Azijske nakaze

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tempuser

#626 Re: Azijske nakaze

Post by tempuser »

citroen xm wrote: 08/08/2020 13:45 Čiju šuplju?

Čitav forum trpi tvoju filozofiju godinama pa ništa.

Ovo je E klasa koja ima i fizičku dugmad i displej gore. Na novoj S klasi za pola displeja pa skoro i čitav takođe moraš oboriti pogled.

Na Golfu 4bkoja je prevaziđeno auto jesu komande dole, ali da bi podesio šta treba jedino što trebaš oboriti je ruka. Sve ostalo radiš na osjećaj i to vrlo dobro.
Tvoju i tebi sličnih naravno! Vi ste davno pređeno gradivo i tom pričom još samo sebi možete međusobno ložiti. To da si se vratio beskonačnom repliciranju je najbolji dokaz da sam u pravu!
Ljudi 50 godina troše i potrošili milione, ako ne i milijarde na sigurnost, ergonomiju itd i onda se nađe par stručnjaka s klixa da konstatuju da je ništa ne valja i da je to opasno! :lol: :lol: :lol:
Jednom rukom naslijepo ćeš naštimati grijanje na autu sa jednim prekidačem sa 2-3 brzine veltulatora i dvije poluge (gore-dolje puhanje i toplo-hladno), a da ćeš jednom rukom i na osjećaj podeseiti tepmeraturu, ventilator i smjer puhanja na ovom Climatronicu možeš eventualno pokušati prodati nekome ko nikad za volan nije sjeo, a ne nekome ko je 20 godina imao takav auto!
citroen xm

#627 Re: Azijske nakaze

Post by citroen xm »

Naravno da ću replicirati filozofu samo da dokažem koliko besmislene argumente daje. Faco, što si stavio onda običnu ventilaciju i naveo da se mora skrenuti pogled, što nisi stavio sliku klimatronika. Nego si se malo zajebo pa palamudiš ko što radiš od kada si napravio profil. :skoljka:

Ljudi kao što kažeš 50 godina rade na ergonomiji i bezbjednosti i onda ubace displej na dodir na koji stave sve komande. :lol:
citroen xm

#628 Re: Azijske nakaze

Post by citroen xm »

tempuser wrote: 08/08/2020 13:02
citroen xm wrote: 08/08/2020 12:20
ali zato 3 koluta za grijanje i radio negdje dolje oko kugle mjenjača za koje moras oboriti glavu i pogled da ih koristiš valjaju! :-)

Image

Image

Primjeti onda da ja tu vašu šuplju slušam veš 25 godina! :run:
Evo da ostane zabilježeno. :lol:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#629 Re: Azijske nakaze

Post by Entropio »

Ako nesto ne mozes da imas i ako ti je nesto nedostizno, tvoj um ce podsvjesno stvoriti neke fol mane i negativnosti toga sto zelis da tebi bude lakse podnijeti cinjenicu sto to nemas.

Ogromni timovi inzinjera, dizajnera i ostalih strucnjaka u najjacim svjetskim autofirmama (njemackim) na osnovu istrazivanja koja mi ne mozemo ni da razumijemo dodju do toga da treba digitala u cockpit i da je to buducnost, ali Mehi iz Srebrenika to nije dovoljno. On misli da treba da ostanu dugmici koje on ima u svojoj Mazdi iz 89. ili Citroenu iz 79.

Pravda za Mehu.
tempuser

#630 Re: Azijske nakaze

Post by tempuser »

citroen xm wrote: 08/08/2020 14:33 Naravno da ću replicirati filozofu samo da dokažem koliko besmislene argumente daje. Faco, što si stavio onda običnu ventilaciju i naveo da se mora skrenuti pogled, što nisi stavio sliku klimatronika. Nego si se malo zajebo pa palamudiš ko što radiš od kada si napravio profil. :skoljka:

Ljudi kao što kažeš 50 godina rade na ergonomiji i bezbjednosti i onda ubace displej na dodir na koji stave sve komande. :lol:
Da ti ponovim, “toplu vodu” koju otkrivas ja slusam 25 godina, a svaki tvoj dalji odgovor i uvreda ide u prilog tome! To sto ti pricas danas sam davno cuo za ABS, klimu, Airbag, turbo, a generacija prije moje vjerovatno o el. ubrizgavanju, cent. bravama i svemu ostalom sto je tad bila aktuelna novotarija, a sad must have standard! @Entropio je taj fenomen jos direktnije objasnio. Da to nije podsvjesno mozda se ne i dovodio u apsurdne i paradoksalne situacije da tvrdis da ti bolje znas sta je bolje i sigurnije od 50 godina ulaganja, svih mercedesovih inzenjenja i strucnjaka?!
“Faca”je postavio sliku sa 3 koluta jer upravo ta 3 koluta i radio, kao ilustraciju kako bi po tebi auto 2020 godine trebao izgledati, pominje u komentarimu iznad, a i to na slici ni ti “osjecajan” ne mozes podesiti bez skretanja pogleda, pogotovo radio, o Climatronicu da ne govorim.
Last edited by tempuser on 08/08/2020 15:33, edited 1 time in total.
citroen xm

#631 Re: Azijske nakaze

Post by citroen xm »

:lol: :lol:

Šta je Entropio objasnio? Da ne mogu imati novu S klasu? Naravno da ne mogu kao ni vjerovatno bilo ko odavde. Ali nisam zbog toga iskomleksirani paćenik pa da izmišljam neki svoj stav kojim ću izliječiti taj kompleks. Ja ovaj svoj stav imam još mnogo prije foruma i jasan je svima. Nikada nisam osporavao napredak kao što ne osporavam ni 99% tehnologija u novoj S klasi. Ne bunim se i smatram da su dobro došle.

To što ti hoćeš da budeš svakom loncu poklopac, to je odavno jasno i to je tvoj kompleks. Ja tu ne mogu ništa, ali uvijek ću ukazati na pokušaj pametovanja. Često se složim sa tobom, ali... Možeš se sada vaditi do ujutru, ali u svoja dva posta za redom si poklopio sam sebe. Ako ih ne ispraviš u međuvremenu svi će se moći uvjeriti.
tempuser

#632 Re: Azijske nakaze

Post by tempuser »

citroen xm wrote: 08/08/2020 15:22 :lol: :lol:

Šta je Entropio objasnio?
Objasnio je sve sto treba da se objasni, jer je ono sto po tebi ne valja kod S klase :-) danas standardno i prisutno i gotovo svim savremenim autima, a svaki tvoj dalji odgovor i ujedanje i uvrede na moj racun su samo potvrda da je u pravu!
citroen xm

#633 Re: Azijske nakaze

Post by citroen xm »

Nije to nikakvo ujedanje, to su davno spoznate činjenice na ovom forumu. To što ne skontaš nešto što hoću da kažem kroz svoj post, ne daje ti za pravo da nam svima ovde počinješ pametovati i glumiti učitelja života.

Sve što si mi prigovorio lijepo sam kroz primjer objasnio. Onda pokušaš da mi spustiš pa pobiješ sam sebe, tu ti ja nisam kriv.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#634 Re: Azijske nakaze

Post by izvrsni direktor »

al zamisli citroen da postoje ljudi koji pricaju sa autom :shock: eto kakva auta prave za ove nove tablet generacije
tempuser

#635 Re: Azijske nakaze

Post by tempuser »

citroen xm wrote: 08/08/2020 15:46 Nije to nikakvo ujedanje, to su davno spoznate činjenice na ovom forumu. To što ne skontaš nešto što hoću da kažem kroz svoj post, ne daje ti za pravo da nam svima ovde počinješ pametovati i glumiti učitelja života.

Sve što si mi prigovorio lijepo sam kroz primjer objasnio. Onda pokušaš da mi spustiš pa pobiješ sam sebe, tu ti ja nisam kriv.
Ma jasno je sta ti hoces da kazes, mercedesovi intenjeri pojma nemaju pa su ugradili onakav dispjel, ja znam bolje od njih da to ne valja! :lol:
Industrialyzer

#636 Re: Azijske nakaze

Post by Industrialyzer »

Momci, polako, je*o S klasu, ako nema sloge medju ljudima :mrgreen:
citroen xm

#637 Re: Azijske nakaze

Post by citroen xm »

izvrsni direktor wrote: 08/08/2020 16:22 al zamisli citroen da postoje ljudi koji pricaju sa autom :shock: eto kakva auta prave za ove nove tablet generacije
Zamisli druže, to je postojalo još 80-ih.

U redu je momci, u pravu ste.
Naslovnica

#638 Re: Azijske nakaze

Post by Naslovnica »

Nisam bio u doticaju sa automobilima kojima su sve komande na ovim tabletima, a nekako mi se i ne sviđa ta ideja.
Gledam kod Tesle onu središnju konzolu, možda sam ja suviše star i ne kontam, ali meni to ne paše.
Jbte, meni na živce išao cd player u autu gdje su dva dugmeta za volume up/down, tražio maxuz novi da je to na točkiću.
Ne znam kako se reguliše ventilacija preko tih ploča, ono duvaj samo šajbu, noge, kombinacije, meni jope točkić nekako mjera.
Opet ponavljam, nisam imao dodira, možda su predrasude.
tempuser

#639 Re: Azijske nakaze

Post by tempuser »

Industrialyzer wrote: 08/08/2020 16:29 Momci, polako, je*o S klasu, ako nema sloge medju ljudima :mrgreen:
Evo gledam kako u Stutgart da dohaberim da ovdje ima inzenjerski dragulj, da cvaknemo posrednicku proviziju!
BiBi911

#640 Re: Azijske nakaze

Post by BiBi911 »

izvrsni direktor wrote: 08/08/2020 16:22 al zamisli citroen da postoje ljudi koji pricaju sa autom :shock: eto kakva auta prave za ove nove tablet generacije

Kada mozes sa friziderom pricat zasto ne sa autom.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#641 Re: Azijske nakaze

Post by bitanga_sa_otesa »

znam ja dvojicu sto pricaju s autima ,a voze prosjecne leseve .to su likovi ala stevo zigon iz majstorske radionice ...da mi ih se rijesiti iz zivota mozak bih odmorio...
Ommadawn

#642 Re: Azijske nakaze

Post by Ommadawn »

Kod mene temperatura u autu naštimana uvijek 22 stupnja, bilo ljeto ili zima. Klima je uvijek upaljena. Šta više imam tu drkati?
Prikopčam telefon i playlistu, ni u autu više CD ne slušam.
Kad se pokvari, ima servis, neka prave.
Ako hoću šarafati (a hoću), to ću kad legne oldtajmer akobogda.
nepass1

#643 Re: Azijske nakaze

Post by nepass1 »

U mene zena dok nastima klimu da ne dobije parezu ali i da se ne znoji haman dodjem na destinaciju. Vise se vrte one puljke za temperaturu i jacinu puhanja nego volan.
Brus Lee

#644 Re: Azijske nakaze

Post by Brus Lee »

nepass1 wrote: 08/08/2020 22:19 U mene zena dok nastima klimu da ne dobije parezu ali i da se ne znoji haman dodjem na destinaciju. Vise se vrte one puljke za temperaturu i jacinu puhanja nego volan.
I moja isto, negdje oko table Makarska rivijera prestane stimati klimu. To je valjda taj zenski gen takav. Nije se jos rodio inzenjer koji bi napravio klimu po njenim parametrima.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#645 Re: Azijske nakaze

Post by Entropio »

nepass1 wrote: 08/08/2020 22:19 U mene zena dok nastima klimu da ne dobije parezu ali i da se ne znoji haman dodjem na destinaciju. Vise se vrte one puljke za temperaturu i jacinu puhanja nego volan.
Ja svojoj kazem hajde DJ, okreci ih. Od 18 do 26 stepeni, svake 2 minute, pa pali grijanje sjedista, gasi, ugasi Auto mod, pa upali, zatvori onda na svojoj strani ventilacione otvore, meni onda jace puse, onda otvori... jebiga, najrahatniji kad se sam vozim. Stavim ga na Auto, 22 stepena, i lagano.
citroen xm

#646 Re: Azijske nakaze

Post by citroen xm »

Ja još uvijek otvaram leptir prozore, ali bez zajebancije. :D I smatram da bez obzira na dizajn to nikada nisu trebali ukinuti.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#647 Re: Azijske nakaze

Post by konektovan »

Drka leptir prozore, a 'vamo drzi predavanje o S klasi i digitalizaciji..... :D
citroen xm

#648 Re: Azijske nakaze

Post by citroen xm »

Al se ne raspitujem o kvarovima. :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#649 Re: Azijske nakaze

Post by corolla02 »

Ah joj Mercedes S klasa vrh; da je toliko valjo kako ga pojedini ovdje gotive ne bi bilo potrebe za Priusom ili njegovom tehnologijom, niti bi ta ista tehnologija prezivjela i bila u upotrebi nakon 20g ili potrebe za pojavu Tesle; toliko su se švabe smele oko dizela da jedna hibridna tehnologija već stara preko 20g ili da Tesla radi skoro 10g elektro tehnologiju a dok su švabe još u povoju na tom polju

Toliko vrijedi vas Merc SS i njegova posudena Samsung tehnologija :mrgreen:
Ommadawn

#650 Re: Azijske nakaze

Post by Ommadawn »

corolla02 wrote: 09/08/2020 04:34 Ah joj Mercedes S klasa vrh; da je toliko valjo kako ga pojedini ovdje gotive ne bi bilo potrebe za Priusom ili njegovom tehnologijom, niti bi ta ista tehnologija prezivjela i bila u upotrebi nakon 20g ili potrebe za pojavu Tesle; toliko su se švabe smele oko dizela da jedna hibridna tehnologija već stara preko 20g ili da Tesla radi skoro 10g elektro tehnologiju a dok su švabe još u povoju na tom polju

Toliko vrijedi vas Merc SS i njegova posudena Samsung tehnologija :mrgreen:
Jesi li vozio ti ikad bilo koju S klasu?
Post Reply