BiH - Crna hronika
-
Nano22
#476 Re: BiH - Crna hronika
Na kolima se bas vidi jedan hitac i to 100% su ga snajperom ubili.
Vidi se i zadnji prozor iza vozaca razbijen. Zasto to ? Pa da njegov kartel ne krene ubijat policajce.
Smijem dat sve sto imam da su ga Snajperom ubili.
Vidi se i zadnji prozor iza vozaca razbijen. Zasto to ? Pa da njegov kartel ne krene ubijat policajce.
Smijem dat sve sto imam da su ga Snajperom ubili.
Last edited by Nano22 on 11/08/2023 23:33, edited 2 times in total.
- Gusar-from-Riga
#477 Re: BiH - Crna hronika
Sve poludilo nije normalno. Kakve brvnare al duboko u sumi i bjezati sa porodicom svaki slobodni dan. Nokia 3310 za ne daj Boze into je toShnjaZZZ wrote: ↑11/08/2023 23:28 Sila je ljudima udarila u glavu pa čak i onima koji nisu nikakvi kriminalci, prije 3 dana ispred kuće momak je s caddyem na pješačkom udario ženu vozio prebrzo i sve vrijeme dok je policija radila uviđaj on se cerekao i smijao, ženu nije pogledao ni da se izvine itd. Sva sreća pa su bile samo lakše tjelesne. Običan neki lik...kakoli se tek ponaša ova krimi bagra.

-
Nano22
#478 Re: BiH - Crna hronika
Snajperom kroz šoferšajbu su ga koknuli.Naslovnica wrote: ↑11/08/2023 23:29 Monstrum je rekao da mu je ono zadnje javljanje.
Znao je da se neće živ predati, ili će ga roknuti ili će se samoukinuti.
Mislim da se ubio, a ako je slučaj da ga je policija riješila života, e to bi bilo baš lijepo i za pohvalu, koliko god banalno zvučalo, vraća vjeru da su spremni na takav preventivni korak, ukini đubre i kraj priče.
Nema više iptf-a, ko im jebe mater, rokaj ba.
- dječak sa šibicama
#479 Re: BiH - Crna hronika
Meni je prva misao dana, kako se naoruzati, po mogucstvu legalno.
Realno ovdje je nesigurno hodati ulicom bez makar spreja ili shokera, a pistolj pozeljan. Sve me strah pitati koja je procedura, za posjedovanje a koja za nosenje
Jedan glok bi dobro dosao.
Realno ovdje je nesigurno hodati ulicom bez makar spreja ili shokera, a pistolj pozeljan. Sve me strah pitati koja je procedura, za posjedovanje a koja za nosenje
- General War
#480 Re: BiH - Crna hronika
...mora on/ona traziti zabranu prilaska i objasniti, jer zabranu sud daje uz trazenje tuzilastva...koliko god to zvucalo nelogicno kad pritisak naraste i emocije preuzmmu to sto je svercao drogu sasvim je drugo krivicno djelo..i svako djelo se mora posebno dokazati..ako je oslobodjen...onda nema krivicnog djela.dječak sa šibicama wrote: ↑11/08/2023 23:29 Prijava, hapsenje, zabrana prilaska, ako pridje, zatvor. Ne kazem da se ubistvo ne bi dogodilo, ali je skandalozno sto su opet odgovorne instance zakazale i sto je to pravilo u ovoj drzavi.
To je valjda jasna procedura, koja kod nas na zalost niti ne postoji. Odnosno "visestruki povratnik u kriminal" vise puta hapsen i medjunarodno tjeran (hrvatski USKOK) na slobodi bez ikakvih sankcija, unatoc svim prijavama, sudjenjima, pa covjek se na svom FB nalogu hvalio svim odbacenim tuzbama. On je sistematski, od strane pravosudja, pomilovan vise puta.
U normalnoj drzavi veceras bi odgovorni sudije i tuzioci bili pohapseni. Ali ovo nije normalna drzava.
- ZoomZoomKiwi
#481 Re: BiH - Crna hronika
Ma iskreno to mu je milost al’ eto.
Ja bih ga mrcvario par dana da se sasere i spiša, bukvalno da moli da ga se ubije.
Al’ ovo je baš bilo medijski popraćeno pa se nije imalo vremena za to.
- ShnjaZZZ
#482 Re: BiH - Crna hronika
Druže ba kakav kartel to je skupina jajara koja propjeva nakon prvog šamara.
- ZoomZoomKiwi
#483 Re: BiH - Crna hronika
Mislim da su dozvole za nošenje i posjedovanje objedinjene. Barem u ZDK jesu.dječak sa šibicama wrote: ↑11/08/2023 23:34 Meni je prva misao dana, kako se naoruzati, po mogucstvu legalno.
A HS H11 (Hellcat) je idealan. Stane u unutrašnji džep sakoa.
-
Nano22
#484 Re: BiH - Crna hronika
- ZoomZoomKiwi
#485 Re: BiH - Crna hronika
Ma kokošari obični.
Pravi mafijaši ne tuku žene.
Pravi mafijaši ne tuku žene.
- karanana
#486 Re: BiH - Crna hronika
ima tema o tome kako, sta, gdje.....dječak sa šibicama wrote: ↑11/08/2023 23:34 Meni je prva misao dana, kako se naoruzati, po mogucstvu legalno.
ovo je moj:

samo po onome sto znamo iz vijesti, ako bi i rokno nekog ko je tebe prvi napao i ugrozio tvoj ili neciji zivot, ti bi letio u zatvor i dobio vise nego taj krimos da te je rokno.
Last edited by karanana on 11/08/2023 23:39, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#487 Re: BiH - Crna hronika
To su samo zakonske peripetije naseg drustva bezakonja, eto bivsa supruga ministra Magode je objavila javno da je on nasilnik porodicni, onda su je njegovi ahbabi iz partije proglasili narkomankom, a onda je ona podastrla svoje prijave i zakonske presude po kojima mu je zabranjen pristup i dokazi da joj je prijetio smrcu, da bi nakon toga sve zataskali a njega imenovali ministrom.
Dakle, ovo drustvo je poremeceno. A zakon ko zakon, ovdje je zakon neprijatelj samog sebe, i to nije slucajno, zakone i donose oni kojima odgovara da je zakon kontradiktoran samom sebi. Zato i imamo kriminalce na ulicama a iza resetki kukavelj koja krade drva iz sume da bi prehranili djecu.
Dakle, ovo drustvo je poremeceno. A zakon ko zakon, ovdje je zakon neprijatelj samog sebe, i to nije slucajno, zakone i donose oni kojima odgovara da je zakon kontradiktoran samom sebi. Zato i imamo kriminalce na ulicama a iza resetki kukavelj koja krade drva iz sume da bi prehranili djecu.
-
Naslovnica
#488 Re: BiH - Crna hronika
Jarane, ako imaš štoljpi, onda moraš biti i spreman da ga upotrijebiš.dječak sa šibicama wrote: ↑11/08/2023 23:34 Meni je prva misao dana, kako se naoruzati, po mogucstvu legalno.
Probaj prvo priklati kokoš ili ovcu, pa ako imaš damu, onda guraj dalje.
Last edited by Naslovnica on 11/08/2023 23:40, edited 1 time in total.
- vjeshalica
#489 Re: BiH - Crna hronika
Prijava ide policiji, bilo je sukoba od ranije,dakle,i sama je izjavila da odustaje jer bi pogoršalo situaciju, Sud je MORAO odrediti mjeru zabrane prilaska i nju smjestiti u Sigurnu kuću jer su se ispunili uslovi za to. Ne budite paušalni i ograničeni. Sve otežavajuće okolnosti se prilazu Sudu počev od njegovog ranijeg nasilnog ponasanja i sukoba sa zakonom. Nebitno da li ce Tužilac reci ima li krivičnog djela ili nema, i dalje se postupa po Zakonu o zastiti od nasilja u porodici i provode se mjere! shvatite jednomGeneral War wrote: ↑11/08/2023 23:28Pa ako je prijava za prietnju, sta moze policija? To sto ga je prijavila ne dokazuje nista bez konkretnih dokaza (svjedok, mozda ozljedni list..nesto...) ne znam da li je ista od toga prilozeno policiji pa da im se sta spocitavavjeshalica wrote: ↑11/08/2023 23:24
Ona je prijavila njega, ali kako ce se dalje postupati po prijavi ako se ne zovne osoba koja je prijavljena? Mediji pogresno prezentiraju tu proceduru. Mora osoba biti pozvana u svojstvu osumnjicene osobe. Tu nema price o nekim "dojavama".
- forumskivojnik
#490 Re: BiH - Crna hronika
Sta si zapjenio sada? Procitaj jos jednom sta si napisao.Naslovnica wrote: ↑11/08/2023 23:07Nema nikakve veze nacionalnost, Srbi, Bošnjaci, dEca...ne seri, ne znam kako drugačije da ti kažem na te bolesne bljuvotine, sram te bilo.forumskivojnik wrote: ↑11/08/2023 23:02
Zasto se ne moze porediti? Zato sto su Srbi, srpska dEca, ne Bosanci i Hercegovci, ne Bosnjaci?
Ne vidim razlog zasto opravdavas ovo ubistvo ubistvima osmero srpske dEce i domara? Ubijena je zena koju je ubio nevjencani suprug/partner sto je u BiH dio kulture, tradicije, obicaja i seksualiziranog odgoja muske dEce. Otac i sin (dijete) su na zalost kolateralne zrtve kao i troje ranjenih.
Ako je tebi isto ubistvo 10-11 djece i ubistvo 3 odrasle osobe, samo reci, čisto da znam da li vrijedi diskutovati.
Edit, tek sada vidjeh: ko opravdava ubistvo, jesi li ti normalan, kakve to gluposti pišeš?!
Za mene ubistvo je ubistvo a ovo danasnje je femicid ostali su (otac i sin (dijete) turski drzavljani) i troje povrijedjenih kolateralne zrtve tog femicida koji je dio arhaicne tradicije, obicaja i seksualiziranog odgoja muske dEce.
Naslovnica je napisao/la: ↑11/08/2023 22:35
Ljudi, život ne može stati.
Mislim da pretjerujete sa osudama SFF-a, vatrometa i sl
Ne želim nipodaštavati današnji masakr, ali ne može se porediti sa masakrom u školi u Srbiji i glupo je i naivno očekivati da neko iz susjedstva proglasi dan žalosti zbog ovoga što se desilo, ubistvo 3 odrasle osobe.
Vjerojatno će biti proglašen dan žalosti na području TK, čisto sumnjam da će biti na području cijele BH.
Nije ovo prvo trostruko ubistvo, dešavalo se i mnogo gnusnijih ubistava sa većim brojem žrtava, nije se uvijek proglašavao dan žalosti.
- ShnjaZZZ
#491 Re: BiH - Crna hronika
Znaš kako Ameri kažu...Bolje da ti dvanaestorica sude nego da te šestorica nose.karanana wrote: ↑11/08/2023 23:38ima tema o tome kako, sta, gdje.....dječak sa šibicama wrote: ↑11/08/2023 23:34 Meni je prva misao dana, kako se naoruzati, po mogucstvu legalno.
ovo je moj:
samo po onome sto znamo iz vijesti, ako bi i rokno nekog ko je tebe prvi napao i ugrozio tvoj ili neciji zivot, ti bi letio u zatvor i dobio vise nego taj krimos da te je rokno.
Ako si o sebi i pri sebi uglavnom nikad nećeš ni doć u tu situaciju da se moraš branit, a ako dođeš legalno posjedovanje oružja će ti puno značiti.
- ZoomZoomKiwi
#492 Re: BiH - Crna hronika
U situaciji kad je ti ili on, uvijek biraj da njegova mati plače, a ne tvoja.Naslovnica wrote: ↑11/08/2023 23:39Jarane, ako imaš štoljpi, onda moraš biti i spreman da ga upotrijebiš.dječak sa šibicama wrote: ↑11/08/2023 23:34 Meni je prva misao dana, kako se naoruzati, po mogucstvu legalno.
Probaj prvo priklati kokoš ili ovcu, pa ako imaš damu, onda guraj dalje.![]()
- dječak sa šibicama
#493 Re: BiH - Crna hronika
Kaze pjesma, iz Zenice vraticu se ja, ali Hakija nikad nece sa Bara...
Dobro, ne mora pistolj, ali shoker ili tizer svakako. Mada ovoj nesretnici danas nista pomoglo ne bi.
Ne razumijem jel majka podlegla ili je jos ziva, mislim na cetvrtu osobu. Neki su javili da je preminula.
Dobro, ne mora pistolj, ali shoker ili tizer svakako. Mada ovoj nesretnici danas nista pomoglo ne bi.
Ne razumijem jel majka podlegla ili je jos ziva, mislim na cetvrtu osobu. Neki su javili da je preminula.
- canvra888
#494 Re: BiH - Crna hronika
Na ovakav bolestan odgovor pun potvore, selektivizma i ostrašćenosti zaista ne vrijedi konkretnije odgovarati.forumskivojnik wrote: ↑11/08/2023 22:15
Kojeg li opravdanja i zastite ubice. Koliko "leseva ti imas u podrumu" pa ti je ovaj ubica idol kojeg opravdavas za ubistvo zene.
-
DonieBrasco
#495 Re: BiH - Crna hronika
Operisana u teskom stanju po pisanju Avaza.dječak sa šibicama wrote: ↑11/08/2023 23:43 Kaze pjesma, iz Zenice vraticu se ja, ali Hakija nikad nece sa Bara...
- vjeshalica
#496 Re: BiH - Crna hronika
Ako hoces novog cca 1500 mada ima i CZ, jedno cca 2000 maraka finansija i tjt nista specijalnodječak sa šibicama wrote: ↑11/08/2023 23:34 Meni je prva misao dana, kako se naoruzati, po mogucstvu legalno.
- vjeshalica
#497 Re: BiH - Crna hronika
hehe ja iz zenice ikada ti iz zemljice nikada....heheheh ma pusti price, lik je progledao na trece oko i tu prica zavrsava....da je bogdo dostupna smrtna kazna javno smaknuce,mozda bi bila i napravednij aopcija.ali kad vidis kako je usrana drzava i sistem i ovo je nekakva zadovoljstina, ako se moze uopce tako nazvati...tesko onima koji su bliznji nizami koji su ono vidjeli....pretuzno prestrasno
-
Naslovnica
#498 Re: BiH - Crna hronika
Nisam ja zapjenio nego ti pričaš gluposti. Srbi, Bošnjaci, dEce... Fuj kako nekome te stvari padaju na pamet i u ovakvim trenutcima, baš bolesno. Nisi ti dobar nikako.forumskivojnik wrote: ↑11/08/2023 23:40Sta si zapjenio sada? Procitaj jos jednom sta si napisao.Naslovnica wrote: ↑11/08/2023 23:07
Nema nikakve veze nacionalnost, Srbi, Bošnjaci, dEca...ne seri, ne znam kako drugačije da ti kažem na te bolesne bljuvotine, sram te bilo.
Ako je tebi isto ubistvo 10-11 djece i ubistvo 3 odrasle osobe, samo reci, čisto da znam da li vrijedi diskutovati.
Edit, tek sada vidjeh: ko opravdava ubistvo, jesi li ti normalan, kakve to gluposti pišeš?!
Za mene ubistvo je ubistvo a ovo danasnje je femicid ostali su (otac i sin (dijete) turski drzavljani) i troje povrijedjenih kolateralne zrtve tog femicida koji je dio arhaicne tradicije, obicaja i seksualiziranog odgoja muske dEce.
Naslovnica je napisao/la: ↑11/08/2023 22:35
Ljudi, život ne može stati.
Mislim da pretjerujete sa osudama SFF-a, vatrometa i sl
Ne želim nipodaštavati današnji masakr, ali ne može se porediti sa masakrom u školi u Srbiji i glupo je i naivno očekivati da neko iz susjedstva proglasi dan žalosti zbog ovoga što se desilo, ubistvo 3 odrasle osobe.
Vjerojatno će biti proglašen dan žalosti na području TK, čisto sumnjam da će biti na području cijele BH.
Nije ovo prvo trostruko ubistvo, dešavalo se i mnogo gnusnijih ubistava sa većim brojem žrtava, nije se uvijek proglašavao dan žalosti.
Izjednačavaš ubistvo devetero maloljetnika sa ubistvom 3 odrasle osobe.
Nije isto, i ne može biti isto.
Za femicid si prvi put čuo danas, pa se uhvatio femicida.
Ja ne znam gdje je arhaična tradicija unakaziti žensko pa joj presuditi metkom u čelo, ovo okoline što ja poznajem, niko ni blizu toga.
Možda Afganistanu ili tamo neke zaostale vukojebine gdje žene tretiraju lošije nego koze, ovdje to nije slučaj.
Kod nas su žene generalno obrazovane, emancipovane, slobodne.
Barem ove mlađe generacije.
Last edited by Naslovnica on 11/08/2023 23:51, edited 1 time in total.
- ZoomZoomKiwi
#499 Re: BiH - Crna hronika
Ma šta će mu to, neće u streljanu na takmičenja.vjeshalica wrote: ↑11/08/2023 23:48Ako hoces novog cca 1500 mada ima i CZ, jedno cca 2000 maraka finansija i tjt nista specijalnodječak sa šibicama wrote: ↑11/08/2023 23:34 Meni je prva misao dana, kako se naoruzati, po mogucstvu legalno.
HS Hellcat dođe 1350 KM sa produženim gripom savršen pištolj za nošenje, a i sposoban.
- ZoomZoomKiwi
#500 Re: BiH - Crna hronika
vjeshalica wrote: ↑11/08/2023 23:50hehe ja iz zenice ikada ti iz zemljice nikada....heheheh ma pusti price, lik je progledao na trece oko i tu prica zavrsava....da je bogdo dostupna smrtna kazna javno smaknuce,mozda bi bila i napravednij aopcija.ali kad vidis kako je usrana drzava i sistem i ovo je nekakva zadovoljstina, ako se moze uopce tako nazvati...tesko onima koji su bliznji nizami koji su ono vidjeli....pretuzno prestrasno