Što se tiče tvog pitanja u vezi kantona koje spominješ, moraš da znaš da je SDA sačinjavala vladu zajedno sa ostalim strankama..Uzmemo li npr. Tuzlanski...rudnici su radili i ostvarivali planove, solana iako osiromešena velikim brojem svojih resursa u Srbiji je radila i bila na nogama, Termoelektrana je sa svojim kapacitetima upotpunjavala elektroenergetsi potencijal BiH, Koksara Lukavac je radila i danas radi itd ...Što se tiče Zenice, takodje se privredno poslovanje odvijalo što pokazuju i prilivi poreza u UIO...Sarajevo, ehh Sarajevo je sve drugo osim privrednog centra,..narodski rečeno u Sarajevo se slijevao novac od poreza ovih navedenih privrednih subjekata i popunjavao budzet....Sarajevo je "vodilo" računa da borci, invalidi, penzioneri i svi ostali dobiju svoj dio..XXS wrote:Nisam tebi nista prisivao nego samo kazem da je ovo generalna suplja prica koja dolazi iz SDA i koja sluzi za prikrivanje njihovih neuspjeha, kriminala i nerada.Paranoid wrote: Znao sam da ćeš mi prišiti etiketu SDA...elem nije ni bitno, ali da si pročitao moje postove po drugim temama to ti ne bi palo na pamet.. Svu infrastrukturu pa i fabrike koje pominješ je porušila i uništila agresija, a ne SDA, i to ti je valjda poznato, a da bi se pokrenula privreda moraju se stvoriti uslovi, ulaganja, imati tržište itd itd
Za obnovu i razvoj je potrebna 1 politička, 2 ekonomska i 3 privredna klima, a koja se od Tita pa na ovamo nikad nije stvorila...dijelom su za to krive sve političke opcije BiH, a dijelom i MZ...
Sto se tice pokretanja privrede i "stvaranja uslova za ulaganje i razvoj trzista", molim te, reci mi u cijoj je to nadleznosti bilo ako govorimo o sarajevskom, tuzlanskom ili zenickom kantonu i kako su "neprijatelji" Bosne sprijecili patriotsku SDA da nas izvede na put prosperiteta?
Sta su bile fiskalne, poreske i administrativne mjere implementirane od SDA kojima se pokusala pokrenuti privreda.
Sta su bile dodatne mjere nakon recimo prvih 10 godina neuspjeha i spoznaje da prvobitne akcije ne rade?
Nista. Nit' je bilo prvobitne akcije, a samim time ni korekcije.
Sve sto su uradili, uradili su na principu ITM i sada su prinudjeni prodavati pricu kako im anamo oni neprijatelji brane da nesto poduzmu.
SDA bih pozelio samo najvecem neprijatelju.
Medjutim moj prethodni odgovor se svodio na BiH, a ne na kantone i lokalne zajednice, i u tom smislu kažem da je moglo sve da bude daleko bolje da je Ustav bio bolji, i da je bilo osnova za dogovor radi postizanja ekonomske klime..