SDA-All about
-
foxlife
#62751 Re: SDA-All about
Meni je drago sto se desila korona jer je ogolila sve ove lopove i ubrzala pad
-
kunderam
- uglavnomja
#62753 Re: SDA-All about
bicakcic i hadzipasic su:foxlife wrote: ↑05/06/2021 13:21Pa kad su bicakcic i hadzipasic bili premijeri bilo je vise firmi za uništitiJohnny_x wrote: ↑05/06/2021 13:13
Fadil jeste lopop i ljiga ali nikad nece niko moci nadmasiti rad Edhema Bicakcica, Fadil je u poredjenju sa njim mala maca. Edhem je unistio mnogo javne kompanije, i privatizovo. Njegovo unistavanje javne imovine i privatizacija je nenadmasiva. Fadil ma koliko god se trudio da bude kriminala tek je mozda dosego nivo Nedzada Brankovica, a za level Bicakcica i Hadzipasica se mora jos vise potrudit u kriminalu.
I ovaj bi isto unistio da je bio u tom periodu
1. kvalitetno obrazovani ljudi
2. ajnstajni za ovog debila
zato su se nakrali 100 puta vise, ali neprimjetno
sve ista lopovska sorta
-
foxlife
- drug_profi
#62755 Re: SDA-All about
Evo ja cu da dovim od ovog trenutka.
- drug_profi
#62756 Re: SDA-All about
Hm...detroit-mercy wrote: ↑05/06/2021 18:17 Jos jedan od komentara koji su u principu za kurca ili jednostavno fulaju cio balun.
"Komentar" tj. esej koji je napisan da docara sta je to rat i kako je to izgledalo u nasem slucaju, ni u kom slucaju nije za qurca.
Izvrsno napisano i u sridu pogođeno.
Za ostalo sto si napisao u svom postu se slazem.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#62757 Re: SDA-All about
citava garnitura sdO od nastanka do danaske je jedna seoska lopovska sekta...
- drug_profi
#62758 Re: SDA-All about
Kad se sjetim Jure Pelivana, on je bio Blum za sve poslije njega.uglavnomja wrote: ↑05/06/2021 19:22bicakcic i hadzipasic su:foxlife wrote: ↑05/06/2021 13:21Pa kad su bicakcic i hadzipasic bili premijeri bilo je vise firmi za uništitiJohnny_x wrote: ↑05/06/2021 13:13
Fadil jeste lopop i ljiga ali nikad nece niko moci nadmasiti rad Edhema Bicakcica, Fadil je u poredjenju sa njim mala maca. Edhem je unistio mnogo javne kompanije, i privatizovo. Njegovo unistavanje javne imovine i privatizacija je nenadmasiva. Fadil ma koliko god se trudio da bude kriminala tek je mozda dosego nivo Nedzada Brankovica, a za level Bicakcica i Hadzipasica se mora jos vise potrudit u kriminalu.
I ovaj bi isto unistio da je bio u tom periodu
1. kvalitetno obrazovani ljudi
2. ajnstajni za ovog debila
zato su se nakrali 100 puta vise, ali neprimjetno
sve ista lopovska sorta
-
Bossona
#62759 Re: SDA-All about
spreca wrote: ↑05/06/2021 13:34Pa sta hoces?niko do sada nije ovoliko obecanja daoOsim_13 wrote: ↑05/06/2021 13:29 04.06.2021.
31.05.2021.Novalić: Za 15 dana potpisujemo ugovor s Pfizerom za milion vakcina
26.05.2021.Novalić: Ugovor o nabavci 500.000 doza Sinopharm vakcine je u fazi potpisivanja
20.05.2021.Vlada FBiH najavila potpisivanje ugovora za nabavku milion i po vakcina
29.04.2021.Novalić najavio da će sljedeće sedmice u Parlament poslati tri ugovora za nabavku vakcina
06.04.2021.Novalić: Nabavljamo 1,5 miliona vakcina kroz tri kanala, uskoro ugovori
29.03.2021.Federacija nabavlja 500.000 doza kineske vakcine Sinopharm, pregovori počinju naredne sedmice
15.03.2021.Novalić potpisao pismo namjere za kupovinu 500 hiljada doza kineskog Sinopharma
11.03.2021.Novalić u još četiri kompanije uputio pisma namjere, u opticaju tri vrste vakcina
18.12.2020.Novalić najavio kupovinu ruskih vakcina po cijeni od 17 eura
Novalić za Klix.ba: U ponedjeljak ćemo uplatiti novac za nabavku vakcina...Fadile zamjeni glavu za telecu,mozda te krene

Seoska varalica uvijek ima izgovor za svoje ovce koje tri decenije redovno šišaju. Pošto njihovi glasači imaju pamćenje zlatne ribice, opet će zaokružiti ove i slične Novaliće, Zukiće,Brankoviće, Sarajliće. Salkiće, Šaje i slične vizionare predvođene Alijinom magavizionarskom varalicom i lažovom Bakirom

Akademik Filipović je rekao istinu Aliji o njemu,Tihići i Bakiru a oni svojom politikom i djelima potvrdili skupa sa svojim podaničkim i nesposobnim poslušnicima.

-
putokaz1
#62760 Re: SDA-All about
SDA 2014:Kasumović Kukić Konaković Efendić Tada Kriminalci a sad Dobrice
Još samo fali da Bakir i novalić pređu u NIP
Još samo fali da Bakir i novalić pređu u NIP
- Login77777
#62761 Re: SDA-All about
Ljudi moji sve su to neznalice. Pocevsi od alije pa do ostali iz te stranke.
-
kunderam
#62762 Re: SDA-All about
Nevjerovatno da se alija i bilo koji politicar iz te stranke smatra vrhunskim ili diplomatom uopste. Nikakvu karizmu ni kvalitete ni znanje nisu imali niti imaju za vodjenje drzave. Svako od njih iz te stranke su toliko benigni i beznacaji u vanjskoj politici, da nas smatraju potpuno nebitnima.Login77777 wrote: ↑05/06/2021 21:48 Ljudi moji sve su to neznalice. Pocevsi od alije pa do ostali iz te stranke.
No, znaju oni to dobro, pa zato i koriste tu prednost, i dovode nas do ruba egzistencije i totalne propasti.
-
emirolini
#62763 Re: SDA-All about
Koji je okot ovaj Bakir i vjestica, pa bas se nasli i sa Novalicem, do sada milion dokaza za kriminalna djela i opet nista, narod i dalje slijepo vjeruje cim Asim kaze selam
-
emirolini
#62764 Re: SDA-All about
Ja stvarno ne znam kome je Alija uspjesan politicar? Shebao drzavu ratom, nije mogao diplomatski sprijeciti ili pregovarati, gdje god je lobirao - neuapjesno. Predao Srebrenicu, odgovoran za 8000 dusa, pokrao sta se noglo pokrati iz donacija, bio pi*da i stao na prvu prijetnju kada je vojska bila kod Banja Luke. Srecom nasle se prave vodje, od Divjaka, Dudakovica, Vikica pa se uspjelo beato spasiti. I opet je Divjak maksimalno segradiran jer ne ide dzamiju pa ne odgovara SDA koja preko kriminalaca hodza odrzava svoje glasacekunderam wrote: ↑05/06/2021 22:01Nevjerovatno da se alija i bilo koji politicar iz te stranke smatra vrhunskim ili diplomatom uopste. Nikakvu karizmu ni kvalitete ni znanje nisu imali niti imaju za vodjenje drzave. Svako od njih iz te stranke su toliko benigni i beznacaji u vanjskoj politici, da nas smatraju potpuno nebitnima.Login77777 wrote: ↑05/06/2021 21:48 Ljudi moji sve su to neznalice. Pocevsi od alije pa do ostali iz te stranke.
No, znaju oni to dobro, pa zato i koriste tu prednost, i dovode nas do ruba egzistencije i totalne propasti.
- uglavnomja
#62765 Re: SDA-All about
najvece zlo koje je snaslo bosnu je alijakunderam wrote: ↑05/06/2021 22:01Nevjerovatno da se alija i bilo koji politicar iz te stranke smatra vrhunskim ili diplomatom uopste. Nikakvu karizmu ni kvalitete ni znanje nisu imali niti imaju za vodjenje drzave. Svako od njih iz te stranke su toliko benigni i beznacaji u vanjskoj politici, da nas smatraju potpuno nebitnima.Login77777 wrote: ↑05/06/2021 21:48 Ljudi moji sve su to neznalice. Pocevsi od alije pa do ostali iz te stranke.
izabrati osudjenog islamskog vjerskog fanatika kad se sprema rat u kojem su s jedne strane katoici, s druge pravoslavci, u krscansoj europi, i to u zemlji u kojoj je vjera decenijama bila privatna stvar, kao sto i treba biti
samoubilacki mazohizam za narod. nikad necu povjerovati da su i jedni jedini izbori bili regularni
i ja se ne sjecam da je taj alija ikada izrazio neko iskreno zaljenje poslije nekog masakra, pokolja, srebrence .. samo je matematicki prenosio europi brojeve kako su bosnjai zrtve ... svaka zrtva je njemu bila korak naprijed prema njegovom cilju, ovom sranju od zemlje kojom ce vladati njegov okot
svaka zrtva je bila dobrodosla, osim njegovog trezorceta
nazalost
-
kunderam
#62766 Re: SDA-All about
emirolini wrote: ↑05/06/2021 22:11Ja stvarno ne znam kome je Alija uspjesan politicar? Shebao drzavu ratom, nije mogao diplomatski sprijeciti ili pregovarati, gdje god je lobirao - neuapjesno. Predao Srebrenicu, odgovoran za 8000 dusa, pokrao sta se noglo pokrati iz donacija, bio pi*da i stao na prvu prijetnju kada je vojska bila kod Banja Luke. Srecom nasle se prave vodje, od Divjaka, Dudakovica, Vikica pa se uspjelo beato spasiti. I opet je Divjak maksimalno segradiran jer ne ide dzamiju pa ne odgovara SDA koja preko kriminalaca hodza odrzava svoje glasacekunderam wrote: ↑05/06/2021 22:01Nevjerovatno da se alija i bilo koji politicar iz te stranke smatra vrhunskim ili diplomatom uopste. Nikakvu karizmu ni kvalitete ni znanje nisu imali niti imaju za vodjenje drzave. Svako od njih iz te stranke su toliko benigni i beznacaji u vanjskoj politici, da nas smatraju potpuno nebitnima.Login77777 wrote: ↑05/06/2021 21:48 Ljudi moji sve su to neznalice. Pocevsi od alije pa do ostali iz te stranke.
Potrebno je o tome govoriti naglas, i samo potvrdjivati. Zavaravanje da je alija nas "prvi predsjednik" kojeg bi trebalo postivati kao takvog, moze nas kostati stvarnog napretka i promjena. Dok god mantramo o njemu kao jednoj bitnoj figuri za nase postojanje, jos cemo biti u ovoj kaljuzi od sistema koji nam sve otima i oduzima od dostojanstva do duhovnog i materijalnog razvoja. Onog trenutka kada pocnemo kriticki govoriti i korigirati stvari koje su oko nas, pravim i bolnim konstrukcijama, mozemo ocekivati promjenu svijesti. Dok se drzimo jednog te istog narativa, onda cemo jos vise imati "vise ociju nego zuba" koji ce strikirati ove shtakore koji nas odvode u smrt, jer ne zele nabaviti vakcine ili nabavljaju malina respirtore.
-
Iker C
#62767 Re: SDA-All about
Prvo narod nije izabrao rahmetli Aliju Izetbegovica vec je izabrao Fikreta Abdica.
Drugo rahmetli Alija Izetbegovic je osudjen za verbalni delikt sto je apsurdno.
Trece rahmetli Alija Izetbegovic nije bio vjerski fanatik vec umjereni predstavnik muslimana koji je praktikovao islama i koji je bio za multietnicku BiH.
Trece rahmetli Alija Izetbegovic nije bio vjerski fanatik vec umjereni predstavnik muslimana koji je praktikovao islama i koji je bio za multietnicku BiH.
-
kunderam
#62768 Re: SDA-All about
I alija je najvolio ovu pjesmu i najzelio bi da je to bila himna BiHIker C wrote: ↑05/06/2021 22:23 Prvo narod nije izabrao rahmetli Aliju Izetbegovica vec je izabrao Fikreta Abdica.
https://www.youtube.com/watch?v=JmcA9LIIXWw
mislim, ako je vjerovat njegovoj unuci. ovo je napisala u onoj njenoj knjizi o najboljem dedi na svijetu.
- Novi_Nick
#62769 Re: SDA-All about
Kako moze sam Bakir Izetbegovic ili njegova SDA stranka, kada su u pitanju najbitnije stvari za sve Bosnjake i drzavu Bosnu i Hercegovinu dogovoriti nesto i potpisati u ime Bosnjackog naroda i svih ProBosanaca bez Referenduma Bosnjackog naroda i svih ProBosanaca kao i drugih BH Bosnjacko Bosanskih stranaka i politicara???DonieBrasco wrote: ↑04/06/2021 19:16 Jesam li ja pogresno shvatio ovo sto je Kosmic pricao, kaze da je Bakir zapravo sve dogovorio sa Covciem u vezi izbornog zakona, samo ne zna kako to da saopsti javnosti. Iz razloga sto je to dogovoreno zapravo sve sto je Covic trazio, cak je dobio i vise nego je trazio ? Neke umjerene promjene ustava također po zelji Covica '?
-
Bossona
#62770 Re: SDA-All about

Evo ga izmigoljio iz Bakirovog prkna nakon sramotnog saučešća u igrokaznoj predstavi Bakirove sabotaže revizije tužbe protiv Srbije da bez morala i karaktera morališe o nani Fati i njenoj borbi za pravdu.
Samo da se još oglasi i neuspjeli posrednički trgovac, inače vječiti potpredsjednik Alijinog genocidnog brloga, uhljeb i beskorsni parazit osim davanje legaliteta tzv. RS. Ramiz Salkić. Mora da je danas ovaj kokošar u ćumezu ili mišioj rupi, tuguje zbog sramote ili što nije uspio njegov plan po kojem je trebao dobiti dio ponuđenog tala kada je ubjeđivao nanu Fatu da odustane od svoga i pravde, a ona ga maršnula kao džukelu iz kuće- Mora da je bio Bakirov i Dodikov misionar ali nana Fata ima obraz, dostojanstvo i karakter za razliku njega, Zv(p)izdića i Bakira.
Last edited by Bossona on 05/06/2021 22:50, edited 1 time in total.
- Novi_Nick
#62771 Re: SDA-All about
Nije tebe niko izd'o nego si ti izdao samog sebe zbog materijalizma. Posto te Vucic i Srbija tako fasciniraju razmotri da se preselis u Srbiju i glasas za tvog predsjednika Vucica.drug_profi wrote: ↑04/06/2021 22:14Najzajebaniji igrac nadugo i nadaleko u regionu. Gospodin Vučić (pun respekt i hvala mu) je pokazao da se na graškama uči, da se može vladati i bez podilaženja, da se teritorije mogu osvajati i bez rata....
Lično mislim da je proučio kako danas Njemačka vlada Evropom i da isto želi da uradi sa Srbijom na Balkanu.
Nemam vala ništa naročito protiv ako neće biti pucanja. Naročito nakon tragičnog iskustva sa SDA vladavinama. Ako će nam na Balkanu biti dobro, ili bolje nego prije, zaboli me q. čija je zastava i ko je predsjednik. Da ja mogu glasati u Srbiji, Vučić bi dobijao glasove.
Niko ništa za mene i moju porodicu nije više uradio u zadnjih 25 godina, nego Vučić i građani Srbije u ovoj 2021.
Kome rogovi rastu od ovog posta, šta mu ja mogu.
Ja sam vojnik Armije RBiH, pokušao sam... izdali su nas, jbg.
- Login77777
#62772 Re: SDA-All about
Moze lako. Narod mu to dao. SDA+HDZ+SNSD imaju dovoljno ruku da izglasaju IZ. Niko im drugi ne treba.Novi_Nick wrote: ↑05/06/2021 22:39Kako moze sam Bakir Izetbegovic ili njegova SDA stranka, kada su u pitanju najbitnije stvari za sve Bosnjake i drzavu Bosnu i Hercegovinu dogovoriti nesto i potpisati u ime Bosnjackog naroda i svih ProBosanaca bez Referenduma Bosnjackog naroda i svih ProBosanaca kao i drugih BH Bosnjacko Bosanskih stranaka i politicara???DonieBrasco wrote: ↑04/06/2021 19:16 Jesam li ja pogresno shvatio ovo sto je Kosmic pricao, kaze da je Bakir zapravo sve dogovorio sa Covciem u vezi izbornog zakona, samo ne zna kako to da saopsti javnosti. Iz razloga sto je to dogovoreno zapravo sve sto je Covic trazio, cak je dobio i vise nego je trazio ? Neke umjerene promjene ustava također po zelji Covica '?
- Novi_Nick
#62773 Re: SDA-All about
Cekao je Fadil Novalic da Srbija pocne proizvoditi Ruske vakcine da bi vakcine kupio od Srbije, ruka ruku mije.
- Novi_Nick
#62774 Re: SDA-All about
Eto te pravi si Srbin sa dna kace. Pisi u svoje licno ime a ne u ime svih Bosnjaka i ProBosanaca.costacurta wrote: ↑05/06/2021 13:47Osim_13 wrote: ↑05/06/2021 13:29 04.06.2021.
31.05.2021.Novalić: Za 15 dana potpisujemo ugovor s Pfizerom za milion vakcina
26.05.2021.Novalić: Ugovor o nabavci 500.000 doza Sinopharm vakcine je u fazi potpisivanja
20.05.2021.Vlada FBiH najavila potpisivanje ugovora za nabavku milion i po vakcina
29.04.2021.Novalić najavio da će sljedeće sedmice u Parlament poslati tri ugovora za nabavku vakcina
06.04.2021.Novalić: Nabavljamo 1,5 miliona vakcina kroz tri kanala, uskoro ugovori
29.03.2021.Federacija nabavlja 500.000 doza kineske vakcine Sinopharm, pregovori počinju naredne sedmice
15.03.2021.Novalić potpisao pismo namjere za kupovinu 500 hiljada doza kineskog Sinopharma
11.03.2021.Novalić u još četiri kompanije uputio pisma namjere, u opticaju tri vrste vakcina
18.12.2020.Novalić najavio kupovinu ruskih vakcina po cijeni od 17 eura
Novalić za Klix.ba: U ponedjeljak ćemo uplatiti novac za nabavku vakcina![]()
E svaka ti čast drug moj na ovome.
Ima li pismenih ljudi u ovoj zemlji? Seljačine i hohštapleri nam guraju prst u oko i smiju nam se.
Ovi Srbi da imaju imalo takta mi bi im se sami asimilirali.
Ovo rušenje crkve, pa vakcine pa Vučićeva spika vezano za Bošnjake itd. Samo da sklone ove budaletine tipa Marić, Vulin, a Dodiku da naredi da prestane sa budalaštinama ovdje bi renesansa bila. Nije ba Dodik loš čoel kad se kamere pogase, samo mora radi ostanka na vlasti srati o odcjepljenju i tim budalaštinama
-
e__
#62775 Re: SDA-All about
Pa ako cemo govoriti istinu, on jeste bio za multietnicku BiH, te nije bio ni ekstremista, a ni osoba koja mrzi drugacije od sebe.Iker C wrote: ↑05/06/2021 22:23 Prvo narod nije izabrao rahmetli Aliju Izetbegovica vec je izabrao Fikreta Abdica.
Da jeste, sve bi bilo malo drugacije, a i drugacije bi se zavrsilo.
Kako je doslo do islamizacije ARBiH, i ko je savjetovao da se treba omoguciti dolazak Mudzahedina, i drugih Arapskih dobrovoljaca, ne znam.
Ali cinjenice su da to samo ne bi odgovaralo nedjeljivoj BiH, jer isto raditi kao i agresor, dozvoljavati dolazak ljudi koji su iz potpuno drugacije okoline, i koji bi napravili razdor medju borcima ARBiH, i potvrdili agresorske tvrdnje.
Na zalost, sa ili bez Alije, agresija je bila neminovna, i vjerovatno bi se zavrsilo slicno, ako ne i isto radi pojedinaca sa kojim budu odgovorne osobe okruzene, jer se tako desi da budu paravojne formacije legalizovane, te njihovi zlocini zataskani.
Licno mislim da je imao dobre namjere, i na kraju, namjere su bitne. Jer se moze odgovorno tvrditi a i dokazati razlika izmedju nekoga koga ne zanima kako ce doci do cilja.
Iskreno, najvise slicnosti sa Mudzahedinima su upravo imali agresori, jer su slijepo vjerovali da su njihovi visi ciljevi vrijedniji od placa jedne majke, a kamo li hiljade, nad hiljadama majki koje placu. Uopste nije bitno je li bio agresor ili ne, jer se mora priznati da mi u bivsoj Jugoslaviji, a i dan danas uopste nismo ugrozeni. Te je nazalost sve to bilo radi teritorije, i nista vise. Jako je tuzno, a i tesko priznati da je rezultat kakav je bio, bio samo radi teritorije.
Cak i jos tuznija stvar je sto ratovi daju razne prilike psihopatama, koji se kriju iza svoje vjere, ili nacionalnosti. I ako bivaju uhvaceni u svojim zlodjelima, samo znaju jaditi, i kukati da neko mrzi “njihove”, dok su se oni prema svojim zrtvama ophodili na najokrutnije nacine.
Kada rat stane, cak iako je neko iole normalan i posten covjek… nece htjeti priznati takve stvari javno, nece biti objektivan, ni ti ce pokusati, jer zna da takvih ima puno. Pogotovo onih koji su pljackali, silovali, itd.
Uvijek nadju zajednicku rijec, vjerovatno misle da misle dobro, ali ono sto rade u biti samo nas vodi u jos dublje krize jer se boje biti objektivni.