Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

palermo

#61801 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Hu, dobro je, makar u fildzanu....bolje.nego na autostradi pakla...
moon_walker_90

#61802 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moon_walker_90 »

Sarajevo je 1978 godine izabrano za OI 1984. To je 33 godine od zavrsetka II svjetskog rata. Danas je 2026 godina i proslo je 31 godina od zavrsetka rata. Gdje su BiH i Sarajevo bili 30 godina nakon onog rata a gdje su sada nakon ovog rata? Dodatna napomena, donacije nakon onog rata nisu postojale. Donacije nakon ovog rata su se mjerile u milijardama maraka.
drug_profi

#61803 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Strateska industrija nam je trgovina na malo....
RunnerX

#61804 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by RunnerX »

Ne postoji ništa što zelena banda ne bi uradila da se domogne vlasti. Izdali bi majku i oca, brata i sestru, prodali bi državu, pristali bi na apsolutno sve, što su svakako i činili posebno intenzivno u posljednjih par godina vlasti.

Svako ko ima gram mozga je znao ovo što je Marfi rekao, i babo mu je imao iste stavove, sve bi dao za svoj fildžanistan u kojem bi on bio ajatolah.
Point.

#61805 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

RunnerX wrote: 24/05/2026 23:30 Ne postoji ništa što zelena banda ne bi uradila da se domogne vlasti. Izdali bi majku i oca, brata i sestru, prodali bi državu, pristali bi na apsolutno sve, što su svakako i činili posebno intenzivno u posljednjih par godina vlasti.

Svako ko ima gram mozga je znao ovo što je Marfi rekao, i babo mu je imao iste stavove, sve bi dao za svoj fildžanistan u kojem bi on bio ajatolah.
Da je Alija želio podjelu BiH i fildžanistan to bi uradio prije proglašenja nezavisnosti cijele BiH i mirna fildžan Bosna. Dajte ljudi, kako vam se da trubiti ovakve izmišljotine i gluposti?
Danguba

#61806 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

RunnerX wrote: 24/05/2026 23:30 Ne postoji ništa što zelena banda ne bi uradila da se domogne vlasti. Izdali bi majku i oca, brata i sestru, prodali bi državu, pristali bi na apsolutno sve, što su svakako i činili posebno intenzivno u posljednjih par godina vlasti.

Slatke pare od Trojke. Koji nivo?
Zivotom ih braniti a iste fekalije samo sto tebi nije svejedno ko ce biti na vlasti.
drug_profi

#61807 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Point. wrote: 24/05/2026 23:40

Da je Alija želio podjelu BiH i fildžanistan to bi uradio prije proglašenja nezavisnosti cijele BiH i mirna fildžan Bosna. Dajte ljudi, kako vam se da trubiti ovakve izmišljotine i gluposti?
Nije imao masu koja bi to prihvatila.
Evo sad vidimo koliko se gicate da potvrdite Karadžić/Boban tezu da je rat bio građanski i etnički... znači sve po planu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#61808 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

A leopardova koza bi se sama ocistila i preraspodjelila?

Licno mislim da Alija nije isao na podjelu Bosne, ali da mu vjera bila vaznija od drzave to je cinjenica. I zato bi i pristao na podjelu Bosne jer mu ona nikada nije bila svetinja.

Ali Bakir je nesto sasvim drugo. Da ne govorim o onom akrepu sa kojim lijeze. Prvi mu je babo da uzde nekome drugom i to dovoljno govori.
archi_a

#61809 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by archi_a »

Znači sda htjela fildžalistan, a spriječio je KO?!? :lol:
Rahmetli Alija i sin mu htjeli fildžan al im se usprotivili dodik, čović, nikšić i "mase". Jadni oni, 30 godina osluškivali i čekali momenat da naprave fildžan al ih bilo strah, nisu znali kako da to upakuju. Kakve konstrukcije bagerista, malo je reć. :-)
Samo da vam leđa vidimo, jadovi, uhljebi. Zajedno sa čudićkom pod rukicu, pa u skokovima.
"Borba za moć", "sami smo sebe granatirali", "svi smo isti", "građanski rat" i tako to.
Od kad ovi dođoše dubioza singl ne izbaci. Nemaju inspiracije jer valjda sad teče med i mlijeko. Nisu radnici željezare valjda toliko bitni da im na protestu dubioza zapjeva. Uništiše trojkaši muzičku produkciju zemlje! Hoćemo muziku, hoćemo kreativnost, hoćemo otpor.
no_sekirli

#61810 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

SDA je vezala zastave i koalirala i prije i nakon rata sa onima koji su njihove glasace bacali u jame i prekopavali bagerima.

Toliko o pronicljivosti, moralu i viziji te partije.

Isto tako, SDA sa svojim vodjama je zeljela, a i dalje zeli svoj mini begovat u kojemu mogu glumiti Dodika i Covica.
archi_a

#61811 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by archi_a »

Šta ih je sprječavalo da to implementiraju? Hajde malo mozak uključi. Da su to htjeli, separatisti i mz bi guzice dali da im u tome pomognu.

Nermin n., konaković, čudić, forto, ramo i., fahrudin r., seka i., mioković, kojović, mijatović, vlaisavljević, zukan h...... Ne znam ko su potencijalni lideri, ove osobe to zasigurno nisu. Nit lideri, nit autoriteti. To je moje čvrsto mišljenje. Osvijesti se narode. :oops:
A trenutno stanje, psihološki,moralno, politički, nikad gore od stopiranja agresije. Država nikad više nije ponižavana, bez akcije i odgovora! Nikad gore.
no_sekirli

#61812 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Pa, na dobrom su putu da implementiraju. Evo vidim i tvoji upisi su upravo na tragu povratka Bakira na vlast.
SDA je legalizirao RS, potpisao kraj RBiH, srusio tuzbu protiv Srbije, iznjedrio desetine tajkuna i politicara sa travnickim diplomama koji nas vode u propast.

Nemoj nikad zaboravit da su i Dino i Fahro, u originalu SDA :D
muha_sa

#61813 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

Denise -- Vejsile :lol: :lol:
Point.

#61814 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

drug_profi wrote: 25/05/2026 00:33

Nije imao masu koja bi to prihvatila.
Evo sad vidimo koliko se gicate da potvrdite Karadžić/Boban tezu da je rat bio građanski i etnički... znači sve po planu.
A što me koji đavo odmah trpaš u neki koš pa pišeš "potvrdite" itd?

Samo kažem da je Alija imao milion prilika da podijeli BiH, što prije, za vrijeme i tik poslije rata, od raznih prijedloga mirovnih planova q palaca, a nije. Teza da je želio podjelu je samo teza bez imalo pokrića i dokaza. Tijek događanja stvari jednostavo ne ide u prilog toj tvrdnji.
Point.

#61815 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Chmoljo wrote: 25/05/2026 00:37

Licno mislim da Alija nije isao na podjelu Bosne, ali da mu vjera bila vaznija od drzave to je cinjenica. I zato bi i pristao na podjelu Bosne jer mu ona nikada nije bila svetinja.

Ali Bakir je nesto sasvim drugo. Da ne govorim o onom akrepu sa kojim lijeze. Prvi mu je babo da uzde nekome drugom i to dovoljno govori.
Moje mišljenje je da Alija nije nikad imao plan ni nijet da podijeli državu a da je Bakir skroz druga priča i da bi on i pristao na to, jer je jednostavno politička budala koja je osakatila SDA, koji je okupirao tu stranku čisto i jedino zbog prezimena.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#61816 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

Point. wrote: 25/05/2026 07:22

Moje mišljenje je da Alija nije nikad imao plan ni nijet da podijeli državu a da je Bakir skroz druga priča i da bi on i pristao na to, jer je jednostavno politička budala koja je osakatila SDA, koji je okupirao tu stranku čisto i jedino zbog prezimena.
Da je to istina, svi bi se bosnjaci vratili na svoje
Qler

#61817 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Qler »

Pa i ima u Deytonu taj anex svi an svoje.

Mislim da pored svih svojih grešaka i mana, Alija nije htio muslimansku bržavu. Više puta je imao prilike reći da se napravi to, ali ARBiH je uvijek bila multinacionalna, uvijek je imao i političare drugih vjera vlasti, i pitali su se... ne znam, ali mislim da riđi baš ne prati očeve stope...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#61818 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

riđi i kompletna politika je nastala iz toga...

tako da nije šija nego vrat

sve je to u 5 deka

samo se alija pravio mrtav za sve živo i nije iznosio te stvari u javnost.

možda to ponavljam po 100ti put ali fascinantno mi je da smo imali šansu prije 25g da imamo autocestu, kad se i za to pravio mrtav.
MinistarKulture

#61819 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MinistarKulture »

I tzv. Nasa stranka siri lazi o nekih 24%

Ali ne cudi me od stranke ciji je temelj FGR politika i "svi smo mi zlocinci"
JOINT_1921
Vozim: odlično

#61820 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JOINT_1921 »

Ljudi se svadjaju koje GOVNO manje smrdi. Govno je govno, svaka od stranaka je GOVNO, 99% politicara su GOVNA, koja samo zele moć, vlast, priliku da uhljebe sebe i svoje, nikakve tu vizije nema, nikakve strucnosti, nikakvih planova, strategija.
Qler

#61821 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Qler »

Da se razumijemo nisam fan Alije, a pogotovo SDA i njihove politike. Samo eto, nekako bar je on uvijek forsirao zvanično cjelovitu BiH. Od kuma otac je katolik koji je čitav rat bio u ministarstvu odbrane, i sjećam se davno, ali baš davno je pričao sa nekim, mi ko momci mladi sjedili tu negdje, i govori on Alija da je htio mogao je reči muslimanima pobijte sve, protjerajte, ali kaže ja sam bio tu više puta kad je smirivao, i upravljao u cjelovitu i multietničnu... E to mi je ostalo od tada u glavi, od čovjeka koji je to uživo slušao. Zato kažem, ne voli ga, SDA politiku ne podnosim, a Baketa bi protjerao koje je zlo, ali mislim da Alija nije bio loš kao sin mu...
Dangubic

#61822 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dangubic »

Chmoljo wrote: 25/05/2026 00:37

Da Bakir bi se rado slozio sa podjelom , u medijima bi se nesto bunio i to je to.
drug_profi

#61823 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Point. wrote: 25/05/2026 07:18 Samo kažem da je Alija imao milion prilika da podijeli BiH, što prije, za vrijeme i tik poslije rata, od raznih prijedloga mirovnih planova q palaca, a nije. Teza da je želio podjelu je samo teza bez imalo pokrića i dokaza. Tijek događanja stvari jednostavo ne ide u prilog toj tvrdnji.
Kad sagledaš sve njegove poteze onda vidiš da je zapravo samo htio više teritorije, ali i segregaciju. Trebalo je sačekati da umre generacija koja je ratovala za cjelovitu da ne bi na banderi završio.
drag_gost

#61824 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drag_gost »

Ne mislim da je Alija imao plan da podijeli drzavu, ali da Baketu to nije problem, cak, naprotiv. Kada moze sa onim akrepom da dijeli krevet, moze i sa Dodikom da dijeli drzavu.
muha_sa

#61825 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

LaHko je sad naprdivat šta se moglo i kako se moglo :-)
RadovAo sam se i ja Dejtonu, al sam se sjebAo na pristanak imenu genocidnoj tvorevini.
Sjebah se kad pristade da sjedne sa Krajišnikom za isti sto u predsjedništvo i to u kafani "Saraj"

Al--jebe se nekom za moje mišljenje--u kuci me ne slušaju a da me neko od ovih guzonja sluša :D
Post Reply