proslo testiranje u februaru sam bio povlasten i dobio novu brzinu prije 1 marta sada deklarisana brzina
znaci nista do prvog decembra
Moderator: Benq
Isti slucajrespo wrote:izgleda da se enesova ljubavnica odselila iz mog kvarta
proslo testiranje u februaru sam bio povlasten i dobio novu brzinu prije 1 marta sada deklarisana brzina
znaci nista do prvog decembra
to "bezobrazni" kanali rade ti 24h i kod je 1234udrch wrote:juče sam objedinio kablovsku i internet u paket KID4 koji će postati od prvog decembra KID8..
zanima me sljedeće:
- donijeli su mi onu karticu umjesto set-boxa..na stranici piše da je korištenje set-boxa besplatno, da li je i ove kartice..čak na odvojenom papiru mimo ugovora piše da je najam MODEMA 6 KM..na kakav modem se ovo odnosi? - ako misle na modem za internet ja sam to kupio prije 5,6 godina kod njih i on je moje vlasništvo..
- za ove "bezobrazne"kanale me zanima da li oni u toku dana prenose neki drugi program kao što je bilo nekad na onom testnom, a poslije 24h uključe se na njih ili su oni prazni..takođe mi traži neki kod da ukucam da bi ih otvorio..jel to neki univerzalni kod ili?
ako mislis na onaj modul za tv besplatan jeudrch wrote:juče sam objedinio kablovsku i internet u paket KID4 koji će postati od prvog decembra KID8..
zanima me sljedeće:
- donijeli su mi onu karticu umjesto set-boxa..na stranici piše da je korištenje set-boxa besplatno, da li je i ove kartice..čak na odvojenom papiru mimo ugovora piše da je najam MODEMA 6 KM..na kakav modem se ovo odnosi? - ako misle na modem za internet ja sam to kupio prije 5,6 godina kod njih i on je moje vlasništvo..
- za ove "bezobrazne"kanale me zanima da li oni u toku dana prenose neki drugi program kao što je bilo nekad na onom testnom, a poslije 24h uključe se na njih ili su oni prazni..takođe mi traži neki kod da ukucam da bi ih otvorio..jel to neki univerzalni kod ili?
reci ti zeni jbg zeno navika iz djetinjstvaudrch wrote:e jebiga respo, nisam baš više u tim godinama, a i hanuma je tu..
osim toga valjda je na internetu najveća riznica toga..
ali sam ovaj modul ubacio u dječijoj sobi, jer ovaj TV u boravku ima samo DVB-T, tako da nije moglo, jer mora biti isključivo valjda DVB-C..pa da vidim reko da ja ukucam šifre prije nego ih mali otkrije..
za modem levati imaju neki nelogičan odgovor..
navodno to tako treba, ali su oni ispred stavili slovo "V" što znači da je valstiti modem, pa kao neće mi doći račun za tih dodatnih 6 KM, nelogično, ali jebajiga, jer je svakako taj dodatni papir potpuno odvojen od ugovora za paket..
dosad nisam imao problema sa njima oko ove dvije usluge, a koristim kablovsku mislim jedno 8,9 godina i internet bar 5,6..ali tu je digitalna možda da pokaže kakvi su..
trenutno ne mogu gledati bar 10 kanala nikako, a bar još 5,6 ima problema i prekida..
jel trebam prijaviti kvar ili se oni mogu dodatno naštimati?

Treba čekati do prvog decembra, vjerovatno trenutno prebacuju.dudlov wrote:Kad ce nama kokuzima povecati brzine. Kod mene onaj kokuz paket od 15 marona.
Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
Paket kosta 15 + 11.5 = 26.5KM, sto nije daleko od 33.9KM KID8, samo razlika sto nema digitalnedudlov wrote:Kad ce nama kokuzima povecati brzine. Kod mene onaj kokuz paket od 15 marona.
Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
koji si ti debilmicki125 wrote:ko zna čime si ti to zaslužio.Saka wrote:Pa eto vidiš da meni jesu. Šta hoćeš reći? Da lažem?![]()
Kakve veze ima blizina seedera, ako njih puno i ako im je dobar upload...Saka wrote:Pa naravno da nece, seederi ti nisu u blizini. Da su i oni na HS-u islo bi brze al u praksi tesko moze vise od toga i da imas 100mbs.
daljina utice na brzinu al utice i kolicinaSaka wrote:Nije isto kad skidas nesto od nekog iz Evrope i od nekog iz USA. Daljina itekako utice na brzinu.
Po svoj logici isto je...Zašto utiče? Misliš da je moj upload brži ako ja tebi nešto šaljem u BiH, nego nekome u USA?Saka wrote:Nije isto kad skidas nesto od nekog iz Evrope i od nekog iz USA. Daljina itekako utice na brzinu.
ako mi ti saljes kamion pive na dan iz komsiluka a u kamionu recimo 1000 buradi a bure primi recimo 100 casa piveZhìxin wrote:Po svoj logici isto je...Zašto utiče? Misliš da je moj upload brži ako ja tebi nešto šaljem u BiH, nego nekome u USA?Saka wrote:Nije isto kad skidas nesto od nekog iz Evrope i od nekog iz USA. Daljina itekako utice na brzinu.