Svaka čast, za šta?limeni wrote:svaka cast, treba dati ovim turcima i onaj dio od mostara-konjica
Pa šta mislite kojom brzinom se vani auto-putevi prave?
Moderator: anex
Svaka čast, za šta?limeni wrote:svaka cast, treba dati ovim turcima i onaj dio od mostara-konjica
po ko zna koji put... memic je na ilidzi i koci izgradnju ceste koja treba da se spoji sa petljom u vlakovu... stup je u opcini novi grad i nema ama bas nikakve veze sa memicem...Gandra_1 wrote:Mene samo nervira to kocenje od Memića dijela zaobilaznice koji treba da se spoji sa petljom na Stupu kod Wise... Pa valjda je to svima u interesu, al jok, daj da se mi stranacki natezemo...
Pa kada se taj dio spoji, iz Sarajeva si u Tarcinu za 10 min...
Sada ne znam jel plan da se pravi novi tunel kroz Ivan, ako jeste, ja bih odmah sa tim busenjem poceo pomalo, pa neka rade i ove ostale dionice koje su planirali uporedo...
pa nisu radnici i firme krivi sto je kod nas sve u kurcu i sto se covjek obraduje kada vidi nesto sasvim normalnoVjecitiStudent wrote:Svaka čast, za šta?limeni wrote:svaka cast, treba dati ovim turcima i onaj dio od mostara-konjica
Pa šta mislite kojom brzinom se vani auto-putevi prave?
nije iskljucivo buka i svjetlost u pitanjudječak sa šibicama wrote:Hvala.DON_eARL wrote:Izolaciju zvuka.dječak sa šibicama wrote:
Ako moze pojasnjenje, od nekog upucenijeg... ova ograda, zuto zelena, sluzi za?
Uvijek me zanimalo cemu sluze te ograde, vidis to mi nije palo na pamet. Gledam uvijek iz perspektive vozaca, kako bi bilo lijepo imati vidik na sve stranenikada nisam na to gledao iz perspektive stanovnika uz autocestu.
Rasteretit će se dionica Rajlovac - Stup i ništa više.Alfons Kauders wrote: djelimicno jeste, ali ne u potpunosti, jer nema lota2... dakle sad je bukvalno zaobilaznica oko sarajeva, bez pravog prikljucka
kada se urade stup i brijesce, to ce dodatno rasteretiti rajlovac, a mozda cak i pravac preko kobilje i vogosce, jer ce skoro cijelom gradu biti prakticnije koristiti zaobilaznicu...
alipasinom, od raskrsnice kod higijenskog do ukljucenja na autoput preko vogosce trenutno treba 10-15 minuta kad nema guzve - a s guzvom dosta duze... mnogim ce se zaobilaznica isplatiti cak i za vrlo kratke lokalne relacije... npr. iz vogosce do stupa, od hadzica do grada itd... manje vremena, manje goriva, sigurnije
meni i dalje nije jasno kuda treba da ide ta cesta od petlje vlakovo? mislim na tu cestu koju koci memic, a koja ce se prije ili poslije ipak morati rijesiti.. na ovoj mapi nije ucrtana, a ne vjerujem bas da ce ostaviti ovako kako je sada, tj. da se iz pravca mostara ne moze normalno prikljuciti na AC u vlakovu...fau vau wrote:evo probaj sam skontat, s tim da uzmeš u obzir da petlja Briješće NIJE gotova
desni klik = full prikaz![]()
Isto preko Stupske petlje ili alternativa na Vlakovo pa ući na zapadni ulaz u Sarajevo i skreneš kod Gazprom pumpe desno i izađeš na cestu prema aerodromu. Jeste duže ali ako su gužve na Stupu imaš barem takvu-kakvu alternativu.Eborg wrote:Kada se ide iz pravca Zenice za sarajevski aerodrom, da li i dalje treba ici preko Rajlovca na stupsku petlju ili se ovom novom zaobilaznicom moze doci brze? Ili je to sasvim drugi krak?
bit će redizajnirana i spajat će se na mostarsko rasršćethe_stick wrote:meni i dalje nije jasno kuda treba da ide ta cesta od petlje vlakovo? mislim na tu cestu koju koci memic, a koja ce se prije ili poslije ipak morati rijesiti.. na ovoj mapi nije ucrtana, a ne vjerujem bas da ce ostaviti ovako kako je sada, tj. da se iz pravca mostara ne moze normalno prikljuciti na AC u vlakovu...fau vau wrote:evo probaj sam skontat, s tim da uzmeš u obzir da petlja Briješće NIJE gotova
desni klik = full prikaz![]()
aha, a rajlovac i stup nisu dio grada? kao ni kobilja glava? halilovici?VjecitiStudent wrote:Rasteretit će se dionica Rajlovac - Stup i ništa više.Alfons Kauders wrote: djelimicno jeste, ali ne u potpunosti, jer nema lota2... dakle sad je bukvalno zaobilaznica oko sarajeva, bez pravog prikljucka
kada se urade stup i brijesce, to ce dodatno rasteretiti rajlovac, a mozda cak i pravac preko kobilje i vogosce, jer ce skoro cijelom gradu biti prakticnije koristiti zaobilaznicu...
alipasinom, od raskrsnice kod higijenskog do ukljucenja na autoput preko vogosce trenutno treba 10-15 minuta kad nema guzve - a s guzvom dosta duze... mnogim ce se zaobilaznica isplatiti cak i za vrlo kratke lokalne relacije... npr. iz vogosce do stupa, od hadzica do grada itd... manje vremena, manje goriva, sigurnije
Dok god se ili gradski javni prevoz dramatično ne popravi ili ne napravi nekakav gradski autoput sa direktnom vezom iz Centra na zaobilaznicu ili autoput, gužve unutar grada ostaju nepromijenjene.
Kakve veze Kobilja glava sa zaobilaznicom?Alfons Kauders wrote:aha, a rajlovac i stup nisu dio grada? kao ni kobilja glava? halilovici?VjecitiStudent wrote:Rasteretit će se dionica Rajlovac - Stup i ništa više.Alfons Kauders wrote: djelimicno jeste, ali ne u potpunosti, jer nema lota2... dakle sad je bukvalno zaobilaznica oko sarajeva, bez pravog prikljucka
Dok god se ili gradski javni prevoz dramatično ne popravi ili ne napravi nekakav gradski autoput sa direktnom vezom iz Centra na zaobilaznicu ili autoput, gužve unutar grada ostaju nepromijenjene.
dokle je tacno za tebe grad vjeciti?
haj ba ne trolaj vise, otvorili smo tebi i tebi slicnim temu o isplativostiVjecitiStudent wrote:Kakve veze Kobilja glava sa zaobilaznicom?Alfons Kauders wrote:aha, a rajlovac i stup nisu dio grada? kao ni kobilja glava? halilovici?VjecitiStudent wrote:
Rasteretit će se dionica Rajlovac - Stup i ništa više.
dokle je tacno za tebe grad vjeciti?
Ne idu ljudi preko Kobilje zbog zastoja od Stupa do Rajlovca, već zbog barem pet štekova koje ih čekaju i prije no dođu do Stupa.
Ovo za Haliloviće mi nije jasno, to je trenutno samo slijepi pravac.
jes ti ikad vozio auto?VjecitiStudent wrote:Nije valjda da sad ideš sa Otoke do Vogošće preko Kobilje glave?
Da ne gatamo, čim se famozni priključak na zaobilaznicu od Stupa napravi, bit će jasno.
Alfons Kauders wrote:jes ti ikad vozio auto?VjecitiStudent wrote:Nije valjda da sad ideš sa Otoke do Vogošće preko Kobilje glave?
Da ne gatamo, čim se famozni priključak na zaobilaznicu od Stupa napravi, bit će jasno.
sarajevom?
ja sam covjece znao za tuzlu krenuti ispred firme na nedzaricima i spiciti preko kobilje, jer se na stupu i rajlovcu u odredjeno vrijeme, odredjenim danima, zna stvoriti kolona na kojoj se redovno zijani 45 do 60 minuta...
koji ti je kurac? u cemu je fol? zasto ti je u interesu da trolas i usput ispadas smijesan?
Od Centra do Kobilje neki dan mi je trebalo 50 minuta, bez ikakvog posebnog šteka, samo redovni semafori i rasrkšća.Alfons Kauders wrote:jes ti ikad vozio auto?VjecitiStudent wrote:Nije valjda da sad ideš sa Otoke do Vogošće preko Kobilje glave?
sarajevom?
ja sam covjece znao za tuzlu krenuti ispred firme na nedzaricima i spiciti preko kobilje, jer se na stupu i rajlovcu u odredjeno vrijeme, odredjenim danima, zna stvoriti kolona na kojoj se redovno zijani 45 do 60 minuta...
koji ti je kurac? u cemu je fol? zasto ti je u interesu da trolas i usput ispadas smijesan?
Ko vam je kriv kada te svi poletili da uzmete stanove tamo "kod gume što gori".VjecitiStudent wrote:Od Centra do Kobilje neki dan mi je trebalo 50 minuta, bez ikakvog posebnog šteka, samo redovni semafori i rasrkšća.Alfons Kauders wrote:jes ti ikad vozio auto?VjecitiStudent wrote:Nije valjda da sad ideš sa Otoke do Vogošće preko Kobilje glave?
sarajevom?
sto valjda treba dokazati da nema guzve na kobiljnoj... to daje prosjek brzine od oko 6km/hVjecitiStudent wrote:Od Centra do Kobilje neki dan mi je trebalo 50 minuta, bez ikakvog posebnog šteka, samo redovni semafori i rasrkšća.Alfons Kauders wrote:jes ti ikad vozio auto?VjecitiStudent wrote:Nije valjda da sad ideš sa Otoke do Vogošće preko Kobilje glave?
sarajevom?
Radni dan, od pola pet pa nadalje, vrijeme kada se ljudi vraćaju sa posla, bez ikakvog posebnog šteka, samo redovni semafori, rasrksća i pokoji drot.Alfons Kauders wrote:sto valjda treba dokazati da nema guzve na kobiljnoj... to daje prosjek brzine od oko 6km/hVjecitiStudent wrote:
Od Centra do Kobilje neki dan mi je trebalo 50 minuta, bez ikakvog posebnog šteka, samo redovni semafori i rasrkšća.tako da nemam pojma kako je moguce da si imao taj prosjek ako nije bilo zastoja ili kolona
meni je prosli put trebalo 15 minuta, vikend, normalan saobracaj... ah da - i isao sam tamo da bi se ukljucio na zaobilaznicu i spicio na more...
fakat ne znam zasto uzivas u vlastitom brukanju
haj bar si fino prosetao...VjecitiStudent wrote:Od Centra do Kobilje neki dan mi je trebalo 50 minuta, bez ikakvog posebnog šteka, samo redovni semafori i rasrkšća.Alfons Kauders wrote:jes ti ikad vozio auto?VjecitiStudent wrote:Nije valjda da sad ideš sa Otoke do Vogošće preko Kobilje glave?
sarajevom?
VjecitiStudent wrote:Od Centra do Kobilje neki dan mi je trebalo 50 minuta, bez ikakvog posebnog šteka, samo redovni semafori i rasrkšća.Alfons Kauders wrote:jes ti ikad vozio auto?VjecitiStudent wrote:Nije valjda da sad ideš sa Otoke do Vogošće preko Kobilje glave?
sarajevom?