Sadnice su bile na stubištu zgrade.
Moderator: anex

hvala ti, dvije sadnice su presadjene u saksije, jos sam ih ostavila u plastenicicu na balkonu, dok se vrijeme stabilizuje i ne bude ujutro ovako hladno cu ih staviti prosto na pod/prozor na balkonu, pa valjda dodje i koja pcela da ne zujim k'o nekiSenad666 wrote:
meni se čini da su ove sadnice sasvim OK...zdravo izgledaju, presaditi u veću saksiju ili napolje i to je to...za par mjeseci se "ljutimo"![]()
a dzaba se ja glumim pčelu i zujim po stanu, otpala mi jutros tri cvjetića :-(
sa mog "cvjecarskog" apsekta ovo je biljka koja se spremila za proljece. ko je suditi po cvijecu svaka ova zelena grana ce izbaciti pupove, sve dok nije suha sasvim ja to ne bih dirala, a dokaz ti je ovaj izdanak iz zemlje, on je imao najvise toplote pa je krenuo prvi. sa tog istog aspekta uz malo sunca trebalo bi na svakoj ovoj "koljenskoj" kvrzici da se ukaze pup, za nekih sedam dana procjenjujemMu'min wrote:Evo primjera Jalapeno Early, koji je preživio.
Kako vidimo stablo ne nudi ništa (tačnije otkino sam 2 graničice sa listovima koje su čitavu zimu nešto mrtvarile i hudile) al zato iz korijena je poćeralo novo stablo iste te sorte:
Sadnica je bila čitavu zimu u stanu.
slabo vidim boju stabljika, cini mi se da ona druga od zida ima sasvim zelenu stabljiku, u svakom slucaju sve sto nije suho bih pocela uredno zaljevati, eventualno iznijeti na sunce (ako imas uslove), dohraniti nekim od prirodnih preparata, izgubiti ne mozes nista... drzim fige da oziveMu'min wrote:Pa vidi ćemo šta će biti Ratarka od ove Jalapeno. Račun na nju.![]()
Više me zanima ona 2 slika, da li će bar 1 sadnica šta pokazati.
ovaj plastenik mi je savrsenCapsicum wrote:Eh, moglo bi biti da su bas ove. U svakom slucaju vidjecemo, dobro napreduju. Za koji mjesec vidjecemo je li to to
A sto se tice onih nabavljenih na Ilidzi, evo slicice, doduse ovdje jos nisu sazrile, ne nadjoh bolju sliku sad (edit: evo nadjoh jednu malo bolju).
A sad moram da osmislim nekakve pregradice za plastenik, da mi ne bi doslo do mijesanja sorti kad pocnu sve cvjetat.

bas je sik, svidja mi se ovakav, mada ovaj moj sklepani ispunjava svrhuMu'min wrote:Ovo je vjerovatno Advanced version![]()

flag wrote:E Boga mi... to je moje žene. Ona to radi. Ja haman da i ne smijem prići njenim biljkama![]()
ma pusti.. vidiš da se "vadim"
Nadam se da nećeMu'min wrote:flag wrote:E Boga mi... to je moje žene. Ona to radi. Ja haman da i ne smijem prići njenim biljkama![]()
ma pusti.. vidiš da se "vadim"![]()
![]()
Nek ti bude. Samo dao ovo vrtlar ne vidi.
flag wrote:Nadam se da nećeMu'min wrote:flag wrote:E Boga mi... to je moje žene. Ona to radi. Ja haman da i ne smijem prići njenim biljkama![]()
![]()
mozda je vise svjetla ili je toplije na etazi iznad? u svakom slucaju ovo super izgleda, motivacija je za nas pocetnikeMu'min wrote:A ovo su Bhut Jolokia (imal te FLAG)koje su preživile i bile su isto na stubištu bloka samo sprat više. Isti uslovi kao ostale.
Ova u zelenoj posudi je iz 2011.god. sadnica a ova u crvenoj posudi je 2012.god.

Jučer je bila dženaza svim ovim sadnicama sa slike sem predzadnje. Ona je još na apartim i možda danas bude pokop.Mu'min wrote:Evo primjera kad prezimljavanje nema uspjeha i kako vidim osim suhovine za odlog vatre ovdje će teško šta iz korijena izbiti a o listovima iz grančica ni govora.
Sadnice su bile na stubištu zgrade.
flag wrote:Nadam se da nećeMu'min wrote:flag wrote:E Boga mi... to je moje žene. Ona to radi. Ja haman da i ne smijem prići njenim biljkama![]()
![]()