PEKARE U SARAJEVU

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Forsaken

#626 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Forsaken »

Muhamed Đakmić wrote:Imate ba one crne na kriške izrezane hljebove od raznih proizvođača, smio bih se zakleti da ih ima i Klas. Probao većinu, svi su manje više ok i u pet deka. Alternativa definitivno postoji.
pogledaj sadrzaj tog hljeba i obrati paznju kolko ima aditiva aka E-ova u njima. Jedes konzervirano smece sa umjetnom bojom da duze traje

Konkretno, Farmer i Klasov tost
Thorgerson

#627 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Thorgerson »

E pa eto ja o tome govorim.

Udjes u Bingo. Imas klasov, sprindov hljeb od jutros ili boga pitaj kad tu stoji citav dan...i onda imas ove Manja hljebove i peciva koja se tempirano peku u intervalima. Ispece se malo, proda. Pa opet. I kad god sam uzeo njihoa peciva, uvijek su topla i svjeze pecena. Zasto bih uzimao pecivo zapakovano u kesi pored toga? Ili hljeb sa korom ko beton koji stoji tu citav dan.

Srecom u Merkatoru imaju njihova peciva koja peku, pa eto alternative. U Bingu koliko znam nema. Ako hoces nesto da je toplo, peceno - to je Manja.

I klas i sprind se trebaju malo tome vise posvetiti, dakle dogovoriti i slati te poluproizvode da se peku u pekarama u marketima. Gdje moze. MIslim ne znam rade li to vec oko nekih peciva. Mozda i rade. Ali znam da Manja tako uzima lovu.
sinuhe

#628 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by sinuhe »

Zar Klas (sarajevski) ne vazi za jednu od vecih domacih kompanija?
choxnox

#629 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by choxnox »

un1ted wrote:
choxnox wrote: automatski vracam na policu
Wau što nas ima :) Pa od čega onda žive? Aha...pametni smo u marketu, ali nismo pametni u drugim sferama...
Kako se novac građana od akciza godinama krčmi: Malo FBiH, malo više RS-u
https://www.klix.ba/biznis/finansije/ka ... /180729024
RASPODJELA NOVCA OD PDV-a: RS lažira podatke, FBiH milijardu na gubitku!
https://avaz.ba/vijesti/teme/230752/ras ... na-gubitku
Jel mogu promijeniti politiku koju vodi nesposobni vrh Bosnjaka? Ne mogu, jbg, svaki put me preglasaju na izborima uhljebi, debili sa IQ manjim od 70 i geniji koji ne izlaze na izbore. Sta mogu uraditi ja licno? Mogu ne kupiti njihovu robu.

I mani me se sarkazma. Ti kupuj sta hoces, od koga hoces. Tvoja stvar i niko ti ne brani.
Thorgerson

#630 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Thorgerson »

Ma nebitno sve, ali mislim da mi u Sarajevu moramo pokazati primjerom da se preko ovih stvari ne prelazi.

Ja nemam nista protiv bilo koga, niti gledam jel proizvod proizveden u Laktašima ili u Mostaru ili Visokom.

Ali veličanje jedno ratnog zločinca. I ismijavanje Sarajeva kao jednog grada koji je pretrpio to što je pretrpio. Ima hvala bogu alternativa. Od mene mu halal svaka marka koju sam dao, ali moja noga vise u Manju krocit nece. ;-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#631 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Velkoski »

Isto k'o da su mu ovo prvi tvitovi. Bojkotovat će svi po društvenim mrežama, a i dalje regularno kupovati. Ipak, i dalje ne kontam zašto je ljudima toliko bitan hljeb i sve slično hljebu :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#632 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by konektovan »

Klas pravi odlicna peciva, kao i sprind, mozda ponuda nije velika, ali ne moze se reci da je loše. Ja trenutno kupujem visokoproteinski hljeb od klasa, predobar u svakom pogledu. Takodjer njihov tost je predobar, samo što mi nikad necemo pohvaliti, vec se prvo posrati na sve sto je naše...

Policija kod manje ul. Koševo,....na kraju ce ispasti i zrtva
Thorgerson

#633 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Thorgerson »

Velkoski wrote:Isto k'o da su mu ovo prvi tvitovi. Bojkotovat će svi po društvenim mrežama, a i dalje regularno kupovati. Ipak, i dalje ne kontam zašto je ljudima toliko bitan hljeb i sve slično hljebu :lol:
Nebitno jesu li prvi, drugi stoti. Sad je prekipilo.

Nije bitan hljeb. Vidio bih da je obrnuta situacija, sta bi 'braća' srbi radili i kako bi reagovali...poziv na bojkot je sasvim normalna stvar.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#634 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Velkoski »

Ostali bi sve ugasili, ovdje će se i dalje kupovati, jednostavno.
nivla

#635 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by nivla »

Code: Select all

https://avaz.ba/vijesti/bih/468885/pogledajte-odgovor-gradana-na-ratnohuskacke-izjave-vlasnika-pekare-manja
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#636 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by sime_cipol »

Meni nema boljeg hljeba od "narodnog" koji pravi Sprind i Klas. Boli me ku.rac za fensi smensi francuske hljebove i sl picke materine.
Uzmes, popolovis ga uzduz, namazes cijelu Argetu, cijelu malu Poli salamu izrezes i poredas, par listova sira i dvoje kuhanih jaja, sa litar mlijeka. Najedes se ko coban, drzi te cijelu dan i imas snage za pomjerat planinu :zzzz: jeste da podrigujes kao zmaj iz bajke :D ali Dzanele mi, dorucak sampiona :oops:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#637 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by un1ted »

nivla wrote:

https://avaz.ba/vijesti/bih/468885/pogledajte-odgovor-gradana-na-ratnohuskacke-izjave-vlasnika-pekare-manja
Fuj klošara.
Niemand

#638 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Niemand »

U vascijelom sarajevu inace sto se naroda tice nema cevapa da valjaju, pizze, pite.., a sad evo nema ni hljeba dok ga cetnik ne ispece.

Da nije do vas? :skoljka:
emmir1

#639 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by emmir1 »

5 puta sam prošao danas pored Manje kod kružnog kod otvorene pijace

Ni jednom nisam vidio nikoga u pekari
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#640 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by konektovan »

sime_cipol wrote:Meni nema boljeg hljeba od "narodnog" koji pravi Sprind i Klas. Boli me ku.rac za fensi smensi francuske hljebove i sl picke materine.
Uzmes, popolovis ga uzduz, namazes cijelu Argetu, cijelu malu Poli salamu izrezes i poredas, par listova sira i dvoje kuhanih jaja, sa litar mlijeka. Najedes se ko coban, drzi te cijelu dan i imas snage za pomjerat planinu :zzzz: jeste da podrigujes kao zmaj iz bajke :D ali Dzanele mi, dorucak sampiona :oops:
Ti si neka starija generacija, mozda 80, 81, 82 ,.... :mrgreen: :thumbup:
emmir1

#641 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by emmir1 »

nivla wrote:

Vidi se na njima da su narkomani i klošarčine
SmokingMan

#642 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by SmokingMan »

Mene stid ova dva kostura. :D
sime_cipol

#643 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by sime_cipol »

konektovan wrote:
sime_cipol wrote:Meni nema boljeg hljeba od "narodnog" koji pravi Sprind i Klas. Boli me ku.rac za fensi smensi francuske hljebove i sl picke materine.
Ti si neka starija generacija, mozda 80, 81, 82 ,.... :mrgreen: :thumbup:
Taman tako nekako :D :thumbup:
choxnox

#644 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by choxnox »

Jes ba, jos ako je mlijeko Alpsko mlijeko iz Slovenije, a jaja po mogucnosti iz Crne Gore onda ima da te nema... sta bi ekonomija susjeda i komsija bez nas Bosanaca :bih:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#645 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by _BataZiv_0809 »

Thorgerson wrote:Kao prvo žalosno je da nam u Sarajevo mora doći nekakav lik iz pm da nam pravi kifle i hljeb, pored Klasa, Sprinda, domacih pekara. Ali ocito da mora, jer smo nesposobni.
Pa da se ne lazemo sve ugostiteljstva sto iole valja u danasnjem Sarajevu, ukljucivo sa juce uhapsenom ekipicom, drze dosljaci iz pm, zar ne?
karanana

#646 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by karanana »

haha, vidi one dvojice.
Bloo
Globalna šefica

#647 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Bloo »

http://www.6yka.com/novosti/grupa-mladi ... arent-foto

Prijetili radnicima.

Sumnjam da su ovi ikakve divizije vidjeli.
JThomas

#648 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by JThomas »

kad mora tramp promisliti šta tvita neka i ovaj malo izbaci s lera :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#649 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Bloo »

Ili da odustane od ironično-satiričnog stila...
sime_cipol

#650 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by sime_cipol »

choxnox wrote:
Jes ba, jos ako je mlijeko Alpsko mlijeko iz Slovenije, a jaja po mogucnosti iz Crne Gore onda ima da te nema... sta bi ekonomija susjeda i komsija bez nas Bosanaca :bih:
Hljeb Klas
Argeta iz Hadzica
Poli iz Breze
Jaja domaca
Mlijeko iz Bihaca
E jedino sir Svicarski :oops:
Post Reply