Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
VjecitiStudent

#6301 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by VjecitiStudent »

limeni wrote:svaka cast, treba dati ovim turcima i onaj dio od mostara-konjica
Svaka čast, za šta?
Pa šta mislite kojom brzinom se vani auto-putevi prave?
the_stick

#6302 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by the_stick »

Gandra_1 wrote:Mene samo nervira to kocenje od Memića dijela zaobilaznice koji treba da se spoji sa petljom na Stupu kod Wise... Pa valjda je to svima u interesu, al jok, daj da se mi stranacki natezemo...

Pa kada se taj dio spoji, iz Sarajeva si u Tarcinu za 10 min...

Sada ne znam jel plan da se pravi novi tunel kroz Ivan, ako jeste, ja bih odmah sa tim busenjem poceo pomalo, pa neka rade i ove ostale dionice koje su planirali uporedo...
po ko zna koji put... memic je na ilidzi i koci izgradnju ceste koja treba da se spoji sa petljom u vlakovu... stup je u opcini novi grad i nema ama bas nikakve veze sa memicem...

mislim da radovi na cesti od stupa do brijesca, i onda od brijesca do AC idu svojim tokom, ali da fizicki jednostavno ne mogu ici brze nego sto sada idu... uglavnom, izgradnju tog dijela ceste niko ne koci...
shake69

#6303 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shake69 »

Odlicna vijest! Ko bi rekao prije samo mjesec i po da ce se sve zavrsiti!? Izbori su cudo!
Alfons Kauders

#6304 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

VjecitiStudent wrote:
limeni wrote:svaka cast, treba dati ovim turcima i onaj dio od mostara-konjica
Svaka čast, za šta?
Pa šta mislite kojom brzinom se vani auto-putevi prave?
pa nisu radnici i firme krivi sto je kod nas sve u kurcu i sto se covjek obraduje kada vidi nesto sasvim normalno

ipak ima nekih malih razlika - npr. kada vidis kako se "radi" stup i lot2, a kako se radi autoput...

stoga svaka im cast sto nisu idioti kao ostali
Alfons Kauders

#6305 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

dječak sa šibicama wrote:
DON_eARL wrote:
dječak sa šibicama wrote:
Ako moze pojasnjenje, od nekog upucenijeg... ova ograda, zuto zelena, sluzi za?
Izolaciju zvuka.
Hvala.

Uvijek me zanimalo cemu sluze te ograde, vidis to mi nije palo na pamet. Gledam uvijek iz perspektive vozaca, kako bi bilo lijepo imati vidik na sve strane :D nikada nisam na to gledao iz perspektive stanovnika uz autocestu.
nije iskljucivo buka i svjetlost u pitanju

ograde takodjer pomazu kod udara vjetra, sprjecavaju nastajanje smetova kad trehne snijeg itd... dakle i sigurnost za vozace, lakse odrzavanje itd...

sjecas se kad je prije par godina roknulo metar snijega? u hercegovini danima nisu mogli ocistiti puteve jer bi izbusili rupu kroz metar i po snijega - cim pune vjetar samo zatrpa ocisceno...
Dick Wanker

#6306 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Dick Wanker »

Ovi Turci rasturaju...Sve u rokovima, da su bogdom oni prije dosli nego oni lopovi iz Slovenije.... :evil:
Eborg

#6307 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Eborg »

Kada se ide iz pravca Zenice za sarajevski aerodrom, da li i dalje treba ici preko Rajlovca na stupsku petlju ili se ovom novom zaobilaznicom moze doci brze? Ili je to sasvim drugi krak?
fau vau

#6308 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by fau vau »

evo probaj sam skontat, s tim da uzmeš u obzir da petlja Briješće NIJE gotova

desni klik = full prikaz :oops:

Image
VjecitiStudent

#6309 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by VjecitiStudent »

Alfons Kauders wrote: djelimicno jeste, ali ne u potpunosti, jer nema lota2... dakle sad je bukvalno zaobilaznica oko sarajeva, bez pravog prikljucka

kada se urade stup i brijesce, to ce dodatno rasteretiti rajlovac, a mozda cak i pravac preko kobilje i vogosce, jer ce skoro cijelom gradu biti prakticnije koristiti zaobilaznicu...

alipasinom, od raskrsnice kod higijenskog do ukljucenja na autoput preko vogosce trenutno treba 10-15 minuta kad nema guzve - a s guzvom dosta duze... mnogim ce se zaobilaznica isplatiti cak i za vrlo kratke lokalne relacije... npr. iz vogosce do stupa, od hadzica do grada itd... manje vremena, manje goriva, sigurnije
Rasteretit će se dionica Rajlovac - Stup i ništa više.
Dok god se ili gradski javni prevoz dramatično ne popravi ili ne napravi nekakav gradski autoput sa direktnom vezom iz Centra na zaobilaznicu ili autoput, gužve unutar grada ostaju nepromijenjene.
the_stick

#6310 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by the_stick »

fau vau wrote:evo probaj sam skontat, s tim da uzmeš u obzir da petlja Briješće NIJE gotova

Image
meni i dalje nije jasno kuda treba da ide ta cesta od petlje vlakovo? mislim na tu cestu koju koci memic, a koja ce se prije ili poslije ipak morati rijesiti.. na ovoj mapi nije ucrtana, a ne vjerujem bas da ce ostaviti ovako kako je sada, tj. da se iz pravca mostara ne moze normalno prikljuciti na AC u vlakovu...
Drvosjeca iz Dejcica

#6311 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Eborg wrote:Kada se ide iz pravca Zenice za sarajevski aerodrom, da li i dalje treba ici preko Rajlovca na stupsku petlju ili se ovom novom zaobilaznicom moze doci brze? Ili je to sasvim drugi krak?
Isto preko Stupske petlje ili alternativa na Vlakovo pa ući na zapadni ulaz u Sarajevo i skreneš kod Gazprom pumpe desno i izađeš na cestu prema aerodromu. Jeste duže ali ako su gužve na Stupu imaš barem takvu-kakvu alternativu.
M e m o

#6312 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by M e m o »

the_stick wrote:
fau vau wrote:evo probaj sam skontat, s tim da uzmeš u obzir da petlja Briješće NIJE gotova

Image
meni i dalje nije jasno kuda treba da ide ta cesta od petlje vlakovo? mislim na tu cestu koju koci memic, a koja ce se prije ili poslije ipak morati rijesiti.. na ovoj mapi nije ucrtana, a ne vjerujem bas da ce ostaviti ovako kako je sada, tj. da se iz pravca mostara ne moze normalno prikljuciti na AC u vlakovu...
bit će redizajnirana i spajat će se na mostarsko rasršće
raspravljano o tome na ranijim stranicama, da se opet ne vrtimo ukurg džaba
nije više to ni bitno sad kad će se ulazit/izlazit na Tarčinu
možda za lokalno stanovništvo, ali oni nek jarana memića onda pitaju
Alfons Kauders

#6313 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

VjecitiStudent wrote:
Alfons Kauders wrote: djelimicno jeste, ali ne u potpunosti, jer nema lota2... dakle sad je bukvalno zaobilaznica oko sarajeva, bez pravog prikljucka

kada se urade stup i brijesce, to ce dodatno rasteretiti rajlovac, a mozda cak i pravac preko kobilje i vogosce, jer ce skoro cijelom gradu biti prakticnije koristiti zaobilaznicu...

alipasinom, od raskrsnice kod higijenskog do ukljucenja na autoput preko vogosce trenutno treba 10-15 minuta kad nema guzve - a s guzvom dosta duze... mnogim ce se zaobilaznica isplatiti cak i za vrlo kratke lokalne relacije... npr. iz vogosce do stupa, od hadzica do grada itd... manje vremena, manje goriva, sigurnije
Dok god se ili gradski javni prevoz dramatično ne popravi ili ne napravi nekakav gradski autoput sa direktnom vezom iz Centra na zaobilaznicu ili autoput, gužve unutar grada ostaju nepromijenjene.
aha, a rajlovac i stup nisu dio grada? kao ni kobilja glava? halilovici?

dokle je tacno za tebe grad vjeciti?
VjecitiStudent

#6314 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by VjecitiStudent »

Alfons Kauders wrote:
VjecitiStudent wrote:

Kakve veze Kobilja glava sa zaobilaznicom?
Ne idu ljudi preko Kobilje zbog zastoja od Stupa do Rajlovca, već zbog barem pet štekova koje ih čekaju i prije no dođu do Stupa.
Ovo za Haliloviće mi nije jasno, to je trenutno samo slijepi pravac.
Alfons Kauders

#6315 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

VjecitiStudent wrote:
Alfons Kauders wrote:
VjecitiStudent wrote:

Kakve veze Kobilja glava sa zaobilaznicom?
Ne idu ljudi preko Kobilje zbog zastoja od Stupa do Rajlovca, već zbog barem pet štekova koje ih čekaju i prije no dođu do Stupa.
Ovo za Haliloviće mi nije jasno, to je trenutno samo slijepi pravac.
haj ba ne trolaj vise, otvorili smo tebi i tebi slicnim temu o isplativosti :D i dzaba, opet visite ovdje :D

ljudi IZ CENTRA idu na jebenu KOBILJU kako bi se ukljucili na autoput bilo da idu na JUG ili SJEVER... osim ako ti nemas neki alternativni pravac koji je meni i svima drugim potpuno nepoznat... e haj sad skontaj fino koliko stanovnistva i firmi gravitira tom jebenom pravcu i koliko bi ih radije fino spicilo glavnom do stupa, pa fino na novu petlju, kruzni tok i zaobilaznicu

fakat nevjerovatno
drug_profi

#6316 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

Ja bih sa otoke u vogoscu isao na posao radije tom cestom nego kroz grad 40 minuta.

----------------------------------
...s tipfeler masine...
VjecitiStudent

#6317 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by VjecitiStudent »

Nije valjda da sad ideš sa Otoke do Vogošće preko Kobilje glave?
Da ne gatamo, čim se famozni priključak na zaobilaznicu od Stupa napravi, bit će jasno.
Alfons Kauders

#6318 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

VjecitiStudent wrote:Nije valjda da sad ideš sa Otoke do Vogošće preko Kobilje glave?
Da ne gatamo, čim se famozni priključak na zaobilaznicu od Stupa napravi, bit će jasno.
jes ti ikad vozio auto?

sarajevom?

ja sam covjece znao za tuzlu krenuti ispred firme na nedzaricima i spiciti preko kobilje, jer se na stupu i rajlovcu u odredjeno vrijeme, odredjenim danima, zna stvoriti kolona na kojoj se redovno zijani 45 do 60 minuta...

koji ti je kurac? u cemu je fol? zasto ti je u interesu da trolas i usput ispadas smijesan?
sema911s

#6319 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by sema911s »

Alfons Kauders wrote:
VjecitiStudent wrote:Nije valjda da sad ideš sa Otoke do Vogošće preko Kobilje glave?
jes ti ikad vozio auto?

sarajevom?

ja sam covjece znao za tuzlu krenuti ispred firme na nedzaricima i spiciti preko kobilje, jer se na stupu i rajlovcu u odredjeno vrijeme, odredjenim danima, zna stvoriti kolona na kojoj se redovno zijani 45 do 60 minuta...

koji ti je kurac? u cemu je fol? zasto ti je u interesu da trolas i usput ispadas smijesan?

alfonso nemoj tako covjek nije iz sarajeva on je sa bistrika
VjecitiStudent

#6320 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by VjecitiStudent »

Alfons Kauders wrote:
jes ti ikad vozio auto?

sarajevom?

Od Centra do Kobilje neki dan mi je trebalo 50 minuta, bez ikakvog posebnog šteka, samo redovni semafori i rasrkšća.
Drvosjeca iz Dejcica

#6321 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

VjecitiStudent wrote:
Alfons Kauders wrote:
jes ti ikad vozio auto?

sarajevom?

Od Centra do Kobilje neki dan mi je trebalo 50 minuta, bez ikakvog posebnog šteka, samo redovni semafori i rasrkšća.
Ko vam je kriv kada te svi poletili da uzmete stanove tamo "kod gume što gori". :D Da stanujete k'o sav normalan insan na brdima ne bi vam toliko trebalo. :mrgreen:
Alfons Kauders

#6322 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

VjecitiStudent wrote:
Alfons Kauders wrote:
jes ti ikad vozio auto?

sarajevom?

sto valjda treba dokazati da nema guzve na kobiljnoj... to daje prosjek brzine od oko 6km/h :D tako da nemam pojma kako je moguce da si imao taj prosjek ako nije bilo zastoja ili kolona

meni je prosli put trebalo 15 minuta, vikend, normalan saobracaj... ah da - i isao sam tamo da bi se ukljucio na zaobilaznicu i spicio na more...

fakat ne znam zasto uzivas u vlastitom brukanju
VjecitiStudent

#6323 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by VjecitiStudent »

Alfons Kauders wrote:
VjecitiStudent wrote:
sto valjda treba dokazati da nema guzve na kobiljnoj... to daje prosjek brzine od oko 6km/h :D tako da nemam pojma kako je moguce da si imao taj prosjek ako nije bilo zastoja ili kolona

meni je prosli put trebalo 15 minuta, vikend, normalan saobracaj... ah da - i isao sam tamo da bi se ukljucio na zaobilaznicu i spicio na more...

fakat ne znam zasto uzivas u vlastitom brukanju
Radni dan, od pola pet pa nadalje, vrijeme kada se ljudi vraćaju sa posla, bez ikakvog posebnog šteka, samo redovni semafori, rasrksća i pokoji drot.

Ima li neko da redovno ide na posao preko Kobilje i Vogošće?
neki

#6324 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by neki »

VjecitiStudent wrote:
Alfons Kauders wrote:
jes ti ikad vozio auto?

sarajevom?

haj bar si fino prosetao...
svjezi_ustipak

#6325 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by svjezi_ustipak »

VjecitiStudent wrote:
Alfons Kauders wrote:
jes ti ikad vozio auto?

sarajevom?

to je tako kad ides pjesice. drugi put probaj autom vidjeces da je brze.
Post Reply