Ovo govno je godinama smrdilo na OBNu zajedno sa Slinom Rasprdićem.sumirprimus wrote: ↑14/03/2022 13:00
nema neutrlanih! oni jasno kazu na cijoj su strani, samo kod nas vagate!.
Ukrajina
- bingov buraz
#63801 Re: Ukrajina
- video
#63802 Re: Ukrajina
O hebo ba vise Z.
Moglo se uzeti i Z u kvadratu, O, X, V
Postavljano vise puta sta te njihove oznake znace i kome pripadaju.
Odmah neke teorije zavjere
-
Samprotivsviju
#63803 Re: Ukrajina
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#63804 Re: Ukrajina
pregrupisavanje i dovodjenje novih snaga... kepec nece odustati dok ne izadje makar na djepar... okupacija citave ukrajine je njihov strateski plan... ne treba potcjenjivat ruse al da su ono za sta se predstavljaju, nisu ni ublizu.
- Sanjarko
#63805 Re: Ukrajina
Ma nije teorija zavjere. Citao da im Z valjda znaci 3, 3 u Pravoslavaca i vecine Krscana znaci Trojstvo. Nisu Nacisti i Cetnici dizali 3 prsta onako. Ako znaci 3 onda predstavlja Trojstvo.
Ze (З з; italics: З з) is a letter of the Cyrillic script. It commonly represents the voiced alveolar fricative /z/, like the pronunciation of ⟨z⟩ in "zebra". Ze is romanized using the Latin letter ⟨z⟩.
Last edited by Sanjarko on 14/03/2022 13:47, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#63806 Re: Ukrajina
damn cuj zvuka..
-
TomANDJerry
#63807 Re: Ukrajina
https://www.youtube.com/watch?v=KpzUCSdxi7k&t=1s
Ako nekog zanima kratka analiza snaga u vazduhu. Zakljucak je da Rusija ne moze da ovlada nebom iznad Ukrajine zbog Ukrajinskih mobilnih SAM-ova (sistemi za rakete zemlja-zrak, rusenje aviona) . Da bi se ti SAM-ovi neutralizirali NATO ima specijalne pilote koji su dovoljno ludi i u koje se ulazu ogromna sredstva (sat letenja modernim lovcem je nevjerovatno skup), a koji sluze kao mamac za SAM. Kada SAM ispali raketu, ovaj pilot treba da joj pobjegne ili se nekako spasi (ima dosta opreme koja mu u tome pomaze) --- a da piloti iza onda u roku od par minuta budu na mjestu gdje se sistem nalazi (koji se otkrio ispalivši raketu) i uniste ga.
Rusija nema takve pilote, jer uglavnom nema para za njihovu obuku i opremu (koja je nekoliko puta skuplja od obicnih pilota, a i obicni Ruski piloti su dosta slabije trenirani od NATO --- zbog financija).
Zato cesto vidimo avione i helikoptere kod Rusa koji lete dosta nisko (ali si onda lagana meta za Stingere) jer znaju da na višim visinama vrebaju Ukrajinski SAM sistemi. Ovo dalje donosi problem što su Rusi objavili da imaju zracnu nadmoc (iako realno nemaju) što je dalo laznu sigurnost kopnenim trupama koje se onda okolo šetaju mislice da ih nista ne moze pogoditi iz zraka.
Ako nekog zanima kratka analiza snaga u vazduhu. Zakljucak je da Rusija ne moze da ovlada nebom iznad Ukrajine zbog Ukrajinskih mobilnih SAM-ova (sistemi za rakete zemlja-zrak, rusenje aviona) . Da bi se ti SAM-ovi neutralizirali NATO ima specijalne pilote koji su dovoljno ludi i u koje se ulazu ogromna sredstva (sat letenja modernim lovcem je nevjerovatno skup), a koji sluze kao mamac za SAM. Kada SAM ispali raketu, ovaj pilot treba da joj pobjegne ili se nekako spasi (ima dosta opreme koja mu u tome pomaze) --- a da piloti iza onda u roku od par minuta budu na mjestu gdje se sistem nalazi (koji se otkrio ispalivši raketu) i uniste ga.
Rusija nema takve pilote, jer uglavnom nema para za njihovu obuku i opremu (koja je nekoliko puta skuplja od obicnih pilota, a i obicni Ruski piloti su dosta slabije trenirani od NATO --- zbog financija).
Zato cesto vidimo avione i helikoptere kod Rusa koji lete dosta nisko (ali si onda lagana meta za Stingere) jer znaju da na višim visinama vrebaju Ukrajinski SAM sistemi. Ovo dalje donosi problem što su Rusi objavili da imaju zracnu nadmoc (iako realno nemaju) što je dalo laznu sigurnost kopnenim trupama koje se onda okolo šetaju mislice da ih nista ne moze pogoditi iz zraka.
-
Olaf1
#63808 Re: Ukrajina
Čuuuj, eto mi mislili specijalna mirovna operacija. Lažovčine smrdljive. Slava UkrajiniGLASNOGOVORNIK Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Moskva planirala izbjeći civilne žrtve i suzdržati se od napada na glavna naseljena središta, uključujući Kijev.
No u izjavi emitiranoj na državnoj televizija Rusija 24, Peskov je ist tako rekao da će urbani rat "neizbježno dovesti do velikog broja žrtava među civilima".
Dodao je: "Ministarstvo obrane, istovremeno osiguravajući maksimalnu sigurnost mirnog stanovništva, ne isključuje mogućnost stavljanja pod svoju punu kontrolu velikih središta populacije, s izuzetkom zona koje se koriste za humanitarne evakuacije".
Time je Kremlj prvi put priznao da planira zauzeti najveće gradove u Ukrajini.
Putinov glasnogovornik Peskov je također rekao da su američki i EU dužnosnici "gurali Rusiju prema napadu na velike gradove u Ukrajini s ciljem da odgovornost za smrt civila prebace na Rusiju".
"Mislim da je takav stav provokativan", rekao je.
- SanskiBiser
#63809 Re: Ukrajina
Zavisi koja je verzija, Switchblade 600 je ekvivalent izraelskog Harpija drona, taj dron nosi bojevu glavu koja je ista kao i na Javelinu, doslovno skinuta bojeva glava sa Javelina i unistava tenkove bez problema taj model rade od 2018 a Switchblade 300 njega imaju na skladistima hiljade komada koji su ostali iz Afganistana i ti imaju eksplozivno punjenje kao granata 40 mm, koriste se za unistavanje "mekih" ciljeva....agent_zero wrote: ↑14/03/2022 13:28Koliko sam vidio, ovi dronovi više služe za onesposobljavanje, a ne toliko da nešto unište.
-
meridiyan
#63810 Re: Ukrajina
Kadirov: "Pozivam one koji su u Mariupolju da se predaju, inače će biti kasno uveče. Garantujemo vam sigurnost. Oko i unutar Mariupolja nalazi se 5 hiljada naših najboljih čečenskih boraca. Ponašajte se jednom muški za dobrobit civila i grada."

- General War
- Gandalf
#63812 Re: Ukrajina
To je pravo oružje za kremline
- Toffee karamela
#63813 Re: Ukrajina
sumirprimus wrote: ↑14/03/2022 12:09
u šumarku skirvenom ruskih je malih dom, oni cak i lete, pogledajte!
-
meridiyan
#63814 Re: Ukrajina
Su-25 Ruske vojske se uspješno vratio u bazu nakon pogotka Manpad-a!
-
sumirprimus
#63815 Re: Ukrajina
RUSI LETE NIZE jer nemaju pametnu municiju, iz visine teze pogodit cilj. plus treba im vizuelna identifikacija jer postavljali smo slike, kooridniranja na papiru i civilnom gpsu. helikopteri slabije lete upravo zbog poplave manpads.TomANDJerry wrote: ↑14/03/2022 13:47 https://www.youtube.com/watch?v=KpzUCSdxi7k&t=1s
sead i dead izostaje, zbog lossih RT infoa, sat slika , i generlano nedostatka tipa global hawka i ostalih sredstava za prikupljanje podataka. jdnostavno ne mogu se poredit sa amerima.
ukrajnski SAM srednjeg dometa nije toliko mocan jer ruje i dlje bobmarduju , pogotovu sad nocu i sa visine. zato i ima puno stete na ciilnim objektima, nisu precizni i ne haju.
plus ruje imaju problema sa odrzavanjem i sa jet fuelom.
p.s oko vjezbi i treniranja razlika pa i sati leta, izmedju ruja i nato us obuke jen bo i zemlja ko izmedj usvega ostalog.
-
sumirprimus
#63816 Re: Ukrajina
onaj snimak vam govori da ameri podizu ljestvu uboitih sredstava i sada ce biti svakojakih kamikazadronova.. i odstale opreme...u zamjenu za migove

- geralt
#63817 Re: Ukrajina
Jesu zajebani ovi cecenski Tik-Tok ratnici.
-
sumirprimus
#63819 Re: Ukrajina
to je to..
dakle zbog pgm, pogadjanja cilja, nedotatka kvalitetnih podataka i manpadsa...sead i dead, pronalazenj i unistavanje ukrajnske pvo.
plus ameri govore o ozibljnom nedostatku jet fuela? kako zemljapoput rusije moze imati problema sa tim gorivom?
dakle zbog pgm, pogadjanja cilja, nedotatka kvalitetnih podataka i manpadsa...sead i dead, pronalazenj i unistavanje ukrajnske pvo.
plus ameri govore o ozibljnom nedostatku jet fuela? kako zemljapoput rusije moze imati problema sa tim gorivom?
Last edited by sumirprimus on 14/03/2022 14:03, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
-
sumirprimus
#63822 Re: Ukrajina
i civili ucestvuju u otporu, vezu za sebe agresorske trupe kojih ovi svakako nemaju napretek..
vratio im se svaki metak!
-
meridiyan
#63823 Re: Ukrajina
Zar je tesko shvatiti da samo prevedem sta pise na twitu....upravo zbog onih koji prate temu a bilo ih je u jednom trenutku i preko 800..
Nisu svi "sofisticirani"
-
sumirprimus
#63824 Re: Ukrajina
i agresorski brodovi nadamo se skoro raspadnute kante, krecu ka berdjansku, odatle mogu samo na...
mariupol? daleko im je odesa odavde?
-
Lopez1981