SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Comrad

#6301 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Comrad »

cappy_tempo wrote:
fixer wrote:Toliko toga se izdesavalo da je vrijeme da se proglasi krizna situacija kako bi policajci izasli po ulicama u duplim smjenama, kako bi se kratkorocno stanje popravilo. Iskreno se nadam ovome. Uskoro se blizi docek i minimum je to sto se moze uciniti da ne bude vise zrtava.
ma dovoljno je da specijalci safataju par ovih lafo mangupa koji se furaju na rane i da ubiju boga u njima.drugi ce sami od sebe se smiriti
Bravo.

Al nema volje za to. A to je tako jednostavno, nismo mi visemiliionski grad, pa sta ima 300-ak hiljada ljudi i zbog 100-ak njih grad nije siguran - pa smijesno. :roll:

Koliko god ne podnosim GRAS, moras fakat bit seljacina da podrzavas ovaj cin napada na vozaca od strane koljaca. Fuj. :-?
Last edited by Comrad on 30/12/2010 15:24, edited 1 time in total.
bailaor

#6302 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by bailaor »

Omerovim_Koracima wrote:
bailaor wrote:Vozaci GRAS-a su takve siledzije da je to strasno...imao sam takvu situaciju. Dok im neko ne jebe mater tesko ce se bilo sta promjeniti u grasu.

:-) :-)
Svakakve se seljadije naselilo u grad.Tuzno.
:lol: :lol: :lol: Ti to meni nesto il...?Da ti mozda nisi iz stare begovske sarajevske porodice? :lol: :lol: :D :D
Alfons Kauders

#6303 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Alfons Kauders »

cappy_tempo wrote:
fixer wrote:Toliko toga se izdesavalo da je vrijeme da se proglasi krizna situacija kako bi policajci izasli po ulicama u duplim smjenama, kako bi se kratkorocno stanje popravilo. Iskreno se nadam ovome. Uskoro se blizi docek i minimum je to sto se moze uciniti da ne bude vise zrtava.
ma dovoljno je da specijalci safataju par ovih lafo mangupa koji se furaju na rane i da ubiju boga u njima.drugi ce sami od sebe se smiriti
Ima i tog... Nakon sto je Amela Dz. upucala onog klosara u kladionici, opao broj pljacki kladionica, i to osjetno. Bio je i clanak o tome prije nekoliko mjeseci. Ne opravdavam to sto je napravila, jadnica ce nositi oziljke do kraja zivota...

Eto neki dan klinac u po grada pucao iz automata na dva policajca, ranio jednog. Bacio pusku i fol se predao. Cemu to? Zasto ga odmah na licu mjesta nisu fino roknuli da sluzi kao lekcija drugim 'zajebanim' momcima? Zasto mu lijepo nisu poslali policajce u kucu, da sve ukucane preventivno zgaze, stave u lisice i cizmama uguraju u maricu, cisto da obave informativni razgovor. Ljudska prava? Pretjerana upotreba sile? Nista to, cista preventiva - momak je upucao drota, mi smo uletili i preventivno polomili mamu, tatu i brata. Kad je mali takav degen, ni oni nisu nista bolji, pa ne vidim zasto treba rizikovati sigurnost policajaca koji dodju da popricaju s njima.

Da se ne lazemo, skoro sva ove sranja prave klinci od 16 do 20 i kusur godina. Treba malo i sa njihovim porodicama porazgovarati, uljudno, u stanici, s lisicama na rukama. Isto tako njihove porodice trebaju snositi i finansijski teret. Mali upucao policajca? Nema problema, 100,000 odstete drotu. Nema pare? Fino prodajte stan ili kucu i jebite se lagano, na ulicu ili u podstanare - ko vam je kriv kad ste okotili gamad.
Omerovim_Koracima

#6304 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Omerovim_Koracima »

bailaor wrote:
Omerovim_Koracima wrote:
bailaor wrote:Vozaci GRAS-a su takve siledzije da je to strasno...imao sam takvu situaciju. Dok im neko ne jebe mater tesko ce se bilo sta promjeniti u grasu.

:-) :-)
Svakakve se seljadije naselilo u grad.Tuzno.
:lol: :lol: :lol: Ti to meni nesto il...?Da ti mozda nisi iz stare begovske sarajevske porodice? :lol: :lol: :D :D
Sasvim slucajno jesam. I sta je tu smijesno?
bailaor

#6305 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by bailaor »

Sikter. I usput se nauci kulturi komuniciranja beže/begovice, bez vrijeđanja forumasa. :lol:
Omerovim_Koracima

#6306 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Ti potdrzavas kriminalce,toliko o tebi ;)
bailaor

#6307 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by bailaor »

Omerovim_Koracima wrote:Ti potdrzavas kriminalce,toliko o tebi ;)
Haloo, citaj moj post...ja govorim o mom slucaju, zaboli me briga za ove papke !!! Nisu svi vozaci nevinasca,samo sam to zelio reci. I nemoj vrijeđati ljude samo zato sto ne misle kao ti. Valjda su te to ucili u staroj begovskoj porodici.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#6308 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ladyblue18 »

Vas dvojica odmah da ste prestali.
Omerovim_Koracima

#6309 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

>Izvinjavam se,iznerviro si me na prvu.nisam ni procito razumno. Normala. :thumbup:
dezurni_ucenik

#6310 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dezurni_ucenik »

Beograd 1993 = Sarajevo 2010/11

Dizelasi zive i dalje.Kao sto uvijek smo uvjek znali da recikliramo najgori otpad sa zapada,sad smo poceli da kopiramo i istocne komsije.

ovo je Sarajevo danas :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2Y9sE77a ... re=related[/youtube]
dezurni_ucenik

#6311 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dezurni_ucenik »

snaga_znanja wrote:
astrid wrote:Bitno je da studentska asocijacija Pravnog fakulteta organizuje proteste i zahtjev od iranskih vlasti da se pusti neki njihov režiser.....Ovo što se dešava u našem gradu i državi ....nisu nikakvi problemi i to nije problem studenata kao niti bilo koga u gradu .Samim tim, ni protseti niti bilo kakvi zahtjevi nisu potrebni.
Sretna Vam Nova Godina :)
Al nek ti ovdje ocjenjujes ko i protiv cega se protestvuje. Kad organizujes makar protest protiv ugrozenosti zelenih povrsina onda imas pravo da pametujes. Bujrum organizuj, a ne iza monitora sa soljom caja seres o desavanjima u drustvu. Kako licemjerno...

slazem se u potpunosti sa ovim sto je @astrid napisao...zao mi je sto se desilo to iransnkom reziseru ali najiskrenije ,,,,u gradu u kojem skoro svake sedmice sranje se desi, u gradu gdje ne mozes balavcu od 12 godina nista reci jer ce izvaditi noz i zbosti,u gradu gdje me je strah kako cu sutra kad budem imao djecu pustiti da odrastaju,u gradu gdje svako hoce da bude sila nebeska,,,,, iskren da budem pored tih ruznih situacija ZABOLI ME ona stvar za iranskog rezisera,,,,al eto nama je bitnije da se protestvuje za te gluposti nego da se borimo sami za sebe..... isao sam i ja na proteste kad su bili u vrijeme ubistva denisa mrnjavca i vidim da se nista nije postiglo sa tim(nemojte slucajno da se sad pocnju javljati dosta-si jer vi niste srusili ni semihu niti samira,otisli su svojevoljno na druga mjesta ),vec smo bili samo predmet ismijavanja lezihljebovica iz strosmajerove

p.s. Turska novinarka Emina Demir osuđena na 138 godina zatvora,zbog propagiranja kurdske pobune....sad ce garant protesti pred turskom ambasadom da se ona oslobodi.....
fixer

#6312 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

CVIKERASH wrote:
snaga_znanja wrote:
astrid wrote:Bitno je da studentska asocijacija Pravnog fakulteta organizuje proteste i zahtjev od iranskih vlasti da se pusti neki njihov režiser.....Ovo što se dešava u našem gradu i državi ....nisu nikakvi problemi i to nije problem studenata kao niti bilo koga u gradu .Samim tim, ni protseti niti bilo kakvi zahtjevi nisu potrebni.
Sretna Vam Nova Godina :)
Al nek ti ovdje ocjenjujes ko i protiv cega se protestvuje. Kad organizujes makar protest protiv ugrozenosti zelenih povrsina onda imas pravo da pametujes. Bujrum organizuj, a ne iza monitora sa soljom caja seres o desavanjima u drustvu. Kako licemjerno...

slazem se u potpunosti sa ovim sto je @astrid napisao...zao mi je sto se desilo to iransnkom reziseru ali najiskrenije ,,,,u gradu u kojem skoro svake sedmice sranje se desi, u gradu gdje ne mozes balavcu od 12 godina nista reci jer ce izvaditi noz i zbosti,u gradu gdje me je strah kako cu sutra kad budem imao djecu pustiti da odrastaju,u gradu gdje svako hoce da bude sila nebeska,,,,, iskren da budem pored tih ruznih situacija ZABOLI ME ona stvar za iranskog rezisera,,,,al eto nama je bitnije da se protestvuje za te gluposti nego da se borimo sami za sebe..... isao sam i ja na proteste kad su bili u vrijeme ubistva denisa mrnjavca i vidim da se nista nije postiglo sa tim(nemojte slucajno da se sad pocnju javljati dosta-si jer vi niste srusili ni semihu niti samira,otisli su svojevoljno na druga mjesta ),vec smo bili samo predmet ismijavanja lezihljebovica iz strosmajerove
Neki fkt ne razumiju koja je smisao protesta, te sta se tim moze uciniti. Ne postoji direktni mehanizam protestima srusiti nekog. Sve se svodi na ostavke, koju je Samir btw podnio. Semiha je otisla izborima.
dezurni_ucenik

#6313 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dezurni_ucenik »

a u prenesenom znacenju kad trazis od nekog ostavku znaci da ga rusis...a sto se tice taje,on je svojevoljno otisao na poziciju u bh telekom gdje ima manje stresan i parali posao,,,
clav

#6314 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by clav »

do slijedeceg ibrecenja ...
Creasy

#6315 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

cappy_tempo wrote:ovo cakijanje po tramvaju ce prestati kad nalete na nekoga jos ludjeg pa kad ih popuca frajer e onda cemo mi rahat u tramvaj uci.isto kao kladionice sto su se pljackale,pa kad ona upuca jednog nikad vise kladionica nije bila opljackana.a uostalom ne bi ni policiji bilo nista da malo dignu guzice i da se ispusu na par ovih "mangupa" eto cisto nako iz dosade

Moze, ako ces im ti platiti advokata... :D
bailaor

#6316 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by bailaor »

Omerovim_Koracima wrote:>Izvinjavam se,iznerviro si me na prvu.nisam ni procito razumno. Normala. :thumbup:
:wink:
fixer

#6317 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

CVIKERASH wrote:a u prenesenom znacenju kad trazis od nekog ostavku znaci da ga rusis...a sto se tice taje,on je svojevoljno otisao na poziciju u bh telekom gdje ima manje stresan i parali posao,,,
Takvo rusenje o kojem ti pricas nije predvidjeno nikakvim aktima. Traziti od bezlicne mase da uspije sprovesti nesto, sto cak nije ni postavljeno kao opcija, je ipak malo previse.
cappy_tempo

#6318 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

Creasy wrote:
cappy_tempo wrote:ovo cakijanje po tramvaju ce prestati kad nalete na nekoga jos ludjeg pa kad ih popuca frajer e onda cemo mi rahat u tramvaj uci.isto kao kladionice sto su se pljackale,pa kad ona upuca jednog nikad vise kladionica nije bila opljackana.a uostalom ne bi ni policiji bilo nista da malo dignu guzice i da se ispusu na par ovih "mangupa" eto cisto nako iz dosade

Moze, ako ces im ti platiti advokata... :D
ja sam ti pokazo sliku na drugoj temi,eh ako su onda mogli udarati bez advokata mogu vala i sada,a ako se boje nekog balavca onda nek odma komplet mup da otkaz onda barem znam da me nema ko stiti i da moram sam sebe.
Hemera

#6319 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Hemera »

cappy_tempo wrote:
ja sam ti pokazo sliku na drugoj temi,eh ako su onda mogli udarati bez advokata mogu vala i sada,a ako se boje nekog balavca onda nek odma komplet mup da otkaz onda barem znam da me nema ko stiti i da moram sam sebe.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Fkt ovo je strašno...
burek_in_space

#6320 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by burek_in_space »

Ama policija tuche, ljudi shta vam je.
Ali dzaba je to, kad su oni glavni zasticeni ko polarni medvjedi.
Razmishljanja tog maloljetnog ili jedva punoljetnog "kriminalca" jeste zashto ne izdrzhati josh 3-4 godine batina, pa cu onda ja postati Bog i batina. :-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6321 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by -LIBERO- »

Nije toliko do policije,mada i oni su prica za sebe. Ovdje se radi o tuzilastvu i kapacitetima zatvora.

To je toliko ocigledno da se niko ne mora pitati odkud ovakvo stanje u gradu. Kapaciteti zatvora su mizerno mali,sada vec prenatrpani,i mnogi ovi otimaci,cakijasi i mangupcici jednostavno nemaju gdje biti smjesteni. Privedu se i jako su brzo vec na ulicama...i tako u krug.

HOCEMO ZATVORE. HOCEMO EFIKASNO I KONKRETNO TUZILASTVO.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#6322 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

"Zaštitili" ga oni grasovi zaštitari :roll:
Gdje su sad bezubi revizori sa "zaštitarskim" akreditacijama koje su uveli nakon ubistva u tramvaju prije evo već sad će tri godine?
Cafe Camargue

#6323 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cafe Camargue »

burek_in_space wrote:Ama policija tuche, ljudi shta vam je.
Razmishljanja tog maloljetnog ili jedva punoljetnog "kriminalca" jeste zashto ne izdrzhati josh 3-4 godine batina, pa cu onda ja postati Bog i batina. :-)
100% tačno!
Slučajno sam se jednom prilikom zadesio u jednoj sarajevskoj stanici Policije, kada su priveli par ovih sitnih klošarčića... Ljudi moji kakav je to teror bio, meni se smučilo. Znači, gaženje!! E pa fakat nije normalan onaj ko nakon takve torture nastavi da se zajebaje! A svi dobro znate za one Puchovce, oni te prvo izmarišu pa te pitaju jesi ti taj...
Zato mislim da fakat nije do policije, oni brale kad te ufate i privedu, bolje da te nema...
Amar_Sa

#6324 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Amar_Sa »

O radu izvrsnih zakonodavnih organa bi svi pojedinacno mogli do ujutro da pricamo...svi vidimo sta "rade", kako "rade" i za koga "rade". Jednom cujem u razgovoru sa jednim policajcem kako njemu ne pada na pamet da se zamjera kriminalcima jer on ima porodicu...ja u sebi nesto kontam, pa jadan ne bio budi onda cvjecar sto si policajac, al nebitno, bitno je da se sto vise napise kazni za parkiranje, zeimsku opremu itd...to su nam kljucni problemi u drzavi, izgleda da saobracajna policija najbolje radi posao, al da ne duljim posto postoji tema Policija...

Nikad se kod nas nista promjeniti nece dok nas narod razmislja "belaj se desava nekom drugom, a ne meni", pa kad ga opali po usima i kad se njemu desi onda se pita gdje su oni isti kao sto je on bio donedavno.
Moramo svi zajednicki da stanemo ucinimo nesto po pitanju balavurdije sa pistoljima, za volanima bijesnih auta i cakijama jer samo tako mozemo naprijed, EEEE sad, kad ce se to desiti-----vjerovatno nikad.
Stoga uzivajmo i glasajmo ponovo za one koji su nas ovdje doveli u prvom redu, dajmo im ponovo fotelje, njihovoj djeci Audije, zenama najbolje frizure i skupa putovanja svima ce nam biti bolje.
Ima ona stara Narod zna hahahaahahah. Da se ne desi zabuna meni ni ovi crveni, ni plavi ni bilo koji drugi nista bolji nisu, ...samo se mjenjaju zastave i odjela, a ostaju ista gamad koja nas muze i muze i dalje.

Sretna vam nova 2011. godina, nemojte propustiti docek ispred BBI jer ipak su sve to oni platili od nasih para, makar da uzivamo u plodovima naseg rada. :x
Last edited by Amar_Sa on 30/12/2010 20:12, edited 1 time in total.
JThomas

#6325 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

Cafe Camargue wrote:
burek_in_space wrote:Ama policija tuche, ljudi shta vam je.
100% tačno!
Slučajno sam se jednom prilikom zadesio u jednoj sarajevskoj stanici Policije, kada su priveli par ovih sitnih klošarčića... Ljudi moji kakav je to teror bio, meni se smučilo. Znači, gaženje!! E pa fakat nije normalan onaj ko nakon takve torture nastavi da se zajebaje! A svi dobro znate za one Puchovce, oni te prvo izmarišu pa te pitaju jesi ti taj...
Zato mislim da fakat nije do policije, oni brale kad te ufate i privedu, bolje da te nema...
to ja sve vrijeme govorim, gazi policija itekako, al' sitnu ribu. a ni to nije to dugoročno lijek, nema boljeg dokaza od ovih dešavanja.

ja uvijek kažem - po meni policija nije ni lošija ni bolja od ostatka države.
Locked