Bravo
Novinari još gori
Dan nakon velikog skandala u kojem je, nakon napada na policajce uhapšen savjetnik direktora Policije Republike Srpske iz ove institucije nisu se oglasili niti su, kao što bi bilo očekivano i logično, organizovali konferenciju za medije.
Na medijima koje kontroliše vlast u Republici Srpskoj jutros nema informacija o jučerašnjim dešavanjima nit ima nastavka priče o incidentu u kojem su učestvovali savjetnik direktora Policije i policajci. Dan poslije skandala zbog kojeg bi u demokratskoj državi pala Vlada vlada muk.
U fizičkom napadu na policajce učestvovao je savjetnik direktora Policije Dragan Simić sa sinovima a u napadu su povrijeđena dva policajca. Napadu je prethodio pokušaj testiranja na narkotike sina savjetnika direktora Policije. Njega su policajci zaustavili dok je vozio automobil a on je, odbijajući testiranje, pozvao oca.
Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske poslali smo pitanja u vezi sa incidentom. Pitali smo i da li će biti smjenjeni direktor Policije Siniša Kostrešević i njegov savjetnik. Ista pitanja poslali smo i kabinetu direktora Policije. Odgovore ćewmo objaviti kada i ukoliko ih dobijemo.
Inače, dojučerašnji ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan kandidat je vladajuće koalicije za predsjednika Republike Srpske na prijevremenim izborima koji su zakazani za kraj novembra.
Aktuelni ministar je Željko Budimir. On i Siniša Kostrešević, inače, važe za lojalne kadrove, prije svega, Igora Dodika sina bivšeg predsjednika Republike.
3 prsta za 3 miliona
Ko kaže da nema para? Ima, samo treba znati "ubrati"...
Valjalo je i švalerki apoteku otvoriti
Ne znam kako se zove, ali cijela Lukavica zna za to. Čak se sa njom i ne krije, javno se pojavljuju zajedno.ljubijankic wrote: ↑11/10/2025 10:28Ko mu je ta famozma apotekarka![]()
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/D ... ske/932232
Mi ćemo kod Ustavnog suda Republike Srpske pokrenuti ustavni spor na temu da se odlukama i zakonima na nivou BiH ne može derogirati Ustav Republike Srpske, a Ustav Srpske kaže da predsjednik Republike može samo da odstupi sa pozicije ako podnese ostavku, a ja je nisam podnio, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, kojem je CIK BiH oduzela mandat zbog presude Suda BiH.
"Ako neko pokrene pitanje opoziva, mogu biti na isti način kako sam i izabran. Da se ode na referendum i dobije se 50 odsto plus jedan glas i to je to. To Ustav poznaje. Međutim, ovi majstori u Sarajevu smatrali su da je njima sve dostupno, računajući da nikada neće proći fino vrijeme lova na nas u Republici Srpskoj", rekao je Dodik.
Ističe da sama činjenica da odluka Ustavnog suda po zahtjevu za privremenu mjeru, kojom bi se obustavila sva dosadašnja izvršenja donesenih akata, još uvijek nije donesena i da taj proces traje neuobičajeno dugo, ali vjeruje da će odluka uskoro biti donesena.
"Nemam ja neka posebna očekivanja u tom pogledu, a nama je potrebno da završimo na nivou Ustavnog suda BiH taj proces i da se uputimo na Sud za ljudska prava u Strazburu, gdje nas čeka masa odluka slične naravi koje su poništene samo zato što se nije poštovala hijerarhija zakonodavstva", istakao je Dodik.
Poručio je da je zato važno da Ustavni sud Republike Srpske donosi svoje odluke i da ukaže da je to bilo rušenje Ustava i da nije bilo u skladu sa ustavnosti.
"To će nam pomoći u Strazburu i na drugim mjestima gdje se budemo žalili", poručio je Dodik.
Novi ciklus smijurija i budaleština, hahahahahbanjaluka078 wrote: ↑11/10/2025 13:19https://www.nezavisne.com/novosti/bih/D ... ske/932232
Mi ćemo kod Ustavnog suda Republike Srpske pokrenuti ustavni spor na temu da se odlukama i zakonima na nivou BiH ne može derogirati Ustav Republike Srpske, a Ustav Srpske kaže da predsjednik Republike može samo da odstupi sa pozicije ako podnese ostavku, a ja je nisam podnio, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, kojem je CIK BiH oduzela mandat zbog presude Suda BiH.
"Ako neko pokrene pitanje opoziva, mogu biti na isti način kako sam i izabran. Da se ode na referendum i dobije se 50 odsto plus jedan glas i to je to. To Ustav poznaje. Međutim, ovi majstori u Sarajevu smatrali su da je njima sve dostupno, računajući da nikada neće proći fino vrijeme lova na nas u Republici Srpskoj", rekao je Dodik.
Ističe da sama činjenica da odluka Ustavnog suda po zahtjevu za privremenu mjeru, kojom bi se obustavila sva dosadašnja izvršenja donesenih akata, još uvijek nije donesena i da taj proces traje neuobičajeno dugo, ali vjeruje da će odluka uskoro biti donesena.
"Nemam ja neka posebna očekivanja u tom pogledu, a nama je potrebno da završimo na nivou Ustavnog suda BiH taj proces i da se uputimo na Sud za ljudska prava u Strazburu, gdje nas čeka masa odluka slične naravi koje su poništene samo zato što se nije poštovala hijerarhija zakonodavstva", istakao je Dodik.
Poručio je da je zato važno da Ustavni sud Republike Srpske donosi svoje odluke i da ukaže da je to bilo rušenje Ustava i da nije bilo u skladu sa ustavnosti.
"To će nam pomoći u Strazburu i na drugim mjestima gdje se budemo žalili", poručio je Dodik.
nemoj mi "stajati na muku" spominjanjem te osobe...ja pravnik sa puno staža, a on ministar pravde sa biografijom "stekao doktorat na Privrednom fakultetu u Novom Sadu".. samoubiću se od muke
Ma razumijem te potpuno. Ja i dalje prvo par puta trepnem kad vidim njegovu sliku kad otvorim člamak o MP, da se uvjerim vidim/čitam li dobro ime.
https://srpskainfo.com/politika/u-subot ... ke-srpske/U subotu pada odluka: Željka Cvijanović v.d. predsjednika Republike Srpske
brlog:DEFINICIJA 1. zatvoreno i zaklonjeno mjesto gdje neke životinje borave i provode zimu [medvjeđi brlog] 2. pren. a. neuredno i prljavo mjesto (soba, krevet itd.) b. ekspr. mjesto u koje se tko zavlači i rijetko ili uopće ne izlazi 3.ćumez , poganuša , prljuša 3. kaljuža
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-st ... /251017102Kako Stanivuković priprema teren da bude novi lider Srba u BiH: Kreće s Pala s vjetrom u leđa iz Srbije
U nedjelju, 19. oktobra na Palama (veoma simbolično i pomno odabrano) Stanivuković će ozvaničiti osnivanje novog političkog pokreta, kojim će službeno razbiti opoziciju do fragmenata i na izbore 2026. godine krenuti sa ambicijom da postane Dodik nakon Dodika.
Dodik 2.0 unaprijeđen i sto puta gori.jagugu wrote: ↑17/10/2025 13:12https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-st ... /251017102Kako Stanivuković priprema teren da bude novi lider Srba u BiH: Kreće s Pala s vjetrom u leđa iz Srbije
U nedjelju, 19. oktobra na Palama (veoma simbolično i pomno odabrano) Stanivuković će ozvaničiti osnivanje novog političkog pokreta, kojim će službeno razbiti opoziciju do fragmenata i na izbore 2026. godine krenuti sa ambicijom da postane Dodik nakon Dodika.