Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Muhamed Đakmić wrote:Imate ba one crne na kriške izrezane hljebove od raznih proizvođača, smio bih se zakleti da ih ima i Klas. Probao većinu, svi su manje više ok i u pet deka. Alternativa definitivno postoji.
pogledaj sadrzaj tog hljeba i obrati paznju kolko ima aditiva aka E-ova u njima. Jedes konzervirano smece sa umjetnom bojom da duze traje
Udjes u Bingo. Imas klasov, sprindov hljeb od jutros ili boga pitaj kad tu stoji citav dan...i onda imas ove Manja hljebove i peciva koja se tempirano peku u intervalima. Ispece se malo, proda. Pa opet. I kad god sam uzeo njihoa peciva, uvijek su topla i svjeze pecena. Zasto bih uzimao pecivo zapakovano u kesi pored toga? Ili hljeb sa korom ko beton koji stoji tu citav dan.
Srecom u Merkatoru imaju njihova peciva koja peku, pa eto alternative. U Bingu koliko znam nema. Ako hoces nesto da je toplo, peceno - to je Manja.
I klas i sprind se trebaju malo tome vise posvetiti, dakle dogovoriti i slati te poluproizvode da se peku u pekarama u marketima. Gdje moze. MIslim ne znam rade li to vec oko nekih peciva. Mozda i rade. Ali znam da Manja tako uzima lovu.
Jel mogu promijeniti politiku koju vodi nesposobni vrh Bosnjaka? Ne mogu, jbg, svaki put me preglasaju na izborima uhljebi, debili sa IQ manjim od 70 i geniji koji ne izlaze na izbore. Sta mogu uraditi ja licno? Mogu ne kupiti njihovu robu.
I mani me se sarkazma. Ti kupuj sta hoces, od koga hoces. Tvoja stvar i niko ti ne brani.
Ma nebitno sve, ali mislim da mi u Sarajevu moramo pokazati primjerom da se preko ovih stvari ne prelazi.
Ja nemam nista protiv bilo koga, niti gledam jel proizvod proizveden u Laktašima ili u Mostaru ili Visokom.
Ali veličanje jedno ratnog zločinca. I ismijavanje Sarajeva kao jednog grada koji je pretrpio to što je pretrpio. Ima hvala bogu alternativa. Od mene mu halal svaka marka koju sam dao, ali moja noga vise u Manju krocit nece.
Isto k'o da su mu ovo prvi tvitovi. Bojkotovat će svi po društvenim mrežama, a i dalje regularno kupovati. Ipak, i dalje ne kontam zašto je ljudima toliko bitan hljeb i sve slično hljebu
Klas pravi odlicna peciva, kao i sprind, mozda ponuda nije velika, ali ne moze se reci da je loše. Ja trenutno kupujem visokoproteinski hljeb od klasa, predobar u svakom pogledu. Takodjer njihov tost je predobar, samo što mi nikad necemo pohvaliti, vec se prvo posrati na sve sto je naše...
Policija kod manje ul. Koševo,....na kraju ce ispasti i zrtva
Velkoski wrote:Isto k'o da su mu ovo prvi tvitovi. Bojkotovat će svi po društvenim mrežama, a i dalje regularno kupovati. Ipak, i dalje ne kontam zašto je ljudima toliko bitan hljeb i sve slično hljebu
Nebitno jesu li prvi, drugi stoti. Sad je prekipilo.
Nije bitan hljeb. Vidio bih da je obrnuta situacija, sta bi 'braća' srbi radili i kako bi reagovali...poziv na bojkot je sasvim normalna stvar.
Meni nema boljeg hljeba od "narodnog" koji pravi Sprind i Klas. Boli me ku.rac za fensi smensi francuske hljebove i sl picke materine.
Uzmes, popolovis ga uzduz, namazes cijelu Argetu, cijelu malu Poli salamu izrezes i poredas, par listova sira i dvoje kuhanih jaja, sa litar mlijeka. Najedes se ko coban, drzi te cijelu dan i imas snage za pomjerat planinu jeste da podrigujes kao zmaj iz bajke ali Dzanele mi, dorucak sampiona
sime_cipol wrote:Meni nema boljeg hljeba od "narodnog" koji pravi Sprind i Klas. Boli me ku.rac za fensi smensi francuske hljebove i sl picke materine.
Uzmes, popolovis ga uzduz, namazes cijelu Argetu, cijelu malu Poli salamu izrezes i poredas, par listova sira i dvoje kuhanih jaja, sa litar mlijeka. Najedes se ko coban, drzi te cijelu dan i imas snage za pomjerat planinu jeste da podrigujes kao zmaj iz bajke ali Dzanele mi, dorucak sampiona
Ti si neka starija generacija, mozda 80, 81, 82 ,....
sime_cipol wrote:Meni nema boljeg hljeba od "narodnog" koji pravi Sprind i Klas. Boli me ku.rac za fensi smensi francuske hljebove i sl picke materine.
Ti si neka starija generacija, mozda 80, 81, 82 ,....
Jes ba, jos ako je mlijeko Alpsko mlijeko iz Slovenije, a jaja po mogucnosti iz Crne Gore onda ima da te nema... sta bi ekonomija susjeda i komsija bez nas Bosanaca
Thorgerson wrote:Kao prvo žalosno je da nam u Sarajevo mora doći nekakav lik iz pm da nam pravi kifle i hljeb, pored Klasa, Sprinda, domacih pekara. Ali ocito da mora, jer smo nesposobni.
Pa da se ne lazemo sve ugostiteljstva sto iole valja u danasnjem Sarajevu, ukljucivo sa juce uhapsenom ekipicom, drze dosljaci iz pm, zar ne?
Jes ba, jos ako je mlijeko Alpsko mlijeko iz Slovenije, a jaja po mogucnosti iz Crne Gore onda ima da te nema... sta bi ekonomija susjeda i komsija bez nas Bosanaca
Hljeb Klas
Argeta iz Hadzica
Poli iz Breze
Jaja domaca
Mlijeko iz Bihaca
E jedino sir Svicarski