Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post Reply

Cije interese brani Fahrudin Radoncic?

Velikosrpske
142
20%
Velikohrvatske
14
2%
Vlastite kriminalne hobotnice
419
59%
Americke
21
3%
Njemacke
4
1%
Neke druge
38
5%
Sve nabrojane
71
10%

Total votes: 709

Banksy

#6276 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Banksy »

"patosirati"...
Rječnik beogradskih uličara, Farme i Zadruge.
kritikos

#6277 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by kritikos »

Nekako bi bilo prikladnije POJELA :lol:
JThomas

#6278 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by JThomas »

da, čak ne ni sarajevskih uličara.
madner

#6279 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by madner »

Moze se cuti i oko Drine. :D
Haris.ba

#6280 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Haris.ba »

Better Man wrote: 11/06/2020 17:41 A šta drugo očekivati od Avaza. Arnaut je doktor nauka za ovu debelu kravu, koja čitavu svoju karijeru radi na ličnom bogaćenju i pljački i zapošljavanju svoje porodice.
Princip je isti, sve su ostalo nijanse...

Je li Arnaut bio član sbb kad je direktor sbb zaposlio mu ženu na aerodromu? Slučajnost? Najvjerovatnije.
"ILI NEMA MOG GLASA..."
Radončić tvrdi: Arnaut je tražio smjenu direktora Aerodroma jer njegova žena ima problem s direktorom
Objavljeno: 23.01.2020. u 09:34

Radončić je rekao i to da je on primio Arnauta kod sebe u kabinet kada se vratio iz Australije, i kada je bio bez posla

Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, sinoć je na N1 sinoć istupanje Damira Arnauta iz te stranke.

-Damir Arnaut je došao kod mene prije sedam-osam mjeseci. Rekao je: "Moja žena je zaposlena na aerodromu (Međunarodni aerodrom Sarajevo), ima probleme s direktorom. Ako ga ne smijenite - nemate moj glas u Zastupničkom domu". Rekao sam da se sa mnom tako ne razgovara. Nakon toga je počeo da traži izgovore, stranci, šestorka... - ispričao je.

Podsjećanja radi, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo je Armin Kajmaković, koji je na tu poziciju imenovan na prijedlog SBB-a. Arnautova supruga Sanja Bagarić-Arnaut na Aerodromu je u vrijeme Kajmakovićevog mandata dobila posao. Ona trenutno obavlja poslove stručne saradnice za odnose s javnošću.

On je istakao i to kako se Arnaut nije pojavio na sjednici kada se birao mandatar za sastav Vijeća ministara.

Radončić je rekao kako potpisi zastupnika SBB-a na ugovorima koji su ovjereni kod notara nisu falsificirani, relevantni su i da ih je napravio upravo Damir Aranut. Kazao je da niko nema razloga za uznemiravanje jer:

-Što se uznemiravaju. Imaju svjedoci, Arnaut je davao ugovore drugima. Bilsena Šahman - ona nema taj ugovor. Ja se nisam bavio time. Stvar je dobrovoljnosti. Arnaut je pravio i davao ugovore na potpis - rekao je.

Radončić je rekao i to da je on primio Arnauta kod sebe u kabinet kada se vratio iz Australije, i kada je bio bez posla.

-Uzeo sam ga kod sebe kao savjetnika, stavio sam ga na kompenzacijsku listu. Ove godine je imao manje glasova nego prošli put. On će ostvariti 770.000 KM kao zastupnik, hoće li vratiti 100.000 ili neće - njemu na savjest - rekao je Radončić.
https://www.faktor.ba/vijest/radoncic-t ... orom/67356
Better Man

#6281 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Better Man »

Haris.ba wrote: 12/06/2020 09:22
Better Man wrote: 11/06/2020 17:41 A šta drugo očekivati od Avaza. Arnaut je doktor nauka za ovu debelu kravu, koja čitavu svoju karijeru radi na ličnom bogaćenju i pljački i zapošljavanju svoje porodice.
Princip je isti, sve su ostalo nijanse...

Je li Arnaut bio član sbb kad je direktor sbb zaposlio mu ženu na aerodromu? Slučajnost? Najvjerovatnije.
"ILI NEMA MOG GLASA..."
Radončić tvrdi: Arnaut je tražio smjenu direktora Aerodroma jer njegova žena ima problem s direktorom
Objavljeno: 23.01.2020. u 09:34

Radončić je rekao i to da je on primio Arnauta kod sebe u kabinet kada se vratio iz Australije, i kada je bio bez posla

Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, sinoć je na N1 sinoć istupanje Damira Arnauta iz te stranke.

-Damir Arnaut je došao kod mene prije sedam-osam mjeseci. Rekao je: "Moja žena je zaposlena na aerodromu (Međunarodni aerodrom Sarajevo), ima probleme s direktorom. Ako ga ne smijenite - nemate moj glas u Zastupničkom domu". Rekao sam da se sa mnom tako ne razgovara. Nakon toga je počeo da traži izgovore, stranci, šestorka... - ispričao je.

Podsjećanja radi, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo je Armin Kajmaković, koji je na tu poziciju imenovan na prijedlog SBB-a. Arnautova supruga Sanja Bagarić-Arnaut na Aerodromu je u vrijeme Kajmakovićevog mandata dobila posao. Ona trenutno obavlja poslove stručne saradnice za odnose s javnošću.

On je istakao i to kako se Arnaut nije pojavio na sjednici kada se birao mandatar za sastav Vijeća ministara.

Radončić je rekao kako potpisi zastupnika SBB-a na ugovorima koji su ovjereni kod notara nisu falsificirani, relevantni su i da ih je napravio upravo Damir Aranut. Kazao je da niko nema razloga za uznemiravanje jer:

-Što se uznemiravaju. Imaju svjedoci, Arnaut je davao ugovore drugima. Bilsena Šahman - ona nema taj ugovor. Ja se nisam bavio time. Stvar je dobrovoljnosti. Arnaut je pravio i davao ugovore na potpis - rekao je.

Radončić je rekao i to da je on primio Arnauta kod sebe u kabinet kada se vratio iz Australije, i kada je bio bez posla.

-Uzeo sam ga kod sebe kao savjetnika, stavio sam ga na kompenzacijsku listu. Ove godine je imao manje glasova nego prošli put. On će ostvariti 770.000 KM kao zastupnik, hoće li vratiti 100.000 ili neće - njemu na savjest - rekao je Radončić.
https://www.faktor.ba/vijest/radoncic-t ... orom/67356
Jeste, bio je. Ali ova krava se napljačkala da od svega što je napljačkala do kraja života mogu živjeti i ona i njena djeca i njeni unuci i praunuci, a da pri tom ništa ne rade. Dok se jedno zapošljavanje, istini za volju samo zato što je supruga člana SBB i naravno to ne podržavam, ipak ne može porediti s njom. I sumnjam da od tog njenog zaposlenja će njihova djeca moži živjeti do kraja života, a da ništa ne rade.
Haris.ba

#6282 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Haris.ba »

Pa mlad je Damir, ima vremena. :D

Šta će biti kad i on nakupi staža ko penzionerka? :bih:
Roccohljup

#6283 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

Taman kad mislis da je su avaz i fahro dotakli dno, namah te iznenade sa novim bljuvotinama

https://avaz.ba/vijesti/bih/575752/nako ... jiti-stetu
Banksy

#6284 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Banksy »

Postavi sad na svaku temu :mrgreen:
Roccohljup

#6285 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

Banksy wrote: 13/06/2020 20:10 Postavi sad na svaku temu :mrgreen:
Vala.za ovakve bljuvotine i treba da se zna.
Maraschino

#6286 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Fahru kao ministra zale oni sto ne vole BiH sto sve govori da radi za njih.
Dugo ce trajati trakavica oko izbora novog ministra sto je Scepan znao i opet na ruku Dodiku i Covicu.

Konj ne moze biti nego kljuse.
Roccohljup

#6287 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

Njemu je jedini cilj da postane prvi u bosnjaka. Zbog tiga ne bira sredstva ni sa kim ce tikve saditi. Pogan da nema vece na dunjaluku
high_volume

#6288 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by high_volume »

Roccohljup wrote: 14/06/2020 00:32 Njemu je jedini cilj da postane prvi u bosnjaka. Zbog tiga ne bira sredstva ni sa kim ce tikve saditi. Pogan da nema vece na dunjaluku
Nikako da shvatim kako će Crnogorac biti Bošnjak :( Glup sam :D
kritikos

#6289 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by kritikos »

Roccohljup wrote: 13/06/2020 19:45 Taman kad mislis da je su avaz i fahro dotakli dno, namah te iznenade sa novim bljuvotinama

https://avaz.ba/vijesti/bih/575752/nako ... jiti-stetu
I onda vratiš film i sjetiš se da je SBB glasao ZA imenovanje škole u SKS, pa nakon medijskog linča i istupa US ambasade i Izraela, odmah su sutradan bili protiv imenovanja javno i da će poslati inicijativu o promjeni imena i onda im je ko fol inicijativa odbijena i na tome je ostalo. Evo sad imaju priliku kao Petak 13 da promijene sa SDA i DF ime škole na prvoj narednoj sjednici. Nije Dino vlast, a podržaće i SDP, NS i nezavisni. Kepec, glasnici iz Avaza i ekipa ljigavaca iz skupštinskih klupa izgleda imaju vjeru u pamćenje ljudi od danas do večeras. :lol:
JThomas

#6290 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by JThomas »

od 2012. neprekidno u većini u kantonu. pod tim istim kiflom u tri svojstva, kao glavnim u klubu sda za formiranje "radeljaševe" vlade, kao premijerom i u šestorki kao predsjednikom skupštine, u svakoj su bili i oni i dizali ruke "za" sve. čak je i sda bila na hlađenju a oni nisu.
putokaz1

#6291 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by putokaz1 »

JThomas wrote: 14/06/2020 09:55 od 2012. neprekidno u većini u kantonu. pod tim istim kiflom u tri svojstva, kao glavnim u klubu sda za formiranje "radeljaševe" vlade, kao premijerom i u šestorki kao predsjednikom skupštine, u svakoj su bili i oni i dizali ruke "za" sve. čak je i sda bila na hlađenju a oni nisu.
Bit će opet vlast SBB s 4orkom ili s SDA
Styling

#6292 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Styling »

Banksy wrote: 11/06/2020 18:31 "patosirati"...
Rječnik beogradskih uličara, Farme i Zadruge.
Pa njihovi citaoci i jesu na nivou Zadruge. Zato i razumiju ovakav rjecnik. :|
Šunj

#6293 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Šunj »

Dragi moji političari, da nije pandemije ne bi ste ni naučili šta je lična higijena, govna smrdljiva, pogana. Dokle više, dokle ćete više cijediti sav ovaj narod... Malo vam što ste se naklepali od respiratora i raznih javnih nabavki. Malo vam kredita od MMF-a, para koje će vraćati naši unuci. Malo vam što su vam matere kukale u sred rata "Ostavite mom sinu jednu vreću", malo vam plate od po pet-deset hiljada, a dva puta za 18 mjeseci ste sjeli nešto da uradite i ni tada niste ništa uradili, fukaro nesposobna. Bagro jedna bezobrazna i nezasita, prestanite više da nas mrcvarite.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/15 ... cheni.html
Maraschino

#6294 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Da SDA predlozi kamen za ministra sigurnosti nece proci kod Srba i Hrvata. Trakavica ce zahvaljujuci Scepanu trajati mjesecima dok ce migranti koje je mislio deportovati popunjavati BiH sve vise i vise.
Za Dodika i Covica ne bi niko vise uradio.
horkesh

#6295 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by horkesh »

Radončić: Osveta zbog otkrića ilegalnih viza iz Pakistana je krenula

https://avaz.ba/vijesti/bih/575945/rado ... je-krenula
O Stavu mislim sve najgore, ali - "fundamentalizam"?
horkesh

#6296 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by horkesh »

Maraschino wrote: 14/06/2020 21:48 Da SDA predlozi kamen za ministra sigurnosti nece proci kod Srba i Hrvata. Trakavica ce zahvaljujuci Scepanu trajati mjesecima dok ce migranti koje je mislio deportovati popunjavati BiH sve vise i vise.
Za Dodika i Covica ne bi niko vise uradio.
SDA još ima mali adut preko imenovanja na državne funkcije poput RAK-a i slično, ali ne sumnjam da će to, nekako, uspjeti prokockati.

Aha, Fahro je baš planirao deportovati migrante. Koji su ušli u BiH iz Pakistana sve s vizom :roll:
Roccohljup

#6297 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

nema....na ranu ga priviti :)
REAKCIJE Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH
Medojević je, inače, poznat po suludim tvrdnjama na račun aktuelne crnogorske vlasti i njenog NATO puta
Avaz.ba
14.06.2020 22:57

Radončić: Priča je plasirana u SDA bliskoj “Slobodnoj Bosni”
Foto: Arhiv
Povodom sulude izjave četničkog političara iz Crne Gore Nebojše Medojevića, na svom instagram profilu reagirao je Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost BiH.
Njegov status prenosimo u cjelosti.
- Skoro zaboravljeni četnički političar iz Crne Gore Nebojša Medojević, koji je već duže vrijeme pod sudskim postupkom zbog pranja (ruskih) para i njihovo guranje u tamošnje izbore, objavio je jednu užasnu tvrdnju.
Elem, Fahrudin Radončić, Hašim Tači (predsjednik Republike Kosovo), i zvanična obavještajna služba Crne Gore, tobože daju lažne pasoše za pripadnike kavačkog klana!?
Medojević je, inače, poznat po suludim tvrdnjama na račun aktuelne crnogorske vlasti i njenog NATO puta.
Također, politički je bio vezan za zemunski klan, koji je ubio srbijanskog premijera Zorana Đinđića.
Ipak, da u ovom slučaju sve nije obična politika, znaju oni koji čitaju regionalne medije i tekstove o ratu škaljarskog i kavačkog klana. U njemu je ubijeno više od 30 ljudi. Ponekad su ubijani pojedinci samo zato što su poznavali ili bili rođaci nekoga iz rivalskog klana.
Onda je posve jasno da se ovakvim tvrdnjama - da pomažem suparničkom klanu - od mene i moje djece prave smrtne mete za profesionalne ubice.
Podatak da Medojevićev twit, znajući ko je u pitanju, nije objavio niti jedan crnogorski medij, dovoljno govori za sebe.
Ipak, fundamentalistički sarajevski “Stav”, koji je u vlasnistvu turske kompanije Čengiz i u bliskoj je vezi sa prvom porodicom u Bošnjaka, Medojevićevu je laž - kakvo li čudo - prvi pronašao i hitno je objavio!
U roku odmah, ista priča je plasirana u SDA bliskoj “Slobodnoj Bosni”. Već viđeni scenario i posao za advokate.
Ipak, nije potrebna velika mudrost pa da se shvati veza obavještajnog podzemlje četničke i fundamentalističke kamarile.
Nije teško vidjeti ni nastavak brutalnih prijetnji “respiratorske” mafije. Prijetnje su u dva videa prošle sedmice već upućene novinarima “Raporta”, ali i direktno meni. Šta tek reći o prijetnjama Glavnoj državnoj tužiteljici BiH.
Nije teško u ovoj opasnoj igri prepoznati ni osvetu zbog moje ministarske uloge u aktiviranju istrage zbog izdavanja lažnih viza za ilegalne migrante iz Pakistana, koji su dolazili u Sarajevo. Jer, poruka je jasna: ambasador BiH u toj državi je davao lažne vize migrantima, a Radončić kavačkom klanu!
E, bagro, to vam neće proći - napisao je Radončić na Instagramu.
Inače, u Bosni i Hercegovini Ministarstvo sigurnosti nema nadležnost za izdavanje pasoša, već Ministarstvo civilnih poslova
winpin

#6298 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by winpin »

Fahro bolan, gdje ces na Dzafer bega! :mrgreen:

Radončić objavio dokaze: Džaferović dijelio državljanstva BiH mudžahedinima!

Neka nervozni Šefik pogleda dokumente iz rata, s njegovim potpisom, kada je davao državljanstva mudžahedinskim borcima iz Egipta, Pakistana, Tunisa, Saudijske Arabije, Jemena i Jordana.

https://avaz.ba/vijesti/bih/576211/rado ... e-biti-moj

Image

zippoo87

#6299 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by zippoo87 »

Nemojte Dzafera,drzava se branila tada 😁
I odbrqnili su 20ak% gdje su begovi
Maraschino

#6300 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Maraschino »

winpin wrote: 16/06/2020 17:27 Fahro bolan, gdje ces na Dzafer bega! :mrgreen:

Radončić objavio dokaze: Džaferović dijelio državljanstva BiH mudžahedinima!

Neka nervozni Šefik pogleda dokumente iz rata, s njegovim potpisom, kada je davao državljanstva mudžahedinskim borcima iz Egipta, Pakistana, Tunisa, Saudijske Arabije, Jemena i Jordana.

https://avaz.ba/vijesti/bih/576211/rado ... e-biti-moj

Image

:shock: :shock: :shock:

Ovo nisam znao, mora da je ponio sa sobom iz ministarstva.
Post Reply