neko veli da naš narod hoće objektivno i profesionalno. Jašta radi.
pa evo, recimo uzmeš da sam glup, i da ne mogu odmah shvatiti. Pošto si razumna žena, i shvataš moje teškoće, ne bude ti teško da mi ponoviš, ali razumljivijim i jednostavnijim rječnikom čime se to HDZ i Čovićevi Hrvati mogu cjenkati
Nisam ja razumna žena. Al' imam kakvog-takvog materinskog instinkta. Shvati već jednom da se s tobom niko i ne mora cjenkati. O ovoj zemlji odlučuje međunarodna zajednica. U očima rečene već sada Hrvati, odnosno HDZ, bolje stoje od SDP-a i Bošnjaka koji u njega polažu sve nade. O tome šta je taljenje sa HSP-om učinilo imidžu državotvornog projekta u Sarajevu u očima međunarodnog faktora kojemu je posljednji rat kojeg se sjeća Drugi svjetski, da ti ne pričam. Pa nije niko lud bolan. Za gutanje takve gorke pilule potrebna je snažna motivacija, strast, želja, bojazan, patriotizam, šovinizam, šta god, ali ništa od toga nemaju stranci koji o nama odlučuju. Stranci koji su od nas umorni i samo ste im dali povod. A moglo je drugačije. Danas nema SFOR-a, niko neće blokirati Mostar, prisiliti nekoga na nešto, niti želi niti može. Neeeema. Nestalo. Politika, a ne skrivanje iza nečijih skuta, može riješiti ovu zavrzlamu. Ja sam već napisala šta je i kako trebalo uraditi u diskusiji sa gorštakom, ne mogu ponovo, stvarno ne mogu.
oldplague

#6425 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by oldplague »

Potpuno si u pravu, Srbi ce radije korijene jesti nego da dopuste da im neko nametne tamo neke institucije drzave. Mislim da bi odmah digli ustanak kada bi recimo postojala neka drzavna policija.
E moj madnere...
Locked