Pa ocigledno nisu prave ateisteAteista wrote: ↑23/01/2023 10:38Ne moze ateisti biti kriv bog kad u njega ne vjeruje.EasyMan wrote: ↑23/01/2023 10:22
Najveci problem je posjetiti ljekara i traziti pomoc. Ne znam jesu li mi gori ovi ateisti sto svaki trenutak koriste da napadaju boga iako u njega ne vjeruju i da svo zlo svaljuju na njega ili ovi sto previse vjeruju pa misle svaku bol i bolest ce im bog izlijeciti. Imali u zgradi komsiju koji se prije godinu ili dvije ubio skokom sa zgrade, dan i noc se molio bogu umjesto da ode doktoru po terapiju. Jos godinu dvije prije toga nam govorio kako nije dobar psihicki itd... Da ne spominjem drugaricu koja uci po cijelu noc djetetu ajetul kursiju jer se trza i place, a djetetu rastu zubiciNije cula gluperda da ima lijek za to
![]()
Znaci danas sve fanatici pretjerivaci i sa jedne i sa druge strane!![]()
To je vise onako hipoteticko pitanje, kako neko moze vjerovati da postoji takvo svemoguce bice koje dopusta da se desavaju takve stvari, ili mozda nije svemoguc ipak, ili nije dobar kako se predstavlja? Nesto ne stima tu, ne moze biti i dobar i svemoguc i dopustati neke stvari da se desavaju.
Do kraja svijeta se moze o tome raspravljati i opet se nista ne bi raspravilo. Napisao sam vec, pametniji od mene kazu da je to odsustvo boga, a ja u boga vjerujem i smatram da je to tacno. Kao sto je mrak odsustvo svjetla, pa ne kazes svjetlo ne postoji, kakvo je to svjetlo koje pusti da padne mrak. Pa nije bog uzeo noz i klao nevine ljude. To su uradili ljudi, zli. Njih po svim vjerovanjima ceka kazna. Ko vjeruje nek vjeruje, ko ne vjeruje ne mora. Meni ne smeta sto ti ne vjerujes dok god meni ne pametujes o tome.
Kad kazem da vjerujem u boga ne kazem da vjerujem svemu napisanom u vjerskim knjigama niti se slazem sa svime napisanim. A kako bi i mogao slijepo vjerovati da niko nikada nije nista u njima promijenio?