BiH - Crna hronika
- escobar__
#626 Re: BiH - Crna hronika
Smije li ko od ovih debila u vlasti potegnut pitanje proglašenja dana žalosti na državnom nivou ili je to rezervisano samo za dešavanja u srbiji?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
- Bloo
- Globalna šefica
#628 Re: BiH - Crna hronika
Istraži malo.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#629 Re: BiH - Crna hronika
Šta će ti tokaranana wrote: ↑11/08/2023 23:38ima tema o tome kako, sta, gdje.....dječak sa šibicama wrote: ↑11/08/2023 23:34 Meni je prva misao dana, kako se naoruzati, po mogucstvu legalno.
Realno ovdje je nesigurno hodati ulicom bez makar spreja ili shokera, a pistolj pozeljan. Sve me strah pitati koja je procedura, za posjedovanje a koja za nosenje
Jedan glok bi dobro dosao.
ovo je moj:
samo po onome sto znamo iz vijesti, ako bi i rokno nekog ko je tebe prvi napao i ugrozio tvoj ili neciji zivot, ti bi letio u zatvor i dobio vise nego taj krimos da te je rokno.
-
Naslovnica
#630 Re: BiH - Crna hronika
- Chloe
- Photo mod
#631 Re: BiH - Crna hronika
Postoje, Bihać, Zenica, Tuzla, Sarajevo.... Znam da su u Bihaću i Zenici po jedna, za ostale gradove se ne mogu sjetiti.Naslovnica wrote: ↑11/08/2023 22:59Jebote, pa postoje li one sigurne kuće?!izvrsni direktor wrote: ↑11/08/2023 22:55
I eto, opet pokazuje da su problem sudije i tuzilastvo, a ne policija. I uvijek je tako, a policija se najvise proziva
Nimalo zgodno za one iz drugih gradova, što žrtvama dodatno otežava situaciju ako se odulji boravak.
- vjeshalica
- dječak sa šibicama
#633 Re: BiH - Crna hronika
Kad neko napise "lazna empatija" samo govori da je on nema, ili ona, i nemoj da bi se neko usudio jednu noc odgoditi dernecenje oko hotela jurop.
Duboko poremeceno drustvo.
Duboko poremeceno drustvo.
-
palermo
#634 Re: BiH - Crna hronika
Koliko ja znam sedam.sigurnih kuca je u BiH. Sarajevo, Tuzla, Bihac, Mostar, Banjaluka, Monica I jos jedna...ne.mogu se sjetiti. Rade,i dobro rade,ali.one bi trebale biti samo.kamen u sistemu koji obuhvaya,policoju,Centre za spcijalni rad,zdrqvsyvene institucije, siru porodicu..I na kraju I same Sigurne.kuce. Te zener.ne.mogu dovijeka ostati u sigurnoj kuci.....sta poslije.
Edit: Zenica je sedma
- Bloo
- Globalna šefica
#635 Re: BiH - Crna hronika
Evo baci oko na ovoNaslovnica wrote: ↑12/08/2023 08:40Nemam šta istraživati, moje pitanje je bilo više retoričko.
Te kuće postoje, kao i organizacije koje se bave zaštitom žena.
https://nomad.ba/asotic-muskarac-ubije-zenu
Problem je dubok, dublji od sigurnih kuca, institucija, zakona, policije...Problem lezi u osnovnoj celiji drustva - porodici i odgoju.
Ako imas zenu i djecu, zapitaj se da li i ti (nesvjesno) pomazes da se odrzi sistem u kojem se ovo desava. Da li koristis odredene izraze, preuzimas samo odredene rodne ulgoe...vec se o ovome tabirilo više puta.
U Bih ima jako malo sigurnih kuca sa jako malo mejsta i sve su pune. Pola ne prima nikakve pomoc od svojih Kantona. KS je tu dobar je finansira preko 50% svoje sigurne kuce.
U ovom slucaju, kada on nema zabranu prilaska, kada nema odgovarajuce kazne, ona sve i da ude u sigurnu kucu, treba u njoj ostati do kraja zivota (svog ili njegovog)?
- Chloe
- Photo mod
#636 Re: BiH - Crna hronika
I ja sam zaboravila Mostar, svaki kanton je pokriven.palermo wrote: ↑12/08/2023 08:56Koliko ja znam sedam.sigurnih kuca je u BiH. Sarajevo, Tuzla, Bihac, Mostar, Banjaluka, Monica I jos jedna...ne.mogu se sjetiti. Rade,i dobro rade,ali.one bi trebale biti samo.kamen u sistemu koji obuhvaya,policoju,Centre za spcijalni rad,zdrqvsyvene institucije, siru porodicu..I na kraju I same Sigurne.kuce. Te zener.ne.mogu dovijeka ostati u sigurnoj kuci.....sta poslije.
- dječak sa šibicama
#638 Re: BiH - Crna hronika
Ona je bila u svojevrsnoj sigurnoj kuci, kod rodjaka skrivena, njemu je neko iz policije rekao da ga je prijavila, on je dosao sa pistoljem upucao rodjaka i nju oteo.
Zasto je opcepoznati narkodiler i medjunarodni kriminalac slobodno setao, zivio, djelovao, uz ociglednu pomoc pojedinaca iz policije, odgovor ce dati sudinica sa fakulteta iz gluhe bukovice i ostalo zeleno sudstvo, mjeseca limburga.
Zasto je opcepoznati narkodiler i medjunarodni kriminalac slobodno setao, zivio, djelovao, uz ociglednu pomoc pojedinaca iz policije, odgovor ce dati sudinica sa fakulteta iz gluhe bukovice i ostalo zeleno sudstvo, mjeseca limburga.
- vjeshalica
#639 Re: BiH - Crna hronika
Ne mogu, ali postoji Zakonom utvrdjeno da se nasilnik udaljava iz kuce, a zena ako nema materijalnih sredstava ili nema gdje otici ostaje u njoj. Uz prisustvo policije se mijenja brava i govno izbacuje vani bio ne bio vlasnik imovine. Ovdje je kompleksna stvar, jer rahmetli Nizama se krila kod tetke, on je nju nasao. Morao je imati dojavu gdje se ona nalazi,psihopata prava.palermo wrote: ↑12/08/2023 08:56Koliko ja znam sedam.sigurnih kuca je u BiH. Sarajevo, Tuzla, Bihac, Mostar, Banjaluka, Monica I jos jedna...ne.mogu se sjetiti. Rade,i dobro rade,ali.one bi trebale biti samo.kamen u sistemu koji obuhvaya,policoju,Centre za spcijalni rad,zdrqvsyvene institucije, siru porodicu..I na kraju I same Sigurne.kuce. Te zener.ne.mogu dovijeka ostati u sigurnoj kuci.....sta poslije.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#640 Re: BiH - Crna hronika
Pusti sad vjeru, nek mu halali ko god hocevjeshalica wrote: ↑12/08/2023 08:52Znam da necu dozivjeti da Islamska zajednica izda fetvu da se krvozednom dzukelištu ne smije klanjati dzenaza. Naci ce se neki koji ce triput da halali,naci ce se neki idolopoklonik koji ce ga "ispratiti" zalovati....itd
A pride sto se kriju iza zavjese i sve to gledaju
Gdje je drzava da sankcionise policiju dousnike, sudiju sa travnjckog univerziteta koja je magistrirala ove godine
Ovaj prije 2g uhapsen sa 800kg droge i evo ga i dalje posluje
Ljudi moji reagujte pa sta bog da
Na sve zivo sto je devijacija
Sutnja dovede do ovoga
-
ljubijankic
#641 Re: BiH - Crna hronika
Ima li ostavki zelenih termita iz TK?
- Bloo
- Globalna šefica
#642 Re: BiH - Crna hronika
KANTON SARAJEVO - 1 sigurna kucapalermo wrote: ↑12/08/2023 08:56 Koliko ja znam sedam.sigurnih kuca je u BiH. Sarajevo, Tuzla, Bihac, Mostar, Banjaluka, Monica I jos jedna...ne.mogu se sjetiti. Rade,i dobro rade,ali.one bi trebale biti samo.kamen u sistemu koji obuhvaya,policoju,Centre za spcijalni rad,zdrqvsyvene institucije, siru porodicu..I na kraju I same Sigurne.kuce. Te zener.ne.mogu dovijeka ostati u sigurnoj kuci.....sta poslije.
Broj zena u KS - oko 200.000 ili vise
Kapacitet Skloništa je 25 korisnica/ka, 10 žena i 15-ero djece.
- vjeshalica
#643 Re: BiH - Crna hronika
Policija je postupala po prijavi morali su ga zvati na okolnosti nema tu nikakve dojave.dječak sa šibicama wrote: ↑12/08/2023 09:06 Ona je bila u svojevrsnoj sigurnoj kuci, kod rodjaka skrivena, njemu je neko iz policije rekao da ga je prijavila, on je dosao sa pistoljem upucao rodjaka i nju oteo.
Prava je stvar da je njemu neko dojavio gdje se ona nalazi. To je mogao biti bilo kakav govnar kojeg je on agnazovao da prati nju i proganja.
- Haris.ba
#644 Re: BiH - Crna hronika
Godine ozbiljnog rada ne iskljucuju horuk rjesenja.Leverage wrote: ↑11/08/2023 22:04To je krivično djelo zbog kojeg bi završio u zatvoru, a oni bi plate svejedno dobili.
Ne znam zbog čega ljudi misle da za kompleksne probleme postoje jednostavna rješenja. Ovdje su potrebne godine ozbiljnog rada da bi se vidjeli makar kakvi rezultati. Nikakva objesi, zapali, ukini plate i slična ho-ruk "rješenja" neće dati bilo kakav efekat, čak i da su provodiva.
Sto je krivicno djelo izglasati budzet? To je ustavno pravo skupstine kantona. Mislim, ti i ja znamo da to nece se desiti.
Ali, sam tvoj komentar koji govori - to je krivicno djelo je pomazatelj kolika je strah kad pravosudju i malo dirnes komoditet.
- vjeshalica
#645 Re: BiH - Crna hronika
Objasnila sam gore postupalo se po predmetu sluzbeno svakako je obavijesten nema tu dousnika nikakvih kad je u pitanju prijava. Neko je drugi napravio problem ili je on nju pratio i saznao da zivi kod tetke tj.tamo se sakrila. Procitali ste po portalima tu ppricu i plasirate. Tebe kad neko tuzi jel se vodi postupak bez tvog znanja i ne budes nicim obavijesten?mk ultra wrote: ↑12/08/2023 09:08
Pusti sad vjeru, nek mu halali ko god hoce
A pride sto se kriju iza zavjese i sve to gledaju
Gdje je drzava da sankcionise policiju dousnike, sudiju sa travnjckog univerziteta koja je magistrirala ove godine
Ovaj prije 2g uhapsen sa 800kg droge i evo ga i dalje posluje
Ljudi moji reagujte pa sta bog da
Na sve zivo sto je devijacija
Sutnja dovede do ovoga
Last edited by vjeshalica on 12/08/2023 09:13, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#646 Re: BiH - Crna hronika
Sigurna kuća u Tuzli
Saradnja sa pravosudnim institucijama koje ne smatraju da bolesnik treba dobiti mjere.Prema Zakonu o zaštiti od nasilja u porodici Federacije BiH, žrtva nasilja će biti privremeno zbrinuta u Sigurnu kuću na osnovu pismenog zahtjeva policije ili organa starateljstva, uz prethodni pristanak žrtve.Također, žrtva se može i samoinicijativno obratiti za smještaj u Sigurnu kuću, ako je njen i život njene djece ugrožen nasiljem.
Iako Zakon o zaštiti od nasilja u porodici Federacije BiH predviđa maksimalnu dužinu boravka žrtve nasilja u Sigurnoj kući u trajanju od šest mjeseci, dužina boravka zavisi isključivo od individualnih potreba svake žrtve. Tokom boravka u Sigurnoj kući, djeci se obezbjeđuje nastavak redovnog školovanja u najbližoj osnovnoj/srednjoj školi.
Plan zaštite i podrške žrtvama smještenim u Sigurnoj kući provodi se u saradnji sa predstavnicima nadležnih institucija (policija, centri za socijalni rad, škole, pravosudne institucije).
- vjeshalica
#647 Re: BiH - Crna hronika
Pominje li ko VSTV?????
- dječak sa šibicama
#648 Re: BiH - Crna hronika
Sigurna kuca nije nikakva zastita, kako je ranio rodjaka, tako bi poubijao ljude u sigurnoj kuci. Policijska zastita sigurne kuce? grohotom se smijem. Ovdje cijele policijske stanice idu iza brave zbog saradnje sa narkodilerima i kriminalcima.
Kladim se da je sa vecinom policajaca u Gradaccu bio na "brat moi".
Kladim se da je sa vecinom policajaca u Gradaccu bio na "brat moi".
- JohnnyS
#649 Re: BiH - Crna hronika
moke_017 wrote: ↑11/08/2023 22:43Da mi bi vidjeti tebe da si policajac, kako bi ti postupio u slicnoj situaciji. Lahko je tuđim racku gloginje mlatit. Danas je policajac isao direktno na ubojicu i imao je samo sreće što su ga profulali metci, inace bi bio rahmetlija, a porodica bi ostala bez oca i dobili bi skromnih 6 zadnjih plata otpremnine.Truba wrote: ↑11/08/2023 21:50 Policija 0 bodova
Frajer se setka i ubija ljude...pa ima li iko da puca u kola dok se krece s jedne na drugu lokaciju
Vidio sam sta je policija kod nas na ilidzi kad je kljako puskarao...dosla policija izvidjela k razbjezali se zajedno s radnicima autopraonice i pozvali specijalce
Jebo te ta policija
To mu je posao jebote led, ne pita ni mene nitko ko će mi porodicu pazit ako me poprska krv nekog sa sidom. Nije trebao štele potezati za muriju ako nije spreman da ga metak može zakačiti
- Chloe
- Photo mod
#650 Re: BiH - Crna hronika
Ako ga je prijavila, policija je morala reagovati na prijavu, niko mu nije morao reći. Mada nije ništa novo ni da "uz kafu" kažu i pomognu savjetima. Muška solidarnost.dječak sa šibicama wrote: ↑12/08/2023 09:06 Ona je bila u svojevrsnoj sigurnoj kuci, kod rodjaka skrivena, njemu je neko iz policije rekao da ga je prijavila, on je dosao sa pistoljem upucao rodjaka i nju oteo.
Sve je manje ljudi, i karaktera, nažalost. Ona/onaj/oni, ko mu je već pomogao da otkrije njenu lokaciju, iskreno se nadam da neće spavati do kraja života.