Politicko desavanje u RS vol 1

Post Reply
Maliodmene

#6226 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Maliodmene »

Nesposobnjakovici iz trojke mu dohakali :lol:
Danguba

#6227 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Danguba »

Domaci izdajnik wrote: 29/09/2025 11:00
Thorgerson wrote: 29/09/2025 10:57 Mislim da ne shvatate bas ovaj potez opozicije.

Moje misljenje zasto je odabran anonimus. Pa zato da izgubi izbore.

Ovo je priprema za izbore 2026.

Zamislite evo da pobjedi SDS. Za tu jednu godinu vladavine, SNSD bi ih okrivio za sve sto je bilo proteklih 20 godina.

Mislim da je njima glavni cilj 2026, a uzeti jednu godinu ne znaci nista. Plus nosi opasnost koju sam gore napisao, da budu okrivljeni za sva sranja u koja ih je snsd uvalio.

Naravno, moglo bi se ici i sa drugom logikom. Da uzmu sad i da pokazu da su bolji, pa onda samo dobiju potvrdu 2026. Medjutim, tamo snsd sve drzi. Dobiti samo mjesto predsjednika, nista ne znaci.

Po mom misljenju, dobar potez opozicije. Pustiti ove nek se valjaju u svom blatu jos jednu godinu.
I ja sam takvog mišljenja, ali vidjećemo.
Nisu ovo opsti izbori nego izbori za predsjednika. Samo jedna funkcija.
Dobro bi bilo da pobijedi kandidat opozicije(sto se nece desiti) da se vidi sta je u kasi predsjednika.
Sve je uradjeno da se nista ne promijeni i da sve ostane pod Dodikovom kontrolom.

Nije MaZut dzaba dolazio. Vuciceva poruka je prenesena.
dulekrele

#6228 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by dulekrele »

Thorgerson wrote: 29/09/2025 10:57 Mislim da ne shvatate bas ovaj potez opozicije.

Zamislite evo da pobjedi SDS. Za tu jednu godinu vladavine, SNSD bi ih okrivio za sve sto je bilo proteklih 20 godina.

Mislim da je njima glavni cilj 2026, a uzeti jednu godinu ne znaci nista. Plus nosi opasnost koju sam gore napisao, da budu okrivljeni za sva sranja u koja ih je snsd uvalio.

Naravno, moglo bi se ici i sa drugom logikom. Da uzmu sad i da pokazu da su bolji, pa onda samo dobiju potvrdu 2026. Medjutim, tamo snsd sve drzi. Dobiti samo mjesto predsjednika, nista ne znaci.

Po mom misljenju, dobar potez opozicije. Pustiti ove nek se valjaju u svom blatu jos jednu godinu.
Ma jasno je da je sve ovo uradeno samo da se skloni govedo iz laktasa. Ko ce biti izabran nije ni bitno jer je ostalo malo vremena do opštih izbora. A da je kandidat opozije bezvezan to je svima jasno.
Isner

#6229 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Isner »

Ja bolje i poslušnije opozicije od SDS-a odavde do Novog Zelenda nisam upratio.. Imaju zvizgu iz Bijeljine koji bi se 50%-50% pofajtao s bilo kojim esenesdeovcem i oni ga sami izbace iz trke... Pored Šarovića i varenog kupusara sad ganjaju obrazovanog i poštenog al anonimusa a kao rezultat imace drugo mjesto na izborima i iz revolta izgubljenu Bijeljinu... :run:

Tetrapak preŠjednicku utrku uzima SNSD i traju do oktoMbra 2026.. Praško uzima tajm aut od tetrapak izbora al zato osvaja izbore 2026. godine ako se prije toga ne ujedini s Miletovim...

Za više rezultata zapratite moj instagram profil :D
Mr.Sojic

#6230 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Mr.Sojic »

Da je Vulićka preCednik bi imao šansi, ovako jok.
Ima da čučnu k'o na čučavcu :mrgreen:
Thorgerson

#6231 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Thorgerson »

Danguba wrote: 29/09/2025 11:09

Nisu ovo opsti izbori nego izbori za predsjednika. Samo jedna funkcija.
Dobro bi bilo da pobijedi kandidat opozicije(sto se nece desiti) da se vidi sta je u kasi predsjednika.
Sve je uradjeno da se nista ne promijeni i da sve ostane pod Dodikovom kontrolom.

Nije MaZut dzaba dolazio. Vuciceva poruka je prenesena.
Pa upravo to. Evo i da bace sve karte, dobit ce mjesto predjsednika. I?

Drugacije je kad je predjsednik Dodik, i kad je predsjednik neko drugi. Mislis da bi novi predsjednik iz opozicije mogao raditi sve ovo sto je Dodik radio. Plus sve ostalo drzi snsd.

A protracen kandidat, kojih ionako nemaju, za 2026.

I ponavljam. Sva sranja koja slijede u rs, koja dolaze u 2026 bi se pripisala opoziciji. Sto ce im to? Radi jedne godine vlasti, ustvari ne vlasti, nego pozicije predsjednika.

I ja da sam na njihovom mjestu bih isto postupio. Pustiti snsd da se jos koprca i onda zakucati 2026.

Sam potez snsd koji nije ipak svoje najjace adute 'poturio' govori da ni oni ne zele toliko jarko tu poziciju.
Danguba

#6232 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Danguba »

Vidi, zamisli da su kandidovali Vukanovica i covjek pobijedi uz pomoc ujedinjene opozicije.
Udje u kabinet predsjednika i otkrije sve afere u administraciji doticnog. O rasipanju narodnih para i placanju od harmonikasa do bezze lobista.

Izaci sa tim podacima pred javnost ti omogucava slijedeci mandat ALI je sve uradjeno da do toga ne dodje od razjedinjene opozicije koju je Dodo jos vise razjedinio do prekodrinskih fermana.

Dodika ne boli funkcija preCednika nego budzet istog. :D
No Mind

#6233 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by No Mind »

Mislim da bi im SNSDAP lako zaljepio etiketu izdajnika koji koriste momenat smijene Dodicka i djeluju u sprezi sa strancima da bi uzurpirali poziciju predsjednika entiteta.

Kad budu regularni izbori imace ozbiljnog kandidata, pod ozbiljnim mislim nekog ko ima sanse da dobije utrku.
okanomalo

#6234 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by okanomalo »

Danguba wrote: 29/09/2025 12:23 Vidi, zamisli da su kandidovali Vukanovica i covjek pobijedi uz pomoc ujedinjene opozicije.
Udje u kabinet predsjednika i otkrije sve afere u administraciji doticnog. O rasipanju narodnih para i placanju od harmonikasa do bezze lobista.

Izaci sa tim podacima pred javnost ti omogucava slijedeci mandat ALI je sve uradjeno da do toga ne dodje od razjedinjene opozicije koju je Dodo jos vise razjedinio do prekodrinskih fermana.

ne sjecam se kad je doslo do promjene vlasti a da je stara vlast imala nekih problema? vrana vrani oci ne vadi.sve u stilu ne diram te-ne diraj me. ne budimo ljudi naivni. moze se par ljudi zrtvovati i sve se tu zavrsava.
zilog

#6235 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by zilog »

Danguba wrote: 29/09/2025 12:23 Vidi, zamisli da su kandidovali Vukanovica i covjek pobijedi uz pomoc ujedinjene opozicije.

Ko bi Vukanovicu dao te podatke o aferama?

Ne bi mu sekretarica unijela kafu u kabinet, ako bi ga uopste pustili u isti (za sekundu skupstina prenamjeni upotrebu prostora)...

Uz to bi se, svakodnevno, ispaljivale lazi i poluistine, sto sa PTPC-a, sto sa Banjice, kako je on ujdurma "nelegalnog Smita", megafon "muslimanskog lobija"...

Godina bi prosla, prevrcuci je li kada nepropisno parkirao ono zapaljeno auto, ili zaboravio pustiti vodu u zahodu...

Ovi izbori su samo prvi korak, da se odmakne Dodika. Cak i kada postavi nekog poslusnika na to mjesto, nece moci istrpiti da ne popuje i ne pokazuje, da je on i dalje glavni baja. Niko to ne voli i takvi aranzmani ubrzo puknu. Pukli su za Karadzica, Poplasena, Sarovica,..., pa ce puci i za Mileta.
Peacean

#6236 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Peacean »

Istekao rok za prijavu na izbore za predsjednika RS-a: Prijavilo se pet stranaka i dva nezavisna kandidata
https://www.klix.ba/vijesti/bih/istekao ... /250929158

Jaki neki kandidati...
Malisa11

#6237 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Malisa11 »

I ovaj vukanovic prevrtljivac. Kaze sdp ce imati kandidata, kad na listi njegova stranka - pokret :lol: :lol: :lol:
banjaluka078
Moderator

#6238 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

banjaluka078
Moderator

#6239 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

Dugogodišnji novinar i bloger Slobodan vasković preminuo je, objavljeno je na njegovom zvaničnom blogu.

“Dragi naš Slobo napustio nas je i prešao na Drugu Stranu, boreći se do kraja. Detalje iz biografije su mu godinama pisali drugi, a za nas je bio i zauvijek ostaće najbolji sin, muž, otac, deda, brat, stric, ujak…Porodica ” stoji u objavi na njegovom zvaničnom blogu.
doktor78

#6240 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by doktor78 »

Ode Vasković, kao da je samo čekao Dodikovo priznanje poraza i da se konačno obistini ono što je već godinama najavljivao...
problemnatravunu

#6241 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by problemnatravunu »

mishic

#6242 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by mishic »

Nije da se ne zna ali se pred ovim pogubnim činjenicama čuti. Zašto?!! Teško je dokučiti!

https://www.youtube.com/watch?v=8_XVSqugoW4
banjaluka078
Moderator

#6243 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

banjaluka078
Moderator

#6244 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

600 ljudi na rođendanu Vlade Đajića.

Čudi me da nema Rade Manojlović, poznatije kao "Rada-kotlićijada".

https://www.klix.ba/vijesti/bih/clanovi ... /251004096
Point.

#6248 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Point. »

Zašto građanin Milorad Dodik sebi uzima za pravo da govori u ime manjeg entiteta?
banjaluka078
Moderator

#6249 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

Čini mi se da ga sad ima više na ekranima, nego kad je imao posao.
SmokingMan

#6250 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by SmokingMan »

Generalno govori u svoje ime i osobnih interesa, i u ime onih koji to žele da čuju od svoje akvizicije.
Post Reply