Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

dale cooper

#62476 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

_BataZiv_0809 wrote: 17/06/2026 22:02
dale cooper wrote: 17/06/2026 16:47 Nije Sony imao ništa gori odnos sa MJ-om nego što imaju sa većinom izvođača od kojih očekuju zaradu i hitove. Sve velike diskograske kuće su
takve i sve gledaju isključivo svoj interes nasuprot onog od izvođača. I dok se prodaju albumi i lova kapa problema nema i ispunjavaće ono
što tražiš od njih. Međutim kada vide da nisi više taj kalibar, onda potpora slabi.
Nije svaki izvodjac imao kupljena prava na cjelokupnu diskografiju Beatlesa :D
Da, ali ako znaš za ovo, znaš i da je MJ 1995 ušao svojevoljno u biznis partnerstvo sa Sonyem gdje je prodao 50% udjela ATV kataloga
(koji je uključivao i izdavačka prava za pjesme Beatlese), ali u taj posao nisu bila uključena izdavačka prava na njegov sopstveni katalog,
tako da je zadržao neovisnost po tom pitanju. Njegovi problemi sa Mottolom dolaze kasnije u vrijeme povratničkog albuma Invincible
iz 2001 u kojeg po Jacksonovom mišljenju Sony (pod vodstvom Mottole) nije uložio dovoljno love što se tiče promocije albuma, dok su ovi
sa druge strane njega optuživali da je tražio nerazumne sume novca za promotivne projekte. I onda je došlo do tenzija što se tiče njegovog
tadašnjeg ugovora kao izvođača sa Sonyem koji je po tom ugovoru imao prava na njegove mastere albuma, a što je nešto potpuno drugačije
od izdavačkih prava na pjesme. Da se razumijemo, Tommy Mottola je bio apolutno opak i gadan kučkin sin, što se zna i iz njegovog odnosa
prema Mariah Carey, ali je suštinski radio isključivo u svom i interesu Sony Musica i naravno da takav jedan lik nije htio dopustiti da zlatna
koka kao što su prava na master snimke Jacksonovih albuma pređu u MJ-ove ruke. Ono što je meni glupo su ove optužbe da su Sony i Mottola
smještali Jacksonu ove optužbe za pedofiliju. Kao prvo te optužbe su krenule mnogo ranije nego što su startale tenzije sa Mottolom, a kao
drugo ne vidim koji bi razlog imali da obaraju izvođača koji je bio jedna od glavnih zvijezdi njihovog kataloga. Prava na mastere su već
imali, a do izdavačkih prava nisu mogli doći ni teoretski jer je Jackson to jasno posjedovao.
snijeg_led

#62477 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by snijeg_led »

Film “A Poet” izaziva toliko sažaljenje prema glavnom liku, da mi je došlo da mu ubacim jednu cvanciku kroz monitor :D
kakavdanakneiskustvu

#62478 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

darius_maximus wrote: 17/06/2026 21:24
kakavdanakneiskustvu wrote: 17/06/2026 07:40
Znači vrijedi ovo pogledati?
Imam ga na short listi, ali sam kontao prvo drugi Samarin pogledati, Ready or Not 2, dok čekam da snimak za Colony izađe na Stremiu.

Neki dan sam pogledao ovaj novi horor, Hokum.
Solidan film, ali imam osjećaj da se moglo bolje odraditi sve.
Atmosfera je zanimljiva, ima dobrih trenutaka, upakovano je to na kraju sve, ali nešto mu fali da bude odličan film.
da
kakavdanakneiskustvu

#62479 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

darius_maximus wrote: 17/06/2026 21:36
Tito_i_Partija wrote: 17/06/2026 21:28

Imam ga na short listi, ali sam kontao prvo drugi Samarin pogledati, Ready or Not 2, dok čekam da snimak za Colony izađe na Stremiu.

Atmosfera je zanimljiva, ima dobrih trenutaka, upakovano je to na kraju sve, ali nešto mu fali da bude odličan film.
Ako voliš horore, čujem da je Opsesija jako dobra. Imam je na listi, k'o i onaj sa žutim hodnicima. :-D
Horori su najbolji žanr, može se sa svim miješati. :D

Opsesiju otprilike pretpostavljam kako će ispasti, jer te "pazi šta zaželiš" priče su otprilike sve iste.
Tako da je na listi, ali ga vazda preskočim. :D
Backrooms sam pratio dok je bio YouTube fenomen i čim izađe snimak gledam (vidim CAM snimak još na Stremiu).
Imam i The Wailing na short listi, ali to je već "star" film. :D
to je filmčina i po
kakavdanakneiskustvu

#62480 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Haris033 wrote: 17/06/2026 22:02
kakavdanakneiskustvu wrote: 17/06/2026 07:40
Image
To je remake norveškog filma I onde dager (2021) sa Noomi Rapace i Aksel Hennie. Puno bolja verzija je originalna :izet:
da, gledao sam i ovaj norveški
zomri

#62481 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by zomri »

snijeg_led wrote: 18/06/2026 04:06 Film “A Poet” izaziva toliko sažaljenje prema glavnom liku, da mi je došlo da mu ubacim jednu cvanciku kroz monitor :D
mene nešto podsjetio na zuku dzumhura, ne znam zasto. a cvancika bi otisla na cugu ko da gledam :D
Peacean

#62482 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Peacean »

Pressure je ok, nije remek djelo ali da se odgledati.
Tito_i_Partija

#62483 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

darius_maximus wrote: 17/06/2026 21:36
Tito_i_Partija wrote: 17/06/2026 21:28

Ako voliš horore, čujem da je Opsesija jako dobra. Imam je na listi, k'o i onaj sa žutim hodnicima. :-D
Horori su najbolji žanr, može se sa svim miješati. :D

Opsesiju otprilike pretpostavljam kako će ispasti, jer te "pazi šta zaželiš" priče su otprilike sve iste.
Tako da je na listi, ali ga vazda preskočim. :D
Backrooms sam pratio dok je bio YouTube fenomen i čim izađe snimak gledam (vidim CAM snimak još na Stremiu).
Imam i The Wailing na short listi, ali to je već "star" film. :D
I ja imam The Wailing na listi evo već godinama. Ne mogu nikako da se nakanim jer film traje 3 sata, valja nać' vremena za to. Al' nadam se da ću ga moć uskoro pogledat', čuo sam dosta pozitivnih stvari.

Ne gledam toliko puno horora inače, al' od ovih nekoliko zadnjih što sam gledo, dobri su mi bili It Follows i Longlegs.
Post Reply