HS Internet - ALL ABOUT

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
respo

#626 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by respo »

izgleda da se enesova ljubavnica odselila iz mog kvarta :)
proslo testiranje u februaru sam bio povlasten i dobio novu brzinu prije 1 marta sada deklarisana brzina :)
znaci nista do prvog decembra
zikmu

#627 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by zikmu »

respo wrote:izgleda da se enesova ljubavnica odselila iz mog kvarta :)
proslo testiranje u februaru sam bio povlasten i dobio novu brzinu prije 1 marta sada deklarisana brzina :)
znaci nista do prvog decembra
Isti slucaj :-)
udrch

#628 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by udrch »

juče sam objedinio kablovsku i internet u paket KID4 koji će postati od prvog decembra KID8..
zanima me sljedeće:
- donijeli su mi onu karticu umjesto set-boxa..na stranici piše da je korištenje set-boxa besplatno, da li je i ove kartice..čak na odvojenom papiru mimo ugovora piše da je najam MODEMA 6 KM..na kakav modem se ovo odnosi? - ako misle na modem za internet ja sam to kupio prije 5,6 godina kod njih i on je moje vlasništvo..
- za ove "bezobrazne" :D kanale me zanima da li oni u toku dana prenose neki drugi program kao što je bilo nekad na onom testnom, a poslije 24h uključe se na njih ili su oni prazni..takođe mi traži neki kod da ukucam da bi ih otvorio..jel to neki univerzalni kod ili?
kakaljin

#629 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by kakaljin »

udrch wrote:juče sam objedinio kablovsku i internet u paket KID4 koji će postati od prvog decembra KID8..
zanima me sljedeće:
- donijeli su mi onu karticu umjesto set-boxa..na stranici piše da je korištenje set-boxa besplatno, da li je i ove kartice..čak na odvojenom papiru mimo ugovora piše da je najam MODEMA 6 KM..na kakav modem se ovo odnosi? - ako misle na modem za internet ja sam to kupio prije 5,6 godina kod njih i on je moje vlasništvo..
- za ove "bezobrazne" :D kanale me zanima da li oni u toku dana prenose neki drugi program kao što je bilo nekad na onom testnom, a poslije 24h uključe se na njih ili su oni prazni..takođe mi traži neki kod da ukucam da bi ih otvorio..jel to neki univerzalni kod ili?
to "bezobrazni" kanali rade ti 24h i kod je 1234 :-D

za modem idi i reci da ti ukinu taj najam modema
respo

#630 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by respo »

udrch wrote:juče sam objedinio kablovsku i internet u paket KID4 koji će postati od prvog decembra KID8..
zanima me sljedeće:
ako mislis na onaj modul za tv besplatan je
ako imas modem svoj ne placas
a sto se tice ovih kanala mozes trenirati ruku 0-24/7 znaci citav dan noc bez cenzure
udrch

#631 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by udrch »

e jebiga respo, nisam baš više u tim godinama, a i hanuma je tu..
osim toga valjda je na internetu najveća riznica toga..
ali sam ovaj modul ubacio u dječijoj sobi, jer ovaj TV u boravku ima samo DVB-T, tako da nije moglo, jer mora biti isključivo valjda DVB-C..pa da vidim reko da ja ukucam šifre prije nego ih mali otkrije :D ..

za modem levati imaju neki nelogičan odgovor..
navodno to tako treba, ali su oni ispred stavili slovo "V" što znači da je valstiti modem, pa kao neće mi doći račun za tih dodatnih 6 KM, nelogično, ali jebajiga, jer je svakako taj dodatni papir potpuno odvojen od ugovora za paket..
dosad nisam imao problema sa njima oko ove dvije usluge, a koristim kablovsku mislim jedno 8,9 godina i internet bar 5,6..ali tu je digitalna možda da pokaže kakvi su..
trenutno ne mogu gledati bar 10 kanala nikako, a bar još 5,6 ima problema i prekida..
jel trebam prijaviti kvar ili se oni mogu dodatno naštimati?
respo

#632 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by respo »

udrch wrote:e jebiga respo, nisam baš više u tim godinama, a i hanuma je tu..
osim toga valjda je na internetu najveća riznica toga..
ali sam ovaj modul ubacio u dječijoj sobi, jer ovaj TV u boravku ima samo DVB-T, tako da nije moglo, jer mora biti isključivo valjda DVB-C..pa da vidim reko da ja ukucam šifre prije nego ih mali otkrije :D ..

za modem levati imaju neki nelogičan odgovor..
navodno to tako treba, ali su oni ispred stavili slovo "V" što znači da je valstiti modem, pa kao neće mi doći račun za tih dodatnih 6 KM, nelogično, ali jebajiga, jer je svakako taj dodatni papir potpuno odvojen od ugovora za paket..
dosad nisam imao problema sa njima oko ove dvije usluge, a koristim kablovsku mislim jedno 8,9 godina i internet bar 5,6..ali tu je digitalna možda da pokaže kakvi su..
trenutno ne mogu gledati bar 10 kanala nikako, a bar još 5,6 ima problema i prekida..
jel trebam prijaviti kvar ili se oni mogu dodatno naštimati?
reci ti zeni jbg zeno navika iz djetinjstva :) ili nek ti pomogne
Saka

#633 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Saka »

Povećali brzine! Nemam KID nego TRIO i imao sam 4096/512, sad 8192/1024. :)
Image
febo_acm

#634 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by febo_acm »

Nothing here on KID :D
_Astra_

#635 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by _Astra_ »

Meni torrenti (bez obzira na seeders/leecherse) nece preko 1.5MB... a brzina mi je 21Mb...

vjerovatno su "zavrnuli pipu" ???
Saka

#636 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Saka »

Pa naravno da nece, seederi ti nisu u blizini. Da su i oni na HS-u islo bi brze al u praksi tesko moze vise od toga i da imas 100mbs.
dudlov

#637 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by dudlov »

Kad ce nama kokuzima povecati brzine. Kod mene onaj kokuz paket od 15 marona.

Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
The Realist

#638 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

dudlov wrote:Kad ce nama kokuzima povecati brzine. Kod mene onaj kokuz paket od 15 marona.

Treba čekati do prvog decembra, vjerovatno trenutno prebacuju.
newphoenix

#639 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by newphoenix »

dudlov wrote:Kad ce nama kokuzima povecati brzine. Kod mene onaj kokuz paket od 15 marona.

Paket kosta 15 + 11.5 = 26.5KM, sto nije daleko od 33.9KM KID8, samo razlika sto nema digitalne ;-)
Last edited by newphoenix on 24/11/2012 17:15, edited 1 time in total.
Saka

#640 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Saka »

Pa eto vidiš da meni jesu. Šta hoćeš reći? Da lažem?
respo

#641 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by respo »

ja za proslo prijevremeno povecanje isao na kanal :D
ne znam je li ostalo isto :D
respo

#642 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by respo »

nije starija teta nego stariji ciko :dance: a sto se njega tice mozes i lizati :P
Saka

#643 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Saka »

micki125 wrote:
Saka wrote:Pa eto vidiš da meni jesu. Šta hoćeš reći? Da lažem?
ko zna čime si ti to zaslužio. :lol: :lol:
koji si ti debil
_Astra_

#644 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by _Astra_ »

Saka wrote:Pa naravno da nece, seederi ti nisu u blizini. Da su i oni na HS-u islo bi brze al u praksi tesko moze vise od toga i da imas 100mbs.
Kakve veze ima blizina seedera, ako njih puno i ako im je dobar upload...
Saka

#645 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Saka »

Nije isto kad skidas nesto od nekog iz Evrope i od nekog iz USA. Daljina itekako utice na brzinu.
respo

#646 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by respo »

Saka wrote:Nije isto kad skidas nesto od nekog iz Evrope i od nekog iz USA. Daljina itekako utice na brzinu.
daljina utice na brzinu al utice i kolicina
mogu od jednog materijala seederi biti na marsu a od drugog u komsiluku
dzaba ovaj u komsiluku ako je jedan kad na marsu za ovaj ima milion seedera
_Astra_

#647 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by _Astra_ »

I dalje nece preko 1,4MB... 683 seedera, 14 leechera... ZAVRNULI PIPU 100000000%
febo_acm

#648 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by febo_acm »

Saka wrote:Nije isto kad skidas nesto od nekog iz Evrope i od nekog iz USA. Daljina itekako utice na brzinu.
Po svoj logici isto je...Zašto utiče? Misliš da je moj upload brži ako ja tebi nešto šaljem u BiH, nego nekome u USA?
respo

#649 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by respo »

Zhìxin wrote:
Po svoj logici isto je...Zašto utiče? Misliš da je moj upload brži ako ja tebi nešto šaljem u BiH, nego nekome u USA?
ako mi ti saljes kamion pive na dan iz komsiluka a u kamionu recimo 1000 buradi a bure primi recimo 100 casa pive
a iz vana mi 500000 seedera salje po jednu casu svaki dan sta mislis od koga cu vise dobiti od tebe ili od njih?

ps izvini pogresno te citirah jbg slabo se cita u 3 sata al evo njemu ovo pa nek razmislja
Saka

#650 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Saka »

@respo: ovdje nije bilo rijeci o tome kako torrent radi. Naravno da je moguce da od vise seedera koji su dalje brze skines nesto nego od jednog seedera u blizini. To je zato sto torrent skida istovremeno vise razlicitih dijelova fajla pa ga spaja u jedan. Ali to ne znaci da skidas sa vise kB/s.

Ono o cemu je bilo rijeci je da daljina utice na brzinu downloada generalno. Lik kaze da mu je logicno da mu je download/upload isti prema serveru u USA i serveru u Evropi. Nije isto jer je USA dalja, jednostavno je duza zica, ima vise skokova izmedju provajdera i daljina dramaticno smanjuje brzinu downloada. Da je sve isto ne bi se pravili CDN serveri koji distribuiraju sadrzaj sa servera koji su blize tvojoj lokaciji.
Post Reply