Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
Corto Maltese

#626 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Corto Maltese »

nosara wrote:
Corto Maltese wrote: Željko se protiv kriminala i korupcije u BiH može boriti taman onako kako se Suljagić borio protiv vjeronauka. Kratko i neuspješno.
I ovo cu sacuvat... :D
Mimo ove zajebancije, i tebi i svima koje je trenutno ponijelo, jedan prijateljski savjet: Ne dajte se prevariti!
Željko Komšić je najveća BH podvala nakon Harisa Silajdžića. Različite su im pobude, različitih su sposobnosti, ali metode su im iste- sluditi narod lažnim obećanjima, jahati na valu popularnosti, dok ide, ide, a kad ne bude išlo- zbrisati.
Neko u Tursku i u zaborav, a neko samo u zaborav.
Svakome po sposobnostima.
Last edited by Corto Maltese on 12/10/2012 09:25, edited 1 time in total.
MMM1977

#627 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by MMM1977 »

Sve zavisi kakve će ljude imati oko sebe. Ja se nadam da će oko sebe sakupiti principijelne ljude, kakav je i on sam ali i ljude koji su koliko - toliko politički mudri, jer to Željko nije. Ja se iskreno nadam da će ova opcija uključiti imena poput Slave Kukića, Svetlane Cenić, Bogića Bogićevića i sl.

U svakom slučaju, ako bude imao program kakav pretpostavljam da će imati, i ako bude jačih i zvučnijih imena da ne bude stranka u kojoj samo on vrijedi, moj glas imaju.
nosara

#628 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

I ovo... :D

Popravi taj navod...
Last edited by nosara on 12/10/2012 09:20, edited 1 time in total.
madner

#629 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by madner »

Tebi starom ciniku odgovor: igrac koji ne suta na gol nece nikad postici isti.

Sta tacno je rizik, sta gubimo?
Corto Maltese

#630 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Corto Maltese »

Maystor wrote:
polovka wrote: Kompromitovan je samom činjenicom da je 15 godina u vlasti :roll: , nije on nikakva novost na političkoj sceni.
Znaš, u krivičnom pravu postoji nešto što se naziva nečinjenje ili propuštanje činidbe, a za to se odgovara :oops:
Ma nemoj :lol:

Samo je jedna stvar gora od naših političara: naši pravnici !!
Pa to ti čovjek i kaže:
Željko (Marko) Komšić je rođen 20. januara 1964. godine u Sarajevu gdje i danas živi. Osnovnu školu "Bane Šurbat" na Grbavici završio je 1979. godine, nakon čega upisuje III Gimnaziju u Sarajevu. Maturirao je 1982. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Sarajevu 1988. godine. Završio je i Georgetown Leadership Seminar pri Walsh School of Foreign Service, Georgtown University, Washington. U 1992. godini radio je kao pravnik u Zavodu za mirovinsko osiguranje Bosne i Hercegovine (BiH).
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#631 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by prljavi Hare »

Corto!Uranio,zoru prevario! :lol: :lol: :lol:

P.S.Kako ćeš sada,valja pljuvati na više tema,zahtjevaće to puni angažman. :-)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#632 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

MMM1977 wrote:Sve zavisi kakve će ljude imati oko sebe. Ja se nadam da će oko sebe sakupiti principijelne ljude, kakav je i on sam ali i ljude koji su koliko - toliko politički mudri, jer to Željko nije. Ja se iskreno nadam da će ova opcija uključiti imena poput Slave Kukića, Svetlane Cenić, Bogića Bogićevića i sl.

U svakom slučaju, ako bude imao program kakav pretpostavljam da će imati, i ako bude jačih i zvučnijih imena da ne bude stranka u kojoj samo on vrijedi, moj glas imaju.
eeee, upitah ja sinoc...mozemo li mi ovdje nabrojati 10 ljudi koji nece biti popljuvani od vecine
miki.ba

#633 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by miki.ba »

Zna li Komšo dobro Engleski i rad na racunaru?
Pošto se to traži za platu od 500 KM mislim da bi i clan predsjedništva to morao znati. :D
Corto Maltese

#634 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Corto Maltese »

prljavi Hare wrote:Corto!Uranio,zoru prevario! :lol: :lol: :lol:

Ma kakvi, ova zamire već za za pet-šest dana.
madner

#635 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by madner »

Tesko :D
Corto Maltese

#636 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Corto Maltese »

madner wrote:Tesko :D
Nisam rekao da se gasi. Zamire.
MMM1977

#637 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by MMM1977 »

plain vanilla wrote:
MMM1977 wrote:Sve zavisi kakve će ljude imati oko sebe. Ja se nadam da će oko sebe sakupiti principijelne ljude, kakav je i on sam ali i ljude koji su koliko - toliko politički mudri, jer to Željko nije. Ja se iskreno nadam da će ova opcija uključiti imena poput Slave Kukića, Svetlane Cenić, Bogića Bogićevića i sl.

eeee, upitah ja sinoc...mozemo li mi ovdje nabrojati 10 ljudi koji nece biti popljuvani od vecine
Ma ne treba na to obraćati pažnju, kod nas je već uobičajeno da se pljuje na šta stigne. Ali mislim da je većina tih pljuvača iz reda malodobnog puka pa je sreća da nemaju pravo glasa, mogu samo da laprdaju po forumima.
madner

#638 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by madner »

Podcjenjujes kapacitet Bosanaca da se naloze. :D
nosara

#639 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

Jedina razlika izmedju Corta i vecine nas je ta sto on vise nikom ne vjeruje, a mi smo samo korak od toga... :wink:
prljavi Hare

#640 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by prljavi Hare »

Corto Maltese wrote:

Ma kakvi, ova zamire već za za pet-šest dana.

Misliš?Vidjećemo.

Nego ti reče sinoć da moraš na spavanje,nije svako predsjednik,valja na posao......

Je li ovo postanje po forumu posao?Ako jeste,ništa zato,nijedan posao nije sramota a nisi ni jedini. :-D
prljavi Hare

#641 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by prljavi Hare »

nosara wrote:

Jedina razlika izmedju Corta i vecine nas je ta sto on vise nikom ne vjeruje, a mi smo samo korak od toga... :wink:
Nije to baš tako.Prelistati "SDA all about",u najmanju ruku ima razumjevanja za njih,iako su ga izradili.
plain vanilla

#642 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

MMM1977 wrote:
plain vanilla wrote:
Ma ne treba na to obraćati pažnju, kod nas je već uobičajeno da se pljuje na šta stigne. Ali mislim da je većina tih pljuvača iz reda malodobnog puka pa je sreća da nemaju pravo glasa, mogu samo da laprdaju po forumima.
znaci mozemo naci 10 nekompromitovanih ljudi koji nisu anonimni? :)

stranka jednog lica moze osigurati neku fotelju Komsicu, ali sta glasaci imaju od toga...
madner

#643 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by madner »

nosara wrote:

I ako Komsic bude promasaj, ne znaci da je ideja promasaj.
Rizik je nikakav, mogucnost dobitka ogromna.
miki.ba

#644 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by miki.ba »

plain vanilla wrote: znaci mozemo naci 10 nekompromitovanih ljudi koji nisu anonimni? :)
Nema šanse, to je ravno pronalasku piramida.
mO k3

#645 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by mO k3 »

dze ti je prdecdnik :)
Last edited by mO k3 on 12/10/2012 09:59, edited 1 time in total.
MMM1977

#646 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by MMM1977 »

plain vanilla wrote:
MMM1977 wrote:
plain vanilla wrote:
znaci mozemo naci 10 nekompromitovanih ljudi koji nisu anonimni? :)

stranka jednog lica moze osigurati neku fotelju Komsicu, ali sta glasaci imaju od toga...
Sigurno da možemo, pa nije valjda slučaj da je baš sve truhlo toliko u ovoj državi da se ne može skupiti 10-20 karakternih ljudi koji su ujedno i poznati široj javnosti. A, na kraju krajeva, neka se ide korak po korak, ja ne mislim da će Željko sa svojom strankom osvojiti izbore 2014, prije 2018. A da bi se to ostvarilo, bitno je na lokalnom nivou naći odgovarajuće ljude, kako bi se izgradila infrastruktura stranke i pripremilo za tu 2018.
nosara

#647 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

madner wrote:
nosara wrote:

I ako Komsic bude promasaj, ne znaci da je ideja promasaj.
Rizik je nikakav, mogucnost dobitka ogromna.
Slazem se...
nejlic_

#648 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nejlic_ »

Jos jedan glas :) :bih:
plain vanilla

#649 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

MMM1977 wrote:
Sigurno da možemo, pa nije valjda slučaj da je baš sve truhlo toliko u ovoj državi da se ne može skupiti 10-20 karakternih ljudi koji su ujedno i poznati široj javnosti. A, na kraju krajeva, neka se ide korak po korak, ja ne mislim da će Željko sa svojom strankom osvojiti izbore 2014, prije 2018. A da bi se to ostvarilo, bitno je na lokalnom nivou naći odgovarajuće ljude, kako bi se izgradila infrastruktura stranke i pripremilo za tu 2018.
pa hajde nabroj tih 10 ljudi koji ce biti s Komsicem? :D

pa pronaci ljude i jeste najveci poduhvat. izmedju ostalog, to je jedan od razloga sto NS nije napravila nista izvan Sarajeva
joint union

#650 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by joint union »

Corto Maltese wrote:
Mimo ove zajebancije, i tebi i svima koje je trenutno ponijelo, jedan prijateljski savjet: Ne dajte se prevariti!
Željko Komšić je najveća BH podvala nakon Harisa Silajdžića. Različite su im pobude, različitih su sposobnosti, ali metode su im iste- sluditi narod lažnim obećanjima, jahati na valu popularnosti, dok ide, ide, a kad ne bude išlo- zbrisati.
Neko u Tursku i u zaborav, a neko samo u zaborav.
Svakome po sposobnostima.
Mislim da te malo ponijelo, i da je Zeljko ubleha, mislim da nema sanse da bude na drugom mjestu iza Hareta, konkurencija na nasoj politickoj sceni je ipak prevelika. Hare je npr. uzeo sve sto je mogao, okruzio se ljudima koji nisu ni znali sakriti da kradu, davao je nerealna obecanja i zato je zavrsio kako je zavrsio.
Zeljko treba, ako zeli postici nesto, raditi na onome sto narod najvise boli, a to su svakako kriminal i korupcija (i to onaj na najvisem nivou), a kao posljedica toga i nesigurnost i beznadje gradjana. Lako ce se saznati da li tvoje tvrdnje stoje, dovoljno ce biti pogledati listu ljudi kojima ce se Zeljko okruziti. Ako tu budu vecinom posteni i neuprljani ljudi (ako takvih jos ima, i ako Zeljko bude sposoban da ih nadje) imace velike sanse na bilo kojim izborima. Druga greska koju moze napraviti je da bude kopija SDP-a (strukturalno i/ili retorikom), to sto on pravi mora biti novo i svjeze. Trece, morace dobro paziti odakle mu dolazi lova za finansiranje kampanje i stranke.
Uzevsi u obzir sve politicare koji se bore za vlast na ovom nasem komadicu planete, koji bi bio kompetentniji i neuprljaniji od Zeljke za borbu protiv visokog kriminala i korupcije? Molim da pricamo o konkretnim likovima, ne o nekim imaginarnim politicarima kakve bi mi voljeli.
Spocitava mu se da nista nije uradio na mjestu clana Predsjednistva, pa pitam ko je na tom mjestu ikad ista uradio, previse je mehanizama opstrukcije, a nadleznosti su mizerne. Pricati o radu i neradu na mjestu clana Predsjednistva je isto kao i pricati o visokoj politici pred lokalne izbore.
Ja Zeljku gotivim najvise radi toga sto se svima iz svih ovih vladajucih stranaka tresu gace kad se on spomene. Da u njemu vide lika koji im nije konkurencija, ne bi se prasina dizala za njim.
Locked