Jest ja sam taj.stochar wrote:ti si onaj sto ne prati vijesti i ne interesira se uopste za politiku, vec samo dolazis ovdje da 'lozis' mene i druge? (tako men' se cini nekoc rece, sorry ako te pomijesah s nekim).quasar wrote:@stochar.
stvarno te tvoja mrznja prema zlaji ponekad ucini poptuno nerealnim.
Ja koliko znam Covic nije htio od Borjane odstupiti do nedavno, kad je vec i SDP odavno prihvatio da HDZ daju mandatara. E pa jbg. budi dzek pa preuzmi odgovornost, licno ili sa najkompetentnijim likom kojeg imas, a ne sa nekom neostvarenom primadonom. To je bezobrazluk Covicev bio na koji se nije smjelo pristati.
Mislim da je mnogo dobijeno upravo ovim dugotrajnim naduravanjem. Ubuduce ce svi imati na umu da ne nerazumne zahtjeve niko nece pristati. Samim tim ce biti lakse bilo sta postici.
Opet kazem, meni licno kao gradjaninu puca q. za VM. Mene zuljaju napusteni kerovi, zapustene ulice, prijetnje poskupljenjima i novim nametima, bezobrazluci raznorazni koje svakodnevno moram da gutam, a visoku politiku i visoke politicare nabijem na q.
za ovo boldirano: grohotom se smijem. samo bih dodao: ubuduce ce svi koji zele opstruirati Bih znati da to mogu raditi godinu-dvije i da ce ovi nakon dugotrajnog naduravanja opet popustiti. hahaha, nogo ste smeshni! cak je i FTV priznala da je ovo danas velika pobjeda milorada D., a vi po ko zna koji put trazite pobjedu u porazu, k'o neki u Kosovskom boju i sl.
Znaci sta? Da se pristalo prije godinu, znali bi da se ne mogu zahbavati i opstruirati?
Pa ovako znaju da ce im se vratiti opstrukcija kad im najmanje bude trebala. Mislim svakako je bilo kakva vlast bez konsenzusa oko ciljeva koji se zele postici, besmislena i osudjena na opstrukcije. Ako su bilo sta utvrdili, pa danas potvrdili, onda je postignuto nesto sto nije bilo prije. Ne bude li provodjenja, eto opstrukcije. Na opstrukciju - opstrukcija. Ili bi trebalo - popus(t)iti?