tvrđi (ne na taj način
Visokoobrazovane zene od 30+ godina
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- dale cooper
#626 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
Realno ako ćeš se ženiti/udavati trebaš to uraditi prije 30-te. Nakon toga postaješ sve teži (i to ne samo kilažom
),
tvrđi (ne na taj način
) i nespreman na kompromise. Elem, svaki ti kurac smeta. 
tvrđi (ne na taj način
-
prog321
#627 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
Pa s tom je djevojkom radi seksa. I eto da ne bude sam.
Ali kad nadje pravu za zeniti uradit ce to u roku od nekoliko mjeseci.
Ali kad nadje pravu za zeniti uradit ce to u roku od nekoliko mjeseci.
- medvjed23
#628 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
čovjek treba biti hrabar ili neinformisan da se upusti u građenje porodice u svijetu obilježenom nepravdom, bijedom, ratovima i, u zadnje vrijeme, klimatskim promjenama koje nisu nikakva šuplja priča već nešto što nas pogađa dok pišemo ove postove i u bliskoj budućnosti će nas pogađati sve više, sve gore.. jeste, kao što neko već reče, teškoće čovjeka dodatno motivišu da radi na sebi i za sebe i svoje voljene, no svako bi trebao biti svjestan nekih objektivnih granica svojih mogućnosti preko kojih, ni uz svu motivaciju svijeta, ne može preći.. u tom smislu, neki ljudi se podcjenjuju, al neki se, bogme, precjenjuju, pa zasnivaju porodice osuđene na patnju i samo patnju..
- dale cooper
#629 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
Što?kiki-miki wrote:Šta reče
-
prog321
#630 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
medvjed23 wrote:čovjek treba biti hrabar ili neinformisan da se upusti u građenje porodice u svijetu obilježenom nepravdom, bijedom, ratovima i, u zadnje vrijeme, klimatskim promjenama koje nisu nikakva šuplja priča već nešto što nas pogađa dok pišemo ove postove i u bliskoj budućnosti će nas pogađati sve više, sve gore.. jeste, kao što neko već reče, teškoće čovjeka dodatno motivišu da radi na sebi i za sebe i svoje voljene, no svako bi trebao biti svjestan nekih objektivnih granica svojih mogućnosti preko kojih, ni uz svu motivaciju svijeta, ne može preći.. u tom smislu, neki ljudi se podcjenjuju, al neki se, bogme, precjenjuju, pa zasnivaju porodice osuđene na patnju i samo patnju..
Ljudi u svijetu su danas mnogo bogatiji nego prije 30 ili 40 godina ali djece je sve manje i manje. Pogotovo u razvijenim drustvima.
Prije je samo elita imala auto, danas je to standard za i one najsiromasnijie. Vidio sam Roma kako izbacuje zene i dvoje djece iz auta da idu prosit.
Ono sto je danas siromastvo, prije par decenija je bio srednji stalez
- medvjed23
#631 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
ekonomska situacija jeste bolje nego prije.. relativno je povoljna, al to ne znači da će takva i ostati.. a i da hoće, ona je opet samo jedan djelić slagalice..
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#632 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
Ne znam sto je negativno trend smanjenja djece.
Ionako nas ima previse na svijetu.
Bolje da se manje radja, nego da velikani smisljaju nacin kako da nas bude manje.
Bolje da se manje radja, nego da velikani smisljaju nacin kako da nas bude manje.
- Connaisseur Karlin
#633 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
ja nemam taj problem, za-to sam za brak spremnadale cooper wrote:Realno ako ćeš se ženiti/udavati trebaš to uraditi prije 30-te. Nakon toga postaješ sve teži (i to ne samo kilažom),
tvrđi (ne na taj način) i nespreman na kompromise. Elem, svaki ti kurac smeta.
a sad ozbiljno: svako ulazi u brak bez obzira na godine , bitno je biti spreman uci u brak
-
sha_ba
#634 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
joj kad te sad operu, na rukeTomahawk11 wrote:Ne znam sto je negativno trend smanjenja djece.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#635 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
sha_ba wrote:joj kad te sad operu, na rukeTomahawk11 wrote:Ne znam sto je negativno trend smanjenja djece.
Bolje da se manje radja, nego da velikani smisljaju nacin kako da nas bude manje.![]()
bejbi hejteru
![]()
-
sha_ba
#636 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
pa volim i ja, al ipak mislim da ne treba pregoniti, ko ne moze izduratTomahawk11 wrote:![]()
kakvi, volim ja djecu
sad ce i mene na ruke oprat
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#637 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
sha_ba wrote:pa volim i ja, al ipak mislim da ne treba pregoniti, ko ne moze izduratTomahawk11 wrote:![]()
kakvi, volim ja djecu
![]()
sad ce i mene na ruke oprat
-
sha_ba
#638 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
ko belis, kad je senluk nek i hala goriTomahawk11 wrote:Ma nek peru
![]()
- dale cooper
#639 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
kiki-miki wrote:dale cooper wrote:Što?kiki-miki wrote:Šta reče![]()
Khm baš te ko nešto iznerviralo
@kiki-miki Ma ne, uopšte nisam iznerviran. Au contraire, ravno mi je do mora.Connaisseur Karlin wrote:ja nemam taj problem, za-to sam za brak spremnadale cooper wrote:Realno ako ćeš se ženiti/udavati trebaš to uraditi prije 30-te. Nakon toga postaješ sve teži (i to ne samo kilažom),
![]()
a sad ozbiljno: svako ulazi u brak bez obzira na godine , bitno je biti spreman uci u brakneces ti mene tako lako sekirati ovakvim komentarima
![]()
Postao sam malo previše komforan u svojoj koži, prelijen za promjene i kompromise. A vidim oko sebe i dosta prijatelja
i poznanika samaca u istoj situaciji. Svjestan sam svega i svojih mana, ali nevoljan da bilo šta promijenim.
@Karlin Ono je bilo žargonski rečeno, da slikovito dočara post.
Ne valja se sikirati.
-
zdruzdjo
#640 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
Check.
Sent from my HTC One ME dual sim using Tapatalk
Sent from my HTC One ME dual sim using Tapatalk
- dale cooper
#641 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
Slažem se.kiki-miki wrote:@ dale - Ljudi na ovim prostorima općenito ne vole promjene, bure, ni to da se suoče s realnošću.
Previše smo ko nacija uljuljkani u lažnu sigirnost, budućnost.
Čini mi se da smo ostali bez želja i motivacije za bilo čim.
- insomnia78
#642 Re: RE: Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
Bolje ga trpati dje bilo nego nidjemad_max_ba wrote:Zašto onda trošiti vrijemeultima_palabra wrote:Zato što u toj djevojci ne vide potencijal za brak.kiki-miki wrote:I da ponovim pitanje
Zašto se muški koji imaju sve uslove, godine,djevojku, pare, stan ne žene?
Ovi koji ispunjavaju uslove molim da odgovore.
- Connaisseur Karlin
#643 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
sad bih te ko respo zvala na kafu, imam ja finih prijatlejicadale cooper wrote:@kiki-miki Ma ne, uopšte nisam iznerviran. Au contraire, ravno mi je do mora.Connaisseur Karlin wrote:ja nemam taj problem, za-to sam za brak spremnadale cooper wrote:Realno ako ćeš se ženiti/udavati trebaš to uraditi prije 30-te. Nakon toga postaješ sve teži (i to ne samo kilažom),
![]()
a sad ozbiljno: svako ulazi u brak bez obzira na godine , bitno je biti spreman uci u brakneces ti mene tako lako sekirati ovakvim komentarima
![]()
Što možda i jeste problem.
![]()
Postao sam malo previše komforan u svojoj koži, prelijen za promjene i kompromise. A vidim oko sebe i dosta prijatelja
i poznanika samaca u istoj situaciji. Svjestan sam svega i svojih mana, ali nevoljan da bilo šta promijenim.![]()
@Karlin Ono je bilo žargonski rečeno, da slikovito dočara post.![]()
Ne valja se sikirati.
- dale cooper
#644 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
Hvala.Connaisseur Karlin wrote:
sad bih te ko respo zvala na kafu, imam ja finih prijatlejicati si jako ljubazan da bi ostao samac
- Connaisseur Karlin
#645 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
ja, da sam single i da zivim kao ti sarajevu , bih ti naredila da izajdemo na kafudale cooper wrote:Hvala.Connaisseur Karlin wrote:
sad bih te ko respo zvala na kafu, imam ja finih prijatlejicati si jako ljubazan da bi ostao samac
![]()
Kod nas se to kaže što da se samo mi patimo a ti rahat.
pa evo izadjite ti i kiki-miki ,ona je kool , sta vam fali da probate
- dale cooper
#646 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
Ja sam iz Tuzle.Connaisseur Karlin wrote:ja, da sam single i da zivim kao ti sarajevu , bih ti naredila da izajdemo na kafudale cooper wrote:Hvala.Connaisseur Karlin wrote:
![]()
![]()
pa evo izadjite ti i kiki-miki ,ona je kool , sta vam fali da probateevo me ponasam se kao provodadzija
- Connaisseur Karlin
#647 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
dale cooper wrote:Ja sam iz Tuzle.Connaisseur Karlin wrote:ja, da sam single i da zivim kao ti sarajevu , bih ti naredila da izajdemo na kafudale cooper wrote: Hvala.![]()
![]()
pa evo izadjite ti i kiki-miki ,ona je kool , sta vam fali da probateevo me ponasam se kao provodadzija
kiki miki
kiki-mikicaaaaa, ubit' ce me , a ja ozbiljna
- Connaisseur Karlin
#648 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
a meni si oodivijek draga froumashica i dale cooper mi je kool , pa eto nesto mi palo na pamet za kafukiki-miki wrote:O @ ljubavi - popiti kafu meni nije nikad bio problem![]()
Kod tebe sve kako treba biti?
dale cooper , eto,kafa , kiki mikica
kod mene jos treba uraditi jedan jako vazan plan i ima da napokon osjetim nepodnosljivou lakocu postojanja , hvala na pitanju
- dale cooper
#649 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
Karlinice eto te postala si nova vanilla. 
- Connaisseur Karlin
#650 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
aaaaa da ona njena tema , pa bila je dobra idejadale cooper wrote:Karlinice eto te postala si nova vanilla.
pa vidi, vazno se upoznati,pa vidjeti kako dalje,zasto ne
treba samo biti oprezan, narocito nama zenama je to na prvom mjestu