Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

GandalfSivi

#63326 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GandalfSivi »

_BataZiv_0809 wrote: 14/07/2026 21:52
Point. wrote: 14/07/2026 21:48
_BataZiv_0809 wrote: 14/07/2026 21:34

Ovdje si me izgubio :lol:
Što?
Dolazis zato sto ti se dolazi. Trosis ovdje zato sto su usluge jeftinije nego na zapadu. Praviti od toga neku zaslugu i moralnu ucjenu je smijesno.

Glasaj u RS. Daj bar da u skupstinu BL uguramo jednog dva proBiH covjeka. Pa kad se Stanivuk i Dodik budu borili za vecinu da se te dvije ruke daju onome ko ce uciniti nesto pozitivno.

To je patriotizam. A ne Bosna svjecko, Edin Dzeko, piva, zastava na retrovizoru i price iz davnine....
Sve si dobro napisao, sem te price da ljudi dolaze jer je “jeftinije nego na zapadu”. Pazi, sebe ne ubrajam u to jer su mi svi moji u Sarajevu, ali ima bruku ljudi koji realno vise nemaju veze sa Bosnom i opet svake godine dolaze, djecu povedu, plate dobre pare da prelete Atlantik, ne zato “sto je jeftino tamo”, nego zato sto tu zemlju jos uvijek smatraju domovinom. Mislim da bi bilo defutantno da ti nabrajam blize i jeftinije zemlje u kojima se godisnji moze provesti…

Anyhow, taj “dolaze tamo i ostavljaju pare” momenat nije bio nikakav argument sa moje strane, nego samo reakcija na neciji drugi komentar, sto sam sve fino objasnio u jednom od pobrisanih postova…
Last edited by GandalfSivi on 14/07/2026 22:02, edited 1 time in total.
drug_profi

#63327 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Point. wrote: 14/07/2026 21:29 Mi koji smo raseljeni iz manjeg entiteta, imamo poseban motiv da glasamo.
Podržavam. :thumbup:
drug_profi

#63328 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

izvrsni direktor wrote: 14/07/2026 21:20 Bas me zanima kakvo misljenje imas o nepalcima, sirijcima alzirci koji u bosni rade i salju pare u domovinu, do zadnje marke iznad zone prezivljavanja. Da li bi njima dozvolio pravo glasa sticanjem drzavljanstva?
Nemam mišljenje nikakvo.
Državljanstvo ako dobiju, i žive ovdje, imaju pravo glasati. Koliko god se meni to ne dopadalo.
A nek vide u Alžiru, Nepalu, Siriji da li će im dozvoliti glasanje tamo. Ne znam i ne tiče me se.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#63329 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by izvrsni direktor »

drug_profi wrote: 14/07/2026 22:04
izvrsni direktor wrote: 14/07/2026 21:20 Bas me zanima kakvo misljenje imas o nepalcima, sirijcima alzirci koji u bosni rade i salju pare u domovinu, do zadnje marke iznad zone prezivljavanja. Da li bi njima dozvolio pravo glasa sticanjem drzavljanstva?
Nemam mišljenje nikakvo.
Državljanstvo ako dobiju, i žive ovdje, imaju pravo glasati. Koliko god se meni to ne dopadalo.
A nek vide u Alžiru, Nepalu, Siriji da li će im dozvoliti glasanje tamo. Ne znam i ne tiče me se.
A cuj, pa i dijaspora ima bh drzavljansstvo i pravo glasa zahvaljujuci tom drzavljanstvu, pa ti smetaju i imas misljenje o tome. Sad o ovim eto nemas misljenje i ne tice te se.
Zanimljivo, neko bi zakljucio ovdje da je mrznja prema dijaspori u pitanju
Danguba

#63330 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

...

Bruku para godisnje ostavim i sada mi neki kompleksas govori da ja nemam pravo glasa u svojoj domovini.
Kriv mu je svako jer je zaglavio u zivotu.

Svi privrednici od mesara preko trgovaca, restorana i pekara ce potvrditi koliko im znaci svaki praznik kada dijaspora boravi a tek juli i august, godisnji prometi.
Last edited by Danguba on 14/07/2026 22:18, edited 1 time in total.
drug_profi

#63331 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

izvrsni direktor wrote: 14/07/2026 22:08 A cuj, pa i dijaspora ima bh drzavljansstvo i pravo glasa zahvaljujuci tom drzavljanstvu, pa ti smetaju i imas misljenje o tome. Sad o ovim eto nemas misljenje i ne tice te se.
Bogati kako je to isto. Ti si izgleda prvo zamislio repliku pa onda postavio pitanje, ali ti se moj odgovor ne uklapa nekako.

Zapravo bi bilo isto da sam njemac i rekao da me nije briga jel bosanci glasaju u svojoj domovini, već me briga što glasaju u njemačkoj na što imaju zakonsko pravo. Ako Bosna pušta da glasaju dole dok žive ovdje, nije moj problem.
drug_profi

#63332 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

izvrsni direktor wrote: 14/07/2026 22:08 Zanimljivo, neko bi zakljucio ovdje da je mrznja prema dijaspori u pitanju
Jeste, to je sigurno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#63333 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

GandalfSivi wrote: 14/07/2026 22:01
Što?
Dolazis zato sto ti se dolazi. Trosis ovdje zato sto su usluge jeftinije nego na zapadu. Praviti od toga neku zaslugu i moralnu ucjenu je smijesno.

Glasaj u RS. Daj bar da u skupstinu BL uguramo jednog dva proBiH covjeka. Pa kad se Stanivuk i Dodik budu borili za vecinu da se te dvije ruke daju onome ko ce uciniti nesto pozitivno.

To je patriotizam. A ne Bosna svjecko, Edin Dzeko, piva, zastava na retrovizoru i price iz davnine....
Sve si dobro napisao, sem te price da ljudi dolaze jer je “jeftinije nego na zapadu”. Pazi, sebe ne ubrajam u to jer su mi svi moji u Sarajevu, ali ima bruku ljudi koji realno vise nemaju veze sa Bosnom i opet svake godine dolaze, djecu povedu, plate dobre pare da prelete Atlantik, ne zato “sto je jeftino tamo”, nego zato sto tu zemlju jos uvijek smatraju domovinom. Mislim da bi bilo defutantno da ti nabrajam blize i jeftinije zemlje u kojima se godisnji moze provesti…

Anyhow, taj “dolaze tamo i ostavljaju pare” momenat nije bio nikakav argument sa moje strane, nego samo reakcija na neciji drugi komentar, sto sam sve fino objasnio u jednom od pobrisanih postova…
Da mu se ide u blize i jeftinije zemlje isao bi. Mislim o cemu pricamo druze?

A broj ljudi koji ovdje prave zube, rade reglazu trapa i velike servise, organizuju svadbe, izvlace pramenove zato sto je to jeftinije nego u SLO/AT/DE/CH/SWE/DK/B/NL je ogroman. I onda krece ta moralna ucjena da "on negdje ostavlja pare". Ne ostavljas ti lave moj nista, nego zamijenis pare za usluge koje ti se pruze.

A poprilicno sam siguran da bi bio puno manji da su te usluge kojim slucajem skuplje u BiH.

Uglavnom bezveze prica.

Raja iz RS obavezno treba glasati i to je to. Haj pusa....evo ga Espaaaaaaaañaaaa 2-0 :thumbup:
drug_profi

#63334 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Danguba wrote: 14/07/2026 22:12 ...

Bruku para godisnje ostavim i sada mi neki kompleksas govori da ja nemam pravo glasa u svojoj domovini.

Svi privrednici od mesara preko trgovaca, restorana i pekara ce potvrditi koliko im znaci svaki praznik kada dijaspora boravi a tek juli i august, godisnji prometi.
Ne ostaviš care više od nas koji živimo ovdje, ne platiš poreza koliko ga mi platimo...
Nismo nikako isti, ni na ravnoj nozi.

Jedini koji su iskompleksirani su oni koji dolaze ovamo da se kurče kako su nešto u životu postigli perući guzice i vozajući viljuškar.
Danguba

#63335 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

drug_profi wrote: 14/07/2026 22:25
Danguba wrote: 14/07/2026 22:12 ...

Ne ostaviš care više od nas koji živimo ovdje, ne platiš poreza koliko ga mi platimo...
Nismo nikako isti, ni na ravnoj nozi.

Jedini koji su iskompleksirani su oni koji dolaze ovamo da se kurče kako su nešto u životu postigli perući guzice i vozajući viljuškar.
Jedan se pronasao se!
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#63336 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Kad bi kolicina potrosenih para u jednoj drzavi bila garant birackog prava, ja bih sad sjedio u HR Saboru :lol:
Point.

#63337 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 14/07/2026 21:34

Ovdje si me izgubio :lol:
Što?

Bolan, ljudi dolaze u BiH što su željni domovine i rodne grude, familije a ne što je jeftino. Kakva je to priča. Da se gleda po jebenim parama išli bi u milion drugih destinacija gdje je jeftinije nego u BiH.

Mojne mi te priče.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#63338 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 14/07/2026 22:35
Što?

Bolan, ljudi dolaze u BiH što su željni domovine i rodne grude, familije a ne što je jeftino. Kakva je to priča. Da se gleda po jebenim parama išli bi u milion drugih destinacija gdje je jeftinije nego u BiH.

Mojne mi te priče.
Dakle dolazis jer ti se dolazi. A usput jeftino uradis reglazu trapa i popravis sedmicu.
Post Reply