Ovdje ima ljudi koji pisu a nemaju bas puno znanja u vezi naoruzanje i namjenske industrije.Navedeno kao primjer. Bit je uglavnom ista. Vojska bez avijacije i protivvazdusne adekvatne odbrane je nula.
Ja bih u našem slučaju napisao bez avijacije ili pvo... I mislim da je realnije kupiti kvalitetan pvo sistem koji bi bio dovoljan za odbranu od zastarjelih migova i f16. Još da se može po potrebi modernizovati
Pa da, ali Izetbegovicu su prece haubice i dronovi kojih ionako ima na pretek. Samo PVO treba ganjati, ali mi dobar PVO necemo docekati zadugo.
Kao prvo, nama neka moderna PVO nije toliko neophodan. U nasem okruzenju, nema drzave koja bi koristila svoju avijaciju za neke velike operacije. Sprski Mig 29 su lovci presretaci i uopste nisu namjenjeni za napade na zemlji. Hrvatska kupuje F16 koji su solidni za napade na zemlji, njih nema puno da bi napravili nekakvu razliku, a i navodece granate za njih su tako skupe da bi Hrvatska bankrotirala poslje 6 mjeseci. (Malo preuvelicavam)
Znaci imati proizvodnju, minobacaca, haubica i granata za podrsku istih pokriva sve nase potrebe za artiljerijom. U kombinaciji sa dronovima za korekciju paljbe to je ucinkovitije nego eskadrila aviona.
Od pjesadijskog naoruzanja, ako napravimo svoju automatsku pusku, pistolj, bacac granata i rpg, imamo 75% sve sto nam treba za odbranu. Jedino sto nam je potrebno je moderniji PT sistem. Ako bi se nesto moglo napraviti sa licensom iz Pakistana za Crvenu Strijelu, to bi bio pun pogodatk.
Sto se tice oklopa, to je previse skupo i komplikovano. Ono sto trenutno ima u BiH je sasvim dovoljno jer ni nase komsije vise nemaju stotine i stotine tenkova koje tek tako mogu poslati svojim saveznicima u BiH.