Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

bjjarmbar

#62101 Re: Liverpool FC

Post by bjjarmbar »

Kad kazu sto bi Mane isao iz kluba… promijeniti ime u loserpool.
kazo

#62102 Re: Liverpool FC

Post by kazo »

Edin H. wrote: 29/05/2022 00:08
no_sekirli wrote: 29/05/2022 00:02 Ja mislio je je Vini bio off kad je zabio. Malo mi je cudno sto se nije vratlo par puta. Ono kontam, nada umire zadnja.

Ali ipak umire :-x
Ja još uvijek mislim da jeste marginalno, nisu ni provjeravali.
Da je sudija digao zastavicu, vjerovatno bi ga poništili.
Djeluje na prvu da jeste, ali kad se pogleda iz vise uglova bio iza Trenta, koji je morao ovo rijesiti.
kazo

#62103 Re: Liverpool FC

Post by kazo »

AmiĐa_Idriz wrote: 28/05/2022 23:48 Još se ne mogu pomiriti sa činjenicom da ovakvu sezonu gasimo sa ovakve dvije prostrijelne rane u 7 dana?

Strašno.
Ma fali kvalitetne sirine. Ne moze Keita biti prevaga za velike utakmice.
p206

#62104 Re: Liverpool FC

Post by p206 »

AmiĐa_Idriz wrote: 28/05/2022 23:48 Još se ne mogu pomiriti sa činjenicom da ovakvu sezonu gasimo sa ovakve dvije prostrijelne rane u 7 dana?

Strašno.
falilo je svježine večeras naprijed
mislim da ganjanje do zadnjeg kola nije bilo pametno, treba odrediti prioritete
Real je ispao u četvrtfinalu kupa, odigrao manje utakmica,, gubio od Šerifa..
no_sekirli

#62105 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Salahu dati milion sedmicno i ugovor do 40. :skoljka:
East_side

#62106 Re: Liverpool FC

Post by East_side »

Lako je bit general poslije bitke ali nikako ne kontam vađenje Thiaga iz igre koji je do tog momenta nosio igru Liverpoola.

Fabinho je bio logičniji izbor kad već gubiš al eto...

Firmino i Keita jesu unijeli neku svježinu ali to je bilo to, trka bez nekih pravih ideja koje su nestale izlaskom Thiaga.

Sve one šanse do kraja su izrađene nekako na ho-ruk, kad su krenuli na sve ili ništa.

I opet taj Salah... Hajde dobro, izgledna situacija gdje bi većina igrača pucala na gol. Ali se smijem kladiti da je Real kojim slučajem imao istu onakvu situaciju, tj. da se npr. Benzema našao u poziciji gdje je bio Salah a da je recimo Vinicius stajao tamo gdje je Mane (a stajao je na petercu, faktički natrčavao na prazan gol) da bi mu Benzema dodao.

To su te "sitnice" koje na kraju donose prevagu, pogotovo u ovakvim utakmicama.

I na kraju, kad je sve evo prošlo, čini mi se da je ono heart attack zadnje kolo EPL ipak ostavilo velikog traga, bez obzira koliko su se nakon toga i Klopp i svi igrači trudili da naglase kako je "sezona perfektna bez obzira na sve, kako su sve misli uprte ka finalu" i td.
Edin H.

#62107 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

p206 wrote: 29/05/2022 00:25

Strašno.
falilo je svježine večeras naprijed
mislim da ganjanje do zadnjeg kola nije bilo pametno, treba odrediti prioritete
Real je ispao u četvrtfinalu kupa, odigrao manje utakmica,, gubio od Šerifa..
Kao i City koncentrisati se na EPL i Ligu šampiona
Plunkett

#62108 Re: Liverpool FC

Post by Plunkett »

@East_side mislim da Thiago nije bio spreman za vise od sat vremena, vuce povredu od prosle nedjelje.
I mislio sam da ce jedna greska odluciti, samo nisam se nadao da ce to biti Trent jebiga.
I mislio sam da ce sredina biti rastrcenija, ali eto sta god da je Carlo uradio na taktickom planu veceras, urodilo im je plodom.
Jebat ga, fino je bilo biti u maju i boriti se za sve trofeje do samog kraja.
Edin H.

#62109 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Plunkett wrote: 29/05/2022 00:52 @East_side mislim da Thiago nije bio spreman za vise od sat vremena, vuce povredu od prosle nedjelje.
I mislio sam da ce jedna greska odluciti, samo nisam se nadao da ce to biti Trent jebiga.
I mislio sam da ce sredina biti rastrcenija, ali eto sta god da je Carlo uradio na taktickom planu veceras, urodilo im je plodom.
Šta je uradio na taktičkom planu?
Bunker i valjanje po terenu.
no_sekirli

#62110 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Edin H. wrote: 29/05/2022 00:55
Plunkett wrote: 29/05/2022 00:52 @East_side mislim da Thiago nije bio spreman za vise od sat vremena, vuce povredu od prosle nedjelje.
Samo jos Karlo nije pao na travu i trazio pomoc :D

Branili se sa minimalno 7 igraca non stop, ali niko nama nije kriv sto nismo zabili. Ne znam kako.je onaj presing pao nakon 25 minuta, i nije se vise vratio do kraja. Nadao sam se da mogu slomiti Mendija, ali qrko.
BHF_Manijak

#62111 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Samo se praznina osjeca. Nije ovo uspjesna sezona. OK, nekome jeste, zavisi iz kojih se perspektiva posmatra, ali ja nisam od onih sto se zadovolje sto dodju do izvora, a ne napiju se vode. Tacno jeste, bilo se u borbi do samog kraja, ali i "zamalo" je promasaj. Meni dva kupa, od cega jedan miki maus, nije vala neki aman uspjeh. Jest kad uzmes ligu ili LP, pa s tim kupovima to jos ukrasis, ali ovako samo - jok.
Pod utiskom sam, pa bih hiljadu stvari dovodio pod znak pitanja, ne znam koliko je to pametno, mozda bolje hladne glave sta reci, a to ce tek biti za jedno mjesec-dva.
Ovo sad je totalno emotivno praznjenje i trajat ce to sedmicama. Rekoh jos da sam ja nakon izgubljene lige na onakav nacin totalno down, ne bi to popravilo sigurno i da su veceras uzeli, jer liga je liga, ali bi ako nista ublazilo. Jok, oni se potrude da i to popuse.

Real je pokazao karakter. Ne, oni nisu bili bolja ekipa veceras, ni priblizno, ali su pokazali mentalitet sampiona i to je ono sto razlikuje pobjednike od luzera. Liverpool opet s druge strane suprotno. Nema taj sampionski gen. Kako? Pa fino, koliko oni uzmu utakmica u kojima se nesto lomi, koje su "historijske"? Barcelona mi prva i jedina pada napamet i City ono u Liga kupu. Vecinom inace "pokazu zivce" sto bi Nijemci rekli, odnosno mentalno padnu i popuse.

Mozemo li govoriti i o Kloppu i njegovim finalima? Previse uzoraka da bi se pod slucajnost podvuklo. Govori i to nesto. Ne znam koliko izgubljenih, ali mnogo sigurno.
Tito je za dovesti ekipu do cilja, ali ne i proci kroz njega. Nazalost. Mislim seže to jos od Mainza, nije to od jucer. Citam bas o tome i u knjizi o njemu.
Mislim lijepo je to "bicemo dogodine jaci, idemo sljedece godine jos jace" i ta prica koja kako rekoh od Mainza jos ide, lijepo je moral podici ekipi, ali zasto se uopste i dovesti u tu situaciju? Zasto odmah ne rijesiti, biti najbolji, biti sampion, pa da ti ne treba "idemo sljedece godine jaci, iz poraza se uci" bla bla bla...

O finalu se nema sta puno reci. Cestitke ljudima, sampionski Bogami. Izbacili sila ekipe, u finalu 1 sut 1 gol, dovoljno za naslov. Cesitke Curtoisu. Poceo kao flop u Realu, sad je tito.
Za Trenta se vise milijardu puta ispricalo i njegovoj igri u odbrani. Jednostavno covjek je uzasan pozadi i to je to.

Salah - nakon svega iskreno ne bih mu ponudio novi ugovor. Hvala majstore na svemu, ali ti u bitnim utakmicama nisi nikad bio prva violina. Liverpoolu treba neki jeben karakter. Mislim valja i Watford natrpati, Norwich i ostalu buraniju, nije ni to lahko fakat, ali daj vise nesto pokazi u bitnim utakmicama.
Pa dan te jebo vise ce Origija pamtit da je nesto napravio u bitnoj utakmici nego njega. Finala, veliki mecevi - rijetko je kad sta napravio, osim protiv Uniteda ili eventualno Tottenhama, a da je sad vodio ekipu kad joj je najteze - nije vala, objektivno.
East_side

#62112 Re: Liverpool FC

Post by East_side »

Ma znam da je bio upitan za večeras ali sumnjam da je to bio razlog izmjene. Djelovao je sasvim normalno na terenu sve vrijeme.

Pa iskreno, očekivao sam i ja malo više ubacivanja veznjaka iz drugog plana u šesnaesterac. Kao što je Gini radio protiv Barce u onom ludom polufinalu 4:0 prije par godina.

Nekako su bili previše odsječeni od napadača. Dobije npr. Salah loptu u vrhu 16 a ovih u bijelim dresovima 5-6 već ispred Curtoisa. I onda tako usamljen bez podrške vrati loptu nazad i tako u nedogled.

Razumijem maksimalno opreznu postavku Carla, igru na sigurno bez imalo rizika. Ali ne razumijem to isto od Kloppa.

Zna se da Liverpool tako ne može igrati, niti napraviti višak protiv Reala koji im je svjesno prepustio loptu i čekao svoju jedinu priliku koja je na kraju odlučila sve.

Nije bilo onog prepoznatljivog blitzkriega gdje se igrači Liverpoola istovremeno s različitih pozicija ubacuju u 16 i izbezume protivnika. Sad da li su igrači Reala "otjerali" veznjake Redsa što dalje od gola ili ovi drugi ipak nisu pružili dovoljno...

Bit će da su s previše respekta prema Realu ušli u ovo finale. A kad god su to radili protiv Cityja ili bilo koga od jačih protivnika, nisu se dobro proveli na kraju
drug_profi

#62113 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Ma ja sam samo blago razocaran i to je to.
Smanjis ocekivanja u startu pa se ne nasekiras previse.
AmiĐa_Idriz

#62114 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Sadio Mané:

"It was a tough game tonight, we were disappointed...

Thank you to the fans, and to the boss, Klopp. This team is qualified enough to achieve some of the greatest success in the world."
Plunkett

#62115 Re: Liverpool FC

Post by Plunkett »

Edin H. wrote: 29/05/2022 00:55
Nisam ni ja siguran sta je uradio, iskreno, ali je upalilo nazalost.
Login77777

#62116 Re: Liverpool FC

Post by Login77777 »

A i korneri su bili katastrofa. Imas Virgila sa svoji dva metra a ni jedna lopta da legne kako treba.
Edin H.

#62117 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Kakvi su ovo glupani od organizatora, šta je ovo?

Roberson danjaranu kartu, Francuzi ga vratili, rekli da je lažna karta.
zomri

#62118 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Ovo govori sve što treba o utakmici

prvo guta šuteva, bolje reći šutića od strane crvenih, a sa druge strane 2 šanse ali prave. i ovo što liverpool nije došao do 2 xG govori dosta. carlo je išao na klasičnu talijanku i dobio ju je.
p206

#62119 Re: Liverpool FC

Post by p206 »

da je bio bilo ko drugi na onoj povratnoj umjesto Keite drugo bi se pisalo ovdje

ne treba biti nezadovoljan jer se to može okrenuti protiv tima
navijači Barce su tražili dlaku u jajetu Etoou, Ibrahimoviću, Pepu, kasnije Valverdeu iako je uzeo dvije titule zaredom sad imamo ovo što imamo
ekipu treba zadržati i dodati veznjake 1-2 koji mofu isporučiti po desetak golova po sezoni i niste daleko da ponovite dva kupa i lp čak... liga ipak malo teže, puno je jakih ekipa u ligi koje mogu na dobar dan otkinuti bodove
zomri

#62120 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

tri finala ti ne zabiješ gol a nadaš se nečemu. prođe jednom, prođe 2x ali treći put te dočeka
Gandalf

#62121 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Malo podebljati sastav pred sljedeću sezonu i racionalnije raspodijeliti igračke resurse u takmičenjima. Ne mora se do 1. Juna igrati u svim takmičenjima, troši to igrače, ne znam kakve da su mašine i fizikaneri. U svakom slučaju, idemo dalje, od prvog kola maximalno angažovano, Kloppo je tu još 4 sezone, treba to iskoristiti.
Gandalf

#62122 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

zomri wrote: 29/05/2022 09:45 tri finala ti ne zabiješ gol a nadaš se nečemu. prođe jednom, prođe 2x ali treći put te dočeka
Ima i ta mjesta, mora se efikasnije igrati u napadu, ali mora tim imati i igračinu na sredini terena. Lično ne očekujem ostanak ni Manea ni Salaha, mislim da smo s njima došli do maximuma, uzeće se neke pare na njima, što je sigurno bolje nego da idu besplatno sljedeće ljeto. Treba sada ubosti kvalitetne napadače.
p206

#62123 Re: Liverpool FC

Post by p206 »

sve to stoji, ali treba shvatiti da je Liverpool slično kao i Barcelona, osvoje LP samo ako su totalno bolji od protivnika u finalu... Real to nije, izvukli su protiv Valencije golom Mijatovića, golom Ramosa protiv Atletica, škaricama Ronalda protiv Juventusa čini mi se koje se rijetko daju.

po meni je Klopp dobro spremio utakmicu, zatvorio dotok lopte za dvojac u napadu od strane Modrića, Kroosa, i dva beka Reala.. jer to su ti igrači koji ih servisiraju, ne Valverde i pogotovo ne iz one pozicije. Znam to jer ih gledam često u ligi, kao i Barcu i još neke manje ekipe.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#62124 Re: Liverpool FC

Post by _BataZiv_0809 »

Protiv Juventusa 1998. golom Mijatovica. :D

Valenciju su 2000. razbili 3-0 :thumbup:

Njihov najveci talisman ili kako to vec nazvati je sto dobijaju utakmice koje objektivno nisu zasluzili. Valja i to znati.

Eto izuzmemo li Zidaneovu eru kojoj se mogu prigovoriti ocigledni sudijski poguranci, ova Carlettova titula u eri VAR-a je to dodatno naglasila.
vaučer

#62125 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Onako, s malim odmakom od sinoć - moram priznati da je Real jednostavno izgledao kao da više želi taj trofej. Carvajal, Militao, Casemiro i naravno Courtois su od prve do zadnje minute išli glavom kroz zid za svaku loptu. Liverpoolov napad nije ni blizu parirao u intenzitetu osim onog perioda od 10-15 minuta u prvom dijelu gdje su ih zakucali u peterac. Sve prije i nakon je bilo na silu i prelako su im parirali Realovi igrači.

Naravno da boli i veliko je razočaranje - ali pobjedili su nas pošteno, igrajući na jedini plan kojim su mogli.
Post Reply