Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nadzorna_ploca wrote: ↑02/07/2020 20:08
Raja, zanimljiva mjesta za 5-6 dana morskog ambijenta sjevernije od Splita?
Mladi bracni par, bez djece. Nismo prezahtjevni osim da je cisto i da je more fino. Zabava i nocni provod manje-vise nepotreban. Neko mi je prije godinu dana spominjao Murter? Imate li jos kakav prijedlog?
Probaj Vodice.
Upravo mini odmor par dana u Omisu, po bookingu se drze cijene i na dobrim lokacijama je popunjeno dosta, međutim nije tako, ili gazde ili booking mute opasno. Ljudi nema, cijene iste, upravo u centru na mjenjacnici dobio ponudu 1eur=6.1kn bahato, i dalje ne vjerujem..
Ma booking tako posluje... pokazuje kao da je ponuda mala ustvari velika potražnja a sve prazno. Treba probati direktno stupiti u kontakt sa gazdom. Booking im uzima solidnu proviziju ali ne smiju izdavati za manju cijenu ispod ruke jer to booking kontroliše i mogu ih izbaciti. Meni su rekli možemo rezervisati mali apartman a oni će meni za istu cijenu dati veći.
Sad si najebo kad opletu po tebi
prosle godine, ja sam tako, nasao smjestaj na bookingu, nasao kontakt direktan i dogovorio 30% manju cijenu... onda su se javili moralisti kako varam jadni Booking za hljeba nemaju, i da sam lopov, vakav, nakav...
Poznanici su trenutno na moru, u Dalmaciji, kažu da su cijene iste kao i prije korone. Nigdje nikoga, ali domaći kažu da ne spuštaju cijene.
i ne treba da spustaju cijene
nigdje se ne spustaju cijene
samo Bosanci misle da nesto treba da kosta manje
jbg bosanske plate nisu za putovanja
kakva notorna glupost i logika. Dakle ako bi potražnju za nekim proizvodom mogao korigovati na način da ćeš cijenu prilagoditi uslovima na tržištu, ti to nećeš uraditi jer šta? Da klijenti ne bi upamtili da si nekad snizio cijenu nečega?
Pa onda umreš, nema druge. Jedina konstanta je promjena, kako u životu tako i u svakom biznisu.
kakav notorno glup post i naopaka logika, boze sacuvaj
bosanci znaju samo jedan oblik privlacenja klijenata
SPUSTI CIJENU
nema toga u EU
cijene konstantno idu gore
kako hrane, odjece i ostalih potrepstina, tako i cijene aranzmana
ti misli da ce neko zbog tebe sniziti cijenu
Upravo mini odmor par dana u Omisu, po bookingu se drze cijene i na dobrim lokacijama je popunjeno dosta, međutim nije tako, ili gazde ili booking mute opasno. Ljudi nema, cijene iste, upravo u centru na mjenjacnici dobio ponudu 1eur=6.1kn bahato, i dalje ne vjerujem..
Ma booking tako posluje... pokazuje kao da je ponuda mala ustvari velika potražnja a sve prazno. Treba probati direktno stupiti u kontakt sa gazdom. Booking im uzima solidnu proviziju ali ne smiju izdavati za manju cijenu ispod ruke jer to booking kontroliše i mogu ih izbaciti. Meni su rekli možemo rezervisati mali apartman a oni će meni za istu cijenu dati veći.
Sad si najebo kad opletu po tebi
prosle godine, ja sam tako, nasao smjestaj na bookingu, nasao kontakt direktan i dogovorio 30% manju cijenu... onda su se javili moralisti kako varam jadni Booking za hljeba nemaju, i da sam lopov, vakav, nakav...
daaa.. sjecam se rasprave od prosle godine.
kazu direktor bookinga se toliko nasekiro da je prosuo sav sampanjac po svom helikopteru koji je upravo sletio na novu jahtu.
kada idem negdje prvi put vecinom idem preko bookinga. najlakse, najsigurnije mi. ali kada upoznam gazdu onda vecinom oni sami ponude da iduci put direktno preko njih rezervisem. ne vidim sta je tu lose...
A inace trazim smjestaj preko google maps-a. gledam gdje mi se svidja, pa priblizim, pa gledam slike, pa citam recenzije drugih gostiju i tako trazim apartmane koji mi odgovaraju...
Last edited by parappa on 03/07/2020 09:52, edited 1 time in total.
a valja i ono na fb apartmani 2020 kažeš gdje tražiš i neka se potuku za tebe
nisam na fb pa to nisam ni vidio... pocetkom sezone su se u makarskoj znali i posvadjati oko gostiju. meni se to desilo 2007... nije bilo tuce ali zlih rijeci.
a valja i ono na fb apartmani 2020 kažeš gdje tražiš i neka se potuku za tebe
nisam na fb pa to nisam ni vidio... pocetkom sezone su se u makarskoj znali i posvadjati oko gostiju. meni se to desilo 2007... nije bilo tuce ali zlih rijeci.
jedino za ovakve stvari valja imat. vidi se da su niže cijene i nema pljuvanja vise kad netko traži za 40 eura blizu mora kao sto bilo prošlih godina
Blixen wrote: ↑18/06/2020 11:15
i ne treba da spustaju cijene
nigdje se ne spustaju cijene
samo Bosanci misle da nesto treba da kosta manje
jbg bosanske plate nisu za putovanja
kakva notorna glupost i logika. Dakle ako bi potražnju za nekim proizvodom mogao korigovati na način da ćeš cijenu prilagoditi uslovima na tržištu, ti to nećeš uraditi jer šta? Da klijenti ne bi upamtili da si nekad snizio cijenu nečega?
Pa onda umreš, nema druge. Jedina konstanta je promjena, kako u životu tako i u svakom biznisu.
SPUSTI CIJENU
nema toga u EU
Bravo. Ljudi na Zapadu rezervišu odmor godinu unaprijed da bi jeftinije prošli, koriste sve moguće povlastice i olakšice i eto Bošnjo samo želi da prođe jeftinije. Česi i Poljaci kad krenu u Hrvatsku, sladolede ponesu sa sobom etc etc.
Pola Zapada se u outletima oblači. Nije Bošnjo izmislio second hand šopove.
emko1234 wrote: ↑19/06/2020 08:58
SPUSTI CIJENU
nema toga u EU
Kao da je bitno? Čisti ćeš smještaj iza Bosančerosa ili pedera iz Berlina. Mi ćemo za svoje pare ljetovati gdje hoćemo, a ti ćeš primiiti ko god ti se ukaže.
un1ted wrote: ↑07/07/2020 15:07
Naravno da nije, ili ima neki apartmančić i sada pogođen.
dva ne jedan
nema spustati cijene za kokuze
tacka
kokuzi iz BiH nisu nigdje prispjeli
Vala poznajem masu gazdi koji izdaju apartmane od table Makarska rivijera do Omisa gore.
Ljetovali smo redom ne znam ni sam kod koliko njih.
I ni jedan nije shupak.
Jer shupka je lahko detektovati.
Pojeli smo i popili zajedno ihaj i na odlasku se pozdravljamo ko rod najrodjeniji..
un1ted wrote: ↑07/07/2020 15:07
Naravno da nije, ili ima neki apartmančić i sada pogođen.
dva ne jedan
nema spustati cijene za kokuze
tacka
kokuzi iz BiH nisu nigdje prispjeli
Vala poznajem masu gazdi koji izdaju apartmane od table Makarska rivijera do Omisa gore.
Ljetovali smo redom ne znam ni sam kod koliko njih.
I ni jedan nije shupak.
Jer shupka je lahko detektovati.
Pojeli smo i popili zajedno ihaj i na odlasku se pozdravljamo ko rod najrodjeniji..
Wow to je apsolutno sve ono sto ne zelim..ne idem da imam taj teret,zelim samo svoj odmor bez da gazdu vidjam
Kakav teret bogte,drmnemo pokojeg zuju ili karlovackog ono vece kad dodjemo razmijenimo iskustva...od zadnjeg vidjenja ..
Na kakvim si ti paklenim odmorima bila kad imas takve fobije..
bunk wrote: ↑07/07/2020 18:32
Kakav teret bogte,drmnemo pokojeg zuju ili karlovackog ono vece kad dodjemo razmijenimo iskustva...od zadnjeg vidjenja ..
@sadie_forever ti ljuštri isključivo mevludsko šerbe, kak'e žuje i bakrači?!
U onim nekim FB grupama apartmani Hrvatska 2020 koje ste ovdje preporucivali brzinski sam vidjela predivnih apartmana i nekih po svim standardima fenomenalnih po pristojnim cijenama i cijenama kakve im i odgovaraju od Dubrovnika do Istre.
bunk wrote: ↑07/07/2020 18:32
Pa eto znaci samo imamo razlicit pogled na odmor,za mene je teret biti socijalan s likom kojeg ne znam niti zelim znati.Nisam toliko socijalna jbg
Ljudi imaju svoju računicu za najnižu cijenu smještaja i usluge (od privatnika iznajmljivača, kafića i restorana, do hotela).
Mnogima se više isplati uopšte ne otvarati, nego spuštati cijene, jer će raditi s gubitkom.
Ne očekujete valjda da će cijene cijene ići nešto ekstremno dole, pogotovu u bescjenje?