SDP

Post Reply
quasar

#6201 Re: SDP

Post by quasar »

stochar wrote:
quasar wrote:@stochar.
stvarno te tvoja mrznja prema zlaji ponekad ucini poptuno nerealnim.
Ja koliko znam Covic nije htio od Borjane odstupiti do nedavno, kad je vec i SDP odavno prihvatio da HDZ daju mandatara. E pa jbg. budi dzek pa preuzmi odgovornost, licno ili sa najkompetentnijim likom kojeg imas, a ne sa nekom neostvarenom primadonom. To je bezobrazluk Covicev bio na koji se nije smjelo pristati.

Mislim da je mnogo dobijeno upravo ovim dugotrajnim naduravanjem. Ubuduce ce svi imati na umu da ne nerazumne zahtjeve niko nece pristati. Samim tim ce biti lakse bilo sta postici.

Opet kazem, meni licno kao gradjaninu puca q. za VM. Mene zuljaju napusteni kerovi, zapustene ulice, prijetnje poskupljenjima i novim nametima, bezobrazluci raznorazni koje svakodnevno moram da gutam, a visoku politiku i visoke politicare nabijem na q.
ti si onaj sto ne prati vijesti i ne interesira se uopste za politiku, vec samo dolazis ovdje da 'lozis' mene i druge? (tako men' se cini nekoc rece, sorry ako te pomijesah s nekim).

za ovo boldirano: grohotom se smijem. samo bih dodao: ubuduce ce svi koji zele opstruirati Bih znati da to mogu raditi godinu-dvije i da ce ovi nakon dugotrajnog naduravanja opet popustiti. hahaha, nogo ste smeshni! cak je i FTV priznala da je ovo danas velika pobjeda milorada D., a vi po ko zna koji put trazite pobjedu u porazu, k'o neki u Kosovskom boju i sl.
Jest ja sam taj. :D
Znaci sta? Da se pristalo prije godinu, znali bi da se ne mogu zahbavati i opstruirati?
Pa ovako znaju da ce im se vratiti opstrukcija kad im najmanje bude trebala. Mislim svakako je bilo kakva vlast bez konsenzusa oko ciljeva koji se zele postici, besmislena i osudjena na opstrukcije. Ako su bilo sta utvrdili, pa danas potvrdili, onda je postignuto nesto sto nije bilo prije. Ne bude li provodjenja, eto opstrukcije. Na opstrukciju - opstrukcija. Ili bi trebalo - popus(t)iti?
yugi

#6202 Re: SDP

Post by yugi »

A jel ono narod na Izborima tražio promjene ili???
supervizor

#6203 Re: SDP

Post by supervizor »

cak je i FTV priznala da je ovo danas velika pobjeda milorada D., a vi po ko zna koji put trazite pobjedu u porazu, k'o neki u Kosovskom boju i sl.

Nije ovo velika pobjeda Milorada D. nego veliki fijasko Zlatka L.
BJB

#6204 Re: SDP

Post by BJB »

Zanima me cime ih je ucijenio? :D Tihic je izgledao na vijestima k'o da je upravo go*no pojeo.
Otisli smo u 3pm.
nemam_ideje

#6205 Re: SDP

Post by nemam_ideje »

Banksy wrote:
Prpa.ba wrote:
Naime, u proteklih par godina veoma tiho i gotovo neprimjetno odvija se proces uspostave bosnjacke nacionalne politike. Ta politika ce u potpunosti doci do svog izrazaja tek za kojih 5-6 godina, a svodi se na sljedeci rezon: ako Srbi mogu traziti svoju nezavisnu drzavu i ubijati nase sunarodnjake da to ostvare, ako Hrvati mogu traziti nekakvu svoju republiku i takodjer ratovati za taj cilj, zasto bismo mi njima priznavali ikakva prava na nasu Bosnu i Hercegovinu, i da ih uopce iko ista pita u vezi sa nasom BiH?
Nije to nikakav SANU plan niti Nacertanije, to je promjena rezona kod obicnog covjeka. Nekada se trzalo na svaki povik protiv BiH, na svaku negaciju njenog postojanja, na mrznju BH Srba i Hrvata prema Bosnjacima. Vise ne. Percepcija se mijenja- i to ne zato jer Bosnjaci nekome hoce nesto negirati- vec jednostavno jer se pocinju prema drugima ponasati onako kako drugi zasluzuju.
To je shvaceno kod naroda, i zato je Harisova politika davanja prioriteta drzavi gdje nam Srbi i Hrvati mogu nesto uredjivati kaznjena i bacena u ropotarnicu historije.

SDP je dobio bosnjacke glasove samo zato sto nudi najbolji omjer ulozenog i dobijenog, a to su promjene u Federaciji i to onakve kakve mi hocemo. Ako one Hrvatima ne odgovaraju, to nije bosnjacki problem.
Onog momenta kada i ako SDP krene politikom "umiljavanja" prema Srbima i Hrvatima, vratit ce se nazad na 10% glasova, slicno kao sto je propala i "Nasa Stranka". Ljudi vise ne zele saginjanje prema tudjim politikama, zele nasu politiku, "pa neka se drugi nama prilagodjavaju".

SDP nominalno ne smije nikada postati Bosnjacki SNSD, niti ce. Prakticno- hoce. Ako ne u ovom izbornom ciklusu- u sljedecem sigurno. Naravno, ako bude vodio politiku koja naidje na odobravanje novoprobudjene bosnjacke nacionalne svijesti.
Šteta što Prpa u zadnje vrijeme rijetko foruma. Voljela bih pročitati njegov komentar na novoformirano VM, a u svjetlu ovog posta.
Izvini što pitam. Imaš li ti svojih komentara ujedino i mišljenja ili ti je najveći domet citiranje tuđih textova i komentara. Opazio sam da pišeš postove od par rečnica ili lijepiš neke druge textove/postove. Nekog ozbiljnijeg komentara nema i moram priznati da me to malo brine.
ultima_palabra

#6206 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

yugi wrote:A jel ono narod na Izborima tražio promjene ili???
Nije. Odnosno koliko je tražio, toliko je i dobio.
VjecitiStudent

#6207 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

quasar wrote: Jest ja sam taj. :D
Znaci sta? Da se pristalo prije godinu, znali bi da se ne mogu zahbavati i opstruirati?
Pa ovako znaju da ce im se vratiti opstrukcija kad im najmanje bude trebala. Mislim svakako je bilo kakva vlast bez konsenzusa oko ciljeva koji se zele postici, besmislena i osudjena na opstrukcije. Ako su bilo sta utvrdili, pa danas potvrdili, onda je postignuto nesto sto nije bilo prije. Ne bude li provodjenja, eto opstrukcije. Na opstrukciju - opstrukcija. Ili bi trebalo - popus(t)iti?
Ganja pijetao koku oko kuce. Pita koku jaranica, zasto bjezis, a ova odgovara, "nek' optrcim jos jedan krug, da se ne pomisli da sam laka koka".

Meni se cini, da nakon godinu dana optrcavanja, svi smo na gubitku, osim naravno njih, Rudnap i EFT ce i dalje nesmetano, na smjenu, uzimati kajmak ...
quasar

#6208 Re: SDP

Post by quasar »

Duhovite doskocice.
To ne mijenja stvar da se sporazum postigao tek onda kad je mogao biti postignut.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6209 Re: SDP

Post by Chmoljo »

neki su nekad širili mržnju, a sada se željno iščekuju njihovi komentari...

trljam bradu i govorim - interesantno :oops: :D
citizen_Sa

#6210 Re: SDP

Post by citizen_Sa »

Sad se vidi, sad se zna, ko se kome dopada!!!

A lijepo sam vam (ne mislim samo na forumase) govorio da glasanje za Zlaju i Socija DEMAGOSKU Partiju nije neka dobit... oni su pravi teatralci, samo znaju putem federalne da prenose svoje umjetnicke dojmove i stavove inih experata za ovo i ono!

Ja bih pored toga sto je postao Ministar inostranijeh poslova, Zlaju postavio i za direktora ASC (Akademiju Scenskih Umjetnosti)...jer je odglumio najbolje rolu koju je dobio... narodu dao drzavu za pjesaka (covjeka), SDemagoskojP vlast, sebi Ministarstvo vanjskih poslova, drugu Damiru Ministarstvo prometa i komunikacija, malom Niksi Pederaciju... vuk sit, ovce na broju...a niko se ne pita za cobana (BiH)... kao sto rece jedan od mojih cjenjenih i postova forumasa, par redaka prije... nije ovo Dodina pobjeda...vec Zlajin poraz... e pa donekle si u pravu... jeste ovo Zlajin poraz...izgubio je bitku..ali ce Bosna i Hercegovina izbugila zbog ovog i rat!!!

Lijepo i uspjesno vam bilo Vijece/Savjet Ministara!
Za i Protiv

#6211 Re: SDP

Post by Za i Protiv »

citizen_Sa wrote:Sad se vidi, sad se zna, ko se kome dopada!!!

A lijepo sam vam (ne mislim samo na forumase) govorio da glasanje za Zlaju i Socija DEMAGOSKU Partiju nije neka dobit... oni su pravi teatralci, samo znaju putem federalne da prenose svoje umjetnicke dojmove i stavove inih experata za ovo i ono!

Ja bih pored toga sto je postao Ministar inostranijeh poslova, Zlaju postavio i za direktora ASC (Akademiju Scenskih Umjetnosti)...jer je odglumio najbolje rolu koju je dobio... narodu dao drzavu za pjesaka (covjeka), SDemagoskojP vlast, sebi Ministarstvo vanjskih poslova, drugu Damiru Ministarstvo prometa i komunikacija, malom Niksi Pederaciju... vuk sit, ovce na broju...a niko se ne pita za cobana (BiH)... kao sto rece jedan od mojih cjenjenih i postova forumasa, par redaka prije... nije ovo Dodina pobjeda...vec Zlajin poraz... e pa donekle si u pravu... jeste ovo Zlajin poraz...izgubio je bitku..ali ce Bosna i Hercegovina izbugila zbog ovog i rat!!!

Lijepo i uspjesno vam bilo Vijece/Savjet Ministara!
Eh nek si mu se napricao :D
1gorstak

#6212 Re: SDP

Post by 1gorstak »

VjecitiStudent wrote:
Ganja pijetao koku oko kuce. Pita koku jaranica, zasto bjezis, a ova odgovara, "nek' optrcim jos jedan krug, da se ne pomisli da sam laka koka".

Meni se cini, da nakon godinu dana optrcavanja, svi smo na gubitku, osim naravno njih, Rudnap i EFT ce i dalje nesmetano, na smjenu, uzimati kajmak ...
Dobro. Koka, pijetao, sve u redu. Mozes li mi reci kada je to nudjeno jedno zamjenicko mjesto iz hrvatske kvote plus 4 ministarska od kojih je jedno MVP ? Kada je to nudjeno Lagumdziji a on se kao neckao da bi danas konacno to prihvatio ?
ultima_palabra

#6213 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

1gorstak wrote:
VjecitiStudent wrote:

Dobro. Koka, pijetao, sve u redu. Mozes li mi reci kada je to nudjeno jedno zamjenicko mjesto iz hrvatske kvote plus 4 ministarska od kojih je jedno MVP ? Kada je to nudjeno Lagumdziji a on se kao neckao da bi danas konacno to prihvatio ?
Koliko ja znam, na pregovorima u Brčkom je Zlaja tražio ovo što je dobio jučer... 4 ministarstva sa MVP, zamjeničko mjesto iz hrvatske kvote i dogovor oko agencija (da ne bi bilo preglasavanja). Čović i Dodik su to tad odbili, a danas prihvatili.
Corto Maltese

#6214 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

-Tata, je li istina da su kod nas nekad vladali komunisti i da su bili crveni?
-Zlatni, sine, zlatni su bili.
seln

#6215 Re: SDP

Post by seln »

yugi wrote:A jel ono narod na Izborima tražio promjene ili???
Ne, 17% naroda je trazilo promjene. 83% zele isto.
seln

#6216 Re: SDP

Post by seln »

Corto Maltese wrote:-Tata, je li istina da su kod nas nekad vladali komunisti i da su bili crveni?
-Zlatni, sine, zlatni su bili.
Corito, cini mi se da te citirao onaj Silajdzicev bilten, vijesti.ba.
Posto se u NS neces hljeba najesti, ponudi svoju tipkovnicu Haretu.
neupitan

#6217 Re: SDP

Post by neupitan »

quasar wrote: Meni se cini, da nakon godinu dana optrcavanja, svi smo na gubitku, osim naravno njih, Rudnap i EFT ce i dalje nesmetano, na smjenu, uzimati kajmak ...
Upravo tako, s tim sto si Zlaju trebao staviti ispred Rudnapa. Najveci kajmak ce ti upravo uzimati "gubitnik" Zlaja.
Sta mislis sta je zapravo bio motiv da se metne ona bruka od direktora na celo EPBiH? Lagumdzija je tim potezom zajebao i svoje stranacke energeticare, prije svega Kusljugica, jer njemu nikad, shvatite to vec jedanput NIKAD nije bio cilj bolja drzava vec bolja reputacija mangupa.
I najvecem idolopokloniku je sad jasno da Zlajin cilj nije da postavi najsposobnije kadrove, koji JESU pristalice SDP-a, vec uhljupe koji su njegove licne pristalice.
Ovakvo stanje traje godinama (decenijama) a sad je bogme doslo do ekstaze.
Neka se stide svi oni koji su jos u toj stranci a ovo trpe. Prije svega nabijem na neku stvar ove "velikane" Bogicevica, Imamovica, Kusljugica, Sucura...koji su se zabili u misju rupu i cekaju "prirodne promjene". Ja sada debelo sumnjam u hrabrost ovih pojedinaca, koja ih je proslavila, bice da se Bogicevic onomad zamislio kad je bilo glasanje u Beogradu, a Slavisu je sigurno nesto natjeralo u onaj tenk, "pa sad kad sam tu hajmo pucati". Volio bih da vidim njegovu reakciju da mu je onomad Zlaja ubacio Grabovicu da mu vozi tenk!

Ma jebatimmater. Ja sam sve ovo ocekivao, ali su me ipak ispizdili, mada ovdje nema iznenadjenja. Kad malo bolje upoznate ovaj milje onda shvatite da je njihov mentalitet potpuno jednak mentalitetu mahalskog hohstaplera, njihov cilj nije bolja mahala vec bolja licna reputacija mangupa. Njima nije cilj da nesta klepe i nesta prevrnu ispodtiha, vec im je cilj da se o tome prica i da dobiju priznanje od drugih mangupa!
Zlaja je upravo postigao svoj cilj, cestitao mu je Orucevic na skidanju zlatne elektricne koke !

Koja drzava za covjeka, koja pi*ka materina!
:x
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6218 Re: SDP

Post by Truba »

idu lokalni izbori
ne znam šta reći
pemanapemani

#6219 Re: SDP

Post by pemanapemani »

Koliko ja znam, na pregovorima u Brčkom je Zlaja tražio ovo što je dobio jučer... 4 ministarstva sa MVP, zamjeničko mjesto iz hrvatske kvote i dogovor oko agencija (da ne bi bilo preglasavanja). Čović i Dodik su to tad odbili, a danas prihvatili.[/quote]

Onda je Zlatko bolesni lažov. Više od godinu dana nas je uvjeravao da je jedno ministarsko mjesto koje po toj nebuloznoj rotaciji pripada predstavniku iz reda hrvatskog naroda minimum ispod kojeg se neće ići. Čovjek nas je lagao do prije 48 sati. Sad se kao treba bidi zadovoljan?
Pojedini forumaši su izrazito bezobrazni. Ako je neko 10 godina glasač SDP-a, i hajde što je glasač, nego 10 godina maltretira ljude oko sebe kako je glas za SDP jedina nada za ovu državu, valjda ima pravo uputiti kritiku, a da ne doživi od*eb. Kao ono, ko vas je*e, fol razočarani glasači, ljubitelji SNSD-a, HDZ-a, glasnogovnornik NS-a...
1gorstak

#6220 Re: SDP

Post by 1gorstak »

pemanapemani wrote:
Onda je Zlatko bolesni lažov. Više od godinu dana nas je uvjeravao da je jedno ministarsko mjesto koje po toj nebuloznoj rotaciji pripada predstavniku iz reda hrvatskog naroda minimum ispod kojeg se neće ići. Čovjek nas je lagao do prije 48 sati. Sad se kao treba bidi zadovoljan?
Citaj sta covjek pise. Teza da multietnicke stranke ne mogu u vlast je naceta. Je li moglo bolje i vise, to je diskutabilno, ali je cinjenica da je napravljen pomak naprijed. Bilo je vremena kada se nije moglo razgovarati ni o imenovanju zamjenika ministra.
brucos7

#6221 Re: SDP

Post by brucos7 »

pemanapemani wrote:Koliko ja znam, na pregovorima u Brčkom je Zlaja tražio ovo što je dobio jučer... 4 ministarstva sa MVP, zamjeničko mjesto iz hrvatske kvote i dogovor oko agencija (da ne bi bilo preglasavanja). Čović i Dodik su to tad odbili, a danas prihvatili.
Pojedini forumaši su izrazito bezobrazni. Ako je neko 10 godina glasač SDP-a, i hajde što je glasač, nego 10 godina maltretira ljude oko sebe kako je glas za SDP jedina nada za ovu državu, valjda ima pravo uputiti kritiku, a da ne doživi od*eb. Kao ono, ko vas je*e, fol razočarani glasači, ljubitelji SNSD-a, HDZ-a, glasnogovnornik NS-a...[/quote]
:thumbup:
Banksy

#6222 Re: SDP

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote:
Banksy wrote:Voljela bih pročitati njegov komentar na novoformirano VM, a u svjetlu ovog posta.
VM je formirano da ne bi presahle entitetske pipe za SDP i SNSD, i da neki vidjeniji (i.. upuceniji.. :D ) HDZ-ovci ne bi zimu docekali nezbrinuti. Svi koji vide pobjede na bilo kojoj strani, velike planove itd. su u velikoj zabludi. :D

Sto se tice SDP-a, neka se dobro pomole da Covic & Dodik smanje tenzije i ispostuju par dogovorenih "ustupaka", a u vezi sa NATO i EU i koji ce lijepo zazvucati u federalnim usima.

Lijep pozdrav. :)
U dvije rečenice. :thumbup:

Hvala, i tebi. :)
pemanapemani

#6223 Re: SDP

Post by pemanapemani »

1gorstak wrote:
pemanapemani wrote:
Citaj sta covjek pise. Teza da multietnicke stranke ne mogu u vlast je naceta. Je li moglo bolje i vise, to je diskutabilno, ali je cinjenica da je napravljen pomak naprijed. Bilo je vremena kada se nije moglo razgovarati ni o imenovanju zamjenika ministra.
Nisam replicirao forumašu @ultima, nego sam samo ovo stavio, jer prvi put čujem da je Zlatku to nuđeno u Brčkom. Napravljen je pomak sa Alijansom, pa smo osjetili deset godina njihovog "pomaka".
To će sigurno piti vode ako za tri godine kleptomani i nacionalisti u koaliciji sa utemeljiteljem preuzmu državu.
Ne znam, razočaran sam totalno. Do sad sam sve nekako mogao progutati kada malo spustim loptu, ali ovo je sve otišlo u neku stvar.
moke_31

#6224 Re: SDP

Post by moke_31 »

Podvi Zlaja rep nakon 14 mjeseci i pristade sa klempom da da srbima i hrvatima UIO, finansije, vanjsku trgovinu, sipu, rak, MCP, sve važnoije od važnijih institucija a nam fol IDDEEA koja je prebačena u Banja Luku i praktično pod sprskom kontrolom bez obzira koje direktor, odbranu koja ne vrijedi ni pišljiva boba i kojom praktično stranci upravljaju kao i sa ministar. sigurnosti koje samo koordinina a operativnu nadležnost ima SIPA i druge agencije.

Ali nek je Zlaja dobio novi poso, ono mangupski, da malo hoda po svijetu i kurči se. Čestitam!!!!!

Možda nam ostave OSU ako i to ova dva mazluma nisu prodala.

Šta reći SDA nas uništila a SDP zakuco posljednje eksere u mrtvački sanduk zvani BiH.

Sad Dodik i Čović tek imaju instrumente ne da sve blokiraju već da kontrolišu sve finansijske tokove i preusmjeravaju novac gdje hoće a time i nas ucjenjuju ne samo na državnom nivou već i u FBiH. Možda HDZ-ovi sad naprave kakav juriš na federalnu vladu. Imaju sve što im je potrebno i plus vjetar u leđa SNSD-a.

Ovo je blago rečeno katastrofa i ne znam zbog čega farsa od 14 mjeseci??? Zbog jedne fotelje za NEČOVJEKA - MVP????

Žarko me interesuju bravurozne, i ponekad, nadasve domišljate interpretacije ove situacije stalnih portparola SDP-a na ovom forumu. Biće zanimiljivo čuti ih, u svakom slučaju.

Kako objasniti da da smo kao narod popušili u VM naveliko a da je poražena i građanska opcija SDP-a u koju se zlaja kleo. Treba se samo sjetiti one njegove: "Nikad nećeno pristati na 2+2+2" !!!!!! :cry: :cry: :cry:
StupskaBitanga

#6225 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

kako će izgubiti vlast nisu ni svjesni
Post Reply