Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nasa wrote:
Znaci ne sikiraj se mogu ja kilometar o toj recenici i sa ispranim mozgom
Naso, super ja tebe shvatam i sto govoris i sta zelis postici.. Niti se sekiram da ce neko pogresno shvatiti (mada mislim da jedan vec jeste).
medjutim, prekupna je rijec pa cak i onda kada je bez forme, znacaja i namjere. Cilj je super, ali mislim da nije nacin.
Znas.. bilo je ljudi koji nisu to mogli prevaliti preko jezika cak i po cijenu zivota. Mozda i nije isto, ali je nesto krupno..
Nemoj shvatiti licno. Samo moje misljenje.. nista vise.
nemezis wrote:
Možda vanzemaljaca. Po čemu su vanzemaljci manje vjerovatni od boga?
sad je to nagadjanje, mozda ovako mozda onako
cak i da jesu vanzemaljci, nisu ustanju da znaju buducnost pa da to stave u Kuran
a da nepricamo o tome sto nema dokaza o postojanju vanzemaljaca, pa cak i da jesu vanzemaljci napisali Kuran valjda bi trebali nesto reci o sebi a ne pripisivati samo jednom Bogu sve.
vidis li da trazis izgovor ma kakav on bio samo da se nevjeruje u BOga i u Kuran, mozda vanzemaljci, mozda su kopirali kuran iz prijasnjih knjiga mozda ovo mozda ono....
dustaban wrote:
Pitanje ti je dobro i odgovor se zna - NE BI!
Upravo je odsustvo razmjene informacija bilo glavni preduvjet za sirenje religija, odnosno za pretvaranje ublehe u pokret, kako sam prije par dana objasnio u jednom postu.
Nek si malo popio, sta fali, otrijeznices se. Jebeno je kad te nesto drzi cio zivot!
Chagalj wrote:samo bi htio da podijelim sa vama ovaj kratki smijesni klip
Pezic, nema jaceg predavaca o islamu ali komicnijeg do bola, svaka mu je na mjestu
Prof. Elvedin Pezić - Šta to babaroge i tkz. "Vehabije" imaju zajedničko
Sorry druze al nije me nesto specijalno nasmijao, mozda jer sam cvrcnuo malo...
Al evo vidim ti si strucan u ovom polju pa bih te zamolio da mi objasnis par stvari, bar kad je izgled u pitanju.
U cemu je razlika izmedju image-a ovog govornika i tih tzv. Vehabija?
Dal je ovakva brada zaista uslov za muslimana? Dal to pise u Kuranu i gdje?
Citao sam, nisam nasao a morat cemo se sloziti da ako ne pise u Kuranu onda nije Bozija rijec, bar ne za muslimana.
Ovo pitam jer je moj dedo bio u mladim Muslimanima, lezao sa Izetbegovicem u Foci i nije nikad imao nikakvu bradu.
Jel to sad uslov, tradicija, folklor, nametanje stila, stapanje sa okolinom ili nesto deseto?
Govornik se poziva na cudne reakcije ljudi u gradu kad prodje sa hanumom ulicom.
nasa wrote:
Nesto imaju bosanski muslimani cime se mogu pohvaliti, nesto iranski, nesto muslimani amerikanci...a svi zajedno svjedoce da to duguju islamu....
Halali, novi sam na forumu pa ne znam sta se smije pitati a sta ne a ti si, vidim, moderatorica.
Jel mi mozes, ako nije problem, pojasniti sta je to razlicito cime se mogu pohvaliti svi ti muslimani sirom svijeta a to duguju
Islamu tj. Kuranu?
Bujrum majstore wrote:
Al evo vidim ti si strucan u ovom polju pa bih te zamolio da mi objasnis par stvari, bar kad je izgled u pitanju.
Citao sam, nisam nasao a morat cemo se sloziti da ako ne pise u Kuranu onda nije Bozija rijec, bar ne za muslimana.
Ovo pitam jer je moj dedo bio u mladim Muslimanima, lezao sa Izetbegovicem u Foci i nije nikad imao nikakvu bradu.
Jel to sad uslov, tradicija, folklor, nametanje stila, stapanje sa okolinom ili nesto deseto?
Govornik se poziva na cudne reakcije ljudi u gradu kad prodje sa hanumom ulicom.
Hvala ti.
vehabije ne postoji, niko za sebe nekaze da je vehabija
nije uslov, pise u hadisu
na tu temu o bradi, opet smijesno od njega, poslusaj
Prof. Elvedin Pezić - "Ja imam bradu, skraćene nogavice i odo u Džennet" (ŠALJIVO)
Chagalj wrote:
na tu temu o bradi, opet smijesno od njega, poslusaj
Prof. Elvedin Pezić - "Ja imam bradu, skraćene nogavice i odo u Džennet" (ŠALJIVO)
Nisam razumio, koja je poenta ili svrha brade tj. skracenih pantalona?
Govornik nije odgovorio, zamalo al nije.
Tj. kasnije kaze da je brada "naredjena" al ne kaze od koga...
I kasnije poredi bradu sa djelima koje covjek cini u zivotu tj. da ti je dzaba brada ako cinis lose stvari u zivotu.
Bujrum majstore wrote:
I kasnije poredi bradu sa djelima koje covjek cini u zivotu tj. da ti je dzaba brada ako cinis lose stvari u zivotu.
Zbunjen sam...
slijedjenje poslanika Muhammeda
od poslanika Muhammeda
hoce da kaze da je puno vaznije kakvo ti je srce nego izgled, jer ako ti je srce kako treba ti i bez brade mozes u Dzennet, ali ako ti je srce pokvareno i djela neznam da imas bradu do koljena nece ti nista pomoci.
Bujrum majstore wrote:
Zbunjen sam...
slijedjenje poslanika Muhammeda
od poslanika Muhammeda
hoce da kaze da je puno vaznije kakvo ti je srce nego izgled, jer ako ti je srce kako treba ti i bez brade mozes u Dzennet, ali ako ti je srce pokvareno i djela neznam da imas bradu do koljena nece ti nista pomoci.
Da, to sam razumio.
Ono sto me zbunjuje je to da se muslimani iskljucivo vezu za Kuran i to sto pise u njemu (Bozija rijec)
dok za Muhammeda nerijetko kazu da je bio nepismen al eto, on naredio bradu
pa to sad valja ispostovati inace nesto nece biti kako treba?
I kakva je funkcija brade tj. skracenih pantalona?
Jel to ima neku svrhu?
nasa wrote:
Nesto imaju bosanski muslimani cime se mogu pohvaliti, nesto iranski, nesto muslimani amerikanci...a svi zajedno svjedoce da to duguju islamu....
Halali, novi sam na forumu pa ne znam sta se smije pitati a sta ne a ti si, vidim, moderatorica.
Jel mi mozes, ako nije problem, pojasniti sta je to razlicito cime se mogu pohvaliti svi ti muslimani sirom svijeta a to duguju
Islamu tj. Kuranu?
Mozes svasta pitati ali sve ti na kraju ovisi o mom raspolozenju koje je nepredvidivo, cesto se izivciram pa eto sam procjeni ...
A ne mislim da me ovo ozbiljno pitas, ako pak pitas pa svjedoce svojim zivotima kroz vrijeme kako se na razlicite nacine u razlicitim historijskim periodima i razlicitim djelovima svijeta mogu zivjeti vrijednosti islame te isti ugradjuju u svoj identite itd. te tako svjedoce islam.
nasa wrote:
A ne mislim da me ovo ozbiljno pitas, ako pak pitas pa svjedoce svojim zivotima kroz vrijeme kako se na razlicite nacine u razlicitim historijskim periodima i razlicitim djelovima svijeta mogu zivjeti vrijednosti islame te isti ugradjuju u svoj identite itd. te tako svjedoce islam.
Zaista pitam ozbiljno!
Kazes da su razlicite stvari kojima su mogu pohvaliti muslimani iz BiH, Amerike, Bliskog Istoka itd
a da to duguju Islamu.
Jel mi mozes navesti par stvari, primjera, bilo sta?