Konstrukcija ti ne valja. Ako je "jedan covjek - jedan glas", o kakvom se onda preglasavanju prica? Ako smo svi gradjani istog reda, bez obzira na etnicke pripadnosti, u cemu bi se onda to ogledalo to nekakvo famozno preglasavanje?
Zar princip "jedan covjek - jedan glas" ne podrazumijeva klasicnu demokratsku volju vecine? Koliko ja znam, podrazumijeva. A u principu "jedan covjek - jedan glas" etnicka pripadnost ne igra nikakvu ulogu, dapace - nebitna je. Radi toga princip "jedan covjek - jedan glas" ne moze ni postojati dok je sve bazirano na etnickim, a ne gradjanskim uzusima, tj. etnicko uredjenje i gradjanska demokratija ne mogu ama bas nikako pod ruku i u isti kos.
Gradjani apsolutno shvataju i prihvataju da svaki pojedinac ima pravo na svoje licno opredjeljenje, jos nam samo objasni na koje si opredjeljenje mislio. Nacionalno? Od kad je to,i gdje je to na planeti nacionalnost stvar licnog opredjeljenja...?! Nigdje, osim u BiH. Kad bi bilo... Skontaj sam koja je ovo budalastina. Najlakse ti je skontati tako sto ces se pokusati pisati kao nacionalni Litvanac, a onda taj neki formular probaj negdje predati da bi dobio neki papir, tipa vize. Zivo me zanima kako ces proci...
@luckypot
Na mene mislis pod ovim srbinom?