Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
tovarish wrote: ↑19/11/2020 14:35
Hajmo malo o bitnijim stvarima. Ima li šanse da u GV Tuzla stranke četvorke naprave vlast. Ako nema šanse, ubjedljiva pobjeda Jasmina je pirova.
koje cetvorke? nema cetvorke u tuzli. nip vjrovatno ne prelazi prag, a ns 1 ili 2 su neutralni, odn vjerovatno opozicija
Škobo Habu wrote: ↑19/11/2020 15:08
Na opštinskom vijeću se vidi koliko je ta pobjeda lelujava. SD BiH između tri ili četiri mandata. SDA u Tuzli napredovala u odnosu na 2016. SDP pao sa 11 vijećnika na osam ili sedam.
Imamović će morati u koaliciju jer mu je jedino Tuzlanska alternativa bliska. Ostalo SBB, DF, SzBiH, HDZ, PDA, NS...
Nisam rekao četvorka, nego stranke četvorke. Razlika je.
Znam rezultate, to sam vidio. Ali me interesovalo ko bi mogao sa sdp-om od ovih lokalnih. Npr. Pda i ova tuzlanska alternativa. Znači, na tuzlansku se moze racunati.
A bez obzira na razlike, ako zafali ruka, ns bi trebala podržati. Ako to ne urade, imaju veliki minus.
Izgleda da je sd ipak naisao na veliku podrsku. Mene to bas cudi.
Leverage wrote: ↑19/11/2020 14:36
Car je ipak go, tj. tvoja stranka se ponijela šupački prema SDP-u i to je to, ta tvoja laprdancija je obično sviranje nježniku.
Ti živiš tamo gdje je službeni pozdrav akšamhajrula, a ovdje vaziš nešto o socijaldemokratima i ljevici. Veze ti s vezom nemaš.
Ja gdje živim ide prvo "dobar dan", pa sve ostalo. Te folove Nikole Zirduma ostavi za kolege.
Kandidati su bili rezultat dogovora, ali su došli na vidjelo animoziteti koji datiraju još od prije famozne Četvorke.
Busate se u prsa nečim, a u tuzlanskom Vijeću SDA nikad jača + svi oni sateliti koju su do jučer bili u talu sa Imamovićem i sličnim.
Leverage wrote: ↑19/11/2020 14:36
Car je ipak go, tj. tvoja stranka se ponijela šupački prema SDP-u i to je to, ta tvoja laprdancija je obično sviranje nježniku.
Ti živiš tamo gdje je službeni pozdrav akšamhajrula, a ovdje vaziš nešto o socijaldemokratima i ljevici. Veze ti s vezom nemaš.
Ja gdje živim ide prvo "dobar dan", pa sve ostalo. Te folove Nikole Zirduma ostavi za kolege.
Kandidati su bili rezultat dogovora, ali su došli na vidjelo animoziteti koji datiraju još od prije famozne Četvorke.
Busate se u prsa nečim, a u tuzlanskom Vijeću SDA nikad jača + svi oni sateliti koju su do jučer bili u talu sa Imamovićem i sličnim.
Nastavi guslati, saće Bećirović sa Poly salamom.
SDA će imati pet vijećnika, što im je najlošiji rezultat još od 2000., kada su imali trojicu. Plus sateliti nemaju dovoljno da ih poguraju.
Dok se u tvom kraju vode žestoke borbe između bivših i sadašnjih SDA perjanica, sudari titana takorekuć
Nije Poly nego Poli, znaš li išta ispravno napisati? Pitanje je retoričko.
Ništa neočekivano. Ima ih takvih koliko hoćeš, koji bi htjeli da se ne priča o tome šta su pričali i pisali donedavno.
Samo pomjere gol i nastave kao da ništa nije bilo.
"Moralne gromade" i "struĆnjaci politiĆke strategije".
Eno i Reuf komentariše izbore, kao da nije na njima učestvovao.
Znam rezultate, to sam vidio. Ali me interesovalo ko bi mogao sa sdp-om od ovih lokalnih. Npr. Pda i ova tuzlanska alternativa. Znači, na tuzlansku se moze racunati.
A bez obzira na razlike, ako zafali ruka, ns bi trebala podržati. Ako to ne urade, imaju veliki minus.
Tuzlanska alternativa je pobočna stranka lokalnog SDP-a. Na njih sigurno mogu računati. Ostalo će biti zanimljivo.
Ko će koga kupiti i ko će kome sređivati projekte i tendere ima tek da se vidi.
Vujović i Bjedić, odnosno SD BiH, teško da će sa SDP-om u koaliciju, SDA, isto tako. Ostala se buranija da kupiti, ali sigurno ne po jeftinu cijenu.
Tuzlanska alternativa je pobočna stranka lokalnog SDP-a. Na njih sigurno mogu računati. Ostalo će biti zanimljivo.
Vujović i Bjedić, odnosno SD BiH, teško da će sa SDP-om u koaliciju, SDA, isto tako. Ostala se buranija da kupiti, ali sigurno ne po jeftinu cijenu.
Nikakve ministarske fotelje i logistička podrška SDA nisu pomogli SD-u. Bijedićeve pristalice su javno tvrdile da je na njihovoj strani preko 70% članstva SDP BiH. Šta je ostalo od te lažne poruke? Ništa! Izbori su pokazali da je većina ostala u SDP BiH, a da je ova teza Bakirovih “socijaldemokrata” pod imenom SD notorna neistina.Pristalice SD-a su tvrdile da će sve biti drugačije kada se oni dočepaju fotelja u vlasti. Prodali su ideju za fotelju. Gdje su sada rezultati te politike? Šta su konkretno učinili do sada? Imaju li ikakve konkretne rezultate? S obzirom šta su sve javno obećavali i govorili može se slobodno konstatirati da su zeleni ljevičari u SD-u doživjeli debakl u Tuzlanskom kantonu jer nisu ostvarili ništa od onoga što su obećavali i najavljivali. Za razliku od njih SDP BiH u Tuzlanskom kantonu je ostvario sve postavljene strateške ciljeve˝, saopštili su iz ove stranke.
Ono kad Jasmin i Slađo sjednu da napišu saopštenje, Jasmin piše a Slađo diktira, ko onomad pismo što napisaše "Veterani Slobode"
sumirprimus wrote: ↑19/11/2020 17:04
Nema on veze o odnosima u Tz al voli da dijeli lekcije samouvjereno
Kikijev zemljak nema greske
@tovarish sdp ce vjerovatno imati po svemu sudeci vecinu u gv. Ima tu jos sigurnih ruku...
Mada uvijek se nesto moze preokrenut u bosni u zadnji cas.
Nadam se da ce biti tako. Ali nije dobro za Tuzlu ovaj pad glasova SDP-a. Tu se nora ozbiljno nešto uraditi i popravljati. 2022 je blizu i treba nam svaki glas na svakom pedlju BiH.
@tovarish sdp ce vjerovatno imati po svemu sudeci vecinu u gv. Ima tu jos sigurnih ruku...
Nadam se da ce biti tako. Ali nije dobro za Tuzlu ovaj pad glasova SDP-a. Tu se nora ozbiljno nešto uraditi i popravljati. 2022 je blizu i treba nam svaki glas na svakom pedlju BiH.
Nikakav pad samo sda spavaci.4 fali 4 sd.
U kantonu su u koaliciji svakako.. a nemaju za vecine ovde
To je ono sto svi ovi zeleni presucuju nisam sda ali..
Nikakav pad samo sda spavaci.4 fali 4 sd.
U kantonu su u koaliciji svakako.. a nemaju za vecine ovde
To je ono sto svi ovi zeleni presucuju nisam sda ali..
Znam da je sd odvukao te glasove, ali mi nije jasno da su ljudi nasjeli na njihovu pricu i dali sd-u svoj glas. Ja nisam glasač SDP-a i živim daleko od TZ, ali mi je jasno sta je taj sd, a da tuzlacima nije jasno.