Prvi joint

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Nastasia

#626 Re: Prvi joint

Post by Nastasia »

triconja wrote:
hAZNADAR wrote:
insomnia78 wrote:
Jebo vas trava. Kad se vec gudras tuci po pravim drogama
Trava nije droga. Nesto slicno kao malo jaci caj od kamilice, nane, valeriane, verema,...

Smiruje, opusta,... a ne postajes ovisnik niti umires od toga.

A i sex duze traje :D Par dimova i mali zeko postane maratonac. :D

Dje to moze bit lose?
Ne postajes ovisnik garant, a to sto ponavljas istu radnju u nadi da ces postici isti ili slican osjecaj kao prvi put je definicija neovisnosti?
Ja se nadam da nikad neću postići sjećaj kao prvi put :lol:

Helem, da je droga - droga je.
Te šuplje oko toga kako nije droga, kako ne stvara ovisnost, su samo šuplje za djecu.
Uzmi paracetamol i pij ga svaki dan godinu dana i postaćeš ovisan, ako ništa psihički će ti nedostajat ta radnja pijenja tablete.
Eh sad, tačno je da se sa trave lahko skinuti, lakše nego sa cigara. Da mi je cigare lahko bacit kao što travu jeste, ja bih odavno bila nepušač.

Druga stvar je što ima i svojih dobrih strana.
Evo nekih mojih razloga: pročisti pluća, što je teško za povjerovati da dim koji udišeš pročisti pluća ali je tako, kad iskašljem sav onaj katran koji se taloži od nikotina, osjećam se k'o da sam lakša za 10 kila. To što opušta, donosi neki osjećaj blaženstva, to mi i nije toliko važno. Ono što je meni važno je da bez nje, ja ne bi nikad, nikad zaspala. A draže mi je ispušit neku biljčicu :D neko piti trazem.

I što neko spomenu, seks ... Meni je seks kad si napušen nešto amazing. A vi kako hoćete :D
insomnia78

#627 Re: Prvi joint

Post by insomnia78 »

Nisi ti probala guziti na trodonima
triconja

#628 Re: Prvi joint

Post by triconja »

Nastasia wrote:
triconja wrote: Ne postajes ovisnik garant, a to sto ponavljas istu radnju u nadi da ces postici isti ili slican osjecaj kao prvi put je definicija neovisnosti?
Ja se nadam da nikad neću postići sjećaj kao prvi put :lol:

Helem, da je droga - droga je.
Te šuplje oko toga kako nije droga, kako ne stvara ovisnost, su samo šuplje za djecu.
Uzmi paracetamol i pij ga svaki dan godinu dana i postaćeš ovisan, ako ništa psihički će ti nedostajat ta radnja pijenja tablete.
Eh sad, tačno je da se sa trave lahko skinuti, lakše nego sa cigara. Da mi je cigare lahko bacit kao što travu jeste, ja bih odavno bila nepušač.

Druga stvar je što ima i svojih dobrih strana.
Evo nekih mojih razloga: pročisti pluća, što je teško za povjerovati da dim koji udišeš pročisti pluća ali je tako, kad iskašljem sav onaj katran koji se taloži od nikotina, osjećam se k'o da sam lakša za 10 kila. To što opušta, donosi neki osjećaj blaženstva, to mi i nije toliko važno. Ono što je meni važno je da bez nje, ja ne bi nikad, nikad zaspala. A draže mi je ispušit neku biljčicu :D neko piti trazem.

I što neko spomenu, seks ... Meni je seks kad si napušen nešto amazing. A vi kako hoćete :D
Ja ga pred neki jeben dogadjaj otresem jednom il dvaput, pred spavanje cesto ga otresem i lakse zaspim.

Probaj i ti otrest tako, nije safun da se istrosi :lol: :lol: :lol: .

Ja sam presto pusit jer sam skonto da ne mogu hodat i fizicki bit aktivan (poslije neaktivnosti) kad sto sam mogo bit prije, uz stepenice kad uzlazim zapjenim ko da sam u rangu 400 kila i tako to. E a jos cijena skocila sa 3 marke na 3.5 pa na opet htjeli povecat a ja u sebi materi svojoj tusite skupe cigare i presto. To za pluca sto mislis je veliko laganje same sebe jer kao toboze ima pozitivnih svojstava pa mogu i cigare i travu rokat bez posljedica. Baca mi na fatfighters (neki sok koji tenkovi piju) jer eto kad popijes to mores pojest 10 kila hrane bez ikakvih posljedica ili ono popije kola lajt u meku a pojede 6 hamburgera i tri bureka kod nekih siptara :lol: :lol: :lol:
Nastasia

#629 Re: Prvi joint

Post by Nastasia »

triconja wrote: Ja ga pred neki jeben dogadjaj otresem jednom il dvaput, pred spavanje cesto ga otresem i lakse zaspim.

Ja sam presto pusit jer sam skonto da ne mogu hodat i fizicki bit aktivan (poslije neaktivnosti) kad sto sam mogo bit prije, uz stepenice kad uzlazim zapjenim ko da sam u rangu 400 kila i tako to. E a jos cijena skocila sa 3 marke na 3.5 pa na opet htjeli povecat a ja u sebi materi svojoj tusite skupe cigare i presto. To za pluca sto mislis je veliko laganje same sebe jer kao toboze ima pozitivnih svojstava pa mogu i cigare i travu rokat bez posljedica. Baca mi na fatfighters (neki sok koji tenkovi piju) jer eto kad popijes to mores pojest 10 kila hrane bez ikakvih posljedica ili ono popije kola lajt u meku a pojede 6 hamburgera i tri bureka kod nekih siptara :lol: :lol: :lol:
Ne mislim nego je tako. E sad ne mislim da zbog toga mogu pušit cigare bez posljedica, jer kao poništava se njihov efekat. Nebulozno.
Primjetila sam da imaš tendenciju poput smrčka da rastegneš od jedne glupe činjenice čitav niz zaključaka. :D :D

Evo i ja prestajem, već sedmi dan otkako ispušim jednu-dvije max na dan. Znam da mnogi misle da je najbolja opcija jednostavno presjeći i prestati, ali to sam prije radila i nakon 15 dana kupim kutiju i ispušim je za sat vremena.

A to za otresanje, fala Bogu pa nije safun, ali mislim da ne bi niko imao "dijagnozu" insomnije da je to nešto tako jednostavno ;)
Rockefeller

#630 Re: Prvi joint

Post by Rockefeller »

Samo jedno, rak.

Pametnom dosta.
triconja

#631 Re: Prvi joint

Post by triconja »

Rockefeller wrote:Samo jedno, rak.

Pametnom dosta.
Rak je jeben jer ga sve zivo uzrokuje, nedje sam cito da ce kae jedan od 3 covjeka umrijet od raka, znaci ha ti pusio ha ne opet mores dobit iste rakove ko i pusac. Jednostavno, lutrija zivota, sta te zakaci zakaci :izet:
triconja

#632 Re: Prvi joint

Post by triconja »

Nastasia wrote:
triconja wrote: Ja ga pred neki jeben dogadjaj otresem jednom il dvaput, pred spavanje cesto ga otresem i lakse zaspim.

Ne mislim nego je tako. E sad ne mislim da zbog toga mogu pušit cigare bez posljedica, jer kao poništava se njihov efekat. Nebulozno.
Primjetila sam da imaš tendenciju poput smrčka da rastegneš od jedne glupe činjenice čitav niz zaključaka. :D :D

Evo i ja prestajem, već sedmi dan otkako ispušim jednu-dvije max na dan. Znam da mnogi misle da je najbolja opcija jednostavno presjeći i prestati, ali to sam prije radila i nakon 15 dana kupim kutiju i ispušim je za sat vremena.

A to za otresanje, fala Bogu pa nije safun, ali mislim da ne bi niko imao "dijagnozu" insomnije da je to nešto tako jednostavno ;)
Ja i smrcak smo od dva brata djeca :lol: :lol: :lol: , salu na stranu, svako ponasanje je kompleksna stavka u koju ulaze jednostavnije stavke koje imaju neki uticaj pa tako moras sve izanalizirat da bi mogo neke zakljucke izvodit.

Ne treba skroz prestat pusit jer je to uglavnom patnja ako vec ne mozes bez cigara, najbolje je smanjit jednu cigaru sedmicno kad vec hoces da ne pusis a moras nekad zapalit. Ako se bacis u kolo nepusaca a neki problemcic iskrse opet se vracas u kolo pusaca ko od sale i opet tesko iz njega izlazis :lol: :thumbup: .

Samo ti to smanji na neki razuman nivo, jedno dvije tri cigare sedmicno je u rangu dima koliko vecina pasivnih pusaca udahne i to ce bit ko cvoka :D
Nastasia

#633 Re: Prvi joint

Post by Nastasia »

triconja wrote: Ja i smrcak smo od dva brata djeca :lol: :lol: :lol: , salu na stranu, svako ponasanje je kompleksna stavka u koju ulaze jednostavnije stavke koje imaju neki uticaj pa tako moras sve izanalizirat da bi mogo neke zakljucke izvodit.

Ne treba skroz prestat pusit jer je to uglavnom patnja ako vec ne mozes bez cigara, najbolje je smanjit jednu cigaru sedmicno kad vec hoces da ne pusis a moras nekad zapalit. Ako se bacis u kolo nepusaca a neki problemcic iskrse opet se vracas u kolo pusaca ko od sale i opet tesko iz njega izlazis :lol: :thumbup: .

Samo ti to smanji na neki razuman nivo, jedno dvije tri cigare sedmicno je u rangu dima koliko vecina pasivnih pusaca udahne i to ce bit ko cvoka :D
Od dvije žene djeca.

Sad se trenutno trudim izbjegavat društvo pušača.
Neko vrijeme me neće biti kahvama :D
triconja

#634 Re: Prvi joint

Post by triconja »

Nastasia wrote:
triconja wrote: Ja i smrcak smo od dva brata djeca :lol: :lol: :lol: , salu na stranu, svako ponasanje je kompleksna stavka u koju ulaze jednostavnije stavke koje imaju neki uticaj pa tako moras sve izanalizirat da bi mogo neke zakljucke izvodit.

Od dvije žene djeca.

Sad se trenutno trudim izbjegavat društvo pušača.
Neko vrijeme me neće biti kahvama :D
Probaj caj, nema teorije da godi cigara uz caj, i nece ti bit cigara na pameti :lol: :thumbup:
insomnia78

#635 Re: Prvi joint

Post by insomnia78 »

Jebo cigare ja presto sad ce godina. Jedno sesnest puta manje mahmuran budes
triconja

#636 Re: Prvi joint

Post by triconja »

insomnia78 wrote:Jebo cigare ja presto sad ce godina. Jedno sesnest puta manje mahmuran budes
A kolko si dugo pusio?
insomnia78

#637 Re: Prvi joint

Post by insomnia78 »

Dvaes i pet godina
Nastasia

#638 Re: Prvi joint

Post by Nastasia »

triconja wrote: Probaj caj, nema teorije da godi cigara uz caj, i nece ti bit cigara na pameti :lol: :thumbup:
Godila je, jašta.
Trico, ja sam mogla jest i pušit cigaru u isto vrijeme. :pusi2:
insomnia78

#639 Re: Prvi joint

Post by insomnia78 »

I ja isto haha
Kod mene jaran na bobama jede cevape ujutru na afteru. Ljudi ne mogu da vjeruju
triconja

#640 Re: Prvi joint

Post by triconja »

Vas dvoje ste neke cudne sorte, ja i kad sam pusio cigara mi je bila gadljiva. Pusio sam da budem vidjen da pusim i da ne odudaram od drustva i tako to :D . Isto i sto se tice alkohola, ne pijem radi sebe nego da ne odudaram od drustva.
Nastasia

#641 Re: Prvi joint

Post by Nastasia »

triconja wrote:Vas dvoje ste neke cudne sorte, ja i kad sam pusio cigara mi je bila gadljiva. Pusio sam da budem vidjen da pusim i da ne odudaram od drustva i tako to :D . Isto i sto se tice alkohola, ne pijem radi sebe nego da ne odudaram od drustva.

E to je druga stvar, ti onda u suštini i nisi bio PUŠAČ.

Meni nije bilo ništa draže nego ljeti, otvorit širom prozor, sjest na prozorsku dasku, pogasit sve, čaša dobrog soka i cigara.
I tako jedno 4-5 njih pred spavanje.

Jebo mater, nije tema, al' ako mi se život nije vrtio oko cigare evo glave.

Ustajem deset minuta ranije da mogu kod kuće popit kafu i ispušit, krećem iz kuće pet minuta ranije da mogu ispušiti dok čekam bus, na poslu trčim na pauzu da mogu stii sve što trebam i još ispušiti, kad se vraćam sa posla kasnim na bus, jer moram stati i jednu ispušiti.

Pa uz kafu najbolje cigara, kad se dobro najedeš najslađe legne, poslije seksa cigara.

Haman mi je i dojadila.
triconja

#642 Re: Prvi joint

Post by triconja »

Nastasia wrote:
triconja wrote:Vas dvoje ste neke cudne sorte, ja i kad sam pusio cigara mi je bila gadljiva. Pusio sam da budem vidjen da pusim i da ne odudaram od drustva i tako to :D . Isto i sto se tice alkohola, ne pijem radi sebe nego da ne odudaram od drustva.

E to je druga stvar, ti onda u suštini i nisi bio PUŠAČ.

Meni nije bilo ništa draže nego ljeti, otvorit širom prozor, sjest na prozorsku dasku, pogasit sve, čaša dobrog soka i cigara.
I tako jedno 4-5 njih pred spavanje.

Jebo mater, nije tema, al' ako mi se život nije vrtio oko cigare evo glave.

Ustajem deset minuta ranije da mogu kod kuće popit kafu i ispušit, krećem iz kuće pet minuta ranije da mogu ispušiti dok čekam bus, na poslu trčim na pauzu da mogu stii sve što trebam i još ispušiti, kad se vraćam sa posla kasnim na bus, jer moram stati i jednu ispušiti.

Pa uz kafu najbolje cigara, kad se dobro najedeš najslađe legne, poslije seksa cigara.

Haman mi je i dojadila.
Jebena dijagnoza u tebe :lol:
Rockefeller

#643 Re: Prvi joint

Post by Rockefeller »

triconja wrote:

Pametnom dosta.
Rak je jeben jer ga sve zivo uzrokuje, nedje sam cito da ce kae jedan od 3 covjeka umrijet od raka, znaci ha ti pusio ha ne opet mores dobit iste rakove ko i pusac. Jednostavno, lutrija zivota, sta te zakaci zakaci :izet:
Pusenje je u skoro 80% slucajeva uzrok raka. Nevjerovatno.

Ima tu jos uzroka tipa gasovi iz fabrika i automobila, fabrike, nezdrava hrana ali nikotin je zlo.

Nmg da vjerujem da raja tako olako shvata i uzima cigare i steti svom zdravlju a bgmi i drugima.
triconja

#644 Re: Prvi joint

Post by triconja »

Rockefeller wrote:
triconja wrote:

Pametnom dosta.
Pusenje je u skoro 80% slucajeva uzrok raka. Nevjerovatno.

Ima tu jos uzroka tipa gasovi iz fabrika i automobila, fabrike, nezdrava hrana ali nikotin je zlo.

Nmg da vjerujem da raja tako olako shvata i uzima cigare i steti svom zdravlju a bgmi i drugima.
:thumbup:

Ziva istina, cito kae oko 80 % oboljelih od raka pluca su pusaci i to opet nije dovoljno da nekog okrene "zdravijem" nacinu zivota, znaci jedan facepalm samo za raju u cosku
Image
zipoo

#645 Re: Prvi joint

Post by zipoo »

Ne mozes se vise ni drogirati da ti nece nabijati na nos
Nastasia

#646 Re: Prvi joint

Post by Nastasia »

zipoo wrote:Ne mozes se vise ni drogirati da ti nece nabijati na nos
ja ba
HAVANA

#647 Re: Prvi joint

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:Nisi ti probala guziti na trodonima
Znaci insomnia nam voli dugotrajan seks. :lol: Ko tudji mater jebo,nikad kraja.Eee mladosti,a sad volis kasiku,buraniju,presto pusit,multivitamin i kaskica meda ujutro...Sta bi od nakog sejtana :lol:
muha_sa

#648 Re: Prvi joint

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:
insomnia78 wrote:Nisi ti probala guziti na trodonima
Znaci insomnia nam voli dugotrajan seks. :lol: Ko tudji mater jebo,nikad kraja.Eee mladosti,a sad volis kasiku,buraniju,presto pusit,multivitamin i kaskica meda ujutro...Sta bi od nakog sejtana :lol:
prijatelju dragi--suosjecam :(
lajkujMe

#649 Re: Prvi joint

Post by lajkujMe »

Iskreno pusim i to pusim dobro jbg ima se para ima se gudre. Jesam li ovisan? Iskreno ne znam ja sam mislim da nisam u par navrata aam imao apstinenciju i vjerujte mi da mi nije nedostajalo niti sam imao nagon.
I ne koristim je iz medicinskih svrha iako je to ukljuceno u paket, koristim je cisto zbog uzitka. Medjutim, trava nije za svakoga prvo sto ima mjesane rezultate pogotovo kod ljudi koji su psihicki slabi. Moze izazvati halucinacije i lose tripove s teskom depresijom, povracanje i kolaps.
Kod mene uzrokuje smirenost, opustenost, prestanak banalnih bolove (ledja), popravi mi raspolozenje i dugo vremena depersonilizaciju i gubljenje hajmo reci pameti ovo zadnje sam uspio preobratiti u fokus imam mali milion ideja kad sam high hahaha.
Ali uglavnom ovo jeste droga bezopasna doduse ima ljekovita sredstva i da imas trip.
Dr. Kuca

#650 Re: Prvi joint

Post by Dr. Kuca »

fuck weed cocaine is helluva drug. Samo koka. Mozes guzit kolko zazelis.
Post Reply