Zato sto to nigdje nije praksa...ne radi se to tako jer ce to biti prvo sto ce ti politicki protivnik u predizbornoj kampanji iskorisititi protiv tebe. Poslije izbora se ide i u izborne konferencije i preispituju i unaprdjuju partnerski odnosi.Škobo Habu wrote: ↑19/11/2020 07:04
Nije car uopšte go, već ti po stranačkom diktatu tjeraš vodu na Denisov mlin, koji, by the way, melje godinama retoriku sličnu Komšićevoj.
Ono, nešto tipa "sve će proći, ali ova država je viječna" i slične kvazi-patriotske gluposti. Nijedna država nije viječna - valjda to i sam znaš, pošto imaš fakultetsku diplomu.
No, da se vratimo na Bećirevića i mentalni sklop prosječnog socijaldemokrate iz tuzlanskog atara.
Prvo i osnovno, zašto Bećirević iznosi u javnost kritiku na račun NS-a nakon izbora?
Šta je to onemogućavalo Bećirevića da prije reaguje?
SDP se srozao zbog losih untarpartijskih odnosa, stvaranja frakcija koje su nakon toga rezultirale formiranjima nekih novih politickih partija. Bilo je tu i dosta ljudi koji su ....trazili sebe
Da se vratim na Becirovica
Becirovicu se prisiva i sto je i sto nije... Njega sam imao priliku upoznati jos dok je bio Predsjednik Foruma mladih Tuzla i znam da nije nacionalista kako ga mnogi vide. Odmah se vidjelo da je on tip koji nema dlake na jeziku i da je on malo onako... da se izrazim ostar.
Denis je danas u poziciji da se mora uhvatiti u kostac sa najdominantnijim nacionalizmom u BiH a to je ovaj kojeg predstavlja Dodik i njegovi poltroni. Nijedan nacionalizam ovdje nije tako radikalan kao taj htio to neko priznati ili ne, i ako neko ocekuje od Denisa da ce da cuti kada se javno negira bosanski jezik, kada se negira bosanska drzava, prijeti secesijom itd, taj se zayebo... On i kao doktor historijskih nauka ima obavezu da odgovori.