Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Melbourne_Australia

#626 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Melbourne_Australia »

Hendrix wrote:
Melbourne_Australia wrote:
Tomahawk11 wrote:Pa evo piše čovjek koji se vratio, a nije mu ni tamo loše išlo :-) I ne ide mu ni ovdje loše.
Bilo bi nam puno bolje svima da nismo toliko dobri teoretičari :roll:
Nikad od mene neces cuti da pljujem po Australiji ali nikad..To je dobra drzava i puno vise ti stvari moze pruziti nego BIH , sto je i normalno..Mi nikad nismo bili i necemo biti kao Australia.....Ali sam od prvog dana znao da to nije zivot koji ja zelim da zivim....Nemas vremena ni za sta, svi drugovi ti zive po sat vremena od tebe....Ljudi u kreditima do guse, i subote se rade...Vidjas raju jednom u 2 mjeseca.....Ja sam dijete gradsko sa Cobanije i navikao sam na raju i da idem na tekme Zelje i poslije na pice i druzenja...Ovde u 10 minuta se vidim sa burazom na rucku, vidjam starce svaki dan ...U 15 minuta me zovnu, hajde na termin lopte itd...To dole mozes samo sanjati..Sve se unaprijed planira mjesecima i to jednostavno nije za mene.....A vjeruj mi, velikoj vecini nasih ljudi Australije je san snova....Vecina ljudi nasih doslo je iz pm , i tesko su zivjeli prije rata u BIH..I normalno da je njeu extra dole...Ima kucu sa bazenom, novi auto, i radi u fabrici, ali opet je to lakse nego sto je radio u BIH..I ja takv ljude razumijem...Kao sto rekoh, Sarajlije su jedini koji su se vratili iz Australije....Tesko ce se vratiti neko iz Gacka ili Stoca na primjer ,i opet i takve razumijem....U Australiji najvise ima krajsnika i Prijedorcana ..I takvi se nece vratiti...U stvari cekaju penziju, ko je mogao da izganja penziju da je ponese u BIH odmah su se vratili...Moji starci imaju Aus penziju i zive ovde bas jedan dobar zivot... :thumbup:
Pa to i jest poenta sve tvoje price, ti zivis u paralelnoj bosanskoj stvarnosti kao i tvoji starci, djeca u privatnoj skoli ti sa nekom milionerskom rajom lafo druzenja...starci AUS dolare trose u Sarajevu...halo ba. Reality check. Isto sto ti pricas da se tvoj zivot moze sanjati u Australiji isto tako 90% penzionera moze sanjati Australijsku penziju a vecina danasnje generacije uopste penziju ako docekaju. Dakle mozes zivjeti u balonu u Sarajevu normala, sve super i divno krasno sredjeno godinama prije u dijaspori i sad se uziva i ako ne do Bog opet zapuca vi fino pasose u ruke i hajmo "kuci" u Australiju.

Tvoj problem je sto si postao tipicni Sarajevski snob koji vrijedja ljude, prica da se samo Sarajlije vracaju je smijesna, eto nigdje vise zivota nema u Bosni. Kad mi neko kaze da je gradsko dijete sa Cobanije i to mu je lajt motiv citavog zivota...ospem se. To je vazno samo likovima iz tvoje mahale gdje se rangirate po ulicama i ko je u kojem granapu kupovo pive.

Sam govoris da si proputovao svijet ali to se iz tvoje price ne vidi, mozak ostao zarobljen u mahalskom sistemu vrijednosti.
A sto je problem drugim ljudima da shvate?? da nije isto rasti u Vlasenici ili Bratuncu na primjer i Sarajevu do prije rata??? Jeli mislis da je isto rasti u Darwinu ili u Sydney...Ili je isto bilo zivjeti u Mostaru ili recimo u Gacku??? To samo smeta ljudima koji dolaze iz takvih sredina....Jeli isto bilo zivjeti u Kninu ili u Zagrebu??----Ponavljam, to samo smeta ljudima iz manjih sredina kad im kazes.....Znas sta sam ja imao zajednicko 92 kad sam dosao sa ljudima recimo iz Vlasenice ili iz Kalinovika??? uzeo sam na primjer ova mjesta...Nista druze, ja sam prvi put cuo u Australiji da ljudi kazu"oklen" doklen" "odavle" "osini loptu" itd....."kontajner" u dijaspori sto vidis seljakluka i papanluka to nigdje neces u BIH!!!
stakasa

#627 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by stakasa »

...
Last edited by stakasa on 25/09/2017 16:20, edited 1 time in total.
Trebam te

#628 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Trebam te »

Fudo387 wrote:
Melbourne_Australia wrote:
Tomahawk11 wrote:Pa evo piše čovjek koji se vratio, a nije mu ni tamo loše išlo :-) I ne ide mu ni ovdje loše.
Bilo bi nam puno bolje svima da nismo toliko dobri teoretičari :roll:
Nikad od mene neces cuti da pljujem po Australiji ali nikad..To je dobra drzava i puno vise ti stvari moze pruziti nego BIH , sto je i normalno..Mi nikad nismo bili i necemo biti kao Australia.....Ali sam od prvog dana znao da to nije zivot koji ja zelim da zivim....Nemas vremena ni za sta, svi drugovi ti zive po sat vremena od tebe....Ljudi u kreditima do guse, i subote se rade...Vidjas raju jednom u 2 mjeseca.....Ja sam dijete gradsko sa Cobanije i navikao sam na raju i da idem na tekme Zelje i poslije na pice i druzenja...Ovde u 10 minuta se vidim sa burazom na rucku, vidjam starce svaki dan ...U 15 minuta me zovnu, hajde na termin lopte itd...To dole mozes samo sanjati..Sve se unaprijed planira mjesecima i to jednostavno nije za mene.....A vjeruj mi, velikoj vecini nasih ljudi Australije je san snova....Vecina ljudi nasih doslo je iz pm , i tesko su zivjeli prije rata u BIH..I normalno da je njeu extra dole...Ima kucu sa bazenom, novi auto, i radi u fabrici, ali opet je to lakse nego sto je radio u BIH..I ja takv ljude razumijem...Kao sto rekoh, Sarajlije su jedini koji su se vratili iz Australije....Tesko ce se vratiti neko iz Gacka ili Stoca na primjer ,i opet i takve razumijem....U Australiji najvise ima krajsnika i Prijedorcana ..I takvi se nece vratiti...U stvari cekaju penziju, ko je mogao da izganja penziju da je ponese u BIH odmah su se vratili...Moji starci imaju Aus penziju i zive ovde bas jedan dobar zivot... :thumbup:
E jebo ga teorija, kako ti ne dosadi?
Pa ja znam pun qrac raje iz Sarajeva i ne pomislja da se vrati kuci.
Ima ih i uspjesnih, ima ih i sto 15 godina sastavljaju cakije u firmi.
Eto neki dan frajer iz Zivinica otvorio firmu za proizvodnju vatrogasnih vozila, vratio se, vecina sarajlija ne moze mu ni blizu dobaciti, ni intelektom, ni finansijama.
Ok, sretan si, zadovoljan, neka. Mashala.
Al' de malo popusti sa tim omalovazavanjem svega sto se nije igrom slucaja rodilo u toj nasoj jarugi ispod Trebevica.
Bravo Fudo, posteno ga otrese :) :thumbup:
512MB

#629 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

moonca wrote::roll:

Salis se.

ovo je upuceno 512MB :)
Oko cega?
stakasa

#630 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by stakasa »

A je li vas Sarajlija (sto zivite sad u Sarajevu) stid kad citate ovoga iz Melburna?
stakasa

#631 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by stakasa »

512MB

#632 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

stakasa wrote:A je li vas Sarajlija (sto zivite sad u Sarajevu) stid kad citate ovoga iz Melburna?
Taj nije vidio ni Sarajeva a jos manje Melbourna. Nek sastavi nesht na engleski, koja pisancija bi bila :)
Dozer

#633 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Dozer »

stakasa wrote: Studiranje vani je samo nastavak, kako babo ima para da placa privatne skole po BiH tako se skupi i nesto crkavice da posalje oba kapaciteta u Bec. Da se otamo mogu bolje po sirotinji pisat
Mislim da se ti i ja s ovog foruma prilicno dugo i dobro "poznajemo". Mislis li da i ja spadam u ove kako si naveo?
Pitam jer je i moj sin vani na studiranju. Ali ne pisa ni po kome kad se vrati ovamo... Poenta je u kvalitetu obrazovanja, a ne u qrcenju...
Fudo387

#634 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Fudo387 »

Ma ne radi se o tome, daj da ga otresem. Uopste ne sumnjam da je ok momak, radi, ne pravi probleme, posten, al' de malo.
I kakav je uopste prestiz imati osjecaj superiornosti u Bosni?
Ono, poCHeras svog bmw-a da te raja vidi? Ljudi evo me, uspjesan sam!!!
Koga boli qrac? Sebi si.
Gledam da se ne eksponiram, na svakom koraku sretas neki slucaj, vidis da ga nesta jebe, ne ide, i sad takvom trebam pristajati na muku svojim budalastim qrcenjem?
Melbourne_Australia

#635 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Melbourne_Australia »

512 ja sam ti rekao , ti ostavis svoj broj meni u private i ja ti se javim , cesto sam u tvojoj Austriji..Sta si se prepao?? nisam ja mislio da te bijem :D nego samo da vidim tu tvoju odvratnu facu dok pljujes po BIH i orgazme dozivljavas dok to radis..... You fucking retard :thumbup:
stakasa

#636 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by stakasa »

...
Last edited by stakasa on 25/09/2017 16:28, edited 1 time in total.
moonca

#637 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by moonca »

512MB wrote:

Salis se.

Oko cega?
Melbourn dakle zivi u BiH od roditeljske peMzije, enigma rjesena :)
Ovoga?
Fudo387

#638 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Fudo387 »

Melbourne_Australia wrote:512 ja sam ti rekao , ti ostavis svoj broj meni u private i ja ti se javim , cesto sam u tvojoj Austriji..Sta si se prepao?? nisam ja mislio da te bijem :D nego samo da vidim tu tvoju odvratnu facu dok pljujes po BIH i orgazme dozivljavas dok to radis..... You fucking retard :thumbup:
I Vlasenica je Bosna.
Sad ih hraces, sad nedas na njih.
hrle1976

#639 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by hrle1976 »

Ma dajte ljudi ja znam 'omladine' koja nema niti 40 godina, mozda im je oko 34, 35 godina koji zive vec dvije godine u Sarajevu, mogu se oni sutra vratiti u Svedsku ali tako isto ne zive u Sarajevu od have i vedra neba. I opet, oni su non stop u Sarajevu. Konkretan primjer 1,5 godinu dana vec i jos se iz BiH putuje u Italiju, Grcku, na more itd.
madner

#640 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by madner »

Otislo ovo daleko, otvoreno pitanje ostaje.

Gdje tacno je taj stan i sto nema ppa :D
Dozer

#641 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Dozer »

stakasa wrote:A je li vas Sarajlija (sto zivite sad u Sarajevu) stid kad citate ovoga iz Melburna?
Cega da me bude stid? Zasto bih se ja stidio njegovog stida...?
Dozer

#642 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Dozer »

stakasa wrote: Nisam na tebe mislio niti sam znao da ti je sin vani. Pojma nisam imao majke mi. Pisem o pojavi. Izbrisacu postove ako mislis da su licni, pobrisi i ti svoje da ne ostane u quote
Ma nije problem ba.

Poenta je u tome sto ja pricam o danasnjim "elitama", koje su mahom politicari i njihova djeca, kao i prateci tajkuni, a ne o normalnim ljudima i njihovoj djeci.
Last edited by Dozer on 25/09/2017 16:30, edited 1 time in total.
stakasa

#643 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by stakasa »

Dozer wrote:
stakasa wrote: Nisam na tebe mislio niti sam znao da ti je sin vani. Pojma nisam imao majke mi. Pisem o pojavi. Izbrisacu postove ako mislis da su licni, pobrisi i ti svoje da ne ostane u quote
Ma nije problem ba.
Ja sam svoje izbriso, nemoj da ti zbog mene privatnosti izlaze. Ti brisi ako hoces
Dozer

#644 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Dozer »

Ma no sikiriki ba :thumbup:
stakasa

#645 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by stakasa »

Dozer wrote:
Cega da me bude stid? Zasto bih se ja stidio njegovog stida...?
Mene bi bilo stid... A rjetko vidim reakciju na ovakve, i na Forumu i u stvarnom zivotu
Fudo387

#646 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Fudo387 »

stakasa wrote:
Dozer wrote:
Ma nije problem ba.
Ja sam svoje izbriso, nemoj da ti zbog mene privatnosti izlaze. Ti brisi ako hoces
Djaba ste krecili, ovaj, brisali.
Sve sam snimio. :D
I kako ste se ti i leteci tanjir pojavili na temi, k'o da grom puce u nju. Tenzije isto u domu naroda. :lol:
512MB

#647 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

Melbourne_Australia wrote:512 ja sam ti rekao , ti ostavis svoj broj meni u private i ja ti se javim , cesto sam u tvojoj Austriji..Sta si se prepao?? nisam ja mislio da te bijem :D nego samo da vidim tu tvoju odvratnu facu dok pljujes po BIH i orgazme dozivljavas dok to radis..... You fucking retard :thumbup:
Heh jarane, ko pljuje po BiH? Volim ja svoju Krajinu vise neg ti i Melbourn i Sarajevo zajedno.

Osim toga, nevjerujem ja da bi se nas dvojica ikad mogli sresti uzivo, mislim, jednostavno u onim krugovima i lokacijama gdje se ja krecem te jednostavno nema.
stakasa

#648 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by stakasa »

Dozer wrote:
Ma nije problem ba.

Poenta je u tome sto ja pricam o danasnjim "elitama", koje su mahom politicari i njihova djeca, kao i prateci tajkuni, a ne o normalnim ljudima i njihovoj djeci.
Pa o takvima i ja pisem. I o potpunom nedostatku osude. Nisu samo politicari, beskrupuloznosti ima u svim porama. I totalnom odsustvu empatije, solidarnost je smijesno i spominjat. Nije to samo socijalna neosjetljivost, ali kao sto vec napisah, vama fini meni zlatni
Dozer

#649 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Dozer »

Ma na sta da reagujem, stakasa dragi... To su sve nadobudna balavurdija koja je tamo stigla s par godina zivota, ili su se cak i rodili tamo, i koji nemaju blage veze ni sa cim ovdje. Ne dodiruju me ni na koji nacin, pa i ne obracam paznju na njihA :D
Last edited by Dozer on 25/09/2017 16:36, edited 1 time in total.
512MB

#650 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

moonca wrote:
512MB wrote:

Salis se.

Oko cega?
Melbourn dakle zivi u BiH od roditeljske peMzije, enigma rjesena :)
Ovoga?
Pa prvo je tvrdio da se negdje uhljebio, onda kaze ne radi nista jel ima love, djevojka bez imena ga ja mislim skontala. Sad roditelji imaju u BiH penziju iz Australije. Ja mislim da ne treba drugih dokaza :)
Post Reply