Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Rasprave o filozofskim temama.
Locked
Mihael24

#626 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Mihael24 »

drugi profil wrote:

Sta nekoliko, sve je pogresno i totalno uvredljivo.
Sad bih ja trebao da se suzdrzim i ne kazem nesto uvredljivo za vjernike kao sto je on.
Hebe mi se. Undewater je imbecil. Ogranicen ko lavor. Nije u stanju ni da shvati nista van tog koncepta.
Zasto bezuzrocno vrijedjas covjeka?

Da li si ti misljenja, da je prorok Muhamed bio lazov?

Odgovori na ovo pitanje, to je nuzno, kako bi svi, koji citaju ovu temu mogli shvatiti, koja vrsta covjeka si ti, koliko si human, koliko ucen i koliko tolerantan.

Da, da,,,,,potvrda o zdravlju je jos uvjek na snazi. To nam moras donijeti! :skoljka:
Mihael24

#627 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Mihael24 »

Great Cornholio wrote:Ima i prirodni zakon na kome funkcioniše "kruženje" vode u prirodi, i taj zakon "stvara", imaju i zakoni koji upravljaju razvojem živih bića, ma ima ih mnogo, svaki zakon nešto stvara a svako kršenje nekog zakona nešto razara.

Mihaele, i ja sumnjam da ti imaš doktorat, a i ako ga imaš to je neki doktorat iz područja Historije, Političkih znanosti ili sl.
U sto ti sve sumnjas, to je tvoja, a ne moja stvar, a to isto vrijedi i za tvoju vjeru i religiju. To su tvoje stvari. Ali zamolio bih te das se ne mjesas u znanost, jer tu si ti obicna "tabula rasa."

Znanstveno je dokazano, da se sva cuda mogu dogoditi, jer za to postoji cak i jedan fizikalni zakon.
Otkrio ga je fizicar Gerardus ´t Hooft, godine 1976, a za to otkrice dobio Nobelovu nagradu za fiziku 1999 godine.

Sva biblijska cudesa, posebno Inkarnacija=Utjelovljenje i Resurekcija=Uskrsnuce Isusa Krista, kao i sva cudesa kroz povijest se mogu dogoditi po ovom zakonu fizike.

Dematerijalizacija se moze objasniti pomocu unistenja baryona pomocu kvantnog efekta tuneliranja, koji povrijedjuje zakon o neunistenju baryona i leptona. Materijalizacija se odvija reverzibilnoscu ovog procesa, tj. kreacijom baryona i leptona.

Odlucujuca reakcija kod toga procesa jest, da proton i elektron prelaze u neutrino plus antineutrino. Time bi sva materija jednog tijela bila pretvorena u neutrina, koji ne interagiraju sa materijom. Tim procesom se jedno tijelo, kao recimo tijelo Isusa Krista pretvorilo u posebnu substanciju neutrina i nestalo iz groba. Za nase oci nevidljiv proces! Materijalizacija je obrnuti proces!
Mihael24

#628 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Mihael24 »

Great Cornholio wrote:
odr0n wrote: Ako si pročitao post na koji se ovo odnosilo, itekako je smiješno. :)
Postoje neke stvari koje ne treba ismijavati, jedna od njih je želja ljudi za čudom koje može učiniti jedino Bog, čudom kojim će izliječiti nekoga ko ti je jako blizak i koga su svi otpisali, a ti se i dalje "boriš" za njega.

A ovo što Mihael propagira, evidentno je da mu je to namjera, neku njemu dragu ideologiju, to bi trebalo kritikovati argumentovano, jer ismijavanjem se ideologije samo jačaju, a to ti, vjerujem, nije u cilju :)
O kakvoj ideologiji je tu rijec?
Mozda o tvojoj i njegovoj, jer ja ne zastupam nikakvu ideologiju, nego znanost!
Mihael24

#629 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Mihael24 »

Fizicar Pascal Jordan pise:
" Da li je Isus Krist uskrsnuo ostaje i dalje predmet vjerovanja. Medjutim, tvrditi, da po fizikalnim zakonima to niije moguce, nije vise moguce tvrditi."
Dakle, cudesa su moguca! To tvrde fizicari od ranga, a i ne poricu ih kao forumska piskarala!
odr0n

#630 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by odr0n »

Mihael24 wrote:Fizicar Pascal Jordan pise:
" Da li je Isus Krist uskrsnuo ostaje i dalje predmet vjerovanja. Medjutim, tvrditi, da po fizikalnim zakonima to niije moguce, nije vise moguce tvrditi."
Dakle, cudesa su moguca! To tvrde fizicari od ranga, a i ne poricu ih kao forumska piskarala!
Kada su vam to u Jagomiru priključili net? :lol:
Mihael24

#631 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Mihael24 »

odr0n wrote:
Uci vec jednom nesto i ne pisi o stvarima o kojima nemas veze.
Da li postoji mogucnost, da ti napises nesto konstruktivno i da bi se ticalo same teme, ili ces i dalje spamirati temu?
Osim toga, zasto se konacno ne ponasas kao normalan i zdrav covjek, nego se egzaltiras u uvredama i netoleranciji, diskriminaciji i fasistoidnim totalitarnim izljevima duse, koju ne posjedujes.
dustaban

#632 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by dustaban »

Mihael24 wrote: Znanstveno je dokazano, da se sva cuda mogu dogoditi, jer za to postoji cak i jedan fizikalni zakon.
Otkrio ga je fizicar Gerardus ´t Hooft, godine 1976, a za to otkrice dobio Nobelovu nagradu za fiziku 1999 godine.
Sva biblijska cudesa, posebno Inkarnacija=Utjelovljenje i Resurekcija=Uskrsnuce Isusa Krista, kao i sva cudesa kroz povijest se mogu dogoditi po ovom zakonu fizike.
Dematerijalizacija se moze objasniti pomocu unistenja baryona pomocu kvantnog efekta tuneliranja, koji povrijedjuje zakon o neunistenju baryona i leptona. Materijalizacija se odvija reverzibilnoscu ovog procesa, tj. kreacijom baryona i leptona.
Odlucujuca reakcija kod toga procesa jest, da proton i elektron prelaze u neutrino plus antineutrino. Time bi sva materija jednog tijela bila pretvorena u neutrina, koji ne interagiraju sa materijom. Tim procesom se jedno tijelo, kao recimo tijelo Isusa Krista pretvorilo u posebnu substanciju neutrina i nestalo iz groba. Za nase oci nevidljiv proces! Materijalizacija je obrnuti proces!
Bas si nam lijepo, svima razumljivim rjecima :mrgreen: opisao ovaj, naoko cudesni, ali za fiziku uobicajeni fizikalni proces dematerijalizacije (uskrsnuca).

E sad bih volio cuti argumente zasto se jedan od tih uspjesnih fizickih eksperimenata svake godine obiljezava lupanjem jaja?!
harač

#633 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by harač »

odr0n wrote:
:lol: :lol:
odr0n

#634 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by odr0n »

Genije wrote:Image
Image
fatamorgana

#635 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by fatamorgana »

odr0n wrote:
Ma prvi komšija ima dobar ruter, k'o radio stanicu, :lol:
Mihael24

#636 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Mihael24 »

Image
Mihael24

#637 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Mihael24 »

Image
Mihael24

#638 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Mihael24 »

Image
uspjeh

#639 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by uspjeh »

Ateisti svoj svjetonazor baziraju na logici/razumu/znanstvenim dokazima/empatiji.

Na čemu vjernici baziraju svoj svjetonazor?
Na slijepom vjerovanju. :-)
odr0n

#640 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by odr0n »

Genije wrote:ja sam vjernik i zasnivam taj svjetonazor na logici/razumu/znanstvenim dokazima/empatiji
Ne, nego na onome što je suprotnost tome i što ti isto to naređuje u objavi.
odr0n

#641 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by odr0n »

Genije wrote:e fala ti što mi objasni šta je u mojoj glavi :lol: :roll:
Nije bilo teško pretpostavit jer ono što je u objavi, to ti je u glavi. :)
shin

#642 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by shin »

Vidim mihajlo stavljao neke slikice stranu ranije,

Image
shin

#643 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by shin »

Image
shin

#644 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by shin »

Image
Mihael24

#645 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Mihael24 »

Genije wrote:e fala ti što mi objasni šta je u mojoj glavi :lol: :roll:
Budale znaju sve!
Ne postoji uopce nista, sto bi se izvuklo iz njihova ne-znanja! :D :-D :?
Mihael24

#646 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Mihael24 »

Genije wrote:ja sam vjernik i zasnivam taj svjetonazor na logici/razumu/znanstvenim dokazima/empatiji
:thumbup:
harač

#647 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by harač »

shin wrote:Image
sve religije su budalaste, ali kršćanstvo imbecilizam diže na jedan eksponencijalni nivo
shin

#648 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by shin »

Image
Mihael24

#649 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Mihael24 »

Genije wrote:ne kontam poentu
On ti zeli sugerirati, da religija i vjera nisu jedno te isto?
To stima! :-D
Mihael24

#650 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Mihael24 »

sherbett wrote:
Mihael24 wrote:
Genije wrote:ne kontam poentu
On ti zeli sugerirati, da religija i vjera nisu jedno te isto?
To stima! :-D
Pa to i ja želim reći..nije dovoljno biti religiozan, nego treba imati i vjere

aha i ja sam ona, žensko :-D
"Sherbett",
ti si stvarno slatka, i ja se ispricavam, da nisam skontao, da si zena! :)
Locked