Tako je, naš narod samo sabura i sjebaje se s vremena na vrijememuha_sa wrote: ↑25/05/2026 08:30 LaHko je sad naprdivat šta se moglo i kako se moglo![]()
RadovAo sam se i ja Dejtonu, al sam se sjebAo na pristanak imenu genocidnoj tvorevini.
Sjebah se kad pristade da sjedne sa Krajišnikom za isti sto u predsjedništvo i to u kafani "Saraj"
Al--jebe se nekom za moje mišljenje--u kuci me ne slušaju a da me neko od ovih guzonja sluša![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#61826 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- drug_profi
#61827 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja bio na Nišićkoj kad su na vjestima pročitali da je prekid vatre i da su se dogovorili da se BiH podijeli.
Jer kad rekoše Republika Srpska, odmah je bilo jasno da je svaka druga priča o integritetu šuplja.
Da se to zove Istočna BiH ili nešto sl., imalo bi osnove govoriti o integritetu granica.
Ali tako je to kad povlačiš pogrešne poteze godinama. Dovedu te do situacije gdje sutra samo gore možeš očekivati.
Jer kad rekoše Republika Srpska, odmah je bilo jasno da je svaka druga priča o integritetu šuplja.
Da se to zove Istočna BiH ili nešto sl., imalo bi osnove govoriti o integritetu granica.
Ali tako je to kad povlačiš pogrešne poteze godinama. Dovedu te do situacije gdje sutra samo gore možeš očekivati.
- no_sekirli
#61828 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
JOINT_1921 wrote: ↑25/05/2026 08:16 Ljudi se svadjaju koje GOVNO manje smrdi. Govno je govno, svaka od stranaka je GOVNO, 99% politicara su GOVNA, koja samo zele moć, vlast, priliku da uhljebe sebe i svoje, nikakve tu vizije nema, nikakve strucnosti, nikakvih planova, strategija.
-
dek
#61829 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Trojkaši se sad odjednom sjetili države i osuli paljbu zbog navodne, neprovjerene izjave. Trebamo valjda sad udariti po Bakiru zbog nečeg što je navodno rekao a ujedno zaboraviti epsko poniženje države i Bošnjaka koje nam je priredila Trojka u protekle četiri godine i koje gledamo svojim očima na dnevnom nivou.
Dakle, Bakir je rekao da bi prihvatio podjelu ali nije htio prihvatiti Izborni zakon kao daleko manje nepovoljnije rješenje od podjele, zamjerivši se Amerikancima pri tome. Da li to ima logike?
Dakle, Bakir je rekao da bi prihvatio podjelu ali nije htio prihvatiti Izborni zakon kao daleko manje nepovoljnije rješenje od podjele, zamjerivši se Amerikancima pri tome. Da li to ima logike?
- Haris.ba
#61830 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Meni je vise zanimljivije zasto Marfi sada izlazi sa tom pricom.
-
MinistarKulture
-
Daft Haruki
#61832 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Boli Marfiya k.
Pa nisu njemu izbori
Prokomentarisao svoj bivsi posao.
Baketa spomeno onko kako je on shvatio.
Vjerovatno nije daleko od istine.
Lizali su se sa HDZ 30 god a i pricao je Bake da hrvatima treba se ispraviti na neki nacin nepravda kako se ja sjecam . Vjerovatno je bio pristao na onu opciju glasanja za hr clana.
I babo je potpisao kapitulaciju ustava RBIH pa je sad heroj
Ispinovali bi oni to do četvrtka medu Bosnjacima da je morao.
Ko sto su ispinovali Bake i Zeljko kad smo ih krenuli rusit da smo mi gori od Cetnika jer to oze napadamo predsjednistvo i institucije. A oni 35 godina k nisu mrdnili osim sto redovno primaju platu sad na ovoj sad na onoj poziciji a drzave sve manje
Pa nisu njemu izbori
Prokomentarisao svoj bivsi posao.
Baketa spomeno onko kako je on shvatio.
Vjerovatno nije daleko od istine.
Lizali su se sa HDZ 30 god a i pricao je Bake da hrvatima treba se ispraviti na neki nacin nepravda kako se ja sjecam . Vjerovatno je bio pristao na onu opciju glasanja za hr clana.
I babo je potpisao kapitulaciju ustava RBIH pa je sad heroj
Ispinovali bi oni to do četvrtka medu Bosnjacima da je morao.
Ko sto su ispinovali Bake i Zeljko kad smo ih krenuli rusit da smo mi gori od Cetnika jer to oze napadamo predsjednistvo i institucije. A oni 35 godina k nisu mrdnili osim sto redovno primaju platu sad na ovoj sad na onoj poziciji a drzave sve manje
Last edited by Daft Haruki on 25/05/2026 10:15, edited 4 times in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Point.
#61835 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ima li Marfi dokaz za svoje tvrdnje? Jedan kaže jesi, drugi kaže nisam, ko djeca kakva.
Mada je Bakir mučko govno, od njega se svašta može očekivati.
Mada je Bakir mučko govno, od njega se svašta može očekivati.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#61836 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ha vidiš, nijanse u mišljenjima nas dijele. još su te nijanse odnose na prošlost.Point. wrote: ↑25/05/2026 07:22Moje mišljenje je da Alija nije nikad imao plan ni nijet da podijeli državu a da je Bakir skroz druga priča i da bi on i pristao na to, jer je jednostavno politička budala koja je osakatila SDA, koji je okupirao tu stranku čisto i jedino zbog prezimena.Chmoljo wrote: ↑25/05/2026 00:37A leopardova koza bi se sama ocistila i preraspodjelila?
Licno mislim da Alija nije isao na podjelu Bosne, ali da mu vjera bila vaznija od drzave to je cinjenica. I zato bi i pristao na podjelu Bosne jer mu ona nikada nije bila svetinja.
Ali Bakir je nesto sasvim drugo. Da ne govorim o onom akrepu sa kojim lijeze. Prvi mu je babo da uzde nekome drugom i to dovoljno govori.
- Haris.ba
#61837 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zato mi je cudno sta se htjelo postici sa ovim.
Ovo je javna poruka disciplinovanja Baketa od strane Amera. Ali, zasto? Sta se zeli postici? Nema ovo veze sa izborima. Nista ovo ne utice na izbore.
Nesto je drugo u pitanju.
Last edited by Haris.ba on 25/05/2026 10:13, edited 2 times in total.
-
džakailibu
#61838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nije Alija imao nikakav plan vec je reagovao retroaktivno- bosnjaci su bili objekt a ne subjekt desavanja 90-tih. Cini mi se da ni danas nije nista bolje. Alija sigurno nije usao u rat sa idejom fildzan drzave ali jeste u jednom trenutku prelomio da begovat i nije los. A pocetna faza te ideje je bila pojacana islamizacija i armije i drustva. Neko rece , a slazem se stim, da je aliji vjera bila na prvom mjestu. Problem je bio kako objasniti ljudima koji su u ratovali i ginuli za sasvim razlicitu ideju. I tako 35 godina- muzi pricu o multi kulti a radi malo ili nikako na istoj, jer eto neko ce se drugi brinuti o tome. E to je alija , sda i onaj njegov levat.
- p206
#61839 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Za BiH je tačno kad se kaže da je nedovršena država,i to zbog jednog jedinog razloga a to je pasivnost, letargija i lijenost naših nazovi predstavnika koje izaberemo da je vode.
Oni moraju,ne trebaju nego ponavljam mpraju 5 puta više raditi nego što rade zbog situacije i okruženja u kojem se nalazimo. A šta oni rade,pa više od pola ih nije u stanju jedan strani jezik da zna.O čemu pričamo. Mi dobro ikako imamo državu i dobro ikako smo živi a ne na nivou Palestinaca kako i ko nas vodi.
Zamisli samo Jevreje umjesto nas, gadi mi se to što njihova politika i vojska radi,ali samo zamislite u kakvoj bi oni situaciji bili 30 godina od rata. Pa upravljali bi svim procesima bez po muke.
Kod nas se feudalci prepucavaju preko medija je li neki park treba ostati pqrk ili će biti tržni centar ili zgrada...dotle su dobacili...kakvi oni i politika i vođenje naroda koji je bio pred istrebljenjem...jedino što nas je održalo je jedna stvar a to je što su naše nane imale po petoro djece,i ništa drugo...kakav Alija kakavi kurci političari.
Mi moramo imati ljude koji će voditi procese a ne da pasivno osgovaraju na tuđe akcije, to je donekle bio Haris ali ni on nije znao kako da to radi na pravi način.
Oni moraju,ne trebaju nego ponavljam mpraju 5 puta više raditi nego što rade zbog situacije i okruženja u kojem se nalazimo. A šta oni rade,pa više od pola ih nije u stanju jedan strani jezik da zna.O čemu pričamo. Mi dobro ikako imamo državu i dobro ikako smo živi a ne na nivou Palestinaca kako i ko nas vodi.
Zamisli samo Jevreje umjesto nas, gadi mi se to što njihova politika i vojska radi,ali samo zamislite u kakvoj bi oni situaciji bili 30 godina od rata. Pa upravljali bi svim procesima bez po muke.
Kod nas se feudalci prepucavaju preko medija je li neki park treba ostati pqrk ili će biti tržni centar ili zgrada...dotle su dobacili...kakvi oni i politika i vođenje naroda koji je bio pred istrebljenjem...jedino što nas je održalo je jedna stvar a to je što su naše nane imale po petoro djece,i ništa drugo...kakav Alija kakavi kurci političari.
Mi moramo imati ljude koji će voditi procese a ne da pasivno osgovaraju na tuđe akcije, to je donekle bio Haris ali ni on nije znao kako da to radi na pravi način.
Last edited by p206 on 25/05/2026 10:18, edited 1 time in total.
- Chmoljo
#61840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
naravno da ima, jer nije uspio ubijediti druge da prime metak za njega.dek wrote: ↑25/05/2026 09:37 Trojkaši se sad odjednom sjetili države i osuli paljbu zbog navodne, neprovjerene izjave. Trebamo valjda sad udariti po Bakiru zbog nečeg što je navodno rekao a ujedno zaboraviti epsko poniženje države i Bošnjaka koje nam je priredila Trojka u protekle četiri godine i koje gledamo svojim očima na dnevnom nivou.
kad pričaš o epskom poniženju, je li misliš na onaj sastanak u Vijećnici kada je okupio sve koji bosnu zovu svojom državom i ubjeđivao ih da se ide u reviziju?
kada je ovaj isti Marfi rasplakao Vulićku i kada je skinuo genocidne osmijehe crnom listom, je li i tada udarao po Bakiru?
-
mishic
#61841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Marfy je od dolaska u BiH bio izlobiran i zajedno sa Šmitom vodu navraćao onima koji su se udružili protiv BiH.
Trojanci su se tako domogli vlasti a partneri im dobili slobodan prostor da čitav većinski narod svedu na nulu.
Trojanci su se tako domogli vlasti a partneri im dobili slobodan prostor da čitav većinski narod svedu na nulu.
- Chmoljo
#61842 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dodik doslovno na sve moguće načine razvlačio presudu dok Marfi ne ode.
uploaduj u svom mozgu cijeli prošli period, ne samo pojedine foldere.
- tramvajtrojka
#61843 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Al bgt vidi mu ovo sto sam mu boldirao a sve izjavljivao ranije nisam ni za koga ali, zar se ne moze realno komentirati itd.itd. glaj sad kako pišu kad im se darne u mutavog sultanaChmoljo wrote: ↑25/05/2026 10:17naravno da ima, jer nije uspio ubijediti druge da prime metak za njega.dek wrote: ↑25/05/2026 09:37 Trojkaši se sad odjednom sjetili države i osuli paljbu zbog navodne, neprovjerene izjave. Trebamo valjda sad udariti po Bakiru zbog nečeg što je navodno rekao a ujedno zaboraviti epsko poniženje države i Bošnjaka koje nam je priredila Trojka u protekle četiri godine i koje gledamo svojim očima na dnevnom nivou.
kad pričaš o epskom poniženju, je li misliš na onaj sastanak u Vijećnici kada je okupio sve koji bosnu zovu svojom državom i ubjeđivao ih da se ide u reviziju?
kada je ovaj isti Marfi rasplakao Vulićku i kada je skinuo genocidne osmijehe crnom listom, je li i tada udarao po Bakiru?
- Chmoljo
#61844 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
udrite bakira vrećom para, nemojte istinom 
-
mishic
#61845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Chmoljo
#61846 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
pa kako nije uspio pored trojkaških izdajnika?
-
Dangubic
#61847 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Koje epsko ponizenje, nije trojka kriva sto je Trump dosao na vlast,SDA je kriva jer su trebali ove stvari rjesavati kad je situacija bila daleko bolja za nas a kako ce to Bakir kad i njemu odgovara da bude baja u svom dijelu i naravno da je to rekao iz istih razloga.Ljudi sad se bore na sve nacine da se izvuku dok je ovaj ludjak na vlasti u SAD.Becirovic,Konakovic ,Lagudzija trce na sve strane da izvuku sta se moze u vrijeme Trumpa koje je pogubno po nas.SDA je i ponistila tuzbu protiv Srbije sto je i izdaja zbog koje bi trebali Bakiru suditi i svi u SDA masovno imaju diplome iz Travnikadek wrote: ↑25/05/2026 09:37 Trojkaši se sad odjednom sjetili države i osuli paljbu zbog navodne, neprovjerene izjave. Trebamo valjda sad udariti po Bakiru zbog nečeg što je navodno rekao a ujedno zaboraviti epsko poniženje države i Bošnjaka koje nam je priredila Trojka u protekle četiri godine i koje gledamo svojim očima na dnevnom nivou.
Last edited by Dangubic on 25/05/2026 10:36, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#61848 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
pemanapemani
#61849 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo je novi nivo nadrealnog apsurda.
Isti ljudi u jednom postu pisu kako je Murphy spasio drzavu i nadljudskim snagama zaustavio izdaju trojke, a u drugom da je taj isti Murphy radio za neprijatelje BiH i da zato ovako govori o Bakiru.
Isti ljudi u jednom postu pisu kako je Murphy spasio drzavu i nadljudskim snagama zaustavio izdaju trojke, a u drugom da je taj isti Murphy radio za neprijatelje BiH i da zato ovako govori o Bakiru.
-
mishic
#61850 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa nije zbog toga što u pravosuđu još uvijek tu i tamo postoji po neki profesionalac koji svoj posao radi profesionalno, čestito i pošteno.
A da je bilo po trojkaškom receptu Dodik nikada ne bi ni dospio do suda jer po tom receptu kompletan narod je sveden na nulu po svojim mogućnostima odlučivanja u BiH.