SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Chisum

#6401 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chisum »

O Muha, lave, hvala najljepsa! :-D I tebi sve najbolje! :-D (ili, sto bi papci napisali - sve naj bolje!)

Ja pozelih svima Sretnu Novu, ali na onoj temi formuas godine... A ti si Muha dobio 12 boba od mene, ali ne znam da li su biracka mjesta zatvorena. :D

P.S. Nista ljepse nego zachatavati temu u 7 sati i 36 minuta
muha_sa

#6402 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by muha_sa »

:lol:
sad vidjeh :D
i treba zachatat :lol: jesul se pohasili il jok :-) :D
Troll_Happens

#6403 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

Da nije zalosno bilo bi smijesno... boze policije danasnje jos malo ce im i onaj sto harmoniku svira kod ferhadije lupat cvoke... :lol: :lol:

Šesnaestogodišnjak nokautirao policajca glavom

U novogodišnjoj noći oraška je policija nekoliko puta intervenirala zbog remećenja javnog reda i mira u kojem su dvije osobe povrijeđene. Oko dva sata iza ponoći ispred "S Cluba" u Ugljari fizički je napadnut G.S., policajac oraške Policijske stanice koji je sudjelovao u intervenciji. Njega je,kažu službeni policijski izvori,glavom u lice udario 16-godišnji R.T. iz sela Ulice u Brčko distriktu.

- Napadu na policajca prethodila je tuča između spomenutog maloljetnika i 18-godišnjeg Darija P. iz Vukšića. Policajci su intervenirali,a 16-godišnjak je neočekivano glavom nokautirao jednog od njih. Mladić se nije na tome zaustavio nego je nastavio s nasilnim ponašanjem tako da su ga morali fizički savladati i vezati. Odgovarat će krivično zbog napada na službenu osobu. Osim toga obojica mladića će biti i prekršajno prijavljeni Općinskom sudu u Orašju - kazali su "Dnevnom avazu".

Iste noći oko pet sati fizički su napadnuta braća I.I.(30) i D.I.(21) iz Donje Mahale. Za napad na njih koji se dogodio na platou NC "Goal" u Orašju osumnjičeni su 38-godišnji J.G. iz Donje Mahale te I.D.(45) i O.I.(50) iz Tolise. Napadači su starijem bratu polomili dioptrijske naočale vrijedne 300 maraka, a mlađeg su povrijedili zbog čega je prevezen u orašku Kantonalnu bolnicu. Nad trojicom sumnjičenih u toku je istraga.
Boom71

#6404 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Boom71 »

Evo me u Njemackoj,u Minhenu.
Cijelu noc sam posmatrao ovu njemacku omladinu....
Ma ni najmanjeg incidenta!
Svi su bili nasmijani,veseli,pozitivni!!!!!

Zamisli nase frustrirane veseljake?!
NG i oni se nasli marisati i praviti frku umjesto ruke gore i veselo :roll: ...Bolesno pravo :( .

PS:Da nebi ko davao neke bezze komentare,dugo sam zivio u Bavarsko,vratio se prije 6-7 godina i cesto sam na ovim prostorim.Nisam zelio da vidim neke stvari,ali... :-)

:sax:
Troll_Happens

#6405 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

Ludilo se nastavlja :run:

Policajcima trgali uniforme i udarali ih šakama

Nakon saslušanja u policiji, osumnjičeni B. R. (23), D. B. (39), B. R. (24) i G. Đ. (24), svi iz Prijedora, pušteni su na slobodu. Oni su privedeni pod sumnjom da su kod podvožnjaka u Prijedoru nasrnuli na dvojicu policajaca. O slučaju napada na policajce obaviješteno je i nadležno tužiteljstvo, a kako saznaje Dnevni avaz u CJS Banja Luka, četvorka iz Prijedora trebala bi odgovarati za dva krivična djela, narušavanje javnog reda i mira i napad na ovlaštenu službenu osobu.

Napad se, kako saznaje list, dogodio u trenutku kada su dvojica policajaca, koja su se u ranim jutarnjim satima vraćala s dežurstva, primijetila da je kod podvožnjaka u neposrednoj blizini centra grada došlo do narušavanja javnog reda i mira. Četvorica Prijedorčana su se raspravljala s izvjesnim vozačem kombija kojeg su zaustavili tako što su mu prepriječili put.

Po dolasku policije četvorka je nakon kraćeg verbalnog sukoba nasrnula i na policajce kojima je trgala uniforme i udarala ih šakama po glavi. Teže posljedice ovog incidenta spriječio je iznenadni i slučajni dolazak pripadnika Jedinice za podršku MUP-a RS, stacionirane u Prijedoru, koja je krenula na zadatak u Laktaše. Pripadnici ove jedinice svladali su napadače i ubrzo ih priveli u SJS Prijedor. Nakon incidenta dvojici policajaca ukazana je i ljekarska pomoć.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6406 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

:lol: :lol: :lol: da mi je vidjeti te drotove
Omerovim_Koracima

#6407 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Omerovim_Koracima »

Nesposobni drotovi.
Bullet Tooth Tony

#6408 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Bullet Tooth Tony »

Image
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#6409 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by 1946 »

Nema labavo :lol:
Chisum

#6410 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chisum »

Ali procedura, haveru.... :lol:
... vidis kako mu je naredio da drzi obije ruke na guvernali... ko zna na sta je klinac spreman.... gumene klompe i dioptirja mogu biti samo maska...
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#6411 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

Chisum wrote:Ali procedura, haveru.... :lol:
... vidis kako mu je naredio da drzi obije ruke na guvernali... ko zna na sta je klinac spreman.... gumene klompe i dioptirja mogu biti samo maska...
Kako mu skuži gumene klompe... :D
ultima_palabra

#6412 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ultima_palabra »

Chisum wrote:Ali procedura, haveru.... :lol:
Image
:D
muha_sa

#6413 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by muha_sa »

Bullet Tooth Tony wrote:Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

e moj sinak :lol: žiku kako sam ja najebo :lol: :lol:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=30410
Truba

#6414 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

vako su mene na biciklu u lukavici :mrgreen:
Creasy

#6415 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

Jedan001 wrote:Ludilo se nastavlja :run:

Policajcima trgali uniforme i udarali ih šakama

Nakon saslušanja u policiji, osumnjičeni B. R. (23), D. B. (39), B. R. (24) i G. Đ. (24), svi iz Prijedora, pušteni su na slobodu. Oni su privedeni pod sumnjom da su kod podvožnjaka u Prijedoru nasrnuli na dvojicu policajaca. O slučaju napada na policajce obaviješteno je i nadležno tužiteljstvo, a kako saznaje Dnevni avaz u CJS Banja Luka, četvorka iz Prijedora trebala bi odgovarati za dva krivična djela, narušavanje javnog reda i mira i napad na ovlaštenu službenu osobu.

Napad se, kako saznaje list, dogodio u trenutku kada su dvojica policajaca, koja su se u ranim jutarnjim satima vraćala s dežurstva, primijetila da je kod podvožnjaka u neposrednoj blizini centra grada došlo do narušavanja javnog reda i mira. Četvorica Prijedorčana su se raspravljala s izvjesnim vozačem kombija kojeg su zaustavili tako što su mu prepriječili put.

Po dolasku policije četvorka je nakon kraćeg verbalnog sukoba nasrnula i na policajce kojima je trgala uniforme i udarala ih šakama po glavi. Teže posljedice ovog incidenta spriječio je iznenadni i slučajni dolazak pripadnika Jedinice za podršku MUP-a RS, stacionirane u Prijedoru, koja je krenula na zadatak u Laktaše. Pripadnici ove jedinice svladali su napadače i ubrzo ih priveli u SJS Prijedor. Nakon incidenta dvojici policajaca ukazana je i ljekarska pomoć.

Dok god bude ovako, stanje ce biti sve gore... Nadam se bar da su ih ovi iz podrske raskovali u stanici.
Better Man

#6416 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Better Man »

Sve dok se zakoni policijskim strukturama ne izmjene i ne vrate policajcima ovlasti titine milicije, stanje ce nam biti ovakvo kakvo je sada.
kokuz_sa

#6417 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kokuz_sa »

Better Man wrote:Sve dok se zakoni policijskim strukturama ne izmjene i ne vrate policajcima ovlasti titine milicije, stanje ce nam biti ovakvo kakvo je sada.
sadasnji policajci imaju apsolutno iste ovlasti kao i nekadasnji MILICIONERI
jedina je razlika sto sada nad ovim nasim policajcima stoje ovi iz EUPM-a i za svaki prekrsaj mali ili veci dobijes otkaz
to je jedina razlika..znaci radis kao policajac 10-15god jednom osamaris kriminalca i dobijes otkaz al taj otkaz vuce za sobom ono da ne mozes vise nigdje raditi nikakav posao vezan za npr osiguranje,ili bilo sta slicno tome
znaci ne mozes biti ni nocni cuvar..
a kad neko ima 40-50god tesko je naci posao na danasnjem vaktu
Creasy

#6418 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

Pucalo se na Čengić Vili, nema povrijeđenih
U utorak oko 22.30 sata došlo je do pucnjave ispred kafića "X-Tend" u sarajevskom naselju Čengić Vila. Povrijeđenih nije bilo, kao ni materijalne štete.

Kako nam je potvrđeno, jedna osoba za kojom policija još uvijek traga ispalila je nekoliko hitaca iz automatske puške, a potom pobjegla s mjesta događaja.

Policajci su obavili uviđaj i sačinili zapisnik.

Vlasnik kafića "X-Tend", Amir Andelija, je za Sarajevo-x.com rekao da je pucao član iste grupe koja je napala i ranila vlasnike kafića "Music" na Pofalićima, te "Infinity", koji se nalazi u komšiluku "X-Tenda" na Čengić Vili.

"Slobodno postavite pitanje ko je sljedeći. Policija je te ljude privodila više puta, oduzimala im oružje, a tužilaštvo ne poduzima ništa. Ja ne znam kome da se obratim da me zaštiti. Radi se o tome da nisam sinoć dozvolio članovima te grupe da uđu u kafić, jer želim zaštititi svoje goste od problema. Nakon toga, jedan od njih je došao i pucao u pravcu mojih nogu", kaže Andelija, dodajući kako njegov kafić nije na "crnoj listi", te da tu dolaze studenti, obrazovani ljudi i "normalni" gosti.

"Stavio sam bravu s otiskom prsta na ulaz, kako bih spriječio bilo kakve probleme. No, pošto je došlo do pucnjave, zvao sam policiju i neka oni rade svoj posao. Mi ugostitelji plaćamo porez državi, a nikome se nemamo obratiti za pomoć", naveo je Andelija.
Omerovim_Koracima

#6419 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

SDp u svom najboljem izdanju...ili ima jos? :lol: :lol: :lol:
ultima_palabra

#6420 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ultima_palabra »

Omerovim_Koracima wrote:SDp u svom najboljem izdanju...ili ima jos? :lol: :lol: :lol:
:?:
TheGodfather001

#6421 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by TheGodfather001 »

Gdje su sada "zastitinici" svekolikog sarajevskog pucanstva koji se onomad organizirase pa zakamenjase "mamu", "tatu" i zgradu u kojoj rade s krajnjim ciljem njihovog politickog (uspjesnog) odstrela?
Evo sada ni semihe ni samira niti ikoga iz ultranacionalisticke stranke u gradskim strukturama, koji su tada optuzeni da su kao "gradski oci" direktno destabilizirali, odnosno svojim nečinjenjem, sigurnosnu situaciju u glavnom gradu doveli do crvenog usijanja??

Ovaj grad i vladajuci establisment na svim nivoima mi sve vise lici na teatar poltronizma i licemjerstva...
Bolje nam i ne treba! A i sta ce nam kad mozemo sjediti u kucama, ionako je "hladno vani"! :run:

Welcome to Sarajevo! :bih:
Omerovim_Koracima

#6422 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Kako dodje nova vlast,samo sranja se desavaju. il nisu jos preuzeli?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#6423 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hrasno38 »

Omerovim_Koracima wrote:Kako dodje nova vlast,samo sranja se desavaju. il nisu jos preuzeli?
Koja nova vlast????? Pa citas li ti ista po novinama i internetu. Nema jos uvijek nove vlasti ni u jednom segmentu. Ne kazem ja da ce biti bolje ili gore sa novim ljudima i partijama kad sjednu u fotelje ali sve ovo jos uvijek nma blage veze sa njima. Na kraju krajeva nisu bili izbori za tuzilastvo u kantonu pa sto pustaju ove majmune da harce po ulicama????
Truba

#6424 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

ocemo sad jovo nanovo s denisom i tadasnjim momentom koji se nikada vise nece ponoviti
Omerovim_Koracima

#6425 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

hrasno38 wrote:
Omerovim_Koracima wrote:Kako dodje nova vlast,samo sranja se desavaju. il nisu jos preuzeli?
Koja nova vlast????? Pa citas li ti ista po novinama i internetu. Nema jos uvijek nove vlasti ni u jednom segmentu. Ne kazem ja da ce biti bolje ili gore sa novim ljudima i partijama kad sjednu u fotelje ali sve ovo jos uvijek nma blage veze sa njima. Na kraju krajeva nisu bili izbori za tuzilastvo u kantonu pa sto pustaju ove majmune da harce po ulicama????
Ne pratim zato pitam . Sta se ceka?
Locked