SDA-All about

Post Reply
Paranoid

#6201 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

XXS wrote:
Paranoid wrote: Znao sam da ćeš mi prišiti etiketu SDA...elem nije ni bitno, ali da si pročitao moje postove po drugim temama to ti ne bi palo na pamet.. Svu infrastrukturu pa i fabrike koje pominješ je porušila i uništila agresija, a ne SDA, i to ti je valjda poznato, a da bi se pokrenula privreda moraju se stvoriti uslovi, ulaganja, imati tržište itd itd

Za obnovu i razvoj je potrebna 1 politička, 2 ekonomska i 3 privredna klima, a koja se od Tita pa na ovamo nikad nije stvorila...dijelom su za to krive sve političke opcije BiH, a dijelom i MZ...
Nisam tebi nista prisivao nego samo kazem da je ovo generalna suplja prica koja dolazi iz SDA i koja sluzi za prikrivanje njihovih neuspjeha, kriminala i nerada.

Sto se tice pokretanja privrede i "stvaranja uslova za ulaganje i razvoj trzista", molim te, reci mi u cijoj je to nadleznosti bilo ako govorimo o sarajevskom, tuzlanskom ili zenickom kantonu i kako su "neprijatelji" Bosne sprijecili patriotsku SDA da nas izvede na put prosperiteta?
Sta su bile fiskalne, poreske i administrativne mjere implementirane od SDA kojima se pokusala pokrenuti privreda.
Sta su bile dodatne mjere nakon recimo prvih 10 godina neuspjeha i spoznaje da prvobitne akcije ne rade?

Nista. Nit' je bilo prvobitne akcije, a samim time ni korekcije.
Sve sto su uradili, uradili su na principu ITM i sada su prinudjeni prodavati pricu kako im anamo oni neprijatelji brane da nesto poduzmu.

SDA bih pozelio samo najvecem neprijatelju.
Što se tiče tvog pitanja u vezi kantona koje spominješ, moraš da znaš da je SDA sačinjavala vladu zajedno sa ostalim strankama..Uzmemo li npr. Tuzlanski...rudnici su radili i ostvarivali planove, solana iako osiromešena velikim brojem svojih resursa u Srbiji je radila i bila na nogama, Termoelektrana je sa svojim kapacitetima upotpunjavala elektroenergetsi potencijal BiH, Koksara Lukavac je radila i danas radi itd ...Što se tiče Zenice, takodje se privredno poslovanje odvijalo što pokazuju i prilivi poreza u UIO...Sarajevo, ehh Sarajevo je sve drugo osim privrednog centra,..narodski rečeno u Sarajevo se slijevao novac od poreza ovih navedenih privrednih subjekata i popunjavao budzet....Sarajevo je "vodilo" računa da borci, invalidi, penzioneri i svi ostali dobiju svoj dio..

Medjutim moj prethodni odgovor se svodio na BiH, a ne na kantone i lokalne zajednice, i u tom smislu kažem da je moglo sve da bude daleko bolje da je Ustav bio bolji, i da je bilo osnova za dogovor radi postizanja ekonomske klime..
XXS

#6202 Re: SDA-All about

Post by XXS »

Paranoid wrote:Što se tiče tvog pitanja u vezi kantona koje spominješ, moraš da znaš da je SDA sačinjavala vladu zajedno sa ostalim strankama..Uzmemo li npr. Tuzlanski...rudnici su radili i ostvarivali planove, solana iako osiromešena velikim brojem svojih resursa u Srbiji je radila i bila na nogama, Termoelektrana je sa svojim kapacitetima upotpunjavala elektroenergetsi potencijal BiH, Koksara Lukavac je radila i danas radi itd ...Što se tiče Zenice, takodje se privredno poslovanje odvijalo što pokazuju i prilivi poreza u UIO...Sarajevo, ehh Sarajevo je sve drugo osim privrednog centra,..narodski rečeno u Sarajevo se slijevao novac od poreza ovih navedenih privrednih subjekata i popunjavao budzet....Sarajevo je "vodilo" računa da borci, invalidi, penzioneri i svi ostali dobiju svoj dio..

Medjutim moj prethodni odgovor se svodio na BiH, a ne na kantone i lokalne zajednice, i u tom smislu kažem da je moglo sve da bude daleko bolje da je Ustav bio bolji, i da je bilo osnova za dogovor radi postizanja ekonomske klime..
Koliko vidim ti mislis da je situacija bajna i da je SDA uradila doba posao. Uredu, nemozemo svi misliti isto. Na kraju krajeva, ima barem 5% populacije u zemlji kojoj je SDA stvarno valjala. (mozda si, a mozda i nisi u tih 5%)

Sto se mene tice SDA je pojam katastrofe, neodgovornosti, kriminala i korupcije na polju javne djelatnosti.
Pozelio bi ih samo najvecim neprijateljima.

Ziv bio, meni dosta debate. Nisam placen za pisanje po forumu.
OmerD

#6203 Re: SDA-All about

Post by OmerD »

Paranoid wrote:
XXS wrote:
Paranoid wrote: Znao sam da ćeš mi prišiti etiketu SDA...elem nije ni bitno, ali da si pročitao moje postove po drugim temama to ti ne bi palo na pamet.. Svu infrastrukturu pa i fabrike koje pominješ je porušila i uništila agresija, a ne SDA, i to ti je valjda poznato, a da bi se pokrenula privreda moraju se stvoriti uslovi, ulaganja, imati tržište itd itd

Za obnovu i razvoj je potrebna 1 politička, 2 ekonomska i 3 privredna klima, a koja se od Tita pa na ovamo nikad nije stvorila...dijelom su za to krive sve političke opcije BiH, a dijelom i MZ...
Nisam tebi nista prisivao nego samo kazem da je ovo generalna suplja prica koja dolazi iz SDA i koja sluzi za prikrivanje njihovih neuspjeha, kriminala i nerada.

Sto se tice pokretanja privrede i "stvaranja uslova za ulaganje i razvoj trzista", molim te, reci mi u cijoj je to nadleznosti bilo ako govorimo o sarajevskom, tuzlanskom ili zenickom kantonu i kako su "neprijatelji" Bosne sprijecili patriotsku SDA da nas izvede na put prosperiteta?
Sta su bile fiskalne, poreske i administrativne mjere implementirane od SDA kojima se pokusala pokrenuti privreda.
Sta su bile dodatne mjere nakon recimo prvih 10 godina neuspjeha i spoznaje da prvobitne akcije ne rade?

Nista. Nit' je bilo prvobitne akcije, a samim time ni korekcije.
Sve sto su uradili, uradili su na principu ITM i sada su prinudjeni prodavati pricu kako im anamo oni neprijatelji brane da nesto poduzmu.

Što se tiče tvog pitanja u vezi kantona koje spominješ, moraš da znaš da je SDA sačinjavala vladu zajedno sa ostalim strankama..Uzmemo li npr. Tuzlanski...rudnici su radili i ostvarivali planove, solana iako osiromešena velikim brojem svojih resursa u Srbiji je radila i bila na nogama, Termoelektrana je sa svojim kapacitetima upotpunjavala elektroenergetsi potencijal BiH, Koksara Lukavac je radila i danas radi itd ...Što se tiče Zenice, takodje se privredno poslovanje odvijalo što pokazuju i prilivi poreza u UIO...Sarajevo, ehh Sarajevo je sve drugo osim privrednog centra,..narodski rečeno u Sarajevo se slijevao novac od poreza ovih navedenih privrednih subjekata i popunjavao budzet....Sarajevo je "vodilo" računa da borci, invalidi, penzioneri i svi ostali dobiju svoj dio..

Tvoja argumentacija je jedini razlog zasto takva krimogena sda uopste jos postoji. nepismenom i polupismenom djelu naroda se konstantno prodaje prica
- kako sda brani drzavu od neprijatelja
- kako sda ne moze nista zbog hrvata i srba i
- kako bi drzava nestala ako nestane sda

ko je kriv onima koji zive u vecinski bosnjackim gradovima sto im se ogadio zivot. nisu valjda dodik i covic krivi sto u nekim gradovima nema rasvjete i vode, nije valjda dodik kriv sto je gras katastrofa... daj prodaji te suplje price nekome drugome.

i gdje su ostale milijarde od donacije? gdje su ostale milijarde iz zapadnih fondova? sigurno u dzepovima "nase stranke" i niposto kod lokalnih mocnika sda.
jedini spas za BiH i njen narod je nestanak sda, jer ta kancerogena stranka se vise ne moze ni ocistiti od lopova i sivih eminencija. svi koji su vjerovali da se sda moze reformisati su se iznevjerili a oni koji to sada jos vjeruju su najveci optimisti u zivotu.
nije uopste pitanje u tome sta je alternativa,postoji mnogo postenih pojedinaca, mnogo novih stranaka, nesto ce se vec iznijedriti, samo da se kriminalci strpaju u zatvor. za mene je cak i sama promjena vlasti od sda na sdp-sbb napredak, jer pokazuje da je i sda ranjiva i da se ne moze vise tek tako igrati sa svojim narodom. 2013a godina ce biti veoma zanimljiva i bas me zanima koji ce biti prvi sdaovi funkcioneri koji ce biti optuzeni, uhapseni, osudjeni aBd.

EDIT: Ne mislim na tebe licno sa ovime, nego o tipicnim sdaovcima koji su gore navedenom "taktikom" uveli svoj narod i najvecu maglu.
Last edited by OmerD on 28/12/2012 19:04, edited 1 time in total.
Bosanski_hibrid

#6204 Re: SDA-All about

Post by Bosanski_hibrid »

Kada se govori o privredi BiH, zaboravljamo stalno na vrlo bitne faktore:

- U Titinom vaktu imali smo 24 miliona potrošača, vlastito tržište koje je omogućavalo mnogo veći procenat neovisnosti u odnosu na svijet.
- Infrastruktura velikih preduzeća je maksimalno uništena i devastirana, a potom opljačkana
- Ta infrastruktura sve da je i ostala čitava, ne bi se mogla nositi na današenjem tržištu, a o čemu se malo govori; ekonomska mondijalizacija je nas snašla ugrčene, dok su multinacionalne kompanije razgrabile sve što je bilo bitno i prosperitetno na zemaljskoj kugli.
- U tom kontekstu, BiH je potpuno nekonkurentna u odnosu na azijske proizvođače. Tome pridonosi i činjenica da je svijet postao malo selo, transporti i razmjena robe su ekspeditivniji, tako da je lakše kupiti od nekih azijskih zemalja bilo kakav proizvod nego od Bosanaca koji su i skuplji i neefikasniji.
- Ne treba zaboraviti ulogu ove kurave Evrope koja nas od rata pa na ovamo ubija u pojam, nameće propise o slobodnoj trgovini, tj. da mi moramo njima omogućiti sve živo da nam prodaju, a da mi u EU ne možemo unijeti ni komadić mesa osim onog koji je spremljen u sendviču za puta.

Ima toga dosta da se kaže i ovo zaista nema veze sa SDA, ni sa SDP-om niti sa bilo kojom strankom. Mi smo kolateralna šteta, narod koji treba da nestane i sve se poduzima da se to tako desi. Na svu sreću, pozicija Turske je mnogo značajnija, tako da je barem to olakšavajuća okolnost.
Paranoid

#6205 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

XXS wrote:
Paranoid wrote:Što se tiče tvog pitanja u vezi kantona koje spominješ, moraš da znaš da je SDA sačinjavala vladu zajedno sa ostalim strankama..Uzmemo li npr. Tuzlanski...rudnici su radili i ostvarivali planove, solana iako osiromešena velikim brojem svojih resursa u Srbiji je radila i bila na nogama, Termoelektrana je sa svojim kapacitetima upotpunjavala elektroenergetsi potencijal BiH, Koksara Lukavac je radila i danas radi itd ...Što se tiče Zenice, takodje se privredno poslovanje odvijalo što pokazuju i prilivi poreza u UIO...Sarajevo, ehh Sarajevo je sve drugo osim privrednog centra,..narodski rečeno u Sarajevo se slijevao novac od poreza ovih navedenih privrednih subjekata i popunjavao budzet....Sarajevo je "vodilo" računa da borci, invalidi, penzioneri i svi ostali dobiju svoj dio..

Koliko vidim ti mislis da je situacija bajna i da je SDA uradila doba posao. Uredu, nemozemo svi misliti isto. Na kraju krajeva, ima barem 5% populacije u zemlji kojoj je SDA stvarno valjala. (mozda si, a mozda i nisi u tih 5%)

Sto se mene tice SDA je pojam katastrofe, neodgovornosti, kriminala i korupcije na polju javne djelatnosti.
Pozelio bi ih samo najvecim neprijateljima.

Ziv bio, meni dosta debate. Nisam placen za pisanje po forumu.
Nisam ni je za debatu...nego sam s posla došao pa evo uz kafu malo i koju napišem...Meni je bilo bajno prije rata kada nisu postojale stranke...prije na godinu nego što će zapucat, spremao sam magistarski..et samo da znaš...

.. uglavnom da ne duljim, meni rat ništa nije dobro donio, kao ni SDA..

Svako dobro...
Paranoid

#6206 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

OmerD wrote:
Tvoja argumentacija je jedini razlog zasto takva krimogena sda uopste jos postoji. nepismenom i polupismenom djelu naroda se konstantno prodaje prica

ko je kriv onima koji zive u vecinski bosnjackim gradovima sto im se ogadio zivot. nisu valjda dodik i covic krivi sto u nekim gradovima nema rasvjete i vode, nije valjda dodik kriv sto je gras katastrofa... daj prodaji te suplje price nekome drugome.

i gdje su ostale milijarde od donacije? gdje su ostale milijarde iz zapadnih fondova? sigurno u dzepovima "nase stranke" i niposto kod lokalnih mocnika sda.
jedini spas za BiH i njen narod je nestanak sda, jer ta kancerogena stranka se vise ne moze ni ocistiti od lopova i sivih eminencija. svi koji su vjerovali da se sda moze reformisati su se iznevjerili a oni koji to sada jos vjeruju su najveci optimisti u zivotu.
nije uopste pitanje u tome sta je alternativa,postoji mnogo postenih pojedinaca, mnogo novih stranaka, nesto ce se vec iznijedriti, samo da se kriminalci strpaju u zatvor. za mene je cak i sama promjena vlasti od sda na sdp-sbb napredak, jer pokazuje da je i sda ranjiva i da se ne moze vise tek tako igrati sa svojim narodom. 2013a godina ce biti veoma zanimljiva i bas me zanima koji ce biti prvi sdaovi funkcioneri koji ce biti optuzeni, uhapseni, osudjeni aBd.

EDIT: Ne mislim na tebe licno sa ovime, nego o tipicnim sdaovcima koji su gore navedenom "taktikom" uveli svoj narod i najvecu maglu.

Izvuko si se..tamam sam htio da prebacim sa pojedinačne, na rafalnu paljbu... 8-)
OmerD

#6207 Re: SDA-All about

Post by OmerD »

Paranoid wrote:
OmerD wrote:

Izvuko si se..tamam sam htio da prebacim sa pojedinačne, na rafalnu paljbu... 8-)
ma da ti ne pokvarim kahvu :D
Granichar

#6208 Re: SDA-All about

Post by Granichar »

...
Last edited by Anonymous on 29/12/2012 12:27, edited 1 time in total.
Reason: banned
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6209 Re: SDA-All about

Post by PipiDugaDevetka »

Granichar wrote: za tebe su cetalji najpismeniji, ja to znam
Sigurno da su najpismeniji, npr. Šućur Slaviša-pismen, Ljubomir Berberović-kul od pismenosti, Tatjana Ljujić-Mijatović još kulja od pismenosti, najkulji mi je jedan moj jaran, Petar se zove, koji je nepoznat u široj javnosti.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6210 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

T-Rexx wrote:
XXS wrote:
Pa u ratu se upravo to i deislo. :wink:
Neprijatej/agresor je naspram sebe imao SDA i armiju BiH, i zato je agresor porazen. :wink:
jes tako kaže bilten SDA ...međutim u stvarnosti kada pogledaš ratne ciljeve agresora ispada da jedini cilj koji nisu ostvarili jeste izlaz na more....a u svoj toj priči SDA kadrovi su im asistirali gdje god je bilo moguće da ciljeve ostvare i glavni SDA kadar im je svo divljaštvo, i ljudsko i pravno, potpisom 1995 legalizirao.

i u tvojoj reakciji stoji jedna SDAovska klasična laž a to je da je SDA= ARBiH iz koje i proizilazi da je SDA=RBiH, što je, štaviše žalosno smiješno, jer je Alija čovjek , i u idejnom i u pravnom smislu, uništio RBiH. Ali to bi shvatili ljudi koji čitaju i one dosadne stvari koje niko neće da čita, pa i ono ispisano sitnim slovima, dok ljudi koji uče uz pomoć TV-a nikad neće moći pojmiti te minderaške igranke i vječnu bitku za nasljedne spahiluke, te male igrogaze koji se odigravaju duboko skriveni u pozadini, daleko od kamera.

Štaviše, kao nekoga ko je bio pripadnik ARBiH, ovakva simplifikacija stvarnosti me vrijeđa kao svjesno, misleće biće. Neki od nas se vrlo dobro sjećaju kako su kadrovi SDA prodavali oružje narodu i poručivali da se brane dovama, a upravo je većina SDA kadrova na istom ratu zgrnula bogatstvo. Danas ljudi koji su se "uživali" u prirodi po Treskavicama i inim gudurama naše domovine nemaju šta da jedu dok ratni profiteri koji su se "patili" po Istambulima i raznim svjetskim destinacijama sjede u foteljama i to sve thanks to SDA.

Još se dobro sjećam lokalnih SDA ložioničara i gdje su svi oni završili 1992, a gdje sam završio ja kao šesnaestogodišnjak :x
FOČANSKI PROPISI

#6211 Re: SDA-All about

Post by FOČANSKI PROPISI »

JoseMujica wrote:
jes tako kaže bilten SDA ...međutim u stvarnosti kada pogledaš ratne ciljeve agresora ispada da jedini cilj koji nisu ostvarili jeste izlaz na more....a u svoj toj priči SDA kadrovi su im asistirali gdje god je bilo moguće da ciljeve ostvare i glavni SDA kadar im je svo divljaštvo, i ljudsko i pravno, potpisom 1995 legalizirao.

i u tvojoj reakciji stoji jedna SDAovska klasična laž a to je da je SDA= ARBiH iz koje i proizilazi da je SDA=RBiH, što je, štaviše žalosno smiješno, jer je Alija čovjek , i u idejnom i u pravnom smislu, uništio RBiH. Ali to bi shvatili ljudi koji čitaju i one dosadne stvari koje niko neće da čita, pa i ono ispisano sitnim slovima, dok ljudi koji uče uz pomoć TV-a nikad neće moći pojmiti te minderaške igranke i vječnu bitku za nasljedne spahiluke, te male igrogaze koji se odigravaju duboko skriveni u pozadini, daleko od kamera.

Štaviše, kao nekoga ko je bio pripadnik ARBiH, ovakva simplifikacija stvarnosti me vrijeđa kao svjesno, misleće biće. Neki od nas se vrlo dobro sjećaju kako su kadrovi SDA prodavali oružje narodu i poručivali da se brane dovama, a upravo je većina SDA kadrova na istom ratu zgrnula bogatstvo. Danas ljudi koji su se "uživali" u prirodi po Treskavicama i inim gudurama naše domovine nemaju šta da jedu dok ratni profiteri koji su se "patili" po Istambulima i raznim svjetskim destinacijama sjede u foteljama i to sve thanks to SDA.

Još se dobro sjećam lokalnih SDA ložioničara i gdje su svi oni završili 1992, a gdje sam završio ja kao šesnaestogodišnjak :x
:thumbup: :thumbup:
Paranoid

#6212 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

JoseMujica wrote: jes tako kaže bilten SDA ...međutim u stvarnosti kada pogledaš ratne ciljeve agresora ispada da jedini cilj koji nisu ostvarili jeste izlaz na more....a u svoj toj priči SDA kadrovi su im asistirali gdje god je bilo moguće da ciljeve ostvare i glavni SDA kadar im je svo divljaštvo, i ljudsko i pravno, potpisom 1995 legalizirao.

i u tvojoj reakciji stoji jedna SDAovska klasična laž a to je da je SDA= ARBiH iz koje i proizilazi da je SDA=RBiH,
Ovde si trebao stati, jer sve ostalo se svodi na politiku koja se svodi samo na lokalnu zajednicu Sarajeva...Siguran sam da na forumu ima onih kojima Sarajevo u ratu nije predstavljalo ništa, jer su bili u drugim mjestima BiH i imali svojih briga, gelera, rana itd...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6213 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

možda i tu ostaje prostor za diskusiju...namjerno sam napisao samo ono čemu sam osobno svjedočio
udrch

#6214 Re: SDA-All about

Post by udrch »

Postao/la OmerD
jer ta kancerogena stranka se vise ne moze ni ocistiti od lopova i sivih eminencija.
kako ba Omere ne može..kada dijagnoza dospije kritičnu fazu samo se osnuje nova stranka..tako je bilo sa SBiH, pa BPS, a tako je bilo i sa SBB..i odmah nastupi izliječenje..sa mizernih za SDA 220.000 glasova 2010-te već 2012-te i to na lokalnim izborima SDA je dobila 300.000 glasova..
udrch

#6215 Re: SDA-All about

Post by udrch »

..međutim u stvarnosti kada pogledaš ratne ciljeve agresora ispada da jedini cilj koji nisu ostvarili jeste izlaz na more..
Mujice, kao bivši pripadnik Armije ti bi trebao znati da je neprijatelj nekoliko puta u toku rata mijenjao svoje ciljeve..ne vjerujem da ti misliš da Karadžić nije imao za cilj zauzeti Sarajevo..
Shahab

#6216 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Jedino bitno pitanje jeste da li SDA može javnosti ponuditi politiku i kadrove za 21 vijek? Ako uzroke krize analiziramo sa istinite i objektivne strane, neupitna je činjenica da je SDA u državni mehanizam, odnosno u državne institucije, ugradila virus, koji nezustavljivo nagriza imunitet društva i uzrokuje opći kolaps...a to su korupcija i nepotizam. SDP je samo nastavio utabanim stazama SDA. Dakle ta dva negativna virusa sastavni su dio mentalnog sklopa SDA. Gledajući ljude i kadrove okupljene oko Tihića ili Izetbegovića, ne vidim modernih i progresivnih procesa, nego samo isprazno recikliranje fraza i eksploataciju vjerskih i patriotskih osjećanja populacije. Koruptokraciji i vjerskim fanaticima u SDA odgovara introvertna politika prema Evropi, a to je put u potpuni nestanak Bosne i Bošnjaka. Promocija primitivnih i arhaičnih vrijednosti kao identiteta sastavni su dio te politike, kao i davanje prevelikog značaja Turskoj, čiji su dometi ipak ograničeni američkim zelenim svjetlom. Pojavu Radončića uopće ne doživljavam negtivno. On je unio jednu novu kvalitetu u političku borbu i uzdrmao pozicije SDA koruptokracije koja je mislila da po uzoru na bliskoistočne kraljevine, javne resurse poput BH Telekoma petvore u dinastičku sapunicu. Sada je agresivni i pohlepni Radončić bacio oko na te pare i pokrenuo nemilosrdnu borbu na život i smrt sa SDA koruptokracijom. meni je svejedno da li javne resurse pljačka SDA koruptokracija ili Radončićeva koruptokracija u nastajanju. Željko Komšićje jedini pošten čovjek na političkoj sceni.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#6217 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Shahab wrote:Jedino bitno pitanje jeste da li SDA može javnosti ponuditi politiku i kadrove za 21 vijek? Ako uzroke krize analiziramo sa istinite i objektivne strane, neupitna je činjenica da je SDA u državni mehanizam, odnosno u državne institucije, ugradila virus, koji nezustavljivo nagriza imunitet društva i uzrokuje opći kolaps...a to su korupcija i nepotizam. SDP je samo nastavio utabanim stazama SDA. Dakle ta dva negativna virusa sastavni su dio mentalnog sklopa SDA. Gledajući ljude i kadrove okupljene oko Tihića ili Izetbegovića, ne vidim modernih i progresivnih procesa, nego samo isprazno recikliranje fraza i eksploataciju vjerskih i patriotskih osjećanja populacije. Koruptokraciji i vjerskim fanaticima u SDA odgovara introvertna politika prema Evropi, a to je put u potpuni nestanak Bosne i Bošnjaka. Promocija primitivnih i arhaičnih vrijednosti kao identiteta sastavni su dio te politike, kao i davanje prevelikog značaja Turskoj, čiji su dometi ipak ograničeni američkim zelenim svjetlom. Pojavu Radončića uopće ne doživljavam negtivno. On je unio jednu novu kvalitetu u političku borbu i uzdrmao pozicije SDA koruptokracije koja je mislila da po uzoru na bliskoistočne kraljevine, javne resurse poput BH Telekoma petvore u dinastičku sapunicu. Sada je agresivni i pohlepni Radončić bacio oko na te pare i pokrenuo nemilosrdnu borbu na život i smrt sa SDA koruptokracijom. meni je svejedno da li javne resurse pljačka SDA koruptokracija ili Radončićeva koruptokracija u nastajanju. Željko Komšićje jedini pošten čovjek na političkoj sceni.
Potpisujem! :thumbup:
VERNESA

#6218 Re: SDA-All about

Post by VERNESA »

Postby Shahab on 29/12/2012 21:08
Jedino bitno pitanje jeste da li SDA može javnosti ponuditi politiku i kadrove za 21 vijek? Ako uzroke krize analiziramo sa istinite i objektivne strane, neupitna je činjenica da je SDA u državni mehanizam, odnosno u državne institucije, ugradila virus, koji nezustavljivo nagriza imunitet društva i uzrokuje opći kolaps...a to su korupcija i nepotizam. SDP je samo nastavio utabanim stazama SDA. Dakle ta dva negativna virusa sastavni su dio mentalnog sklopa SDA. Gledajući ljude i kadrove okupljene oko Tihića ili Izetbegovića, ne vidim modernih i progresivnih procesa, nego samo isprazno recikliranje fraza i eksploataciju vjerskih i patriotskih osjećanja populacije. Koruptokraciji i vjerskim fanaticima u SDA odgovara introvertna politika prema Evropi, a to je put u potpuni nestanak Bosne i Bošnjaka. Promocija primitivnih i arhaičnih vrijednosti kao identiteta sastavni su dio te politike, kao i davanje prevelikog značaja Turskoj, čiji su dometi ipak ograničeni američkim zelenim svjetlom. Pojavu Radončića uopće ne doživljavam negtivno. On je unio jednu novu kvalitetu u političku borbu i uzdrmao pozicije SDA koruptokracije koja je mislila da po uzoru na bliskoistočne kraljevine, javne resurse poput BH Telekoma petvore u dinastičku sapunicu. Sada je agresivni i pohlepni Radončić bacio oko na te pare i pokrenuo nemilosrdnu borbu na život i smrt sa SDA koruptokracijom. meni je svejedno da li javne resurse pljačka SDA koruptokracija ili Radončićeva koruptokracija u nastajanju. Željko Komšićje jedini pošten čovjek na političkoj sceni.

:bih:

Prije rata postojao je kriterij-ko i koliko stručan , i kakve profesionalne sposobnosti treba posjedovati da bi bio obični službenik u organima Uprave , a kamoli da nekome padne na pamet da postane direktor.Sada su kriteriji dosta izmijenjeni-moraš biti aktivan u vladajučujoj partiji, poznavati osobe na vrhu , ukoliko si psihopata i ne prezaš ni od čega to ti je veliki plus da ćeš sigurno napredovati. Stručnost, znanje u svojoj profesionalnoj orijentaciji to zaista nikoga ne interesuje i nije ni potrebno kadrovima koji se sada postavljaju, bitno je da su poslušni i da izvršavaju naredbe bez pogovora.
FOČANSKI PROPISI

#6219 Re: SDA-All about

VERNESA wrote: Prije rata postojao je kriterij-ko i koliko stručan , i kakve profesionalne sposobnosti treba posjedovati da bi bio obični službenik u organima Uprave , a kamoli da nekome padne na pamet da postane direktor.Sada su kriteriji dosta izmijenjeni-moraš biti aktivan u vladajučujoj partiji, poznavati osobe na vrhu , ukoliko si psihopata i ne prezaš ni od čega to ti je veliki plus da ćeš sigurno napredovati. Stručnost, znanje u svojoj profesionalnoj orijentaciji to zaista nikoga ne interesuje i nije ni potrebno kadrovima koji se sada postavljaju, bitno je da su poslušni i da izvršavaju naredbe bez pogovora.
Zato i postoji labaratorija za proizvodnju kadrova (SDA).
FOČANSKI PROPISI

#6220 Re: SDA-All about

Imam potrebu još jednom da kažem:
SDA je najveće zlo koje smo iznjedrili i koje će nam, akobogda, skroz dohakati.
T-Rexx

#6221 Re: SDA-All about

Post by T-Rexx »

FOČANSKI PROPISI wrote:Imam potrebu još jednom da kažem:
Braniti drzavu od agresora, ne ciniti zlocine, ocuvati drzavu i narod..., to nije zlo.
Klavikula

#6222 Re: SDA-All about

Post by Klavikula »

apsolutno,
ja se nadam sto skorijoj propasti, prije cemo doci u sansu za stvaranje boljeg, ako opet (kao i obicno) ne zajebemo.
Klavikula

#6223 Re: SDA-All about

Post by Klavikula »

pa jebem ga, jel SDA jucer formirana. 20 godina su u vlasti, a apsolutno nista nisu uradili, cak bi dobro bilo da nisu nista uradili, bili bi na pozitivnoj nuli.
ja stvarno ne kontam kako neko ima obraza da brani ove politicke partije. ovdje ne mislim samo na SDA, vec i na sve ostale koje su poprilicno dugo u vlasti.
FOČANSKI PROPISI

#6224 Re: SDA-All about

robin hood wrote:
imam potrebu da kažem,da onaj(SDP) tko sa dva HDZ-a ,SDS-om ,SNSD-om I Radončićem pravi državu nije ništa bolji od SDA,čak mislim da je puno ,puno gori ,štetniji i pogubniji za Bosnu i Hercegovinu.
Pustimo ljude da rade i pomozimo im ,da unište SDA (jedino zlo).
Co0l

#6225 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

Hvala nekoj stvari pa barem admini rade svoj posao :thumbup:
Post Reply