To je standardni povrat goriva jer motor ne trosi svo gorivo koje mu pumpa dopremi iz rezervoara. Potrosi mozda 30-40% a ostalo se kao visak vraca povratnim crijevom nazad u rezervoar
"Kvalitet goriva na pumpama"?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
bomba
#626 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
To imas na svakom autu, i dizelu i benzincu.
To je standardni povrat goriva jer motor ne trosi svo gorivo koje mu pumpa dopremi iz rezervoara. Potrosi mozda 30-40% a ostalo se kao visak vraca povratnim crijevom nazad u rezervoar
- Nabucco
#627 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
cappy_tempo wrote:
nego kako mi je najlakse izvaditi gorivo iz rezervoara? necu da kradem nego imam kombija kojem je istekla registracija,stoji mi beze u firmi sa punim rezervoarom, pa da iskoristim priliku u kokuznom vremenu? . dizel je u pitanju i kombi je kia besta,godiste 90' i neko
Ma samo šlauf i kanister i nista vise. Ukoliko naletis na mrežicu na putu do rezervoara probaj je probiti, jer najvjerovatnije taj se kombi vise nece voziti
-
colt
#628 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Sipao gorivo u Petrolu (Tuzla) i malo jači gas, blago mi trza auto. Sličan problem (prije par mjeseci) imao i sa OMV pumpama (premium diesel).
Navlace nas Q max k*rcem sa aditivima
Navlace nas Q max k*rcem sa aditivima
- cappy_tempo
#629 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
sjetim se uze i sire familije imzitu u rajlovcu. ne znam kakva je ona u brijescu ali ona u rajlovcu je katastrofa. prvo je neki dan kombi hyundai h1 do viteza autoputem normalne voznje potrosio duplo vise nego inace do viteza uz nedostatak snage da povuce. maloprije krenem isto kombi i iz 2. u 3. haman mi se ugasi kombi. nije imao snage 30km/h da predje. vratio ga u 2. i jedno 1,5km-2km jedva 20km/h da sam isao. nekako procepio poslije pa je cak i trecu uspio uhvatiti. naravno da ne kazem kako mi je za oko 10km potrosio oko 10l goriva
.
ne curi nigdje,sve suho, ne radi cudno,nema lampica da gore,ne smrdi nista,a nije prvi put da na ovom imzitu mi uvale katastrofa gorivo
ne curi nigdje,sve suho, ne radi cudno,nema lampica da gore,ne smrdi nista,a nije prvi put da na ovom imzitu mi uvale katastrofa gorivo
-
Enticer
#630 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Jel to na pumpi prije Vogosce ili kod zeljeznicke?quarterback wrote:sto se tice el tarika, ne zelim nista tvrditi ali koliko sam vidio ambasade ne sipaju na onim pumpama gdje sipaju ostali nego idu na onu ispred, sto je izdvojena
da li je to isti tank ili nije ne znam, moguce da imaju svoju da ne bi cekali red...
-
quarterback
#631 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
zeljeznicka
- Desnik
#632 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Pročitao sam skoro da se u BiH godišnje uveze oko 500 000 tona bijelog špirita,
koji se ne koristi NI U KAKVOJ proizvodnji nego
JEDINO I ISKLJUČIVO kao dodatak nafti prije prodaje.
Cijena špirita je desetak puta niža od cijene nafte pa je jasno koliko se time zarađuje.
To je ona famozna priča da naftaši sipaju vodu u naftu,
ne sipaju vodu nego bijeli špirit.
Cijena špirita je desetak puta niža od cijene nafte pa je jasno koliko se time zarađuje.
-
Del_Boy_Trotter
#633 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Danas na Gazpromu nasuo dizel. Golf 4 tdi je u pitanju, auto se odmah ugasilo. Nekako sam došao do majstora, čovjek morao iscrpiti pumpom svo gorivo iz rezervoara. U pitanju je voda u nafti, čim sam nasuo novo gorivo auto je proradilo kako treba. Kada sam otišao nazad na pumpu bezobrazni radnik mi tvrdi kao to ti se nakupilo od prije. Zna li neko ima li bilo ko u ovoj državi zadužen za ove stvari i kome bi se mogli prijaviti slični slučajevi.Desnik wrote:Pročitao sam skoro da se u BiH godišnje uveze oko 500 000 tona bijelog špirita,
- Ned071
#634 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Godinama sipao benzin na petrolu i bilo sve ok. dva puta nasuo naftu, auto ode u safe mode. sad samna euroclass pa vidjecemo zasad su ok
- drndalo
#635 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Inspekcija ?Del_Boy_Trotter wrote:Danas na Gazpromu nasuo dizel. Golf 4 tdi je u pitanju, auto se odmah ugasilo. Nekako sam došao do majstora, čovjek morao iscrpiti pumpom svo gorivo iz rezervoara. U pitanju je voda u nafti, čim sam nasuo novo gorivo auto je proradilo kako treba. Kada sam otišao nazad na pumpu bezobrazni radnik mi tvrdi kao to ti se nakupilo od prije. Zna li neko ima li bilo ko u ovoj državi zadužen za ove stvari i kome bi se mogli prijaviti slični slučajevi.Desnik wrote:Pročitao sam skoro da se u BiH godišnje uveze oko 500 000 tona bijelog špirita,
-
condy
#636 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Do sada se niko nije zalio na energopetrolovo gorivoNed071 wrote:Godinama sipao benzin na petrolu i bilo sve ok. dva puta nasuo naftu, auto ode u safe mode. sad samna euroclass pa vidjecemo zasad su ok
Ja sam na petrolu par puta sipao i nisam imao problema.
Samo jednom nakon sipanja na Hifi, auto nije htjelo da upali, i od tada nisam vise nikad kod njih sipao.
- bach
#637 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Nasuo večeras dizel na Petrolu...
Katastrofa...
Auto se trese kao blesavo, nema snage, jedva ide uz najmanje brdo...
Sipao na Petrolovoj pumpi u Vogosci...
Katastrofa...
- basicm
#638 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Samo gorivo iz Hrvatske: INA, EP i El Tarik.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
jefferson
#639 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Meni je turbina zbog Petrola stradala.bach wrote:Nasuo večeras dizel na Petrolu...
Katastrofa...
-
gaius
#640 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
prije neki dan nasuo na Petrolu.. katastrofa visoka potrošnja.. u prosjeku 7l auto koje od kupovine uglavnom troši 6l/100...
od sada ih zaobilazim.. samo energopetrol..
od sada ih zaobilazim.. samo energopetrol..
- seoBIH
#641 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Hahahahbbh@ jedna voznja i ti znaš da trosj više radi goriva? Mozda si bio u gizvi, mozda povezao nesto teze ili ti je kazaljka slagala. Ti na 100km za jedan litar krivis lose gorivo?
Sent with smoke signals using p..... dim.
- plucna mahramica
#642 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Kvalitet nije problem, kvaliteta nema..
-
gaius
#643 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
pa vidi druže imam preciznu evidenciju za svako sipanje otkad je auto kupljeno.. taj pređeni rezervar se niti po čemu nije razlikovao od mog uobičajenog režima vožnje, omjera grad/otvoreno i sl... nije neznatna razlika nego znatna razlika.. nema šta kazaljka da me laže ima softver na androidu računa od čepa do čepa.. ne valja im gorivo i to je to...123456789 wrote:Hahahahbbh@ jedna voznja i ti znaš da trosj više radi goriva? Mozda si bio u gizvi, mozda povezao nesto teze ili ti je kazaljka slagala. Ti na 100km za jedan litar krivis lose gorivo?
-
NediM17
#644 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Ja nema gdje nisam sipao, zadnju godinu sipam samo na GAZPROM-u kod Wise, uvijek pun tank. Nikad nikakvih problema, ne trza, ne baca u safe mode, ne gubi snagu, nije mi crkla turbina, nisu mi zastopale dizne...
Smijem staviti ruku u vatru da pola vas koji tu pljujete po raznoraznim pumpama niste promijenili filter goriva od kako ste kupili auto, a i dizne, turbine, raznorazni senzori, pitaj Boga u kakvom su stanju.
P.S. CRDi makine
Smijem staviti ruku u vatru da pola vas koji tu pljujete po raznoraznim pumpama niste promijenili filter goriva od kako ste kupili auto, a i dizne, turbine, raznorazni senzori, pitaj Boga u kakvom su stanju.
P.S. CRDi makine
- ElDzidziIbnDzo
-
amir79
#646 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Moje predzadnje točenje na EP, lokacija Bentbaša, gorivo benzin 95 class rezultiralo je spabijoj vuči, trzanju, nepravilnom radu motora vozila.
- moa
#647 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Jucer crkla pumpa na benzincu, izvadimo pumpu iz rezorvoara i imam sta da vidim..TOZ isto kafu da sam sipao...KAd samo skontam kako fino rade vozila u svabiji ono milina slusati a ovo kod nas tacno se cuje razlika 
-
IcedFlame
#648 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Ta je pumpa na dobrom glasu odavno. Na zadnjem testiranju su im nasli zavidan procenat goriva u vodiamir79 wrote:Moje predzadnje točenje na EP, lokacija Bentbaša, gorivo benzin 95 class rezultiralo je spabijoj vuči, trzanju, nepravilnom radu motora vozila.
-
quarterback
#649 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
nije im dobra izolacija tankova pa im miljacka ulazi 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#650 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
jel metalni rezervoar?moa wrote:TOZ isto kafu da sam sipao...