Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

BHF_Manijak

#62226 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Mustang1 wrote: 30/05/2022 22:50 Evo ovaj Gay Mbenza, neka njega dovedu, ako nista lici na Djibrila :D
Ovaj kosta tri i po marke :lol:
Guy pardon :oops:
Ma jos jednog Diaza nek izvuku iz naftalina i elham. :mrgreen:

@Vaučer, nisi odgovorio na prvi dio posta i defanzivce, svezao se za Mbappea.
Kojih klinaca? Ti i ja po pare da niti Jones niti Elliott nece igrati bitnije uloge za 2-3 godine, stavise Jonesa ce za godinu nabit nogom u neki Leeds, Elliottu ce davati sansu pomalo, ovaj to nece iskoristit i zavrsit ce kao i Jones, samo malo kasnije.
Ne mozes imati ba razvoj klinaca i ganjati trofeje, sta ti je...
Trent je jedan od 100 koji uspiju, jer su mega talenti. Mnogo vise bude chirivella, wilsona, woodburna itd...
East_side

#62227 Re: Liverpool FC

Post by East_side »

Image

Evo i Man.Utd. ima vlasnike u vidu američke grupacije pa ovi skršiše kišu para, iako im već godinama to skoro ništa ne donosi. Ali oni ne prestaju kršiti.

Pa se zapitaš šta bi s Poolom bilo da je uložena, recimo šestina ili sedmina od ovoga u ciljana pojačanja u proteklim godinama.

Neću sada ulaziti u to koliko je ova Sun-ova ilustracija vjerodostojna ali po njoj su čak Everton i A. Villa ispred Liverpoola.

E ovo tek naglašava šta je zapravo Klopp imao na raspolaganju u odnosu na konkurenciju i šta je postigao u odnosu na sve njih. Aferim majstore!

Ali s druge strane, ako već United i Liverpool imaju američke vlasnike oba, nije valjda da su vlasnici jednih na nivou, lupam, Coca Cole a drugih na nivou neke prosječne pivare iz Houstona za koju nije čuo niko izvan Texasa.
vaučer

#62228 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

BHF_Manijak wrote: 30/05/2022 23:26

@Vaučer, nisi odgovorio na prvi dio posta i defanzivce, svezao se za Mbappea.
Kojih klinaca? Ti i ja po pare da niti Jones niti Elliott nece igrati bitnije uloge za 2-3 godine, stavise Jonesa ce za godinu nabit nogom u neki Leeds, Elliottu ce davati sansu pomalo, ovaj to nece iskoristit i zavrsit ce kao i Jones, samo malo kasnije.
Ne mozes imati ba razvoj klinaca i ganjati trofeje, sta ti je...
Trent je jedan od 100 koji uspiju, jer su mega talenti. Mnogo vise bude chirivella, wilsona, woodburna itd...

Pa svezao sam se Mbappea jer bubaš takve nebuloze da više ne znam gdje da zagrabim. Kakav jebeni Mbappe, u kojem svemiru je on realistična opcija za Liverpool a ti postavljaš narativ kao da smo zbog par miliona cjepidlačenja ispustili siguran deal iz ruka.

Da, sezona nakon naslova je bila sjebana defanzivnim ozljedama i sam Klopp je na kraju priznao da bi bilo bolje da nije rotirao veznjake u odbranu - jer je tako sjebao dvije linije umjesto samo jedne. Da, mogli su kupiti nekog defanzivca ranije ali su se kockali, opet ti to 100% stavljaš na dušu vlasnicima i potpuno ignoriraš mogućnost da Klopp ne voli pod svaku cijenu uvaljivati igrače u roster koje ne vidi kao pravo dugoročno rješenje. Sezonu kasnije dovedu propisno skautiranog igrača u odbranu i fantastičan je, Van Dijk se vratio, Matip spreman, čak i Gomez doprinosi. Usput budi rečeno nisu samo defanzivni problemi sjebali tu sezonu - već i određeno zasićenje nakon ludog tempa u dvije ranije sezone. Ovako su svo sranje prelomili u jednoj sezoni, odradili najvažnije i osigurali Ligu prvaka, resetirali se i odigrali odličnu sezonu ove godine.

Ja ne znam hoće li naši klinci postati zvijezde - nisam ni napisao da hoće nego da ću uživati u novoj sezoni gdje će dobiti više prilika da se razvijaju i uče. Pored tog ćemo dovesti sigurno par dobrih igrača, prodati šta treba i sigurno biti spremni za novu sezonu i borbu za trofeje. Ekipa koja radi na transferima je zaslužila da im se vjeruje jer rade dobar posao. Sad ako su tvoja očekivanja, a izgleda jesu, da dovedu Mbappea i slične - mogao bi se razočarati. Moja su očekivanja da ove sezone odlazi jedan od starog napadačkog trojca, a ostali nakon naredne godine i isteka ugovora. Dakle možda Mane ovo ljeto, Mo i Bobby naredno. S početkom 23/24 sezone imamo potpuno resetiran napad. Zamjene sumnjam da će biti 'zvijezde' - prije kakvi su i oni bili kad smo ih doveli, visok potencijal, 22-25 godina, jer jednostavno operiramo na taj način i to se neće mjenjati.
drug_profi

#62229 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Ostaje zal i za Halandom i za Mbapeom koji su se prije par godina mogli dovesti za mnogo manje pare.
A nije da se nisu cak i ovdje pominjali.
BHF_Manijak

#62230 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Vaucere dragi fulas poentu brate. Apsolutno nije poenta u samom Mbappeu niti sam rekao su ga izgubili radi par miliona, vec opcenito da ne love tu kategoriju igraca, A MOGU, odnosno imaju mogucnost. Da, to bi platni razred narusilo, ali ti kako ostvarujes uspjehe tako i rastes kao tim i povecavas apetite, to je valjda logican slijed dogadjaja?
Prije 8 godina ako si na plate davao 100 miliona, sad ces 180, jer si i uspjehe ostvario, imas vise novca, jacas kadar, prosirujes itd... Lupam cifre.
Nebitno je ime, bio to Mbappe, Haaland, Sancho ili neko treci, poenta je da mozes priustit tu klasu, ali neces.

A Kloppa sam spomenuo u tom kontekstu "plakanja" za Mbappeom cisto da kazem da bi i on volio ocito takvu zvijer, jer se cesto moze cuti kako Klopp zapravo nece takve igrace, hoce da ih on gradi/stvara itd...
Jok eto, draze mu se zajebavat s jednim Minaminom npr. nego s nekom ekstra klasom.

A to zasicenje ne bih komentarisao. Kako se top ekipa lige ne zasiti...
saabsa

#62231 Re: Liverpool FC

Post by saabsa »

Plunkett wrote: 29/05/2022 00:52 @East_side mislim da Thiago nije bio spreman za vise od sat vremena, vuce povredu od prosle nedjelje.
I mislio sam da ce jedna greska odluciti, samo nisam se nadao da ce to biti Trent jebiga.
I mislio sam da ce sredina biti rastrcenija, ali eto sta god da je Carlo uradio na taktickom planu veceras, urodilo im je plodom.
Jebat ga, fino je bilo biti u maju i boriti se za sve trofeje do samog kraja.
Samo ti je borba i preostala hudniče, nadam se da su te na vrijeme skinuli sa konopca pošto te više nigdje nema :mrgreen:
vaučer

#62232 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

BHF_Manijak wrote: 31/05/2022 12:41 Vaucere dragi fulas poentu brate. Apsolutno nije poenta u samom Mbappeu niti sam rekao su ga izgubili radi par miliona, vec opcenito da ne love tu kategoriju igraca, A MOGU, odnosno imaju mogucnost. Da, to bi platni razred narusilo, ali ti kako ostvarujes uspjehe tako i rastes kao tim i povecavas apetite, to je valjda logican slijed dogadjaja?
Prije 8 godina ako si na plate davao 100 miliona, sad ces 180, jer si i uspjehe ostvario, imas vise novca, jacas kadar, prosirujes itd... Lupam cifre.
Nebitno je ime, bio to Mbappe, Haaland, Sancho ili neko treci, poenta je da mozes priustit tu klasu, ali neces.

A Kloppa sam spomenuo u tom kontekstu "plakanja" za Mbappeom cisto da kazem da bi i on volio ocito takvu zvijer, jer se cesto moze cuti kako Klopp zapravo nece takve igrace, hoce da ih on gradi/stvara itd...
Jok eto, draze mu se zajebavat s jednim Minaminom npr. nego s nekom ekstra klasom.

Ne bi to narušilo platni razred - nego bi ga uništilo. Ne vidim kako ne možeš razumijeti da ne možemo loviti tu kategoriju igrača osim pod uslovom da isti baš očajno žele raditi pod Kloppom i da prihvate objektivno značajno manju platu nego mogu dobiti negdje drugo. Klubovi koji pucaju na te igrače su naftaši s neograničenim sredstvima i Real Madrid - to je to. To je lista klubova koji kupuju te i takve. Mi smo se digli s razine da nam klubovi uzimaju najbolje igrače u prime godinama na razinu da zadržavamo te igrače tokom najboljih godina i da bez problema paralelno dovodimo osvježenja u ekipu. Iskorak prema tome što ti tvrdiš da definitivno MOGU napraviti nije samo npr. razlika između 350 i 450 tisuća tjedno za najboljeg igrača - nego je lančano dizanje skoro svih plaća za prvotimce za 20-50% plus dizanje platnih očekivanja za igrače koje misliš dovesti u budućnosti - ukratko neodrživo. Možda bi Mbappe rado igrao pod Kloppom i Jurgen vodio njega - ali realnost je da nismo ni blizu te kategorije jer nije klub jedan igrač nego je kompleksan organizam koji zahtjeva ravnotežu i brigu o svim razinama - za primjer uspijeha stihijskog kupovanja 'imena' vidi pod Manchester United.
Plunkett

#62233 Re: Liverpool FC

Post by Plunkett »

saabsa wrote: 31/05/2022 12:42
Plunkett wrote: 29/05/2022 00:52 @East_side mislim da Thiago nije bio spreman za vise od sat vremena, vuce povredu od prosle nedjelje.
I mislio sam da ce jedna greska odluciti, samo nisam se nadao da ce to biti Trent jebiga.
I mislio sam da ce sredina biti rastrcenija, ali eto sta god da je Carlo uradio na taktickom planu veceras, urodilo im je plodom.
Jebat ga, fino je bilo biti u maju i boriti se za sve trofeje do samog kraja.
Samo ti je borba i preostala hudniče, nadam se da su te na vrijeme skinuli sa konopca pošto te više nigdje nema :mrgreen:
:mrgreen:
Molim administraciju da reaguje :lol:
palermo

#62234 Re: Liverpool FC

Post by palermo »

vaučer wrote: 31/05/2022 13:23
BHF_Manijak wrote: 31/05/2022 12:41 Vaucere dragi fulas poentu brate. Apsolutno nije poenta u samom Mbappeu niti sam rekao su ga izgubili radi par miliona, vec opcenito da ne love tu kategoriju igraca, A MOGU, odnosno imaju mogucnost. Da, to bi platni razred narusilo, ali ti kako ostvarujes uspjehe tako i rastes kao tim i povecavas apetite, to je valjda logican slijed dogadjaja?

Ne bi to narušilo platni razred - nego bi ga uništilo. Ne vidim kako ne možeš razumijeti da ne možemo loviti tu kategoriju igrača osim pod uslovom da isti baš očajno žele raditi pod Kloppom i da prihvate objektivno značajno manju platu nego mogu dobiti negdje drugo. Klubovi koji pucaju na te igrače su naftaši s neograničenim sredstvima i Real Madrid - to je to. To je lista klubova koji kupuju te i takve. Mi smo se digli s razine da nam klubovi uzimaju najbolje igrače u prime godinama na razinu da zadržavamo te igrače tokom najboljih godina i da bez problema paralelno dovodimo osvježenja u ekipu. Iskorak prema tome što ti tvrdiš da definitivno MOGU napraviti nije samo npr. razlika između 350 i 450 tisuća tjedno za najboljeg igrača - nego je lančano dizanje skoro svih plaća za prvotimce za 20-50% plus dizanje platnih očekivanja za igrače koje misliš dovesti u budućnosti - ukratko neodrživo. Možda bi Mbappe rado igrao pod Kloppom i Jurgen vodio njega - ali realnost je da nismo ni blizu te kategorije jer nije klub jedan igrač nego je kompleksan organizam koji zahtjeva ravnotežu i brigu o svim razinama - za primjer uspijeha stihijskog kupovanja 'imena' vidi pod Manchester United.
Izvinjenje na upadu.

Al izvanredan ti je post. Upravo ovo ja pokušavam da objasnim ovih dana navijačima Veleža, al teško mi ide.

Ono, principi su isti iako naravno različite kategorije klubova
JohnnyS

#62235 Re: Liverpool FC

Post by JohnnyS »

East_side wrote: 31/05/2022 00:22 Image

Evo i Man.Utd. ima vlasnike u vidu američke grupacije pa ovi skršiše kišu para, iako im već godinama to skoro ništa ne donosi. Ali oni ne prestaju kršiti.

Pa se zapitaš šta bi s Poolom bilo da je uložena, recimo šestina ili sedmina od ovoga u ciljana pojačanja u proteklim godinama.

Neću sada ulaziti u to koliko je ova Sun-ova ilustracija vjerodostojna ali po njoj su čak Everton i A. Villa ispred Liverpoola.

E ovo tek naglašava šta je zapravo Klopp imao na raspolaganju u odnosu na konkurenciju i šta je postigao u odnosu na sve njih. Aferim majstore!

Ali s druge strane, ako već United i Liverpool imaju američke vlasnike oba, nije valjda da su vlasnici jednih na nivou, lupam, Coca Cole a drugih na nivou neke prosječne pivare iz Houstona za koju nije čuo niko izvan Texasa.

Napomenimo kako je u istom periodu polovicu Liga prvaka osvojio Real kojeg nema na popisu :D
East_side

#62236 Re: Liverpool FC

Post by East_side »

@JohnnyS pa to mi je također upalo u oko što nisam njih vidio na ovom spisku.

Odma mi je ova cijela lista jako upitna :mrgreen: prodali su onda Ronalda Juventusu za 100 i nešto miliona koliko se sjećam i ne znam jesu li još koga?

A ogromne cifre su dali za nekoliko pojačanja nakon toga.
elk

#62237 Re: Liverpool FC

Post by elk »

Nidje veze lista
Edin H.

#62238 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Joj Bayerna, kakve su ono stipse, šta je ono onako.

Hoće Manea, ali da plate £25 mil. :lol:

Liverpool traži £42.5 mil.
Leopard_SA

#62239 Re: Liverpool FC

Post by Leopard_SA »

Edin H. wrote: 31/05/2022 20:12 Joj Bayerna, kakve su ono stipse, šta je ono onako.

Hoće Manea, ali da plate £25 mil. :lol:

Liverpool traži £42.5 mil.
Pa to je Bayern. Da Liverpool ponudi Manea za milion eura, sutradan bi Braco ponudio 800k
JohnnyS

#62240 Re: Liverpool FC

Post by JohnnyS »

Ni Bayerna zato nema na onom spisku, a u tom periodu su i oni osvojili dvije LP :D
convict

#62241 Re: Liverpool FC

Post by convict »

Vec se manje vise znaju sesiri za narednu sezonu Lige sampiona.

Pot 1: Real, Frankfurt, City, Milan, Bayern, PSG, Porto, Ajax

Pot 2: Liverpool, Chelsea, Barca, Juventus, Atletico, Sevilla, Leipzig, Tottenham

Pot 3: Borussia, Salzburg, Shakhtar, Inter, Napoli, Sporting, Bayer, Benfica (?)

Pot 4: Brugge, Celtic, Rangers (?), Marseille (?), Crvena Zvezda (?), Copenhagen (?), Dinamo Zagreb (?), Olympiacos (?)

Iz prvog ne bi bilo lose ponoviti Milan ili Porto.
drug_profi

#62242 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Bayern, Sporting, Rangers
ultima_palabra

#62243 Re: Liverpool FC

Post by ultima_palabra »

drug_profi wrote: 31/05/2022 12:01 Ostaje zal i za Halandom i za Mbapeom koji su se prije par godina mogli dovesti za mnogo manje pare.
A nije da se nisu cak i ovdje pominjali.
Mbappe je sa 18 godina kostao 180 miliona. Haaland se mogao dovesti, ali ko vjeruje igracu iz austrijske lige?
Gandalf

#62244 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Priča se po internetu da će Salah ostati u Engleskoj, ali ne i u Liverpoolu. Hoće li to ponovo udružiti snage sa Lukakuom :oops:
convict

#62245 Re: Liverpool FC

Post by convict »

ma neka ide ko god misli da negdje moze bolje. niko nije veci od kluba.
no_sekirli

#62246 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

convict wrote: 01/06/2022 13:25 ma neka ide ko god misli da negdje moze bolje. niko nije veci od kluba.
Tako je. Kako običan narod što mijenja poslove, tako i sportaši. Gdje je veća para i bolji uvjeti, naravno da će otići. Realno, šta nekog Egipćanina može vezati za Liverpool osim kvalitetnih financijskih uvjeta. Nije mu dedo sigurno navijao za Redse, pa da ima neku moralnu obvezu. Nije on Steve, ili TAA ili neki drugi scouser, koji bi odrezao desnu ruku da obuče dres kluba.

Za mene je on, da izvinete, usr'o motku negdje na sredini sezone, kad je počeo pričati o ugovoru i parama, a taman negdje tako je počeo i njegov pad forme. Bez obzira što je osvojio zlatnu kopačku, tj. dijeli je sa Sonom, mora se reći da je od 23 gola, 5 komada dao iz penala, a rado bih volio vidjeti negdje podatak za broj udaraca/pokušaja po golu, ili čiste situacije 1:1.
Na zadnjih 6 tekmi CL nije zabio gol. Kad je trebalo protiv Shitija i Totaša nije zabio, protiv Chelsea u 2 finala nije zabio.

Igrač je kvalitetan, nema tu spora, dobrog je zdravlja, čini mi se i da je pozitiva za cijelu ekipu, zadužio je i klub i navijače do svemira, ali što kolega gore reče, klub je napravio njega superzvijezdom, nije on klub.
BHF_Manijak

#62247 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

no_sekirli wrote: 01/06/2022 14:44
convict wrote: 01/06/2022 13:25 ma neka ide ko god misli da negdje moze bolje. niko nije veci od kluba.
Tako je. Kako običan narod što mijenja poslove, tako i sportaši. Gdje je veća para i bolji uvjeti, naravno da će otići. Realno, šta nekog Egipćanina može vezati za Liverpool osim kvalitetnih financijskih uvjeta. Nije mu dedo sigurno navijao za Redse, pa da ima neku moralnu obvezu. Nije on Steve, ili TAA ili neki drugi scouser, koji bi odrezao desnu ruku da obuče dres kluba.

Za mene je on, da izvinete, usr'o motku negdje na sredini sezone, kad je počeo pričati o ugovoru i parama, a taman negdje tako je počeo i njegov pad forme. Bez obzira što je osvojio zlatnu kopačku, tj. dijeli je sa Sonom, mora se reći da je od 23 gola, 5 komada dao iz penala, a rado bih volio vidjeti negdje podatak za broj udaraca/pokušaja po golu, ili čiste situacije 1:1.
Na zadnjih 6 tekmi CL nije zabio gol. Kad je trebalo protiv Shitija i Totaša nije zabio, protiv Chelsea u 2 finala nije zabio.

Igrač je kvalitetan, nema tu spora, dobrog je zdravlja, čini mi se i da je pozitiva za cijelu ekipu, zadužio je i klub i navijače do svemira, ali što kolega gore reče, klub je napravio njega superzvijezdom, nije on klub.
Tako nekako, potpis od rijeci do rijeci.
Hvala na svemu, mnogo dobar igrac, ali ako zeli da ide - to je to. Imao super trenutaka, imao i onih manje dobrih, kad udje u kloc mode.
Ostat ce upamcen kao neko ko je davao mislim 5 sezona zaredom 20+ golova, nosio klub fakat, ali da ce biti nezamjenjiv - sumnjam. Mislim da ova skauting sluzba moze naci mladje krilo koje je jako potentno. Barem danas krilnih napadaca ne manjka.

Doduse teze je malo s ljevacima, ali eto.
AmiĐa_Idriz

#62248 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Stanite ljudi, vi se već halalite, po meni malo rano :D

Sve su to igre trenutno između agencije mu i kluba. Tako da bi pola pustio niz vodu i suzdržao se zaključaka. Biće još svakakvih priča.
no_sekirli

#62249 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Citam negdje da ja Mane trazio 22 miliona necega po sezoni, i klub ga odjebao. Po prijasnjim izjavama, i Salah svoje usluge cijeni nekako tako.
Postoji mogucnost da ce ipak onda Salahu dati te pare, zbog deficita na toj poziciji. Mada je Mane igrao tu poziciju kad je tek dosao, ako se ne varam.

Ja bih iskreno volio vidjeti nekog malca da se prikljucuje iz akademije, ima tamo strucnjaka neka skoluju kadrove brate.

Kako nasi politicari sebi naprave stotine visokoobrazovanih klimoglavih kadrova na visokim skolama u Vitezu, Travniku, Kiseljaku, Sirokom :D
AmiĐa_Idriz

#62250 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

IGRAČ MJESECA MAJA

LUIS DIAZ

1. Luis Diaz - 17b
2. Sadio Mane - 12b
3. Alisson Becker - 11b

----------------

Lista najboljih igrača mjeseca:

- August - Mohamed Salah - 17b
- Septembar - Mohamed Salah - 15b