Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
- Logovan
- mayab
- fortaleza
#628 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
Neću se kladiti, idem samo logički.medvjed23 wrote:a omjer kod klađenja?
smijem se kladitida je tu negdje
Ako je 90% zarade kladionica na bingu šta misliš koliki je omjer kod klađenja? Osoba A uplati listić na sportsko klađenje i ostatak dana prati rezultate i osoba B koja igra bingo, pa više uplati ovaj drugi, jer uglavnom uplati više listića pri jednoj posjeti kladionici.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#629 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
a koliko su građani i budžet izgubili i non stop gube novca od milionske administracije i politike
- Vsvp
#630 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
Bravo majstore , kakav zaključakmedvjed23 wrote:mislim, ako ćemo već nijansirati, možda je sportsko klađenje i gore od binga, jer imaš iluziju da nešto kao možeš predvidjeti, prognozirati, da se pitaš nešto..
u bingu su stvari jasne: softver određuje hoćeš li i, ako hoćeš, koliko ćeš para dobiti.. tvoje je samo da uplatiš pare i ispratiš izvlačenje..
Bolje se dnevno 2 puta urokati zutim nego zapaliti cigaru ?
Mozda je iluzija da se moze nesto pogododiti na kladionici i da ljudi zive od toga , mozda je iluzija da ljudi uzimaju pare na pokeru i zive od toga .
Pa i Blackjack je najpopularnija igra u casinima zato što kuća ima minimalnu prednost .
A kako tek nazvati ljude koji ne mogu da shvate da igraju protiv kompjutera i da se jos nije rodio taj koji ga je pobjedio ?
I naravno da je svaki drugi oblik kocke za gospodu jer se igra protiv kuce ili protiv drugih igraca i sanse za dobitak su puno vece .
Last edited by Vsvp on 18/05/2016 13:58, edited 1 time in total.
- Admir_1984
#631 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
i nakon ovih 5-6 godina binga ne razumijem ljude koji dodju i igraju, a da su pri tome spremni izgubiti 50-100 i više KM. Bez obzira jel imaju ili nemaju para, al eto koliko su tu zar ne vide kada i koliko puta softver izbaci dobitke od 150-200 i više maraka koji bi njih uspio zadovoljiti ako već izgube 50-100 i više maraka.
ako ti je čejf da igraš ponesi 10-20 maraka i ako imaš taj dan srece igrat ćeš više sati i možda biti u plusu, ako nemaš idi kući i dok ponovo ne budeš imao novac koji ti ne treba idi opet igraj bingo. ovo je neki normalan pristup svemu tome ako ti je već draga igra
al masa raje dođe sa teško zarađenim novcem i potroši ga pa im svi drugi krivi osim njega samog
ako ti je čejf da igraš ponesi 10-20 maraka i ako imaš taj dan srece igrat ćeš više sati i možda biti u plusu, ako nemaš idi kući i dok ponovo ne budeš imao novac koji ti ne treba idi opet igraj bingo. ovo je neki normalan pristup svemu tome ako ti je već draga igra
al masa raje dođe sa teško zarađenim novcem i potroši ga pa im svi drugi krivi osim njega samog
- Vsvp
#632 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
http://www.hercegovina.info/vijesti/her ... adionicama
Dobro ste primjetili, rekla je djelatnica jedne kladionice i nastavila: Sve više žena se kocka i dolaze u kladionicu okušati sreću. Uvijek je bilo djevojaka i žena koje su uplaćivali listiće, ali ovo sa bingom je pretjerano. Vjerujte da i je i nama djelatnicama neugodno kada nam u poslovnicu dođe žena sa dvoje djece i tu provede nekoliko sati.
Dovode djecu u zapušene prostorije i ostaju tu po nekoliko sati i onda mi kaže da je klađenje gore .
Dobro ste primjetili, rekla je djelatnica jedne kladionice i nastavila: Sve više žena se kocka i dolaze u kladionicu okušati sreću. Uvijek je bilo djevojaka i žena koje su uplaćivali listiće, ali ovo sa bingom je pretjerano. Vjerujte da i je i nama djelatnicama neugodno kada nam u poslovnicu dođe žena sa dvoje djece i tu provede nekoliko sati.
Dovode djecu u zapušene prostorije i ostaju tu po nekoliko sati i onda mi kaže da je klađenje gore .
- medvjed23
#633 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
jeste, jest, sve je to tako.. zato i masovno propadaju kladionice.. uzima ih lopatom ta gospoda što zna uspješno prognoziratiVsvp wrote:Bravo majstore , kakav zaključakmedvjed23 wrote:mislim, ako ćemo već nijansirati, možda je sportsko klađenje i gore od binga, jer imaš iluziju da nešto kao možeš predvidjeti, prognozirati, da se pitaš nešto..
u bingu su stvari jasne: softver određuje hoćeš li i, ako hoćeš, koliko ćeš para dobiti.. tvoje je samo da uplatiš pare i ispratiš izvlačenje..![]()
Mozda je iluzija da se moze nesto pogododiti na kladionici i da ljudi zive od toga , mozda je iluzija da ljudi uzimaju pare na pokeru i zive od toga .
Pa i Blackjack je najpopularnija igra u casinima zato što kuća ima minimalnu prednost .
A kako tek nazvati ljude koji ne mogu da shvate da igraju protiv kompjutera i da se jos nije rodio taj koji ga je pobjedio ?
I naravno da je svaki drugi oblik kocke za gospodu jer se igra protiv kuce ili protiv drugih igraca i sanse za dobitak su puno vece .
fortaleza wrote:Neću se kladiti, idem samo logički.medvjed23 wrote:a omjer kod klađenja?
smijem se kladitida je tu negdje
![]()
Ako je 90% zarade kladionica na bingu šta misliš koliki je omjer kod klađenja? Osoba A uplati listić na sportsko klađenje i ostatak dana prati rezultate i osoba B koja igra bingo, pa više uplati ovaj drugi, jer uglavnom uplati više listića pri jednoj posjeti kladionici.
aha.. pogrešno sam te shvatio da se omjer 90:10 odnosi na uplate i isplate u igri binga.. sad kontam da se radi o omjeru između prihoda od binga i prihoda od klađenja.. moram priznati da mi je takav odnos došao kao iznenađenje, s obzirom na moje iskustvo iz kockarskih dana, koje kaže sljedeće:
na bingo se uglavnom uplaćuje marka ili dvije, a na klađenje iznos u rasponu od jedne do više stotina maraka..
istina, postoje ljudi koji vise u kladionici i bingo uplaćuju više puta dnevno, ali ne znam za slučaj gdje je to nekoga odvelo do ozbiljnih finansijskih problema, zaduživanja, razaranja porodice itd... s druge strane, čuo sam za neke ljude kojima je klađenje upropastilo život..
imajući na umu navedeno, napisah da su klađenje i bingo otprilike isti klinac, al da je, ako ćemo već cjepidlačiti, klađenje za nijansu gore.. al eto.. moguće je da nemam pravo i da se moje kockarsko iskustvo ne uklapa u opću sliku..
- perfect_guy
#634 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
u klađenju ipak sam sebi određuješ šanse. Ako pratiš neki sport/ligu, pa malo intuicija, pa statistika (ovo manje-više)...
Dok bingo zavisi isključivo od volje mašine
Dok bingo zavisi isključivo od volje mašine
- karanana
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#636 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
Cudan mi polozaj Malte u odnosu na CViluLogovan wrote:
- perfect_guy
#637 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
ja recimo ne mogu da skontam koja je druga škola uz Vladimir Nazor? i šta je ono na poziciji merkatora socijalno?_BataZiv_0809 wrote:Cudan mi polozaj Malte u odnosu na CViluLogovan wrote:
- Vsvp
#638 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
Nisam ih lopatom , ali onako gospodski iz kreveta uz finalemedvjed23 wrote:jeste, jest, sve je to tako.. zato i masovno propadaju kladionice.. uzima ih lopatom ta gospoda što zna uspješno prognoziratiVsvp wrote:Bravo majstore , kakav zaključakmedvjed23 wrote:mislim, ako ćemo već nijansirati, možda je sportsko klađenje i gore od binga, jer imaš iluziju da nešto kao možeš predvidjeti, prognozirati, da se pitaš nešto..
u bingu su stvari jasne: softver određuje hoćeš li i, ako hoćeš, koliko ćeš para dobiti.. tvoje je samo da uplatiš pare i ispratiš izvlačenje..![]()
I naravno da je svaki drugi oblik kocke za gospodu jer se igra protiv kuce ili protiv drugih igraca i sanse za dobitak su puno vece .![]()
.

- medvjed23
#639 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
hajd super
samo nemoj prećerati s ulozima, pa za koju godinu ovdje popovati omlatini da se ostave kladionice, da je to neviđeno zlo
samo nemoj prećerati s ulozima, pa za koju godinu ovdje popovati omlatini da se ostave kladionice, da je to neviđeno zlo
- karanana
#640 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
ali pazi logike.....oporezuju se dobici preko 100 KM i sad kao da se oporezuju svi dobici. ok, ako je tako neka se oporezuju. ali, ima li tako i poreznih olaksica na gubitke?
vani na primjer, kao odbitak od porezne osnovice mozes staviti i odredjene gubitke na kocki. naravno to je samo za sanjat
ali ovdje je igrac najmanje bitan, i opet njemu po nosu kako god.
gdje je tu dobit kladionice kad igraci padnu? o tom niko ne prica nego je bitno uzet 10% od igracevog dobitka. a kladionice naravno sve prebacuju na igrace, i nekih 5% pri uplati i 10% na dobitku. gdje je lova koju oni zarade i koliko oni plate poreza na to? nista.
vani na primjer, kao odbitak od porezne osnovice mozes staviti i odredjene gubitke na kocki. naravno to je samo za sanjat
ali ovdje je igrac najmanje bitan, i opet njemu po nosu kako god.
gdje je tu dobit kladionice kad igraci padnu? o tom niko ne prica nego je bitno uzet 10% od igracevog dobitka. a kladionice naravno sve prebacuju na igrace, i nekih 5% pri uplati i 10% na dobitku. gdje je lova koju oni zarade i koliko oni plate poreza na to? nista.
- Admir_1984
#641 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
koliki je po zakonu porez na dobit kod kladionica, jel to ima uopšte? recimo 100 000 plusa na kraju godine kada se sve sabere i oduzme. Kolika je na to stopa poreza?
to je jedino što kladionica plača direktno (ako postoji uopšte), sve ostale poreze plačaju igrači
to je jedino što kladionica plača direktno (ako postoji uopšte), sve ostale poreze plačaju igrači
- Rockefeller
#642 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
Jedan momak iz mog rodnog grada se borio protiv kladionica da ih zatvore jer uništavaju omladinu, perspektivu i šta sve ne. Dobio prijetnji hejbet plus što mu policija sada čuva kući. Samo naprijed 
- KB9
#643 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
sta mi durant sinoc uradi braco mila, pa bolan dje ces sutat 8 od 24 
-
The BEN10
#644 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
Neki dan prolazeći pored vidjeh 2 hamše u kladionici. Imaju po jedno 30+ (ili su mlađe, al slabo očuvane). Fkt nisam mogao vjerovat.
- fortaleza
#645 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
KraljRockefeller wrote:Jedan momak iz mog rodnog grada se borio protiv kladionica da ih zatvore jer uništavaju omladinu, perspektivu i šta sve ne. Dobio prijetnji hejbet plus što mu policija sada čuva kući. Samo naprijed
Mislim bori se protiv vjetrenjača, ali on sam nije vjetrenjača...ako ništa
- Rockefeller
#646 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
Nema ništa od toga ali pokušava jbg-a.fortaleza wrote:KraljRockefeller wrote:Jedan momak iz mog rodnog grada se borio protiv kladionica da ih zatvore jer uništavaju omladinu, perspektivu i šta sve ne. Dobio prijetnji hejbet plus što mu policija sada čuva kući. Samo naprijed![]()
Mislim bori se protiv vjetrenjača, ali on sam nije vjetrenjača...ako ništa
-
modem33
#647 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
Admir_1984 wrote:koliki je po zakonu porez na dobit kod kladionica, jel to ima uopšte? recimo 100 000 plusa na kraju godine kada se sve sabere i oduzme. Kolika je na to stopa poreza?
Vi ljudi samo cavrljate a zakone uopce ne citate
1. ovih 100 KM ide 10% (toga nije bilo) Zakon o porez na dohodak FBiH (tu vam i plate otimaju za 10% a prije toga nije bilo) i ovo se placa mjesecno
2. kladionice kao i svake firme koje su d.o.o. , d.d. podlijezu 10% porezu na dobit na kraju godine Zakon o porezu na dobit FBiH
3. ima onih 5% sto otimaju na uloge ... (pljacka zesca) ... Ne znam koji to zakon regulise jer je sve otfrlje
.............................
A ovo sto dizu frku jest da izvrse "izmjenu Zakona poreza na dohodak na 20%" .... u vezi ovih 100 KM.
Dobra stvra sto su parlamentarci odustali od toga .... bilo bi na birou svi radnici od kladionica.
Svi se vole kladiti , u svakoj drzavi na planeti ... osim u Africi .... tamo svakako ljudi jedu pse za rucak a ne znaju sta je mobitel.
-
Nadzorna_ploca
#648 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
Kakav narod takve i vladare..pune, prljave i smrdljive.
-
probook
#649 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
Ja nzm o cemu vi raspravljate vise...ebale vas kladionice...ko 'oce da se kladi neka se kladi...da ih hoce jos 100 000 otvoriti kada je narod bez pameti
Btw batalio sam potpuno kladionicu ima nekih 6 godina
Btw batalio sam potpuno kladionicu ima nekih 6 godina
- SpecialOffer
#650 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
Ja uolacujem po 1000 KM ali je online kladionica u pitanju. Sad stao cekam da ponovo lige pocnu. Samo disciplina